A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Öregfiúk torna Szabadkán
 1255
Úgy tűnik hivatalosan is megalakult a Magyar Öregfiúk Válogatott. Szabadkán részt vettünk egy tornán, 7 csapatból az ötödikek lettünk. Nem rossz kezdés főleg, hogy a csapatunk átlagéletkora 58 év (kiszámoltuk!), az átlaghőmérséklet a sátorban meg 50˘C volt. A többi csapatban sok 35-45 éves játékos játszott, így néha kicsit azt éreztük ez nem pont nekünk való terep, de a vasárnapi meccseken mégis mindenkit megvertünk. Csináltunk jó pár csapatképet, a házigazdák marhapörkölttel vendégeltek meg minket, összességében egy szuper torna volt és reméljük lesz még lehetőség nemzetközi tornán szerepelni az Öregfiúkkal.

A magyar csapat:

Marosi István (kapus), Pádár Csaba , Üveges Imre, Herner László, Masa István, Langer Tibor,  Ficzere Gábor, György József, Kákonyi Tibor játékosok, Nagy József szövetségi kapitány, Buzási Bea csapatorvos, Kiss Katinka csapatvezető, Zsoldos András és Ferenczi Ferenc MGYSZ alelnökök. A Magyar Rákellenes Liga képviseletében Gaál Imre kísért el bennünket.

Köszönöm a Magyar Gyeplabda Szövetség támogatását, csapatorvosunk és csapatvezetők munkáját és nem utolsó sorban játékosaim kiváló teljesítményét. Ugyan az első három mérkőzésünket szombaton elvesztettük, de a vasárnapi két meccset megnyertünk. A végére belerázódtunk és szép gólokat lőttünk és végül is az ötödik helyen zártunk a tornát. Végre, hosszú idő után, újra van Magyar Öregfiúk Válogatott.

Nagy József, szövetségi kapitány

Alapjában jól sikerült a magyar öregfiúk válogatott bemutatkozása. A rendezők egy kicsit becsaptak bennünket, ugyanis a torna korhatára a 35 év feletti korosztály volt. Így több csapat tele 38-42 év közötti játékosokkal indult. Például a Lipovciban szerepelt három a Challenge II. osztályban szereplő felnőtt játékos a kezdőcsapatukból ( Robert, Boskó !!!) , akik nyilván egy teljesen más színvonalat képviseltek. A rendező Szabadka és a Zelina szintén nagyon „fiatal”, mármint hozzánk képest fiatal csapattal jött. A hozzánk hasonló, korosabb csapatokat megoldottuk. Nem volt ezzel semmi baj, kiváló lehetőség volt a magyar öregfiúk részére a megmérettetésre. Külön nehézséget okozott az a szabályrendszer, ami a nagypálya és a teremhoki egy különös, bizarr keveréke. Nem volt ezzel sem semmi baj, de meg kellett szokni. A többi résztvevő már láthatóan többször játszott ilyen szabályokkal. A rendezés kiváló volt, szintúgy a hangulat. Remélem sikerül a csapatot összetartani és jelentkeznek új játékosok is. Hajrá magyar öregfiúk!

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ

Kiss Katinka képei

 

 

 

 

Előzmények

2018.06.15. : Hétvégén nemzetközi Öregfiúk tornára utazik a Magyar Öregfiúk Válogatott Szabadkára! Találkozunk szombat reggel 08:00-kor a Planetáriumnál! Szívesen vesszük a szurkolást, biztosan bejelentkezünk majd élőben!

2018.06.06. : 2018. június 4-én, hétfőn, lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Magyar Öregfiúk Válogatott. Az ellenfél ezúttal is Főnix M.S.E szülőkből álló csapat volt. A mérkőzést Üveges Imre(2), Herner László(2), Masa István(2), Kákonyi Tibor és Ficzere Gábor góljaival 8-3-ra az Öregfiúk Válogatott nyerte. Nagy József, az öregfiúk szövetségi kapitánya elégedett volt a mérkőzésen látottakkal és ez eredménnyel is.

2018.05.30. : 2018. június 4-én, hétfőn, 18:00-kor, a Főnix M.S.E pályán (1162 Csömöri út 158.), a szabadkai Öregfiúk tornára készülő Magyar Öregfiúk Válogatott újabb, ezúttal „éles” felkészülési mérkőzést játszik a Főnix M.S.E szülők(!) ellen, tudtuk meg ifj. Nagy Józseftől, az öregfiúk edzőjétől. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

2018.05.28. : 2018. május 26-án, szombaton 18:00-kor, a Főnix M.S.E pályán, a szabadkai Öregfiúk Tornára készülő Magyar Öregfiúk Válogatott felkészülési mérkőzést játszott a Főnix M.S.E szülők ellen. A mérkőzést György József és Üveges Imre góljával 2-0-ra az Öregfiúk Válogatott nyerte. Nagy József, az öregfiúk újonnan kinevezett edzője elégedett volt a mérkőzésen látottakkal és ez eredménnyel is.