A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Mindkét magyar csapat bronzérmes
 791
Kiváló eredményt értek el a magyar klubcsapatok a 2019-es EuroHockey Challenge III (Soroksári-Olcote HC) és a Challenge IV tornán (Építők HC). Mindkét csapatunk a feljutásért játszott (mikor volt ilyen?) és bár egyikük sem tudott nyerni a tornák legerősebb csapatival szemben, de mindkét csapatunk megszerezte a bronzérmet. Gratulálunk!!! ...Nyilatkozatok...

 

2019. június 7-10.
A torna weboldala a hockey.hu-n
EuroHockey TV
  
2019. június 6-9.
A torna weboldala a hockey.hu-n
Nyilatkozatok

Herberth Balázs, cspatvezető, Építők HC : "Az egyes mérkőzésekről nem szólnék ezt megtette előttem Darek, aki ehhez jobban ért, inkább arra figyelnék, hogy hogyan is illeszkedett ez a torna a klub elmúlt időszakába, mert szerintem ez az idei Challenge torna több szempontból is egy korszakhatár az ÉHC életében.

Egyrészt kimondható, hogy megtörtént egy több éve zajló és szükségszerű korosztály váltás, ha nem is a legideálisabb módon hiszen még mindig szükségünk van a 40+-os játékosokra, és a csapat felét még mindig 20 év alattiak teszik ki, de a fiatalok beépültek a csapatba és idén újra megmutatták, megállják a helyüket nemzetközi mezőnyben is. Különösen bizakodásra ad okot, hogy a jelenlegi játékoskeret (az otthonmaradt további négy 19-17 éves játékost is ideszámolom) az évek előrehaladtával közeledni fog az ideális korelosztáshoz és nem távolodni attól.

Másfelől, szeptembertől új mentalitás jelent meg, ami már a terembajnokság két dobogós helyén is megmutatkozott (a tavalyi 3.,5. helyhez képest idén 2., 3.,) ehhez további plusz motivációt jelentett Darek Markiewicz visszatérése klubunkhoz, aki ezúttal, mint edző segített minket és mutatott olyan mentális és szakmai színvonalat, ami példa nélküli a magyar gyeplabdában. A kettő együtt eredményezte, hogy a tornán egyedül mi tudtuk idegeskedésre kényszeríteni a Gibraltár-t, akik korábbi meccseiken megszokták, hogy már több góllal vezetnek a félidőben, míg ellenünk csak egy időntúli hétméteressel tudtak a szünetre előnnyel menni. A játék képe alapján, a tornán elért eredményünk csalódás számomra, mindkét máltai klubnál jobbak voltunk, talán a norvégoknál is, de ezt a játékot gólra játszák, az meg nem akart összejönni…

Elmondható, hogy jelentős változás ment végbe a klubban és jórészt rajtunk áll lesz-e erőnk folytatni, hogy jövőre az utolsó mozzanatok is sikerüljenek és többször jöjjünk le győztesként a pályáról. Azonban ahhoz, hogy a mai magyar korlátokat, korlátinkat át tudjuk lépni nem csak a pályán, hanem a pénztárcánkban is erőfeszítésre kényszerülünk, idén még nem jelentett végzetes hátrányt a panzió szállás és a tömegközlekedés (bár lehettet volna ebből gond), az így megtakarított költségekből és a K and H alapítványának támogatásával tudtunk edzőmérkőzéseket játszani Bécsben. Ezúton is köszönjük az alapítvány támogatását és a Mödling HC-nak valamint az Arminen-nek a játéklehetőséget, és akkor itt mondjunk köszönetet az SZLG-nek is, akik itthoni edzőmeccsekkel segítettek nekünk.

Jövőre és a jövőben, ha ki akarjuk használni a keret adottságait nem elég, hogy az edzéseken, a hétköznapokban mindent megteszünk ezért, de e mellet jóval többszőr, akár hetente kell, kéne, nemzetközi mérkőzéseket játszanunk, valódi gyeplabda pályán. Ez nem csak a klub, hanem az egész magyar gyeplabda érdeke is – ehhez további előre kalkulálható támogatókra van, lesz szükségünk. Ha mi is úgy akarjuk és a körülmények is lehetővé teszik akkor a következő években tényleg megcélozhatunk egy-két szinttel magasabb polcot."


Ferenczi Ferenc, alelnök, MGYSZ : "Az EHF Június 5-e és 11-e között rendezte meg a BEK Challange III küzdelmeket Alanya-ban pazar környezetben és különösen magas színvonalú ellátás mellett. Egy kiváló, vadonatúj kék pályán.

A tavalyi évben, Helsinkiben megtartott Challange IV eseményen egy rendkívül erős, válogatottnak is beillő, kerettel vett részt az Soroksár-OLCOTE csapata. Ennek megfelelően főlényes eredménnyel nyerte a tornát és szerezte meg az idei indulás jogát a magasabb csoportban.

Idén Törökországba, az egyel magasabb csoportban, a korábbi keretből hiányzó meghatározó tapasztaltabb játékosok helyét 15 év körül fiatalok vették át. Ehhez mérten az elvárt teljesítményt a csapat vezetése szerényebben, a csoportban maradásban jelölte meg. Ennek a célnak a csapat maradéktalanul eleget tett. Minden tekintetben helyt állt a részben megfiatalított gárda a csoport küzdelmekben, hiszen ugyan a kisebb létszámú háromtagú csoportból indult a második és a harmadik, helyosztó mérkőzését a magasabb Challange II-es csoportból korábban kieső csapatok ellen játszotta és tisztesen helyt állt. Meg kell említeni, hogy a házigazdákkal játszott mérkőzés második negyedében két súlyos sérülés is történt meghatározó játékosokkal, ami után már nem folytathatták a játékot, emiatt a harmadik mérkőzés eredménye a reálisnál rosszabbra sikerült.

Megítélésem szerint a hazai lehetőségeinkhez és az infrastrukturális adottságainkhoz mérten kimagasló, erőn felüli teljesítményt nyújtott a csapat.

További csavar a történetben, hogy az EHF műfüves klub versenyeinek, következő évtől esedékes átalakítása miatt az idei évben 2 helyett 5 csapat jutott a magasabb Challange II-es csoportba. Így, ha egy győzelemmel is ugyan, de a harmadik helyet megszerezve sikerült a feljutás a magasabb osztályba. A történethez tartozik, hogyha a régi rendszer maradt volna, akkor is a bronzérmes helyet szerezte volna meg a csapat és bent maradt volna a C III-ban.

Hogy mit ér ez a feljutás a C II-be? Valójában jövőre fog kiderülni, hogy sikerül-e az aktuális bajnokcsapatunknak megragadni ebben az előkelőnek mondható közegben. Félő, hogyha a pálya helyzet és az anyagi lehetőségeink nem javulnak ennek a pozíciónak a megtartása is bizonytalan.

Minden esetre a csapat küzdőszelleme, akarása, elszántsága példás volt, dicséret illeti a játékosokat és a csapatvezetést.

Köszönet a szervezésért és a gördülékeny lebonyolításért."


Tápai Tibor, a Soroksári-Olcote HC edzője : "Idén friss feljutóként a Challenge III- ban maradást tűztük ki célnak a torna előtt. A tavalyihoz hasonlóan idén is a Soroksári HC és az Olcote HC közös csapatával indultunk el. A tornát egy, két hete átadott új borítással ellátott, minden igényt kielégítő helyszínen játszhattuk. A pálya mellett egy terem is volt, megmutatva, hogy hogyan kell kinéznie egy sportegyesület otthonának, akik komoly terveket szőnek az Európai élmezőnyhöz való felzárkózással kapcsolatban. Pénz nem lehet az akadálya a török gyeplabda fejlődésének. Vágyakozva gondoltam arra, hogy bárcsak egyszer Magyarországon is méltó módon készülhetnének, már utánpótlás koruktól kezdve a játékosaink.

Úgy alakult, hogy a csoportunkban egy meccset kell nyernünk és azzal kiharcolhatjuk a bent maradást. A régóta ebben az osztályban szereplő bolgár bajnok HK Akademik Sofia volt az első ellenfelünk, akikkel nemrég parázs csatát vívtunk Várnában a terem BEK-en. Az első pár percben volt egy kis zavarodottság a csapatban, amit azonnal ki is használt rutinosabb ellenfelünk, és egy megismételt kiskornerrel betaláltak. Innen tudtunk fordítani nagyobb fordulaton játszva hamar kiegyenlítettünk, és végig irányítva a találkozót 6-1 es sikert arattunk. Ezzel teljesítettük, amit előzetesen szerettünk volna elérni. Egy pihenőnap következett, ekkor zajlott csoportunk soros meccse a dán bajnokság másodikja, a Copenhagen HC és HK Akademik Sofia között. Az 5:0-s dán siker azt is jelentette, hogy a második nap után, több lőtt gólnak köszönhetően a csoport első helyén álltunk. Tudtam, hogy döntetlen esetén megőrizhetjük csoportelsőségünket, ezért nagyon védekező felfogásban játszottunk. Ez azzal járt, hogy a támadásaink ritkán értek el a dán kapuig. Két – három nagy helyzetünk volt, kapusaink mindent megtettek, de a csoda, mert ez csoda lett volna elmaradt. 0:2 vereség a tavaly egy csoporttal feljebbről érkező ellen elfogadható. Ez a vereség azt is jelentette, hogy a torna házigazdái, és az előzetes meccsek alapján a legerősebb csapata ellen játszhattunk az elsőségről döntő mérkőzésen. A három Iráni profi játékost a soraiban tudó Gaziantep Polisgücü magabiztosan hozta a - sajnos rossz ezt kimondani – de papírforma eredményt. 0:6 oda, minden játékosunk megtette amire csak képes volt. Pádár Csaba bokaszalag szakadást szenvedett az első negyedben, őt azonnal elvitte a mentő, Ujvári Viktor szintén az első negyedben kidőlt comb izom húzódás miatt. Elértünk addig a határig, amit a jelenlegi körülményeink között elérni lehetséges. A szégyenkezésre csak amiatt van okunk, hogy ma Magyarországon nincsen olyan pálya, amelyen egy nemzetközi gyeplabdamérkőzést le lehetne játszani. Azért mi mégis mindig csatába megyünk, mindig bízunk a csodában. Köszönjük a résztvevő játékosok és családjaik, valamint a Magyar Gyeplabda Szakszövetség támogatását..

A csapat játékosai: Ferenczi Zsolt, Petővári Balázs kapusok, Ujvári Viktor, Palotai Bálint, Balogh Tamás, Major Márk, Zsoldos András, Léber Sebastian, Suba Tamás(C), Pádár Csaba, Majer Bence, Szigeti Bence, Zsoldos Gábor, Beszeda Gergő, Szuszky Tamás, Hortobágyi András, Olasz Balázs. játékosok. Tömő Krisztina csapatvezető, Hrncsjár Ildikó gyúró, Hermann Tamás játékvezető, Ferenczi Ferenc alelnök, Tápai Tibor edző"


Darek Markiewicz, az Építők HC edzője : "Az egész torna alatt jó játékot mutattunk. Egyre jobban szervezzük a védekezésünket, képesek vagyunk gyors kontratámadást vezetni, és megfelelő felállásunknak köszönhetően gyakran hatékonyan zavarjuk meg az ellenfelet labdakihozatalkor. Hiányzott viszont a támadás befejezése, a hatékonyság az ellenfél lövőkörén belül, a gyors és meglepetésszerű kapura lövés nyomás alatt. Teljesen sikertelenek voltak a büntető kornereink.A torna után tudjuk, hogy mi az, amin dolgoznunk kell azért, hogy a következő alkalommal több meccset nyerhessünk.Megítélésem szerint jól sikerült az egész túra. Egy egész hetet tölthettünk együtt edzésekkel, gyeplabda meccsnézéssel, megbeszélésekkel és az ellenfeleink játékának elemzésével. Az öt fiatal U17-es játékosunk, hatalmas tapasztalatot szerzett, mely a jövőben kifizetődik.Köszönjük mindenkinek a támogatást, és hogy szorítottak értünk!"

Eredméynek - Challenge III, Törökország

2019.06.10. 12:00 Gaziantep Polisgücü SK TUR) - Soroksári-Olcote HC 6-0 (3-0)


Góllövők : CETINER Mehmet Akif(4'), NOROUZZADEH Reza(K:26', 26', K:54'), ÖZKILIÇ Ali Akin(K:45'), BAHRAMI Yaghoub(B:53') illetve -
Játékvezetők :DENTA Daniel (DEN), SKUBAK Andrii (UKR)

2019.06.09. 11:15 Soroksári-Olcote HC - HC Copenhagen (DEN) 0-2 (0-1)


Góllövők : - illetve van OEVELEN Fabian (15'), NUNN William (42)
Játékvezetők :SUKIC Saso (SLO), ILGRANDE Vincenzo Antonio (ITA)

2019.06.08.

A Soroksári-Olcote HC ma szabadnapos.

2019.06.07. 11:15 Akademik Sofia (BUL) - Soroksári-Olcote HC 1-6 (1-5)


Tápai Tibor, edző, Soroksári-Olcote HC : „ A bolgárok ellen lefagytunk az első 5 percben, egy megismételt kiskornert belőttek ellenünk. Letámadásból sok labdát szereztünk. Az első félidő végére eldőlt a meccs. A dánok ellen ma nagyon védekező felfogásban játszottunk. A tervünk többé kevésbé sikerült, szoros eredménnyel megnyomtuk az utolsó negyedet, ami erőnkből tellett megtettük. Kapusaink jól védtek mindkét meccsen. A tudásunk határáig elértünk. Holnap a törökök ellen is egy szoros meccsben bízom, ők itt a legjobbak.

Góllövők : ZSOLDOS András(9', 22'), Olasz Balázs(27', 55'). PÁDÁR Csaba(14'), STUSZKY Tamás(30)
Játékvezetők :SOYLEMEZ Ercan (TUR), ILGRANDE Vincenzo Antonio (ITA)
Eredméynek - Challenge IV, Málta

Herberth Balázs (Csapatvezető), Herberth Csaba, Papp Gergely, Kovács Norbert, Czirják László, Herberth Pál, Lénárd Máté, Wesselényi Márton, Löschnig Tamás, Kőrös Gábor, Dariusz Markiewicz (ezdő)
Budai Csanád, Forgács Milán, Szóga Zsigmond, Kozári Benedek, Wesselényi Farkas, Bitay Zsolt (CSK), Vuleta Gergely
Deli Dániel (kapus), Kovács János (kapus)
Nincsenek a képen: Medveczky Péter, Konorót Bálint

2019.06.09. 13:00 HC Eagles (GIB) - Építők HC 4-0 (1-0)


Góllövők : SILVA Thomas(30'), VALARINO Julian(43), HERNANDEZ Julian (58), LOPEZ Julian (60) illetve -
Játékvezetők : CRUICKSHANKS Gavin (SCO), LOPEZ Alvaro (ESP

2019.06.08. 14:30 Floriana Young Stars HC (MLT) - Építők HC 1-0 (0-0)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : "A Floriana elleni meccset nagyon szerettük volna megnyerni, viszont a máltaiak az a kapujukhoz közeli védőfelállásukkal ellehetetlenítették, hogy kihasználjuk az erős oldalunkat: éspedig azt, hogy sikeres ellentámadást vezessünk labdaszerzés után. Függetlenül attól, hogy mezőnyfölényben voltunk, és a lövőkőrben volt pár jó pár ideális helyzetünk, nem tudtunk hatékony kapura lövést véghez vinni. A meccs utolsó perceiben sikerült gólt szereznie az ellenfelünknek. Ettől a pillanattól kezdve maximális erőfeszítéssel próbáltuk a hátrányunkat ledolgozni, de erre már nem maradt idő. Nagy hőségben játszottunk, ami rányomta bélyegét a két meccsel hátuk mögött lévő játékosainkra. A mi szempontunkból ez nem volt egy jó meccs, viszont szereztünk egy pontot, melynek köszönhetően a másodikak lettünk meg az A csoportban. Holnap a torna favoritjával Gibraltárral játszunk, ha fizikailag bírni fogjuk akkor érdekes meccsnek nézünk elébe."
Góllövők : Curmi Andrea (57') illetve -
Játékvezetők : KAMENDY Lubos (SVK, STENIER Nathan (BEL

2019.06.07. 16:45 Építők HC - HC Qormi (MLT) 1-3 (0-3)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : "A máltai tornán második meccsünk ellenfele a helyi Qormi csapata volt. A meccs 3-1-es (félidő: 3-0) eredménnyel végződött a házigazdák javára. Az első negyed végén, egy szabálytalan kornervédekezés után a bíró büntetőt fújt, amit az ellenfél értékesített. A következő hazai gól a védőink helytelen felállásából következett, és függetlenül attól, hogy a játék képe nem ezt mutatta 2-0-ra vesztésre álltunk. Még az első félidőben egy hatékony korner elvégzéséből a Qormi megszerezte harmadik gólját. Tudtuk, hogy a második félidőben másképpen kell játszanunk, és ez így is lett. A szünet után egy teljesen más csapat ment fel a pályára, innentől kezdve mi diktáltuk a játékot, az ellenfél alig jött ki a saját térfeléről, tizenegynéhány veszélyes támadást vezettünk, kiharcoltunk 9 kiskornert, a játékosaink mindent kiadtak magukból. Viszont hiányzott a hatékony befejezés, főként az olyan állandó játékelemeknél, mint a kiskorner. Csak egy gólt sikerült szereznünk, amelynek köszönhetően pontot szereztünk a meccsen. A Qormi csapata nem hitte el, hogy sikerült véghez vinniük a győzelmet. Az első féledei játékunkat mielőbb feledni szeretnénk, viszont a második félidőt érdemes feleleveníteni. A torna még nem ért véget, holnap jön a következő meccs, amelyre koncentrálunk és megtartjuk az erős motivációnkat."

Góllövők : PAPP Gergely(K: 5'0) illetve SARCIA Juan(B: 14', K: 13'), TANTI Steve (K:17')
Játékvezetők : GIBSON Christian (FIN), DONALDSON Russell (IRL)

2019.06.06. 15:30 Építők HC - HC Louxembourg (LUX) 4-1 (1-0)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : " A mai napon lejátszottuk első mérkőzésünket a tornán, a HC Louxembourg csapata ellen. A meccs a mi 4-1-es, megérdemelt győzelmünkkel végződött (félidő: 1-0). A legelejétől fogva kontrolláltuk a játék menetét, fölényben voltunk az ellenfelünkkel szemben. Számos veszélyes szituációt sikerült kialakítanunk az ellenfel lövőkörén belül, ám a támadásaink során hiányzott a hatékony befejezés. Örrülünk a győzelemnek, viszont az elkövetkezendő meccseinken, a máltai csapatok ellen, jobban kell játszanunk ."

Góllövők : SZÓGA Zs (18'), LÖSCHNIG T (34', 57', 58')
Játékvezetők : KHAN Wajed (NOR), GIBSON Christian (FIN)
Előzmények

2019.06.11. : A török Gaziantep Polisgücü SK 6-0-ra győzött a Soroksári-Olcote HC ellen és feljutott a Challenge II csoportba. A Soroksári-Olcote HC a torna (Challenge III) harmadik helyén végzett. A másik csoportban a gibraltári Eagles HC 1-0-s félidő után 4-0-ra győzött az Építők HC ellen és feljutott a Challenge III csoportba. Az Építők HC a torna (Challenge IV) harmadik helyén végzett. Gratulálunk mindkét magyar csapatnak a bronzéremhez!

2019.06.10. : Utolsó csoportmérkőzésén 2-0-ra kikapott a Soroksári-Olcote HC a dán HC Copenhagen-től. Ezzel a soroksáriak a csoport második helyén végeztek és holnap a feljutásért játszanak. Az ellenfél, minden valószínűség szerint a török Gaziantep lesz. A másik csoportban (Challenge III) a gibraltári Eagles HC 1-0-s félidő után 4-0-ra győzött az Építők HC ellen és feljutott a Challenge III csoportba. Az Építők HC a torna harmadik helyén végzett. Gratulálunk!

2019.06.08. : Utolsó csoportmérkőzésén 1-0-ra kikapott az Építők HC, de jobb gólkülönbségével megelőzi ellenfelét, a Floriana Youg Stars csapatát és így a csoport második helyén végzett. Azért, ehhez kellett némi szerencse is … Holnap az eddig veretlen és még gólt sem kapott gibraltári Eagles lesz az ellenfél. A Soroksári-Olcote HC ma szabadnapos volt, holnap viszont a dán Copenhagen HC ellen lép pályára a magyar bajnok.

2019.06.08. : Ma délelőtt, a törökországi torna nyitómeccsén: Akademik Sofia (BUL) - Soroksári-Olcote HC 1-6 (1-5). Az Akademik szerezte meg a vezetést, de a vörös-feketék már a 14-ik perceben megfordították a mérkőzést, majd fölényesen győztek. Gratulálunk! A máltai csoportban a házigazda Qormi 3-1-re legyőzte az Építők HC csapatát. A magyar csapat ezzel a verséggel a csoport második helyén áll. Holnap a még nyeretlen másik máltai csapat, a Young Stars következik.

2019.06.07. : Ma délután játszotta első mérkőzését az Építők HC a luxemburgi HC Luxembourg ellen, melyet 1-0-s félidő után, Löschnig Tamás mesterhármasával 4-1-re megnyert. Holnap 15:45-kor a Qormi HC, a házigazda máltai együttes lesz a kék-fehérek ellenfele. A Soroksári-Olcote HC a nyitómeccset játssza, holnap 11:15-kor a bolgár Akademik Sofia ellen. Ne felejtsétek, az EuroHockey TV – regisztráció után – élőben közvetíti mindkét mérkőzést. Link a cikkben.

2019.06.06. : Elutazott Alanyaba (Törökország) a magyar bajnok Soroksári-Olcote HC együttese, mely részt vesz a EuroHockey Club Challenge III 2019 tornán. A soroksáriak az „A” jelű csoportba kerültek az Akademik Sofia (bolgár) és Coppenhagen HC (dán) társaságában. Az Építők HC már hétfő délután óta a Máltán van, mert Kordinban rendezik a Izibet EuroHockey Club Challenge IV 2019 küzdelmeit és a csapat edzést tart, majd felkészülési mérkőzést játszik. A kék-fehérek is az „A” csoportba kerültek, két máltai (Qormi HC és Floriana Young Start) és egy luxemburgi (Luxembourg HC) csapat társaságában.