A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Budapest 2019
 621
Kedves sporttársak, magyar gyeplabda játékosok! Talán már hallottatok róla, hogy 2019 nyarán Magyarország rendezi a Maccabi Európa játékokat. A Szövetség felvette a kapcsolatot a szervezőkkel, részben azért, hogy tájékoztatást kapjon, hogyan tervezik a játékok lebonyolítását, mivel hogy a Maccabi játékok programjának hagyományosan részét képezi a gyeplabda. Ha pedig már Magyarország nemzetközi gyeplabda tekintetében is komolyan érintett rendezvényt vállalt, akkor érdeklődjünk, hogyan szerepelhet ezen a versenyen magyar nemzeti csapat.

A megbeszélések nyomán megtudtuk, hogy a 2019-es Maccabi Játékokat, - amit 1929-ben Prágában rendeztek meg először és azóta ebben a régióban erre az eseményre nem került sor – nagy versenyben, Basel-t megelőzve mi nyertük meg. Elmondhatjuk tehát, hogy a Maccabi Európa Játékok 90 év után a gyökereihez tér vissza és az esemény nemcsak a hazai zsidóságnak szól, hanem egyben egy fontos regionális esemény is.

2019-ben a Maccabi Európa Játékok lesz hazánk legnagyobb sporteseménye, abban az évben, amelyben Budapest lesz Európa Sport Fővárosa.

A Maccabi Európa Játékokra a világ minden részéről érkeznek zsidó sportolók, hogy megmérkőzzenek egymással, de a versenyek nem csupán a sportról szólnak, hanem a kultúra a vallás és a sport egymást kiegészítő, közösségépítő erejével kívánják fejleszteni az európai zsidóság jövőjét.

Mivel sportunk igen mostoha helyzetben van ezért az elnökség kitörési pontként szeretné kezelni az eseményt és ennek kapcsán felhívással fordulunk hozzátok.

A Játékok hazánkban történő megrendezése jelenleg a legjobb lehetőség a Budapesti Olimpiai pályázat visszavonását követően a Magyar Gyeplabda Sport számára. Arra, hogy gyeplabdázásra alkalmas műfüves borításhoz jussunk, illetve ilyen borítással rendelkező pálya létesüljön végre hosszú idő után hazánkban.

Kérjük! Jelentkezzenek azok a játékosok, akik a játékok szellemiségével azonosulni tudnak, és szívesen képviselnék Magyarországot a 2019-es Maccabi Európa játékok gyeplabda versenyein.

Érdeklődéseteket az elnökség e-mail címére várjuk.

Köszönettel,
MGYSZ Elnökség