A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Győzelem Szlovénia ellen
 1425
A magyar női válogatott magabiztos játékkal, Ilkei Nóra, Guti Réka és Bakk Nikoletta góljaival 3 – 0-ra legyőzte Szlovéniát és ezzel a győzelemmel megszerte az Eb 6. helyét. Gratulálunk!
...Nyilatkozatok...A szlovéniai női Eb lebonyolítási rendszere:

Miután 7 csapat kvalifikálta magát a Challenge III osztályba, a szervező EHF két csoportba osztotta a csapatokat:

  • A csoport: Franciaország, Horvátország, Szlovénia (3 csapat)
  • B csoport: Litvánia, Svájc, Szlovákia, Magyarország (4 csapat)

A csoportokban mindenki játszik mindenki ellen, de csak egyszer. A csoportmérkőzések befejezése után, a csoport első helyezettje a másik csoport második helyezettjével játszik egy elődöntőt. Az elődöntő győztesei játszanak az 1. helyért, vesztesei a 3. helyért.

A csoportok harmadik (3.A és 3.B) és negyedik (4.B) helyezett csapatai a C jelű csoportba kerülnek, ahová a B csoport harmadik és negyedik helyezettje továbbviszi az egymás elleni eredményét (B3 - B4). A C csoportban csak 2 mérkőzést játszanak: 3.A - 3.B és 3.A - 4.B. Aki a legtöbb pontot szerzi a C csoportban, az lesz a torna 5. helyezettje. A 6. helyen a C csoport második, míg a 7. helyen a C csoport harmadik helyezett csapata végez.

[admin]


Eredméynek

2019.08.03. 11:00 Szlovénia- Magyarország 0 - 3 (0 - 1)

 


Ferenczi Zsolt, női szövetségi kapitány : " A világranglistán 49 helyezett Szlovénia 3-0 arányú legyőzésével zárta Európa Bajnoki szereplését a női válogatott. Határozott és magabiztos játékkal sikerült dél-nyugati szomszédjaink fölé kerekedni, Ilkei Nóra , Guti Réka és Bakk Nikoletta találataival. Kellner Anna ismét remekelt a kapuban úgy, ahogyan az egész torna során tette. Ezzel a lányoknak sikerült megszerezni a 6. helyet. Ezért az eredményért jöttünk és indultunk útnak 2 évvel ezelőtt. Büszke vagyok a csapat és az egész stáb teljesítményére, amit ezúton köszönök is. "

Góllövők : - / Ilkei N.(PC:24'), Guti R.(38), Bakk N.(42)
Játékvezetők : Blanco N., Ellice C.     

2019.07.31. 13:30 Litvánia – Magyarország 9 - 1 (4 – 0)

 

Ferenczi Zsolt, női szövetségi kapitány : " A legerősebb csoportbeli ellenfele ellen folytatta szereplését a női válogatott. Egy kiváló és szorosnak mondható első félidő után, a világranglista 36. helyén álló litvánok felőrölték a lányok ellenállását. Azonban egy remekbe szabott kontratámadás után a litván kapus Herberth Kamillát buktatta, a megítélt büntetőből pedig Ilkei Nóra megszerezte a válogatott első Európa Bajnoki gólját. A litván csapat 27 büntetőkornert lőtt, ennek döntő többségét a második félidőben, azonban ezekből mindössze egyet sikerült értékesítniük. Kellner Anna a torna többi csapatát is elkápráztatta teljesítményével, sőt ezen a mérkőzésen még büntetőt is hárított. A következő mérkőzésen a házigazda Szlovéniával találkozunk az alsóházban. "


Góllövők : Jakovleva S.(13), Andriejūnaitė K.(15), Kukliene D.(25), Poskute K.(26, 38, 54), Pumputytė P.  (42), Urbonavičiūtė K.(53), Adomaviciute S.(PC:58') / Ilkei N. (PS:43')
Játékvezetők : ELLICE Caroline (SCO), MARIČ Iva (SLO)               

2019.07.29. 15:45 Szlovákia - Magyarország 3 - 0 (2 - 0)


Ferenczi Zsolt, női szövetségi kapitány : " Az Eb második mérkőzésén, ezúttal a világranglista 53. Szlovákiától szenvedtünk vereséget, 3-0 arányban. A kezdeti határozatlanságtól eltekintve a csapat remekül hajtott és kiválóan teljesített, szoros, jó eredmény született. Kemény folytatás következik a megfiatalított és kiemelkedően fizikális litván csapat ellen. "

Góllövők : PUCHEROVA('1), CHEBENOVA('8), ČAPOVÁ('20) ill. -
Játékvezetők : GYERGYEK Tatjana (SLO), INGRAM Sarah (IRL)                                            

2019.07.28. 14:45 Svájc - Magyarország 13 - 0 (6 -0)


Ferenczi Zsolt, női szövetségi kapitány : " Kellemetlen esős időben játszotta első mérkőzését a női válogatott, a Lipovci-ban zajló Európa-bajnokságon, a világranglista 39 helyén álló Svájc ellen. A minden bizonnyal a feljutásra is esélyes ellenfél ellen 13-0 arányban szenvedünk vereséget. A következő ellenfél Szlovákia. "

Góllövők : STOMPS ('4, '28, '36, '56, '57), El ALLALY('13, '59), WÄLTI S.('13, K:'30), THÜRING ('20), FONTANA ('34),TRIEBOLD ('35), SCHWERZMANN (B:'47) ill. -
Játékvezetők : SHELBOURN Emma (ENG), MARIČ Iva (SLO)                                             
Előzmények

2019.07.31 : Harmadik csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar női gyeplabda válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon: Litvánia – Magyarország 9 -1 (4 – 0). Viszont megszületett a magyar csapat első gólja: a 43. perceben, Ilkei Nóra büntetőből volt eredményes. A tornán ma még Szlovákia – Svájc és Szlovénia – Horvátország összecsapásra kerül sor. Az Európa-bajnokságon most 1 napos szünet következik. A magyar csapat, minden valószínűség szerint, augusztus 3-án Szlovéniával játszik a 7. helyért.

2019.07.30 : Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar női gyeplabda válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Szlovákia – Magyarország 3 - 0 (2 – 0). Most egy nap pihenő következik, majd július 31-én 13:30-kor Litvánia ellen lépnek pályára a magyar lányok. Litvánia legyőzte Svájc és Szlovákia csapatát is.

2019.07.29. : Lejátszotta az első mérkőzését a magyar női gyeplabda válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Lányaink 6-0-s félidő után, 13-0-ra vesztettek Svájc ellen. Következik (hétfő 15:45) Szlovákia.

2019.07.28. : Az EHF, az Európa-bajnokság minden mérkőzését egy órával előrébb hozta, viszont a jó hír az, hogy meg lehet nézni a magyar lányok mérkőzéseit, mert az EHF-TV élőben közvetít az EuroHockey Challenge III-ről. Ma: Svájc – Magyarország 14:45.

2019.07.15. : Az Európa-bajnokságra utazó 18-as keret kihirdetésével végső szakaszába érkezett a Női Válogatott felkészülése. A lányok a júliusi hajrában heti 4-5 edzésen vesznek részt. Két labdás, két futóedzés és a védekező, illetve támadó csapatrészeknek, valamint a Korner Team-nek külön hétvégi edzések vannak. A felkészülés július 25-én ér véget egy videós taktikai megbeszéléssel, valamint az utazás előtti eligazítással.

Hátsó sor balról: Gyarmati Luca, Guti Réka, Kovács Nikolett, Orbók Réka, Béres Katalin, Ilkei Nóra, Herberth Kamilla, Fekete Réka, Hennel Georgina, Bakk Nikoletta, Első sor balról: Szomor Gabriella (CSK) Fehér Anna, Bálint Andrea (Kapus), Keller Anna (Kapus), Tóth Zsuzsanna, Józan Sára

Az Európa-bajnokságra utazó 18-as keret kihirdetésével végső szakaszába érkezett a női válogatott felkészülése. A lányok a júliusi hajrában heti 4-5 edzésen vesznek részt. Két labdás, két futóedzés és a védekező, illetve támadó csapatrészeknek, valamint a Korner Team-nek külön hétvégi edzések vannak. A felkészülés július 25-én ér véget egy videós taktikai megbeszéléssel, valamint az utazás előtti eligazítással.

Futóedzések a Bihari úti Törekvés Stadionban (Kocsi Sándor Sportközpont)

A csapat legutóbbi két mérkőzését győzelemmel zárta. Június 22-én Zágrábban 1-0-arányban a horvát HK Trešnjevka csapatát, illetve az elmúlt hétvégén Lipovci-ban 2-0 arányban Szlovénia válogatottját sikerült legyőzni. Ez utóbbin két hiányzót leszámítva már az utazó csapat vett részt és az első két negyedben mutatott bizonytalanabb játékát követően a második félidőben, erőnlétben és a helyzetek kihasználásában is az ellenfél fölé tudott kerekedni. Az eredmények és a csapat edzésmunkája, lelkesedése bíztató, de elbizakodottságra nem ad okot. Gibraltár visszalépése miatt a válogatott ugyanis az Európa bajnokság B jelzésű csoportjába került át Litvániával, Svájccal, és Szlovákiával. Nehéz mérkőzések várnak a csapatra, de úgy gondolom jelen állás szerint, ha tartjuk magunkat a tervekhez az elkövetkező két hétben is, az elvárható tisztes szereplés feltételi adottak lesznek. Komoly erősítés a Skóciában élő és játszó egykori Építők nevelésű Kellner Anna csatlakozása a csapathoz, aki kapusként jelenleg a skót Erskine Stewart’s Melville HC csapatát erősíti és az elmúlt héten már csatlakozott a válogatotthoz.

Felkészülési eredmények június-július:

  • HK Zrinjevac – Magyarország 2-0
  • Szlovákia – Magyarország 1-0
  • HK Trešnjevka – Magyarország 0-1
  • Szlovénia – Magyarország 0-2

A 2019. július 28-a és augusztus 3-a között Lipovci-ban megrendelésesre kerülő Challenge III-as Női Európa-bajnokságra utazó válogatott kerete:

Kapusok: Kellner Anna, Bálint Andrea

Mezőnyjátékosok: Guti Réka, Ilkei Nóra, Kovács Nikolett, Szomor Gabriella Csapatkapitány, Béres Katalin, Fekete Réka, Szalisznyó Henrietta, Tóth Délia, Herberth Kamilla, Hennel Georgina, Bakk Nikoletta, Józan Sára, Tóth Zsuzsanna, Gyarmati Luca, Orbók Réka, Fehér Anna

A válogatottal utazó stáb tagjai:

Zsoldos András csapatvezető, Láng András csapatvezető helyettes, Pádár Csaba pályaedző, Hrncsjár Ildikó Masszőr, Villangó Veronika Videós, Ferenczi Zsolt Szövetségi kapitány

Ferenczi Zsolt, női Szövetségi kapitány