A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Kik az ellenfeleink?
 813
Sokat hallottunk az elmúlt egy hétben a magyar férfi gyeplabda-válogatott Eb szerepléséről. De kik is az ellenfeleink? Röviden Ciprus, Finnország, Gibraltár, Szlovénia. Bemutató következik.

Ciprus

 

A torna előtt a FIH (Nemzetközi Gyeplabda Szövetség) világranglistáján 57. helyet elfoglaló, ezzel a csoport legelőrébb rangsorolt csapata. A főleg huszonéves fiatalok alkotta csapat nagy reménységekkel érkezett a tornára. A magyar válogatottal a legutóbbi kontinensviadalon az ötödik helyért játszottak, akkor 3-0-s magyar sikert követően végeztek mieink mögött a 2015-ös Európa-bajnokság IV. csoportjában. Az egy hetes torna ötödik napjáig két vereséggel a negyedik helyen állnak, miután első mérkőzésükön 3-1-re kikaptak a házigazda szlovénektől, majd szorosabb mérkőzésen de ismét alul maradtak a magyarokkal szemben, 3-2 arányban. Az utolsó napokon a finn, illetve a gibraltári csapattal mérkőznek még meg.

Finnország

A magyarok első ellenfele a 2017-es viadalon. A csoportban a világranglistán leghátrébb, 75. helyen rangsorolt nemzeti válogatott. A Nylund Jan vezette északiak a legesélytelenebb csapatként érkeztek Szlovéniába. Ennek ellenére szoros és izgalmas mérkőzéseket játszottak. A legelső napon a mieinkkel mérkőztek meg, szoros és izgalmas összecsapáson maradtak alul 4-3 arányban, de az utolsó másodpercekig harcoltak az egyenlítésért. Másnap a legesélyesebbnek tartott Gibraltár ellen léptek pályára, a déliek magabiztos játékkal 8-1 arányban győztek a skandináv ország legjobbjai ellen (a sors fintora, hogy pont 8. hónap 1. napján). Egy nap pihenőt követően a házigazda szlovénekkel mérkőztek, 2-1-re vezettek a félidőben, sőt, a második félidőt végig emberelőnyben játszhatták. De a második játékrészre összeszedték magukat a hazaiak, 5 percen belül egymás után négyszer is betaláltak a finnek kapujába, megpecsételve ezzel az északiak sorsát. 6-2-re nyerték a találkozót a szlovének. A finnekre még egy találkozó vár, a ciprusi válogatott ellen. Ezen múlik majd, ki végez a negyedik, illetve a csoportutolsó ötödik helyen.

Gibraltár

 

A IV. csoport legesélyesebbnek tartott válogatottja, a torna előtt 73. helyre rangsorolt Gibraltár. Mind tudásban, mint felkészültségben a legszervezettebb csapat, kiemelkednek a mezőnyből. A csoportot eddig két magabiztos győzelemmel vezetik (7-2 a házigazda Szlovénia ellen, 8-1 Finnország ellen).  A pénteki mérkőzés lesz az első, amit a magyar válogatottal játszanak, korábban még nem találkozott a két csapat. A magyar összecsapás után még egy találkozó vár a feljutásra legesélyesebb csapatra, az utolsó napon Ciprus ellen lépnek pályára.

Szlovénia

A magyarok negyedik ellenfele délnyugati szomszédunk, Szlovénia válogatottja. Nem vettek részt az elmúlt néhány kontinensviadalon, így rangsorolás nélkül várták a saját rendezésű tornát. A csapatot tehetséges és jól képzett játékosok alkotják, de a többnyire tapasztalatlan fiatalokkal feltöltött szlovén válogatott nem ugyanaz a csapat, akiket az elmúlt években megismerhettünk. Nem hivatalos mérkőzéseken többször találkozott már a magyar és a szlovén csapat, ki-ki meccseken legtöbbször a délszlávok diadalmaskodtak. A tornát a Gibraltári csapat ellen kezdték, 7-2-es vereséggel. Második találkozójukon Ciprussal játszottak, igazi ki-ki mérkőzésen nyertek 3-1-re. Harmadik ellenfelük Finnország volt, őket nehéz kezdés után emberhátrányban verték 6-2-re. A magyarokkal az utolsó napon találkoznak, egy nap pihenő után. Ezen a mérkőzésen dőlhet el kik végeznek a dobogós helyeken.