A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

A női válogatott Eb felkszülése
 347
Lassan hajrájába érkezik a női válogatott felkészülése, az idén nyáron Szlovéniában, Lipovciban megrendezésre kerülő Európa Bajnokság előtt. A válogatott a terveknek megfelelően halad 25-fős bő keretével, melyből június végén kerül majd ki az utazó 18 fő.

A lányok eddig túl vannak egy 3 hónapos erőnléti programon, melyet február és április között teljesítettek. Részt vettek a március végén Zágrábban rendezett, hagyományos Ivo Zlatar emléktornán, illetve több felkészülési mérkőzést is játszottak, ahol a várakozásoknak megfelelő eredményt érték el. A csapat fejlődik, a korábban sérült játékosok is jó ütemben kezdenek visszakapcsolódni a munkába. Április végén kezdődött, a szintén 3 hónapig tartó futóedzés sorozat, melyen heti két alkalommal vesznek részt a kerettagok. A további felkészülési mérkőzések során a csapat többek között találkozik még a szlovák és a szlovén válogatottal, illetve horvát első osztályban szereplő klubcsapatokkal, egészen július közepéig.

Felkészülési mérkőzések:

  • HAHK Mladost – HUN 3:0
  • Post Wien – HUN 4:0
  • HK Jedinstvo – HUN 0:0
  • HK Jedinstvo – HUN 0:0
  • HAHK Mladost – HUN 4:0
  • HK Zrinjevac – HUN 3:3
  • SLO – HUN 3:2

A válogatott bő kerete:

Kapusok: Kellner Anna, Bálint Andrea, Vereczkey Judit, Kisvarga Hajna

Mezőnyjátékosok: Ilkei Nóra, Guti Réka, Szomor Gabriella, Kovács Nikolett, Béres Katalin, Fekete Réka, Szalisznyó Henrietta, Tóth Délia, Gerényi Kincső, Herberth Kamilla, Hennel Georgina, Bakk Nikoletta, Szatai Emma, Józan Sára, Barki Zsófia, Laukó Fanni, Tóth Zsuzsanna, Gyarmati Luca, Csengei Borbála, Orbók Réka, Fehér Anna.

Ferenczi Zsolt
MGYSZ, Női Szövetségi Kapitány