A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Megvédte bajnoki címét a Soroksári HC
 1084
Veretlenül, 100%-os teljesítménnyel, újra megvédte bajnoki címét a Lifting Trade Soroksári HC. Gratulálunk! A bajnokság legjobb játékosa Papp Gergely (Építők HC), a legjobb kapusa Petővári Balázs (Grassalkovich Sorksári HC), gólkirálya Ficzere Zsombor (6 gól, Soroksári HC) lett. Második helyen végzett az megfiatalított Építők HC, a harmadikon a Grassalkovich Sorksári HC. Az idei bajnokság rövid volt, de elég szoros mérkőzéseket hozott. Az első két helyezett csapat idényének azonban még nincs vége. Mindkét csapat a nagypályás BEK-en szerepel. A Soroksári HC Törökországba utazik és rész vesz az EuroHockey Challange III-on, míg az Építők HC Máltára látogat, ahol az EuroHockey IV-et rendezik, június 6. - 9. között. Nyilatkozatok!

Nyilatkozatok

 

Tápai Tibor, ezdő, Soroksári HC: "A 2018-19. évi felnőtt férfi bajnokság, három csapat részvételével zajlott. Aki esetleg kíváncsi hogy mikor volt ilyen kevés csapat, annak nagyon vissza kell mennie az időben. Talán a sportágunk hazai megalakulásáig. A Soroksári Hockey Club két csapattal indult, második csapatunk az utánpótlás bázisunkat adó Grassalkovich Általános Iskola után Grassalkovich SHC néven szerepelt. Első csapatunk az Olcote HC játékosaival közösen indult a kezdeti 20 fős létszám sérülések, külföldre költözés és visszavonulások miatt a bajnokság végére lecsökkent, de sikerült minden meccsünket megnyerni és megvédeni bajnoki címünket. A gólkirályi címet Ficzere Zsombor (SHC), a legjobb kapus címet Petővári Balázs (Grassalkovich SHC) kapta. Gratulálunk Papp Gergőnek (ÉHC) a legjobb játékos címhez. Sok sikert kívánok az Építőknek Máltán az EuroHockey Club Challenge IV. versenyen, remélem feljutnak. Mi is részt veszünk Alanya-ban a Challenge III-ban, célunk a tavalyi feljutás után a bentmaradás. A bajnokcsapat játékosai: Bordás Zsolt, Ferenczi Zsolt kapusok, Olasz Balázs, Léber Sebastian, Ujvári Viktor, Farkas Imre, Ficzere Zsombor, Zsoldos András, Zsoldos Gábor, Kiss Tamás, Palotai Bálint, Pádár Csaba, Láng András, Langer Bálint, Tápai Márk, Inigo Zuazola, Kosárszky Norbert, Losonci Zoltán, Losonci György, Ficzere Gábor mezőnyjátékosok."

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ: "A Szent László DSK, számomra mind a mai napig meg nem értett visszalépése miatt elég kurtára sikeredett az idei bajnokság. Ettől függetlenül , vagy épp emiatt,  így minden mérkőzés nagyon szoros ki-ki meccset hozott. A bajnoki cím megnyeréséhez szükséges plusz azonban a Soroksár csapatánál volt.  A klubvezetés csinált egy rutinos erőkből álló és egy fiatal csapatot. Most még a rutin győzött. Az viszont egyértelműen látszik, hogy kezdenek az Építők fiataljai is beérni. Jövőre remélhetőleg a Szent László visszatér a bajnokságba és talán az Építők is tud indítani két csapatot. A szezonnak persze még nincs vége, sőt… . Köszönhetően a Soroksár tavalyi kiváló Challenge IV. szereplésének és a feljutásának a sportvezetés az idei évben is támogatást nyújt a klubok nemzetközi szerepléshez. Remélem tudunk élni vele.  A másik nagy megmérettetés a férfi ( nem mellesleg a női) Európa bajnoki szereplés, ahol a fiúknak egyértelműen a feljutás a lányoknak a tisztes helytállás a cél."

 

Előzmények

 

Az Építők HC és a Grassalkovich Soroksári HC csapatainak összecsapásával folytatódott a férfi NB1-es bajnokság. A villanyfényes, hideg esti mérkőzést az Építők HC nyerte 1-0-ra.

Építők HC – Grassalkovich Soroksári HC 1-0 (0-0):  A mérkőzést a kék mezes Építők kezdte jobban, az első percektől kezdve nagy nyomást gyakoroltak ellenfelük védelmére. Hiába a sok veszélyes támadás, a befejezés kevésbé volt sikeres, 0-0-s állásnál mentek a félidei szünetre a csapatok. A második félidőben ismét nagy nyomást helyezett a kék mezes csapat a piros mezes Soroksárra, enne eredményeként a 41. percben megszerezte a vezetést az Építők. A gól után igen kiegyenlített lett a mérkőzés, de az állás már nem változott, 1-0-s sikerével az Építők HC szerezte meg a 3 pontot
Góllövők: : Kovács Norbert (41’); illetve -.
Játékvezetők: Palotai Bálint, Szűcs Ádám

A szezon egyik legfontosabb mérkőzésével folytatódott a férfi NB1-es bajnokság: a címvédő Soroksári HC-t a kihívó Építők HC csapata fogadta. A rangadót a Soroksári HC 6-2-re nyerte.

Építők HC – Soroksári HC 2-6 (1-3): A mérkőzést a piros mezes címvédő együttes kezdte jobban, az első 15 perc után már 3-0-ra vezettek. A második negyedre rendbe szedte sorait az Építők, nagyobb tempót diktálva több veszélyes támadást is vezettek a kékek, a 24. percben sikerült is szépíteni az eredményen. 1-3-as állásnál mentek a félidei nagyszünetre a csapatok. A harmadik 15 percben ismét a címvédő játszott jobban, újabb két góllal tudták növelni előnyüket. Az utolsó negyedben mindkét csapat eredményes tudott lenni, de a gólkülönbség már nem változott. 6-2-re nyerte az ősz rangadóját a címvédő Soroksári HC
Góllövők: Löschnig Tamás (24’), Herberth Csaba (57’); illetve Farkas Imre (6’), Zsoldos András (7’, 14’), Losonci Zoltán (34’), Ficzere Zsombor (35’), Ujvári Viktor (54’).
Játékvezetők: Beszeda Gergő, Petővári Balázs

Szeptember utolsó előtti szombatján elkezdődött a 2018-2019-es a nagypályás magyar gyeplabda szezon. Az első NBI-es mérkőzést a címvédő Soroksári HC játszotta másik csapatuk, a Grassalkovich-Soroksári HC ellen.

Soroksári HC – Grassalkovich Soroksári HC 3-1 (1-1): Kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk, mindkét oldalon meg-meg villanó, látványos egyéni megmozdulásokkal. Szoros, 1-1-es félidő után a címvédő elkezdett nyomást gyakorolni ellenfelére. Ennek meg is lett az eredménye, két újabb találattal a címvédő Soroksári HC 3-1-re nyerte első mérkőzését.
Góllövők: Ficzere Zsombor (9’, 50’), Tápai Márk (36’); illetve Beszeda Gergő (4’).
Játékvezetők: Deli Dániel, Wesselényi Farkas