A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Műfüves pálya
 543
A Magyar Rögbi Szövetség elnökének, Kiss Antalnak a kezdeményezésére, nyolc olimpiai sportág (íjászat, taekwondo, gyeplabda, rögbi, hegyi kerékpár, gördeszka, falmászás, tollaslabda) valamint a Parasportok Szövetségének összefogásával egy tervezet készült a Fejlődő- és Paraolimpiai sportágak központja létesítésére. A tervezett létesítmények a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Iosephinum Fejlesztéséért Alapítvány közreműködésével egy 106 ezer m2 fás, ligetes területén lennének megvalósítva. A területhez további 57 ezer m2 erdő tartozik.

Az alapítvány céljaihoz kapcsolódva, vele párhuzamosan, a bázisuk kialakítása érdekében, a fent nevezett sportágak képviselői is csatlakoztak a projekthez. A terület közvetlenül a 10-es főút mellett található. A megvalósítási tervek szerint uszoda, sportcsarnok, konditerem, egy 160 fős szálloda és étterem mellett egy multifunkciós (gyeplabda és rögbi) műfüves pálya is létesülne. A létesítmény elsősorban sportágunk felkészülési, edzőtáborozási gondjain tudna sokat enyhíteni, valamint alkalmas lenne végre hazai rendezésű Európa bajnokságok (férfi, női , U18 fiú, leány) és Challenge klub tornák megrendezésére.

A tervezet sportlétesítmények és kiszolgáló létesítmények valamint az ezekhez szükséges infrastruktúra fejlesztés költségvetése 12,6 milliárd Ft (bruttó) melyet október folyamán terjesztenek a kormányzat elé.