A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Tornagyőztes az U14-es csapat
 1723
Az elmúlt hétvégén a zágrábi XV. Boris Farkas emléktornán vettünk részt U14-es és U16-os korosztállyal. A magyar válogatott keretet „idegenlégiósként” erősítette Eugene van Cauwenberghe, Losonci Andor és Losonci Fülöp. Mindkét korosztályban 4 csapat nevezett, naponta egy fordulót bonyolítva így összesen 6-6 mérkőzést játszottak a csapatok a remek hangulatú utánpótlás tornán. Az U14-es csapat - veretlenül - megnyerte a tornát, míg az U16-os a harmadik helyen végzett. Gratulálunk!

 

A tornán négy célt tűztünk ki magunk elé és ezek mindegyike maradéktalanul teljesült:

 1. Leraktuk az alapjait a következő évek utánpótlás válogatottjának, különös tekintettel a jövő évi U18-as EB-re készülő csapatra.
 2. Magyarországon nem létező valódi gyeplabda pályán játszhattunk erőnknek megfelelő mérkőzéseket.
 3. Mérkőzéseket nyertünk mindkét csapattal, sőt az U14-es csapat veretlenül végzett az élen.
 4. Nem utolsó sorban élveztűk a gyeplabdát és a játékot.

Az U14-es csapat:

Már az első nap kiderült, hogy ebben a korosztályban nem akad a magyar csapatnak ellenfele, a rivális csapatok csak elvétve jutottak el a kapunkig, általában már a középpályán sikerült megállítani az ellenfelet. A második napra az maradt a kérdés, mennyire tudunk csapatként együtt játszani. Ebben a tekintetben sem panaszkodhatunk, nem feltétlen a gólok számában, hanem a játék képe alapján léptünk sokat előre: a gyerekek ráéreztek az összjáték örömére, nagyon jól váltogatták a hosszú és rövid passzokat, de ha kellett cseleztek is és megnyerték az 1-1-es szituációkat. Sokat elárul a csapategységről, hogy igen komoly energiákat fektettek abba, hogy minden mezőnyjátékos feliratkozzon a gólszerzők közé, az önzetlen játéknak köszönhetően ez az utolsó előtti mérkőzésen sikerült elérni - sőt utólag elmondták, szerettek volna hétméterest kiharcolni, hogy a kapus is gólt lőhessen.

A csapat tagjai: Szuszky Tamás, Szuszky Gergő, Stein Zsolt, Major Márk, Csatári Vince, Hortobágyi András, Csőgör Martin (Soroksári HC), Losonci Andor (Arminen HC), Tóth Balázs (Szt. László Gimnázium DSE), Wesselényi Miksa, Herberth Huba, Budai Csanád (kapus) (Építők HC)

 

Az U16-os torna végeredménye:

 1. MAGYARORSZÁG
 2. MARATHON (CRO)
 3. PETAR BERON (CRO)
 4. TREŠNJEVKA (CRO)

Az U16-os csapat:

Az U16-os csapatból ki kell emelni Losonci Fülöpöt, aki nem csak a mezőny legjobbja volt, de valószínű torna gólját(góljait?) is neki ítélhetjük, illetve Forgács Bálintot, aki mindent megfogott a kapuban, amit lehetett, olykor azt is amit nem. Örömteli, hogy fel tudtuk venni a versenyt a hazai csapatokkal, annak ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet, hogy nem áll rendelkezésünkre megfelelő edzéslehetőség. Elmondható, hogy a csapat sikerrel követte Losonci Fülöp diktálta iramot, aki remek gólokon kívül jól mozgatta a csapatot is. A második napra állt össze igazán a játék, ezen a napon kétszer is fordítottunk, egyszer győzelemmel egyszer döntetlenre hozva hátrányból a mérkőzést.

A csapat tagjai: Majer Bence (Soroksári HC), Losonci Fülöp (Arminen HC), Forgács Bálint (kapus), Wesselényi Farkas, Szóga Zsigmond, Herberth Csaba, Baumann Richard, Vuleta Gergő, Maurer Christopher, Eugene van Cauwenberghe (Építők HC)

 

A torna nagyon jó hangulatban zártuk és remek kezdete volt annak, hogy elindítsuk a magyar utánpótlás válogatottat. Itt kell megemlíteni, hogy a csapatok nagyon lelkesen biztatták egymást, főleg az U16-os csapat érezhette a pályán kívüli „plusz egy játékos” segítségét.

Az U16-os torna végeredménye:

 1. MARATHON (CRO)
 2. MLADOST (CRO)
 3. MAGYARORSZÁG
 4. CONCORDIA 1906

A csapatokat Forgács Milán, Herberth Balázs (U14) és Herberth Pál (U16) irányította. A tornán játékvezetőként Forgács Milán képviselt minket.

Herberth Balázs