A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Eb győztes (Championship IV) a magyar csapat!
 1518
A torna döntőjében: Finnország – Magyarország 0 - 3 (0 – 2). A magyar csapat magabiztos játékkal, veretlenül nyerte az EuroHockey Championship IV tornát és ezzel feljutott a Championship III csoportba. Gratulálunk!!! A gólokat Botka Levente, Farkas Imre és Olasz Balázs lőtte.
...Nyilatkozatok...

 


A magyar válogatott tagjai:

Ferenczi Zsolt (K), Kanyó Krisztián, Botka Levente, Ficzere Zsombor (CSK), Olasz Balázs, Szigeti Bence, Suba Tamas, Léber Sebastian, Újvári Viktor, Papp Gergely, Kozári Benedek, Balogh Tamás, Farkas Imre, Farkas Attila, Vajko Fabian, Palotai Bálint, Petővári Balázs(K), Chorle Christopher.

Fotó: Tömő Krisztina

A stáb:

Tömő Krisztina (csapatvezető), Tápai Tibor (szövetségi kapitány), Álló Marcell (edző), Hrncsjár Ildikó (fizikoterapeuta)

A tornagyőztes csapat:

Az Eb végeredménye:

Hely

Csapat

Megjegyzés

1.

Hungary (HUN)

Feljutott a Championship III. csoportba

2.

Finland (FIN)

 

3.

Norway (NOR)

 

4.

Cyprus (CYP)

 

5.

Slovenia (SLO)

 


Eredméynek

2019.08.11. 15:00 Finnország - Magyarország 0 - 3 (0 - 2)

Tápai Tibor, szövetségi kapitány : " A finnek elleni mérkőzés, egyben a torna utolsó mérkőzése is volt. Közöttünk kellett eldőlnie, hogy ki nyeri a tornát, korábban már világos volt, hogy nekünk csak a győzelem, míg néhai nyelvrokonainknak a döntetlen is elég lett volna. Minden meccs előtti megbeszélésen szóba került a várható időjárás, többször is jósoltak esőt, de most 95% körül mondták. A megbeszélés gyorsan lezajlott, a Ciprus elleni döntetlen - amit szerintem mindenki biztos győzelemnek gondolt - munkált mindenkiben, bizonyítani is kellett magunknak. Sokan nézték a közvetítést. Nem tudom, mennyire látszott, de hatalmas esőben kezdtük a melegítést és a meccset. Amikor már elviselhetetlenné kezdett válni, Léber Sebastian elkezdte mondogatni, hogy „minél rosszabb az idő, annál jobb nekünk”, ezzel kizártuk a külvilágot. A Himnusz sem nagyon hallatszott az esőtől, ezért a fiúk elkezdték énekelni. Éreztem, ahogy a cipőben a lábujjaim lassan megfulladnak a vízben. Minden a terveink szerint alakult. Jól működött a nyomásgyakorlás, két kulcsemberüket, akik a Barcelona játékosai és testvérek, tudatosan elkerültük. Mivel a felkészülésünk az indulás bizonytalansága miatt felemásra sikerült, ez volt a negyedik alkalom, hogy ebben az összetételben játszottunk. Mindenki ráérzett, hogy mit kell csinálnia, és hogy a társa mit fog csinálni. Jól védekeztünk, gólt sem kaptunk, és jöttek a mi találataink szépen sorban. A kiállítások sem zavartak meg minket, volt, hogy emberhátrányban is eljutottunk a finn kapu elé. Mire vége lett a mérkőzésnek a nap is kisütött, a díjkiosztón meghallgattuk még egyszer a tornagyőztesnek járó Himnuszt, utána siettünk a reptérre, ünnepelni sem nagyon tudtunk. Persze a hangulat leírhatatlanul jó volt a nagy rohanásban is. Két év múlva egy osztállyal feljebb, lényegesen erősebb ellenfelekkel fogunk találkozni, a bent maradás óriási kihívás. Reméljük fel tudunk készülni megfelelően, amihez elengedhetetlen lenne egy nemzetközi mérkőzések lejátszására alkalmas gyeplabdapálya Magyarországon. Nagyon köszönöm az MGYSZ vezetésének, hogy mindent megtett az indulásunk anyagi feltételeinek előteremtéséért! Köszönöm a magas színvonalú munkát Álló Marcellnek, nagyon jól előkészítette a megbeszéléseket, video elemzései segítségével értékes információkhoz jutottunk az ellenfeleinkről, a mérkőzés közben pedig a lelátóról beszélt a fülemre rádió adó-vevőn keresztül, általa sokkal jobbá tudtam válni a pálya szélén. Köszönöm Tömő Krisztinának a csapatvezetői teendők ellátását, az utazás szervezéstől a hazaérkezésig képviselte érdekeinket. Köszönöm Rincsi Hrnjcsár Ildikónak a fiúk izmainak megfelelő állapotban tartását, nagyon fontos része volt ez is a sikernek. És leginkább köszönöm a játékosoknak, hogy mindent megtettek. Hálás vagyok, hogy mind ennek részese lehettem. "

Góllövők :  - / Botka L.(15), Farkas I.(K:26'), Olasz B.(39)
Játékvezetők : Játékvezetők: Hembrecht P.(NED), Sukic S. (SLO)

2019.08.10. 18:00 Magyarország - Ciprus 1 - 1 (1 - 1)

Tápai Tibor, szövetségi kapitány : " A mai nap Ciprus csapatával találkoztunk. Fiatal, egységes, felkészült, ellenfelünk hamar vezetést szerzett büntetőből. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, büntetőszögleteket harcoltunk ki. Az egyenlítést jelentő büntetőnket leszámítva nem sikerült a kapuba találnunk, meddő mezőnyfölényben játszottunk. Esélyünk van egy csoporttal feljebb jutni, holnap a házigazda Finn csapatot kell legyőznünk mindenképpen. A döntetlen eredmény a rosszabb gólkülönbség miatt a második helyezést jelentheti. Ennek tudatában, arra számítok, hogy nekünk kell inkább kezdeményezni egy nagyon zártan védekező ellenféllel szemben. Szoros meccsek sorozata volt idáig, arányaiban nagyon kevés akciógól született. Mindegyik csapat szervezetten és tudatosan próbál játszani, teljes létszámú kisegítő stáb dolgozik mindenhol. Korábban ez erre a csoportra nem volt jellemző. Vesztenivalónk holnap nem lesz, Magyarországon kívül mindenki rendelkezik nemzetközi mérkőzésre alkalmas gyeplabdapályával, ahol felkészülhet, és mérkőzéseket játszhat. Lelkesedésünkkel, odaadásunkkal, hitünkkel esélyünk van saját pálya nélkül is nyerni ezt a csoportot és feljebb jutni, de a többiek fejlődését látva talán ez az utolsó alkalom, hogy ezt elmondhatjuk. "

Zsoldos András, alelnök : " Sajnos nem tudtunk gólt lőni a helyzeteinkből, pedig több volt, mint a korábbi mérkőzéseken. Hacsak fele annyira használjuk ki büntető kornereinket, mint korábban, akkor 3 – 4 góllal nyerünk. Szerencsére még a mi kezünkben van a sorsunk. Jók: Vajko Fabian, Ujvári Viktor, Léber Sebastian, Papp Gergely. "

Góllövők : Ficzere Zs.(B:23') / Stylianou C.(B:6')
Játékvezetők : Hembrecht P.(NED), Gibson C.(FIN);                                   

2019.08.07. 18:00 Magyarország - Szlovénia 3 - 2 (1 - 0)


Tápai Tibor, szövetségi kapitány : " Mentálisan erősebbek voltunk mindkét mérkőzésen az ellenfeleinknél. Mindkét győzelmünk annak is köszönhető, hogy a kiskornerekből be tudtunk lőni párat, Illetve egy kiskorner utáni büntetőt. Magasabb tempóval kell játszanunk, mint otthon, emiatt sokkal több technikai hibát vét mindenki. Jól jön a két szabadnap. Sérülések sajnos szaporodnak, reméljük szombaton Ciprus ellen mindenki bevethető lesz. Küzdésből idáig jeles a csapat. Minden ellenfelünk fejlődött a két évvel ezelőtti EB-hez képest. Nagyon szoros meccseket várok. Kicsi a különbség az öt csapat között. "

Zsoldos András, alelnök : " Ma nem játszottunk jól. Nagyon sokat hibáztunk a mezőnyben és az összjáték is akadozott. A büntető korner kihasználásunkkal sikerült nyernünk. Jó: Ferenczi Zsolt Vajko Fabian, Léber Sebastian és Farkas Imre. "

Góllövők : Léber S.(PC:30', PC:42'), Ficzere Zs.(PS:56') / Maučec F.(PC:38'), Potokar N.(56)
Játékvezetők : Gibson C.(FIN), Golovanov M. (RUS)                                          

 

Kép: Tömő Kritszina

2019.08.06. 15:45 Magyarország - Norvégia 2 - 1 (0 - 1)


Zsoldos András, alelnök : " Rosszul kezdtük a meccset, aztán negyedről-negyedre javult a játékunk. Egy a korábbiaknál jobb norvég csapatot győztünk le. Az első negyed után felállást váltottunk 4-3-3-ról 4-4-2-re és ezzel a norvégokat sikerült sok futásra kényszeríteni. Elfáradtak. Balogh Tamás komoly sérülést szenvedett. Jók: Farkas Imre, Léber Sebastian, Kanyó Krisztián, Ujvári Viktor, Suba tamás. "

Góllövők : Suba T.(PC:50'), Olasz B.(52) / Rathore Z.(8)
Játékvezetők : Golovanov M. (RUS), Hembrecht P. (NED)                                                                      

Kép: MGYSZ Facebook oldala


Előzmények

2019.08.10. : Harmadik mérkőzésén, Ciprus ellen, 1 – 1-es döntetlent játszott a magyar férfi gyeplabda válogatott a helsinki Eb-n. Mindkét gól büntetőből született, a magyar büntetőt Ficzere Zsombor, csapatkapitány értékesítette. Ezzel eldőlt, hogy a tornagyőzelemhez a holnapi mérkőzésen győzni kell a házigazda finn csapat ellen.

2019.08.08. : Lejátszotta második mérkőzését a magyar férfi gyeplabda válogatott az Európa-bajnokságon. Ezúttal a házigazda szlovénok ellen léptek pályára fiúk és Léber Sebastian két korner góljával, valamint Ficzere Zsombor büntetőjével 3-2-re győztek. Nem játszott jól a csapat, de a korner kihasználásunk remek volt. A csapatra most 2 nap pihenő vár, ez biztosan jól jön majd. A mai napon edzés volt, a délutánt videóelemzéssel töltötte a csapat. Legközelebb augusztus 10-én, szombaton, Ciprus ellen lépnek pályára a fiúk. Finnország, a mai Ciprus elleni 3-1-es győzelmével átvette a vezetést az A csoportban, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a szintén 6 pontos és veretlen magyar csapatot.

2019.08.07. : Lejátszotta második mérkőzését a magyar férfi gyeplabda válogatott az Európa-bajnokságon. Ezúttal a házigazda szlovénok ellen léptek pályára fiúk és Léber Sebastian két korner góljával, valamint Ficzere Zsombor büntetőjével 3-2-re győztek. Nem játszott jól a csapat, de a korner kihasználásunk remek volt. A csapatra most 2 nap pihenő vár, ez biztosan jól jön majd. Legközelebb augusztus 10-én, szombaton, Ciprus ellen lépnek pályára a fiúk. Azért azt jó elmondani, hogy a második nap után Magyarország – veretlenül – vezeti a tabellát, bár Finnország és Ciprus egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

2019.08.06. : A magyar férfi csapat játszotta a torna nyitómérkőzését Norvégia ellen. A norvégok az első negyedben megszerezték a vezetést, de a magyar csapat nem adta fel, küzdött és főleg a mérkőzés második felében, sok helyzetet alakított ki a norvég kapu előtt. Az 50. perceben, Suba Tamás büntető kornerből talált a hálóba. Két perccel később Olasz Balázs lőtt egy akciógólt. A vége izgalmas volt, de a negyedik negyedben mutatott játékra a norvégoknak nem volt válaszuk. Gratulálunk az egész csapatnak!

2019.08.05. : Megérkezett a férfi válogatottunk a Championship IV kategóriás férfi Európa-bajnokság helyszínére a finnországi Helsinkibe. Tegnap egy edzésen vettek részt a fiúk, ma pedig 15:45-kor következik az első mérkőzés Norvégia ellen. A tornán, egy csoportban, öt csapat vesz részt: Ciprus (58.), Magyarország (64.), Finnország (70.) Szlovénia (72.) és Norvégia (81.). (Zárójelben az ország világranglistás helyezése). A tornáról lesz élő közvetítés asz EHFTV-n. A torna győztese feljut a Championship III-ba. Szurkoljunk!