A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Hollandia nyerte a gyeplabda tornát
 1041
A torna döntőjében Hollandia 1 – 0-ra legyőzte az egész tornán jól szereplő argentin lányokat és aranyérmes lett. Az argentin lányok ezüstérmet szereztek. A bronzérmet Németország visszalépése miatt(!) az USA csapata nyerte. A torna legjobb játékosa a német Rebecca Landshut, legjobb kapusa az argentin Maia Pustilnik, gólkirálynője megosztva 3-3-3 góllal a holland Reva Bierman R., az argentin Martina Cukierman és a szintén holland Camilla Larsson lett.
Eredmények

Szűcs Ádám tudósítása

A képek forrása: emg2019.com/media

Különleges esemény került megrendezésre Budapesten, a 15. Maccabi Európa-játékok.

A versenysorozat programjában (melyet a zsidó vallású sportolók olimpiájának is nevezhetünk) a gyeplabda sportág is szerepel. A játékokon összesen 42 ország közel 3000 sportolója vesz részt.

A gyeplabda torna női nyílt kategóriában került megrendezésre. A résztvevők a világ nagy gyeplabda nemzeteinek csapatai voltak: Argentína, Hollandia, Németország, USA.

A torna lebonyolítása 5 nap alatt történik: első három nap csoportmérkőzések, majd Final-Four rendszerben küzdenek meg a csapatok a döntőbe kerülésért, a döntőre pedig az utolsó napon kerül sor.

A négy csapat négy különböző játékstílust hozott Budapestre: Argentína agresszív és gyors, Hollandia erős és technikás, Németország átgondolt és jól felépített támadásokkal igyekezte felülmúlni ellenfeleit. Egyedül az USA csapata lóg ki a sorból, ők sokkal inkább a játék iránti szenvedélytől fűtve léptek pályára.

A csoportkört Argentína csapata nyerte két győzelemmel és egy döntetlennel. A második helyet Hollandia csapata szerezte meg egy győzelem és két döntetlennel. Harmadik Németország egy győzelem, egy döntetlen és egy vereséggel, míg negyedik az Egyesült Államok csapata három vereséggel.

Ezt követően kerültek megrendezésre az elődöntők. Először a csoportban első és negyedik csapatok mérkőztek meg egymással, majd rögtön utána következett a második és harmadik helyezettek összecsapása. Érdekes, hogy ismét kontinensenként kerültek össze a csapatok.

Elismerés illeti a csapatokat az elmúlt napokban nyújtott teljesítményükért. A legtöbbször rekkenő hőségben kellett játszaniuk. A pálya sem igazi gyeplabda pálya volt, hanem az általunk jól ismert fekete gumigranulátumos műfű. Ennek ellenére hamar akklimatizálódtak a résztvevők, és igen színvonalas összecsapásokat láthattunk a pályán.

Külön köszönet jár az osztrák játékvezetőnek, Martin Piwaldnak, aki segítségünkre volt az elmúlt négy napban. Mind a csoportkörök, mind az elődöntő mérkőzéseken kiegyensúlyozott játékvezetéssel segítette a torna lebonyolítását. Játékvezetőtársai hazai játékvezetők voltak.

2019.08.04-én vasárnap 15:00 órakor kerül megrendezésre a gyeplabda torna döntője Argentína és Hollandia részvételével.

Ritka, hogy ilyen nagy nevű nemzetek csapatai képviselhetik a gyeplabda sportot hazánkban.

A mérkőzést bárki megtekintheti a helyszínen (Angyalföldi Sportközpont), vagy akár online. Az eddigi mérkőzések és az elő közveítés is elérhető a 15. Maccabi Európa-játékok hivatalos YouTube oldalán .


Szűcs Ádám, tornaigazgató : " Gratulálunk Hollandia csapatának a győzelemhez, de a többi csapatot (Argentína, USA, Németország) is dicséret és elismerés illeti. Hosszú hét volt, minden csapat kitett magáért a torna alatt.
Egyúttal szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített a torna megszervezésében és lebonyolításában:
- Ferenczi Ferencnek az egész szervezésben,
- Herberth Balázsnak a főszervezőkkel és a csapatokkal való kapcsolattartásban,
- Tömő Krisztinának, Pásztor Katának és Major Márknak a szakmai stábban végzett munkájának,
- Hermann Tamásnak a játékvezetés megszervezésében,
- Martin Piwaldnak, aki Ausztriából jött hozzánk játékvezetőnek,
- Szendrei Péternek, Deli Dánielnek és Wesselényi Mártonnak a játékvezetésben,
- és az Építők HC csapatának a labdaszedő gyerekek toborzásában,
- valamint Balázs Lajosnak az informatikai háttér biztosításában.

Úgy gondolom egy sikeres tornát rendezhettünk, a gyeplabda néhány nagy nemzetének képviseletében. A lehetőségeinkhez képes profi hátteret és alkalmat biztosíthattunk a csapatoknak, minden mérkőzés gördülékenyen zajlott. Sajnos a pálya nem ideális, de szerencsére a csapatok könnyen alkalmazkodtak és igen színvonalas mérkőzéseket játszottak az elmúlt hat napban.
"


 

2019.08.04. 10:00 1. hely Hollandia - Argentína 1 - 0 (1 - 0)

Az „ emg2019.com ” riportja: : " Sok szurkoló látogatott ki az Angyalföld Sport Centerbe, hogy megnézze a 15. Európai Maccabi Játékok női gyeplabda tornájának döntőjét, melyen Hollandia Argentínával csapott össze. A hollandok korán megszerezték a vezetést (Reva Bierman büntető kornerével) és a mérkőzés végéig meg is tartották előnyüket, bár az argentinok néhányszor nagyon közel kerültek az egyenlítéshez.

Djune Slort , a holland csapat kapitánya, a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy most nagyon fáradtak, mert az egész elmúlt hét alatt keményen dolgoztak. A döntő volt az ötödik(!) mérkőzésük a héten és mindent beleadtak. Csak most, a megnyert torna után tudnak kimenni a városba. A meccs alatt idegesek voltak, de a csapatszellem segített. Az utolsó negyed volt a legnehezebb, mert a védekezésre kellett koncentrálniuk, de most már nagyon boldogok.
"

Szűcs Ádám beszámolója a döntőről : " A két csapat egyszer már találkozott a csoportkörben, akkor 1-1-es döntetlen született. Ez előjele volt egy izgalmas mérkőzésnek. Az első negyedben a narancs mezes gárda kezdett erősebben, több ígéretes támadásuk is volt, amit az argentin csapat védelme hárítani tudott. A következő 15 percre a dél-amerikai csapat vette kezébe az irányítást, ellenfelük sokáig nem jutott át a saját felezővonalán. Remek kapus- és védőteljesítményeket láthattunk a pályán. A jeget a hollandok tudták megtörni a 20. percben, Reva Bierman büntetőszögletből szerzett találatával megszerezte a vezetést az európai együttes. A gól után Argentína nagyobb nyomást igyekezett ellenfelére gyakorolni, gyorsabb játékukkal túljárni ellenfelük eszén. A félidőig nem történt változás, egy gólos holland vezetéssel mentek a nagyszünetre a csapatok. A második félidőben két egyenlő csapatot láthattunk a pályán. Az argentinok gyorsaságukat és agresszivitásukat igyekeztek kihasználni, míg a hollandok inkább technikájukkal próbálták legyűrni ellenfelüket. Sok izgalmas párharcot és remek megoldást láthattunk a pályán. Az utolsó 30 percben hiába a sok büntetőszöglet és lehetőség, egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Így Hollandia nyerte a találkozót, és ezzel a 15. Európai Maccabi Játékok gyeplabda tornáját.

Fantasztikus hangulat uralkodott a pályán, mind az argentin, mind a holland szurkolók kitettek magukért. Folyamatosan énekeltek, doboltak és éltették csapatukat. Szinte megtelt a pálya melletti lelátó.
"


Góllövők : Bierman R.(PC:20') / -
Játékvezetők : Deli Dániel, Wesselényi Márton

2019.08.04. 10:00 3. hely Németorsztág - USA 0 - 3


A német csapat hivatalosan lemondta a mérkőzést. A német csapat pénteken (2019. augusztus 2.) este hazautazott.

Góllövők : -
Játékvezetők : -     

2019.08.02. 12:00 Hollandia (2.A) - Németorsztág (3.A) 3 - 0 (1 - 0)

A két európai csapat küzdött meg egymással a másik elődöntőben. Kemény csatát láthattunk a pályán, mindkét csapat a döntőért hajtott. A mérkőzésen sokáig nyitott volt, melyik csapat jut tovább. Végül a második félidőben egy jó hajrának köszönhetően Hollandia legyőzte szomszédját, 3-0-s győzelmével ők lettek a vasárnapi döntő másik résztvevői.


Góllövők : Bijlsma L.(20), Larsson C.(PS:38'), Meijer S.(PC:39') / -
Játékvezetők : Piwald M., Hermann T.                                             

2019.08.02. 10:00 Argentína (1.A) - USA (4.A) 2 - 0 (0 - 0)

A pénteki első találkozón a két amerikai csapat találkozott ismét. Ezúttal egyenlő felekként kezdtek a csapatok, sok ígéretes támadást láthattunk, de gól nem született az első félidőben. A második játékrészre magasabb fokozatra kapcsolt a déli együttes, hamar megszerezték a vezetést. Az első elődöntőt Argentína csapata nyerte 2-0-ra, így elsőként kvalifikálták magukat a vasárnapi döntőbe


Góllövők : Mroz M.(32), Cukierman M.(41) / -
Játékvezetők : Piwald M., Hermann T.                                             

 

2019.08.01. 14:00 Hollandia - Argentína 1 - 1 (1 - 1)

Nagyon hamar, már a harmadik percben megszerezte a vezetést a holland gárda. Az előnyüket egészen sokáig meg tudták tartani, ám a 24. percben Argentína egyenlített. Ezt követően egy nagyon kemény, de igen sportszerű találkozót láthattunk. Bár több találat nem született, így is egy nagyon izgalmas mérkőzést játszott a két csapat az angyalföldi pályán.


Góllövők : Bierman R.(3) / Finkelstein D.(24)
Játékvezetők : Piwald M., Szűcs Á.                                                  

2019.08.01. 11:00 USA - Németorsztág 2 - 4 (1 - 1)

Izgalmas ki-ki meccset játszott a torna két „gyengébb” csapata, mely a csoportkör gólokban leggazdagabb találkozója volt. Az 1-1-es félidő után sokáig úgy tűnt az USA nyeri az összecsapást, de a végére jobban elfáradtak, mint ellenfelük. A németek ki is használták ezt a lehetőséget, 4-2-re fordítva megnyerték a mérkőzést.


Góllövők : Ceisler R.(PC:3', 37) / Hirsch, C.(10, 58), Landshut, R.(PS:40', PC:59')
Játékvezetők : Piwald M., Szendrei P.                                                  

2019.07.31. 14:00 Hollandia - Németorsztág 0 - 0 (0 - 0)

Igazi parázs hangulatú találkozó volt. Sok és kemény test a test elleni küzdelmet, izgalmas csatát láthattunk a pályán. A mérkőzés végül gólnélküli döntetlennel zárult.


Góllövők : - / -
Játékvezetők : Piwald M., Szűcs Á.                                                  

2019.07.31. 11:00 USA - Argentína 0 - 2 (0 - 1)

A két tengerentúli csapat találkozóján már a harmadik percben megszerezték a vezetést a déliek. Hiába a kitartó küzdelem, Argentína csapata bizonyult jobbnak, 2-0-ra múlták felül az Egyesült Államok csapatát.


Góllövők : - / Cukierman M.(PC:3'), Mroz M.(45')
Játékvezetők : Piwald M., Szendrei P.                                                  

2019.07.30. 14:00 Argentína – Németország 2 - 0 (1 - 0)

Akciódús mérkőzés volt, mindkét csapatnak megvoltak a támadásai. Hiába a jobb technika, a dél-amerikaiak gyorsaságuknak köszönhetően múlták felül ellenfelüket.


Góllövők : Cukierman M.(25'), Babis L.(PC:35') / -
Játékvezetők : Piwald M., Szűcs Á.                                                  

2019.07.30. 11:00 USA - Hollandia 1 - 3 (1 - 1)

Egy korai percben szerzett góllal szerezte meg a vezetést az amerikai együttes. A második negyedre megszokta a pálya sajátosságait Hollandia, onnantól végig irányították a mérkőzést, 3-1-re nyert a narancs mezes csapat.


Góllövők : CRAIGE(6') / LARSSON(24', 36'), BIERMAN(53')
Játékvezetők : PIWALD Martin, SZENDREI Péter                                                  
Előzmények

2019.08.03. : A Final Four első napján, az amerikai csaptok találkozóján, Argentína a második félidőben mutatott játékával, megérdemelten nyert az USA csapata ellen és elsőként jutott be a vasárnapi döntőbe. Az európai rangadón Hollandia egy kemény és nyitott mérkőzésen, jó hajrájának köszönhetően, 3 - 0-ra legyőzte Németország csapatát és szintén bejutott a vasárnapi döntőbe.

2019.08.01. : A csoportkör zárófordulójában Németország 4 - 2 arányban legyőzte az USA csapatát. A délutáni mérkőzésen Hollandia az eddig veretlen argentin lányokkal 1 – 1-es döntetlent játszott. Ezzel eldőlt, hogy a csoportot Argentína nyerte, második Hollandia, a harmadik Németország, negyedik az USA lett. Holnap az elődöntőkkel folytatódik a torna. Délelőtt 10 órakor az európai csapatok (Hollandia – Németország), míg délben az amerikai csapatok (Argentína – USA) lépnek pályára. Az elődöntők vesztesei a harmadik helyért, győztesei a tornagyőzelemért csapnak össze, augusztus 4-én, vasárnap.

2019.07.31. : Folytatják jó szereplésüket az argentin lányok, akik ezúttal – az amerikai rangadón - az USA csapatát győzték le 2 - 0 arányban. Az európai rangadón nem született gól: Hollandia - Németország 0 - 0.

2019.07.30. : Az Egyesült Államok – Hollandia mérkőzéssel elkezdődött a 15. Európai Maccabi játékok női gyeplabdatornája. A mérkőzést Hollandia 1 – 1 -es félidő után 3 – 1-re megnyerte. A délutáni Argentína – Németország mérkőzésen az argentin lányok - némi meglepetésre (?) - 2 - 0-ra győztek. Holnap USA – Argentína és Hollandia – Németország mérkőzésekre kerül sor.

2019.07.30. : Az Egyesült Államok – Hollandia mérkőzéssel elkezdődött a 15. Európai Maccabi játékok női gyeplabdatornája. A mérkőzést Hollandia 1 - 1 -es félidő után 3 - 1-re megnyerte. A délutáni mérkőzésen, 14:00-kor Argentína Németországgal játszik.

2019.07.16. : Mint az közismert, az idén július 29 - augusztus 7 között rendezik meg az Európai Maccabi játékokat Budapesten, amely a nyári olimpiai játékok után az egyik legnépesebb sportesemény a világon. A játékok programjában szerepel a gyeplabda is. Az idei évben női kategóriában (Open Female) Argentína (!) Hollandia, Németország és az USA női Maccabi válogatottja vesz rész a tornán. A mérkőzéseket az angyalföldi sportcentrum Rozsnyay úti műfüves pályáján fogják lebonyolítani. A szakmai támogatást a Szakszövetségünk adja. Tornaigazgató Szűcs Ádám, a szakmai stáb szervezése még folyamatban. A mérkőzések tervezett időpontja július 30, július 31, augusztus 1 és augusztus 2.
Zsoldos András, alelnök