A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Megvédte bajnoki címét a Soroksári HC
 1811
Veretlenül, 100%-os teljesítménnyel, megvédte bajnoki címét a Lifting Trade Soroksári HC. A soroksáriak egyébként taroltak, mert a legjobb játékos (Léber Sebastian), a legjobb kapus (Petővári Balázs) és az egyik gólkirály (Farkas Imre) is tőlük került ki. Idén megosztott gólkirályi címet kellett kiadni mert, Farkas Imre (Soroksári HC) és Kozári Benedek (Építők HC) is 8 – 8 gólt ért el 9 mérkőzés alatt. Második helyen végzett az alaposan megfiatalított Építők HC, a harmadikon a Szt. László DSE, míg a negyediken az Olcote HC.

 

Szűcs Ádám tudósítása:

Elérkezett a 2017-2018-as magyar gyeplabda bajnoki szezon végjátéka. Ezen a napon rendezték meg a férfi Nb1-es bajnokság záró fordulóját. A helyezések már eldőleni látszottak az utolsó játéknap előtt, mégsem lehetett hiány izgalmakban.

Lifting Trade Soroksári HC – Olcote HC 12-0 (5-0) : A következő találkozót a felnőttek játszották, melyen a, már az előző fordulóban bajnoki győzelmét bebiztosító Soroksári HC játszott az Olcote HC csapatával. A mérkőzés papírforma szerint alakult, magabiztos, 12-0-s győzelmet aratott a Soroksári csapat.
Góllövők: Szigeti Bence (1’), Farkas Imre (11’, 31’, 38’), Suba Tamás (15’), Olasz Balázs (18’), Bordás Zsolt (28’), Majer Bence (34’, 50’), Ficzere Zsombor (43’, 45’), Schumacher Anton (51’); illetve -.
Játékvezetők: Marouf Dániel, Deli Dániel

SZLG DSE – Építők HC 0-3 (0-1): A nap utolsó mérkőzése az SZLG DSE és az Építők HC találkozója volt. Izgalmas zárása volt ez a bajnokságnak. Bár mindkét oldalon sok remek támadás volt, gólt csak az Építők tudott szerezni, szám szerint hármat. Ezzel 3-0-ra nyerte a bajnokság utolsó mérkőzését az Építők HC.
Góllövők: -; illetve Kozári Benedek (10’, 52’), Kovács Norbert (44’).
Játékvezetők: Petővári Balázs, Zsoldos Gábor

Ezzel véget értek a férfi NB1 küzdelmei. A férfi NB1 bajnoka ismét címvédéssel a Lifting trade Soroksári HC csapata. Ezüstérmes az Építők HC, harmadik a Szent László DSE, míg negyedik helyen az Olcote HC zárta a bajnokságot. Az idei bajnokságban megosztott gólkirályi cím született Farkas Imre (LT Soroksári HC) és Kozári Benedek (Építők HC) között 8-8 góllal. A szavazatok alapján a legjobb kapus Petővári Balázs (LT Soroksári HC), míg a legjobb játékos Léber Sebastian (LT Soroksári HC).

A bajnoki zárás után alig egy hét pihenő várt a Soroksári HC és az Építők HC csapataira, akik hazánkat mentek képviselni a EuroHockey Club Challenge IV. megmérettetésen a finn fővárosban, Helsinkiben.

Május első szombatján folytatódtak a férfi bajnokság küzdelmei. Érdekessége a napnak, hogy „dupla rangadót” rendeztek ezen a szombaton. Ekkor már eldőlni látszottak a bajnoki helyezések.

Olcote HC – SZLG DSE 1-0 (0-0): A nap első mérkőzését az Olcote HC és az SZLG DSE csapatai játszották. Ez a mérkőzés alaposan megkavarta a bronzéremért folytatott csatát, egy gólos győzelmükkel életben tartotta éremesélyét az Olcote.
Góllövők: Ficzere Gábor (45’); illetve -.
Játékvezetők: Deli Dániel, Olasz Balázs

Lifting Trade Soroksári HC – Építők HC 3-1 (1-1): A hazai gyeplabda nagy rangadójával zárult ez a forduló. Parázs hangulatú, izgalmas mérkőzést játszottak egymással a csapatok. Az első félidőben még döntetlen volt az állás, a második játékrészben dőlt el, ki hány ponttal távozik. A mérkőzést végül a címvédő Soroksár nyerte.
Góllövők: Suba Tamás (23’), Kosárszky Norbert (46’), Farkas Imre (51’); illetve Wesselényi Márton (24’).
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Szalay Balázs

 Csupán hét napot kellett várnunk, hogy ismét pályára lépjenek a magyar férfi NBI-es bajnokság csapatai.

Lifting Trade Soroksári HC – SZLG DSE 5-0 (2-0): A címvédő ezúttal az SZLG csapata ellen lépett pályára, mely mérkőzésen magabiztos játékkal nyert 5-0-ra a soroksári együttes.
Góllövők: Majer Bence (4’), Kosárszky Norbert (15’), Ficzere Zsombor (23’, 29’), Farkas Imre (44’); illetve -.
Játékvezetők: Deli Dániel, Zsoldos Gábor

Olcote HC – Építők HC 0-5 (0-1): Az utolsó találkozót az Olcote HC csapata játszotta az Építők HC felnőtt csapatával. A mérkőzés kimenetele a papírforma szerint alakult, magabiztos, 5-0-s győzelemmel gyűjtötte be a három pontot az Építők.
Góllövők: -; illetve Kovács Norbert (5’), Bartalis Máté (35’), Löschnig Tamás (38’, 40’), Kozári Benedek (52’).
Játékvezetők: Petővári Balázs, Szűcs Ádám

Egy héttel később folytatódott a tavaszi bajnokság, ismét a férfi és az utánpótlás mezőny tagjai léptek pályára Zuglóban.

Olcote HC – Lifting Trade Soroksári HC 1-3 (1-1) : Izgalmas mérkőzést játszott egymással az Olcote HC és a címvédő Soroksár. Az első gólt az Olcote szerezte a 9. percben. Nem kellett sokat várni a válaszra, a 13. percben kiegyenlített a piros-fekete csapat. A második játékrész elején két gyors góllal bebiztosította győzelmét a Soroksári HC.
Góllövők
Játékvezetők


Góllövők: Justin Nieder (9’); illetve Olasz Balázs (13’), Tápai Márk (35’), Losonci Zoltán (38’).
Játékvezetők: Wesselényi Márton, Marouf Dániel

Építők HC – SZLG DSE 4-1 (1-0): A forduló utolsó találkozóján az Építők HC játszott a Szent László DSE csapatával. A kék-fehérek mondhatni visszavágtak a terembajnokság elődöntőjéért, 4-1-re győzték le a zöld mezes csapatot.
Góllövők: Szóga Zsigmond (12’), Löschnig Viktor (24’), Kozári Benedek (32’ – büntetőből), Kovács Norbert (53’); illetve Szoják Gábor (39’).
Játékvezetők: Zsoldos Gábor, Bordás Zsolt

Április második vasárnapján léptek ismét pályára a műfüves NB1 csapatai Zuglóban. Nagy várakozás előzte meg a folytatást, hiszen messze nem dőltek még el a bajnoki helyezések, nagy harc volt várható a helyezésekért.

SZLG DSE – Olcote HC 2-0 (0-0) : A tavaszi programot az elmúlt években közös csapatot alkotó Szent László DSE és az Olcote HC együttesei játszották. A Szent Lászlósoknak volt több lehetősége gólt szerezni, ez az eredményen látszik is. Kiegyenlített, gól nélküli első félidő után kétszer is betaláltak ellenfelük kapujába a fehér-zöldek, megszerezve az újabb három pontot.
Góllövők: Szabó György (37’), Kalmár Tamás (52’); illetve -.
Játékvezetők: Wesselényi Márton, Olasz Balázs

Építők HC – Lifting Trade Soroksári HC 0-4 (0-3): A nap harmadik találkozóján az Építők HC felnőtt csapata mérkőzött meg a bajnoki címvédő Lifting Trade Soroksári HC csapatával. A mérkőzést a címvédő kezdte jobban, az első félidőben háromszor is betalált ellenfele kapujába. A második félidőben kiegyenlített küzdelmet láthattunk, de csaupán egyetlen gól született, azt is a címvédő szerezte, ezzel 4-0-ra megnyerte a rangadót.
Góllövők: -; illetve Schumacher Anton (10’, 29’, 50’), Léber Sebastian (17’).
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Zsoldos Gábor

Előzmények

 

2018.04.12: Vasárnap az első tavaszi fordulóval folytatódott a férfiak nagypályás bajnoksága. Az első mérkőzésen, a nem is olyan rég még egy csapatatban játszó Szt. László DSE és az Olcote HC találkozott: Szt. László DSE - Olcote HC 2-0. A második mérkőzésen a Lifting Trade Soroksári HC fölényesen, 4-0-ra győzött az erősen megfiatalított Építők HC ellen, ezzel a győzelemmel nagy lépést tettek a soroksári piros-feketék az újabb címvédés felé vezető úton.

2017.09.12: A IV. fordulóval véget ért a 2017-18-as NBI-es bajnokság őszi szezonja. A bajnokságot – veretlenül, 12 ponttal - a Soroksári HC vezeti, második az Építők HC (9 pont), harmadik a Szt. László DSE (3 pont), negyedik az Olcote HC (0 pont). Mostantól a csapatok a teremszezonra készülnek. A következő nagypályás mérkőzésre 2018 márciusában kerül sor, de ne feledjétek, hogy a nagypályás női bajnokság csak most kezdődik.

Szűcs Ádám tudósítása

Fordulatokban nem volt hiány az első idei októberi fordulóban. Míg a gyerekeknél viszonylag egyértelmű eredmények születtek, addig a felnőtteknél szoros és fordulatos mérkőzéseket láthattunk.

Lifting Trade Soroksári HC – Olcote HC 4-2 (1-1): Tüzes hangulatban indult a harmadik forduló október második vasárnapján. A játéknap nyitómérkőzését a bajnoki címvédő Lifting Trade Soroksári HC játszotta az Olcote HC csapatával. Az első negyedben nem bírtak egymással a csapatok, 15 perc után 0-0 volt az állás. A második negyedet a Soroksár kezdte jobban, elkezdte beszorítani ellenfelét saját kapuja elé, több veszélyes támadást is vezetett a címvédő, melyből egyet gólra váltott a 20. percben. Nem tartott sokáig a címvédő előnye, öt perc elteltével kiegyenlített a fehér-kék mezes Olcote, így 1-1-es állással mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második félidő első perceiben nagy iramot diktált mindkét csapat, egyaránt veszélyeztették a másik kapuját. A második 30 perc első találatát az Olcote szerezte egy büntetőszögletből, megfordítva a mérkőzés állását. Sokáig mégsem vezettek a fehérek, a címvédők egy perccel később kiegyenlítettek egy kiskorner magabiztos gólra váltásával. A negyed végéig nem változott az állás, 2-2-vel fordultak a csapatok az utolsó 15 percre. Az utolsó negyedben visszavette az irányítást a Soroksár, a 49. és az 52. percben szerzett gyors gólokkal, magabiztos végjátékkal 4-2-re megnyerte a találkozót.   
Gólszerzők: Bordás Zsolt (20’, 36’), Olasz Balázs (49’), Langer Bálint (52’); illetve Siklossy Frederick (25’), Beszeda Gergő (35’)
Játékvezetők: Deli Dániel, Szűcs Ádám

SZt. László DSE – Építők HC 3-4 (2-2)A nap egyik, ha nem a legizgalmasabb mérkőzése az SZLG DSE és az Építők HC felnőtt csapatainak összecsapása volt. Mindkét csapat győzni akart, ennek megfelelő elszántsággal léptek pályára a játékosok. A győzni akarás már rögtön az első percben megmutatkozott, az elején letámadó Építők egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a válaszra, az SZLG-sek folyamatos támadásai után egy büntetőszögletgólra váltásával kiegyenlítettek a 6. percben. Az első negyedben tüzes harcot láthattunk a pályán, de több gól már nem esett. A második negyedet a Szent László kezdte jobb lendülettel, a 18. percben megfordították az állást. A harc a gól után sem állt meg, folyamatos támadásokat és izgalmas párharcokat láthattunk a pályán. Az Építők a félidő végén egyenlíteni tudott, így 2-2-es állással mentek a tíz perces szünetre a csapatok. Az edzői fejtágítást követően ugyanazzal a lendülettel folytatták a csatát a csapatok, mint a dudaszó előtt. A 34. percben egy felépített támadás végén szerencsésebben jött ki az Építők, visszavették korábbi vezetésüket. Az állás az utolsó percekig változatlan maradt, de indulatokkal teli-, eseménydús utolsó félidőt láthattunk. Az 57. percben egy kontrát gólra váltva az Építők két gólosra növelte előnyét. Hamar érkezett a válasz a találatra, az 58. percben az SZLG szépített, de ez kevésnek bizonyult hátrányuk ledolgozására. Az Építők nagy harc végén 4-3-ra nyerte az indulatokban, eseményekben és gólokban igen gazdag rangadót.   
Gólszerzők: Kanyó Krisztián (6’), Botka Levente (18’), Gálffy Botond (58’); illetve Kovács Norbert (1’), Kozári Benedek (27’, 57’), Szóga Zsigmond (34’)
Játékvezetők: Zsoldos Gábor, Szalay Balázs

Szűcs Ádám tudósítása

Eseménydús vasárnapja volt a hazai gyeplabda életnek. Csúcsrangadókkal folytatódott a férfi NB1-es bajnokság, és elrajtolt a 2017-18-as műfüves U14-es Interliga is, a pályán egymást váltották a különböző korosztályok izgalmasnál izgalmasabb mérkőzései.

Olcote HC – SZLG DSE 1-3 (0-1) Ellenfélként néztek egymással szembe a korábbi csapattársak. A szétválás óta először lépett pályára egymás ellen az Olcote HC és a Szent László csapata, kiélezett, izgalmas találkozónak néztünk elébe ezen a vasárnap kora délelőtti időpontban. A mérkőzés első perceiben két egyenlő, győzni akaró csapatot láthattunk a pályán. Az első 15 percet követően a fehér-zöld mezes SZLG átvette az irányítást, több veszélyes támadást is vezetett ellenfele kapuja felé, melyet a piros-kék Olcote kapusa és védelme hárítani tudott. Az első gólra a 26. percig kellett várni, a Szent Lászlósok egy büntetőt gólra váltva szerezték meg a vezetést. Félidőig nem történt változás, 0-1-es eredménnyel mentek a nagyszünetre a csapatok. A második játékrészt ugyanazzal a lendülettel folytatta az SZLG, többször beszorítva ellenfelüket a kapujuk elé. Ennek eredményeként a 34. percben kettőre növelte előnyét a fehér-zöld csapat. A gól után magához tért a piros-kék mezes Olcote, több veszélyes kontrája és támadása volt a csapatnak, de a Szent László védelme és kapusa remekül hárított. Egy sikeres akcióval a 43. percben már 3-0-ra vezetett az SZLG. Az utolsó 15 percre ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a meccs végén át is vette az irányítást az Olcote. Az 55. percben egy szép támadás végén szépíteni tudtak, beállítva az 1-3-as végeredményt.
Gólszerzők: Pádár Csaba (55’); illetve Szoják Gábor (26’ – büntetőből, 34’, 43’).
Játékvezetők: Wesselényi Farkas, Wesselényi Márton

Lifting Trade Soroksári HC – Építők HC 5-1 (2-1) A hétvége legjobban várt találkozója egyértelműen a Soroksári HC – Építők HC örökrangadó volt. A találkozón az elsőtől az utolsó másodpercig parázs hangulat uralkodott, kemény, vérre menő csatákat láthattunk a pályán. Az első találatig egészen a 13. percig kellett várni, a soroksári csapat egy gyors kontratámadást tudott gólra váltani. Az Építők csapata nem tört meg, a gólt követően több veszélyes támadásuk is volt. A 22. percben egy büntető gólra váltásával sikerült kiegyenlíteni. Nem kellett sokat várni a válaszra, a 25. percben büntetőszögletből szerzett találattal visszavette a vezetést a címvédő Soroksár. 2-1-es állásnál mentek a tíz perces nagyszünetre a csapatok. A második félidőt nagy iramban kezdték a csapatok, koránt sem dőlt még el a találkozó. A 35. percben újabb támadást váltott gólra a piros mezes Soroksár, ekkor már 3-1-re vezetett a címvédő. Több veszélyes támadása volt a fehér mezes Építőknek is, de gólt nem sikerült szerezniük. A Soroksár még további két találatot szerezve beállította a végső, 5-1-es eredményt.                      
Gólszerzők: Farkas Imre (23’, 42’), Léber Sebastian (25’, 60’), Langer Bálint (35’); illetve Wesselényi Márton (22’ – büntetőből)          
Játékvezetők: Zsoldos Gábor, Szűcs Ádám

Szűcs Ádám tudósítása

Ezen a szeptemberi vasárnapon útjára indult a 2017-2018-as gyeplabdaszezon magyar NB1-es bajnoksága. Szoros, izgalmas, az elejétől a végéig kiélezett mérkőzéseket láthattunk a zuglói Varga Zoltán Sportpályán. A látottak alapján izgalmas bajnokságnak nézünk elébe.

2017.09.10. 10:15 Olcote HC – Építők HC 2-4 (1-2): A bajnokságot az újra önálló csapatként induló Olcote HC és az előző évi kiírásban ezüstérmes, megfiatalított Építők HC mérkőzése nyitotta. Az első perctől kezdve két győzni akaró csapatot láthattunk a pályán. Az első negyedben a fehér mezes Olcote tudta érvényesíteni akaratát, több alkalommal is veszélyeztették a kék mezes Építők kapuját. Az első találatot a fehérek jegyezhették hétméteres büntető lövésből az első negyed végén. A második negyedre összeszedte magát az Építők csapata, a félidőhöz közelítve egyenlítettek, majd megfordították a mérkőzés állását. Első találatuk büntetőszögletből, míg a második egy akcióból született. 1-2-es állással mentek a 10 perces pihenőre a csapatok. A nagyszünetet után újra két győzni akaró csapatot láthattunk. A következő találatig a negyed végéig kellett várni, a kék mezesek tovább növelték előnyüket. Izgalmakból az utolsó negyedben sem szenvedhettünk hiányt, a játékrész elején az Olcote zárkózott fel 2-3-ra, majd az utolsó percekben végleg eldöntötte az Építők a találkozó kimenetelét. 2-4-es végeredménnyel zárták a csapatok a nyitó találkozót.   
Gólszerzők: Zsoldos Gábor (11’ – büntetőből), Pádár Csaba (51’); illetve Kozári Benedek (24’, 29’), Kovács Norbert (45’), Herberth Pál (59’).

2017.09.10. 12:15 Lifting Trade Soroksári HC – SZLG DSE 2-0 (1-0): A forduló második mérkőzését a bajnoki címvédő Lifting Trade Soroksári HC és a 3 év után ismét önállóan induló Szent László Gimnázium DSE csapatainak összecsapása volt. A két csapat mindent beleadva küzdött az első perctől kezdve. Az első gólt a többszörös bajnok Soroksár szerezte a 12. percben egy szépen végig vitt támadásból. A fehér-zöld SZLG talpra állt a gól után és derekas helytállással harcolt az egyenlítésért. A második negyedben erre meg is volt a lehetősége, de nem tudták kihasználni. A több válogatott játékost is soraiban tudó, remek formában játszó címvédők akarata dominált a mérkőzésen, többször is beszorították ellenfelüket a saját térfelükre. A mérkőzés második, és egyben utolsó találatát szintén a többszörös magyar bajnok Soroksár szerezte a 35. percben. Bár több lehetőségük is volt előnyük növelésére, nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Ellenfelük derekas helytállását bizonyítja a 2-0-s végeredmény.
Gólszerzők: Ficzere Zsombor (12’), Farkas Imre (35’)