A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

A Magyar Gyeplabda Napja
 1300
Nagy sikerrel zárul az első alkalommal megrendezett Magyar Gyeplabda Napja. Rengeteg vendég, régi és új játékos, szülő, gyerek jött el és érezte jól magát a rendezvényen. Volt „öregfiúk” meccs, a válogatott is játszott egy bemutató mérkőzést. Találkozunk jövőre ugyanitt. Új: Gyeplabda az M4 Sporton!

 

 

 

 

 

Kedves Gyeplabdás sportbarátaink, játékosok, aktivisták és szurkolóink!

A Magyar Gyeplabda Szakszövetség ezúton köszöni meg minden résztvevőnek a közreműködését a vasárnapi a „Magyar Gyeplabda Napja” rendezvény sikeres lebonyolításával kapcsolatban. Szomorú esemény - Nagy József sporttársunk halála - kapcsán álltunk neki a rendezvény megszervezésének. A rendelkezésre álló idő sem tűnt elegendőnek, de hála az aktivistáinknak sikerült megmozgatni a gyeplabdás társadalmunkat. Ezen a napon sikerült bemutatni a magyar gyeplabdasport teljes keresztmetszetét. Bemutatkoztak hölgyek, utánpótlás fiúk, az EB-n sikeresen szereplő felnőtt férfiválogatott és végül a nap csúcspontjaként, a magyar hoki veteránjai. Most is könnyekbe lábadt szemmel tudok visszagondolni, amikor ezek a remek sportemberek a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek sztárjai milyen gyermeki örömmel vetették magukat a játékba. Sokan olyanok is eljöttek, akik már nem tudtak már pályára lépni, de jelenlétükkel emelték a rendezvényünk színvonalát.

A Magyar Gyeplabda Napjából szeretnénk hagyományt teremteni, minden évben megrendezni. Jövőre már hosszabb, alaposabb előkészítéssel remélhetőleg még jobb, még sikeresebb rendezvényt szervezni. Tervezünk határon túli vendégeket, csapatokat meghívni, gyeplabda történeti bemutatót tartani.

Végül személy szeretnénk Kiss Katinkának, a Szakszövetség PR-esének, az ötletgazdának köszönetet mondani kiemelkedő szervező munkájáért.

Az Elnökség nevében:
Zsoldos András
Alelnök

Ezúton szeretnénk hálás köszönetet mondani a  Magyar Gyeplabda Szakszövetségnek, az aktivistáknak és minden kedves résztvevőnek akik megjelentek a Magyar Gyeplabda Napján édesapám emlékére megrendezett gyeplabda mérkőzésen.  Mélyen megérintett, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a régi csapattársak, sőt nagyon sokan már abból a korosztályból is, akikkel már Ő már nem is találkozott a pályákon.  Ezért csodálatos ez a játék, mert embereket, egész generációkat egy életre összeláncol.
Köszönettel:
ifj. Nagy József és családja

Kiss Katinka beszámolója

A vártnál még több „öregfiú” jelent meg vasárnap az első ízben megrendezett Magyar Gyeplabda Napján. Az alapötlet szerint csak egy emlékmérkőzést tartottunk volna májusban elhunyt Nagy József szeretett gyeplabdásunk tiszteletére, amiből végül kikerekedett a rendezvény ötlete. Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek. Ifj. Nagy József és Zsoldos András alelnök úr toborozták az öregfiúkat, meglepően sokan jöttek el és mutatták meg mennyire összetartó a gyeplabdás közösség.

A gyeplabdás családi nap célja a jövőben utánpótlás toborzás lesz, így első körben viszont nagyon örültünk annak, hogy mindenki képviseltette magát a gyeplabdás életből a nyaralók kivételével. Nagypályán játszottak a lányok, vegyes korosztállyal és vegyes csapatokkal, rengeteg gyerekkel tudott kiállni az utánpótlás, képviseltette magát a válogatott és még a szülői gárda is. Egy időben játszottak egymás ellen a szülők és az U10-es korosztály, mindkét meccset persze félpályán. Nagy élmény volt látni, hogy ezen a napon a barátságos meccseké és a játékélményé volt a főszerep. Nem csak a pályán, a pálya mellett is egész nap játék volt a program, a Kamasztér Alapítvány társasjátékaival ismerkedhettek gyerekek és felnőttek egyaránt, volt kézműves foglalkozás és az ugrálóvárban is kitombolhatta magát idős-fiatal.

A legnagyobb érdeklődés a nap utolsó mérkőzésén volt, az Öregfiúk szenzációs két félidőt játszottak. Az egész nap a gyeplabdáról, a sport szeretetéről szólt, sok-sok nosztalgiával. Voltak kinn olyan játékosok, akik húsz év elteltével most találkoztak újra. Reméljük minden évben jó alkalom lesz majd ez a nap erre a találkozóra. Szőlősi Gabriella, - aki 1984 – 1993-ig játszott a Tabán SE női csapatában, illetve a válogatottban - kezdeményezte, hogy hozzunk létre egy adatbázist az idősebb játékosok elérhetőségével. Akinek esetleg nincsen facebook oldala, őt is el lehessen érni. Az adatbázis bővítéséhez azt kérem írjon mindenki ímélt nekem a nevével, telefonszámával és azzal az információval, hogy mettől meddig milyen csapatban játszott.

Most először kaptunk lehetőséget külsős médiától a szereplésre, a Jövünk utánpótlás magazin forgatott a fiatal játékosokkal, szombaton délelőtt lesz látható az anyag az M4-en. Ez is nagyon nagy élmény volt és előrelépés, hamarosan sikerülhet felhívni a figyelmet sportágunk magyarországi képviselőire.

A rendezvényhez szükséges anyagi forrást a Magyar Gyeplabda Szakszövetség biztosította, az Öregfiúk toborzása ifj. Nagy Józsefnek köszönhető, ő is nyilatkozott pár mondatban: Köszönöm Tápai Tibornak és a magyar válogatottnak, hogy játszottak egy bemutató mérkőzést. A szervezésért köszönet a Magyar Gyeplabda Szakszövetségnek, Romhányi Károly elnök úrnak, Zsoldos András alelnök úrnak és Zsoldos András főtitkárnak is. Külön Kiss Katinkának azt a rengeteg munkát amit abba fektetett, hogy ne csak az emlékmérkőzést, a nosztalgikus hangulatú családi napot is meg tudjuk rendezni. Kiemelném azokat, akik külföldről hazajöttek amiatt, hogy ott lehessenek. Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy részt vett. 

A fiatalok Instagram bejegyzéseit olvasgatva látszik, hogy inspiráció és élmény is volt egyben látni az öregfiúkat vasárnap, ez az amiről a sport igazán szól, köszönjük, hogy sokan eljöttetek!

Az összes képet ebben a galériában nézegethetitek meg

*** GYEPLABDA *** EMLÉKMÉRKŐZÉS *** JÁTÉK *** ÉLMÉNY *** PROGRAMOK *** NOSZTALGIA SÁTOR *** BÜFÉ *** GYEREKPROGRAMOK.

A Magyar Gyeplabda Szakszövetség először rendezi meg A Magyar Gyeplabda Napját. Célunk, hogy a legfiatalabbak és a felnőttek is megismerkedhessenek a gyeplabdával és együtt töltsünk egy napot sporttal - játékokkal - beszélgetéssel. Ez a nap a gyeplabda mellett a családé is! Ingyenes családbarát programokkal várunk minden érdeklődőt a Magyar Gyeplabda Napján most vasárnap a zuglói Kövér Lajos utcai Sporttelepen. Gyere el Te is és hívd el a barátokat, ismerősöket is!

Program:

  • 11:00 megnyitó
  • 11:30 - 12:30 lányok
  • 12:30 - 13:30 utánpótlás
  • 13:30 - 14:30 utánpótlás
  • 14:30 - 15:30 válogatott 2 csapattal
  • 15:45 - 16:30 öregfiúk
  • 16:30 zárás

Kísérő programok: nosztalgia sörsátor, ugrálóvár, társasjátékok a Kamasztér Alapítvány jóvoltából és kézműves foglalkozás.

 

A képen középen látható Nagy József, akire emlékezünk, aki hosszú-hosszú évtizedekig gyeplabdázott. Tőle balja ifj. Nagy József, jobbra pedig jelenleg is aktív játékosunk Láng András van.