A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Antidopping konferencia és tanfolyam
 440
A Magyar Antidopping Csoport 2018. november 21 én tartotta a szokásos éves kötelező Antidopping konferenciáját a Sportok házában. A rendezvény levezető elnöke dr Tiszeker Ágnes, a Hunadó elnöke volt. Beszámoló.

A konferencián Dr Fazekas Attila (EMMI) az állam szerepét és feladatait (törvényhozás, finanszírozás, felvilágosítás, oktatás) ismertette a doppingellenes küzdelembe.

A második előadó Dr. Gergely Balázs (HUNADO) a kötelező adatszolgáltatás és az adatvédelem illetve a magánélet sérthetetlenségének problémáit vázolta. A kérdés megjárta a Strasbourgi bórságot is, amely kimondta, hogy a tiszta sporthoz való jog, így a doppingellenes küzdelem magasabb rendű érték, mint a magánélet sérthetetlensége!

A számunkra legfontosabb információ, az ADAMS holléti tájékoztatási kötelezettséget bevezették az un. Nemzeti szintű sportolók körére. Ide az alábbi sportolók tartoznak:

  • A válogatott sportolók
  • Valamennyi sportoló, aki a nemzetközi szövetség által szervezett versenyen (EHF Challenge) indul
  • Valamennyi sportoló, aki magyar bajnokságban érmet szerzett

Mivel a holléti tájékoztatásért - mint minden a doppinggal kapcsolatos tevékenységgel kapcsolatban- a sportoló egyénileg felel, ezért minden sportolónak egyénileg kell a holléti információkat megadni.

Az ezzel kapcsolatos információk megtalálhatók a www.antidopping.hu honlapon. Rá kell menni a sportolok fülre és regisztrálni kell. Ezt Kérelem nyomtatvány az első belépéshez letöltésével kell kezdeményezni. Minden további információval kapcsolatban a HUNADO munkatársai állnak a sportolók rendelkezésére.

Azt előre kell bocsájtanunk, hogy az ADAMS rendszer egy az egész világot behálózó nagyon nagy és bonyolult adatbázis. A kezelése ennek megfelelően nem túl egyszerű.