A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

A 7. helyen végzett a Szt. László- Olcote HC a BEK-en
 1244
A EuroHockey Club Challenge III 2017 Men tornát a szlovén, házigada HC Lipovci és görög Asteras Agion Anargiron HC nyerte. A 3. helyen a dán Soerbymagle HC (DEN) és svéd Nacka LHK (SWE) végzett. Az 5. helyet a litván Baltic Champs és Kringsja Sports Klubb (NOR) szerezte meg. A 7. hely pedig a magyar SZLG DSE - Olcote HC-nak és a máltai Qormi HC-nek jutott. Nyilatkozott a hockey.hu-nak a nemrég befejeződött BEK Challenge III-ról Zsoldos András, a Magyar Gyeplabda Szakszövetség alelnöke.

 

 

 

A csapat összeállítása: FERENCZI Zsolt (GK), BALOGH Tamás (C), KANYÓ Krisztián, ZSOLDOS András, ZSOLDOS Gábor, KISS Tamás, KALMÁR Tamás, MAROUF Dániel, SZABÓ György, LÁNG András, GARZÓ Tamás (GK), PÁDÁR Csaba, GÁLFFY Botond, DUDÁS Előd, CZIFRA Viktor, POGÁNY Renáta (csapatvezető), ÜVEGES Imre (edző), ZSOLDOS András és FERENCZI Ferenc (segédedzők), HRNCSJÁR Ildikó (gyúró), SZENDREI Péter (Video)

 

Nyilatkozatok

 

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ: A magyar színeket a Soroksár lemondása okán a Szent László –Olcote HC csapata képviselte. A csapat rémesen rossz tavaszi szezonja miatt nem voltak különösebb elvárások a szereplést illetően. A fő cél a bennmaradás lett volna, ami ugye nem sikerült, bár a torna folyamán erre komoly esély mutatkozott.

Mivel a tornát, sőt az egész tavaszi szezont nem előzte meg komoly felkészülés, ezért ezen a tornán lehetőség volt négy egymást követő nap, négy kiváló ellenfél ellen játszani- jó pályán- négy mérkőzést. Egy ilyen torna kiváló felkészülés lehetett volna a Challenge III. ra. A probléma az volt, hogy ez már maga Challenge III.!

A csapat legfőbb gyengéje a lassú statikus játék. Ilyen szinten ilyen ellenfeleknél nincs álló játék! Futtában kell a labdát átvenni, futtában passzolni, kiemelni és persze gólt lőni. Keménynek, határozottnak és fejben is gyorsnak kell lenni, és persze a keménység nem azonos a durvasággal. A csapat egyébként a litván Inter Baltic ellen játszott igen jól. Itt közelebb álltak a győzelemhez, mint ellenfelük. Ez nagyon sokat számított volna végjátékban. Ha ki szabad emelnem neveket, akkor Zsoldos Gábort (a csapat legjobbja), Balogh Tamást, Marouf Danit és Gálfy Botondot emelném ki.

  A torna egyik feljutója a görög Asteras Agion lett, nekem egy kicsit (nem nagyon) meglepetés. Ők a végére kissé elfáradt dánokat verték meg, igaz elég nehezen. A csoport abszolút legjobbja a házigazda Lipovci volt a másik feljutó. Ők jó értelembe véve „nem idevalóak”. Ha nem lesz, náluk valami probléma szépen elmasíroznak a Challenge I.-ig. Gyorsak, kreatívok technikailag jól képzettek és még szép hokit is játszanak.

Végül köszönet Pogány Renátának a kiváló szervezőmunkájáért és a csapatvezetői feladatok hibátlan ellátásáért. Ez szerintem egy jó irány, hogy a szakembereknek (edző, pályaedző, kapitány) a csapatra és a játékra tud koncentrálni. Utazás, szállá, kaja, technikai ügyek netalán fegyelmi kipipálva.

A Challenge III-mal párhuzamosan tőlünk 15 km-re játszották Predanovciban (Triglav) a Challenge IV. küzdelmeit. Ja kérem, ott minden klubnak van saját műfüves pályája! Láttam néhány mérkőzést, inkább félidőt. Eléggé látszott az osztálykülönbség.  Ez azért jóval alacsonyabb nívó.

2017. júnuis 5. 8:30 KRINGSJA (NOR) - SZLG-OLCOTE 4 - 0 (2 - 0)
Ezzel a verséggel minden valószínűség szerint kiestünk a Challange IV. csoportba.

2017. júnuis 4. 14:30 BALTICCHAMPS (LTU) - SZLG-OLCOTE 0 - 0 (0 - 0)
Fontos döntetlen a litván bajnok ellen.

 

2017. júnuis 3. 16:45 LIPOVCI (SLO) - SZLG-OLCOTE 5 - 0 (3 - 0)
Sajnos a szlovén csapat, ennyivel jobb szinte bármelyik magyar csapatnál.

2017. júnuis 2. 14:30 SOERBYMAGLE (DEN) - SZLG-OLCOTE (Pool A) 6 - 1 (1 - 0)
A magyar gólt, a 38. perceben, Kiss Tamás szerezte.

 

Előzmények

2017. június 4 : A csoportkör után a Szt. László-Olcote csapatának 2 pontja van, ez az „A” csoport 4. helyére volt elég. Hétfőn a Challenge III. csoportban maradásért a „B” csoport 3. helyezettjével játszanak a fiúk. Az ellenfél a norvég Kringsja Sports Klubb.

2017. június 2 : Június 2-a és 5-e között a szlovéniai Lipovciben rendezik a nagypályás BEK-et (EuroHockey Club Challenge III 2017 Men), melyen a magyar színeket a tavalyi bajnokság harmadik helyezettje, a Szent László-Olcote HC képviseli. A magyar csapat erős csoportba került: a dán Soerbymagle HC, a házigazda, szlovén HC Lipovci és a litván Baltic Champs ellen lépnek pályára a magyar fiúk. Érdekesség, hogy Challenge III-al egyidőben, szintén Szlovéniában, Perdanovciben rendezik a Challenge IV csoportját is.