A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Az AGYSE nyerte az első Magyar Női Kupát
 749
Az első Magyar Női Kupát az AGYSE nyerte. Második helyen a Szent László DSE végzett. Harmadik lett a BKG DSE – Fasori Evangélikus Gimnázium csapata, míg negyedik helyen zárt a Főnix M.S.E. csapata. A torna gólkirálya Ilkei Nóra (AGYSE) lett 8 góllal. A legjobb kapusnak járó díjat Mészner Larissza (Főnix M.S.E.), míg a legjobb játékos díjat Lea Freund (AGYSE) kapta. A díjakat Zsoldos András alelnök adta át.

 


Az első magyar, nagypályás kupa résztvevői

Különleges eseménnyel búcsúzott az idei áprilistól a magyar gyeplabda. Megrendezésre került az első műfüves Női Magyar Kupa! Az eseményre négy csapat jelentkezett: Amatőr Gyeplabda SE, Szent László Gimnázium DSE, BKG DSE – Fasori Evangélikus Gimnázium, Főnix M.S.E. A kupa szabályrendszere is különleges volt, hiszen kísérleti alapon a FIH-EHL szabályai voltak érvényesek. Az új szabályok szerint az akcióból szerzett találatok 2, míg a büntetőszögletből szerzett gólok 1 pontot érnek, a hétméteres büntetőből szerzett gólok is ezt a logikát követték (attól függően, hogy akcióból vagy kiskornerből ítélték-e meg).

A kupa lebonyolítása FinalFour rendszerű volt, vagyis a helyszínen összesorsolták a két elődöntő párosításait, majd az itt elér eredmények alapján egy bronzmérkőzés és egy döntő várt a csapatokra. A sorsolást Ferenczi Zsolt, a női szakág felelőse és a torna fő szervezője, valamint Szűcs Ádám tornaigazgató bonyolították le.

A párosítások a következők voltak: Amatőr Gyeplabda SE – Főnix M.S.E., valamint Szent László Gimnázium DSE és BKG DSE-fasori Evangélikus Gimnázium.

Amatőr GYSE – Főnix M.S.E. 29-0 (12-0) [1. elődöntő] : Az első elődöntőn a regnáló női bajnok és a hazai pályán játszó Főnix mérkőztek meg egymással. A mérkőzést a papírformának megfelelően, 15 gólt lőve nyerte az AGYSE, ám az új szabályok szerint így brutális fölénnyel, 29-0-ra (!) nyertek.
Góllövők : Kovács Nikolett (A: 8’, 16’, 30’, 42’, 45’), Lea Freund (A: 9’, 10’, 12’, 33’, K: 47’), Ilkei Nóra (A: 25’, 26’, 28’, 39’, 46’); illetve -.
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Orbók Réka

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 10-3 (6-3) [2. elődöntő] : A másik elődöntő sokkal izgalmasabb mérkőzést hozott, melyen a két gimnázium csapatai mérkőztek meg egymással. Nagy csatát láthattunk a pályán, végül a Szent Lászlósok 10-3-ra nyerték meg a találkozót.
Góllövők : Fekete Réka (A: 2’), Tóth Délia (A: 9’), Béres Katalin (A: 25’), Mészáros Tímea (A: 29’), Gerényi Kincső (A: 37’); illetve Tóth Zsuzsanna (K: 18’), Feil Rebeka (A: 24’).
Játékvezetők : Szatai János, Palotai Bálint

Főnix M.S.E. – BKG DSE-Fasor 4-6 (1-3) [bronzmérkőzés] : A harmadik helyért a két, elődöntőben alul maradó csapat találkozott, a Főnix és a Fasor mérkőztek meg a bronzért. Izgalmas ki-ki meccset láthattunk, melynek végén a Fasor ünnepelhetett 6-4-es győzelmüknek köszönhetően.
Góllövők : Szatai Emma (K: 10’, 46’), Józan Sára (A: 36’); illetve Domokos Zsófia (A: 5’), Tóth Zsuzsanna (B-kornerbő: 6’, A: 26’, K: 43’).
Játékvezetők : Szendrei Péter, Szűcs Ádám

Amatőr GYSE – SZLG DSE 13-0 (8-0) [döntő : A döntőt a két győztes csapat játszotta. Az elmúlt években mindig e két csapat között dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Női Kupa történetének első döntőjében is e két csapat mérkőzött egymással. A döntőben végig az AGYSE dominált, bár több ígéretes támadást is vezetett a Szent László, gólt csak a regnáló bajnok AGYSE tudott lőni. 13-0-ra nyerték a döntőt, ezzel az AGYSE lett a női Magyar Kupa első győztese.
Góllövők : Freund Lea (A: 1’, K: 31’), Kovács Nikolett (A: 8’, B-akcióból: 19’), Ilkei Nóra (A: 15’, 27’, 47’); illetve -.
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

Előzmények

2018.04.04 : A Magyar Gyeplabda Szakszövetség elkészítette a 2018-as Nagypályás Női Magyar Kupa kiírását. A kupát, 2018. április végén (várhatóan 29-én vasárnap) egy napon rendezik. A kupára 4 csapat nevezett: Amatőr GYSE, SZLG DSE, BKG DSE - Fasor, Főnix MSE. A kupa helyszíne valószínűleg a Főnix MSE XVI. kerületi pályája lesz.