A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az Amatőr GYSE
 887
A 2018-2019-es női, NBI-es terembajnokságot az AGYSE csapata nyerte 100%-os teljesítménnyel. Második helyen zárt a Szent László DSE. Harmadik a BKG DSE-Fasor, míg negyedik helyen az Olcote HC csapata végzett. A bajnokság legeredményesebb játékosa Ilkei Nóra (AGYSE) lett 18 találattal. A csapatvezetők szavazatai alapján a legjobb játékos Fekete Réka (SZLG DSE), a legjobb kapus díjat Bálint Andrea (BKG DSE-Fasor) kapta.

 


A 2018-2019-es bajnok Amatőr GYSE csapata:

 

A 2018-2019-es ezüstérmes Szt. László DSE csapata:

 

A képeket Varga Judit Veronika készítette.

 

A záró játéknapot az AGYSE és az Olcote összecsapása nyitotta. A találkozón végig a címvédő dominált, magabiztosan nyertek 9-2-re. A második mérkőzést a BKG DSE-Fasor játszotta a Szent László DSE ellen. A szoros mérkőzésen 4-1-re nyert a házigazda Szent László. Egy óra szünetet követően ismét pályára lépett a Fasor, ellenfele az Olcote HC volt. Nagy tétje volt az összecsapásnak, ezen a mérkőzésen múlt a bronzérem sorsa. Az igen szoros mérkőzést 2-1-re nyerte az Olcote, ám ez nem volt elég, az összesített eredmények a Fasori csapatnak kedveztek. A nap utolsó találkozóját a címvédő AGYSE játszotta a kihívó Szent László ellen. Ez a mérkőzés a bajnokság döntőjének is tekinthető volt. Az összecsapást a Szent László kezdte magabiztosan, az első félidőben 2-0-s előnyre tettek szert. A második játékrészre magasabb fokozatra kapcsolt a címvédő, négyszer is betaláltak ellenfelük kapujába. Az izgalmas és eseménydús mérkőzést az AGYSE nyerte 4-2-re, megnyerve ezzel a bajnokságot.

Eredmények:

AGYSE – Olcote HC 9 - 3
BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 1 - 4
Olcote HC – BKG DSE-Fasor 2 - 1
SZLG DSE – AGYSE 2 - 4

A napot a két gimnáziumi csapat összecsapása nyitotta. A mérkőzést a Szent László DSE irányította, magabiztosan nyert a Fasor ellen, 7-2 arányban. A következő összecsapáson az Olcote HC játszott a címvédő AGYSE, a mérkőzést utóbbi csapat nyerte 10-e-re. Egy óra pihenést követően lépett ismét pályára az Olcote, ezúttal a Szent László csapata ellen. A találkozót a zöld-fehérek nyerték 6-1-re. A nap utolsó mérkőzését a Fasor és a címvédő AGYSE játszotta. Az eredmény magáért beszél, 9-1-re nyert a címvédő.

Eredmények:

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 7 - 2
Olcote HC – AGYSE 1 - 10
Olcote HC – SZLG DSE 1 - 6
BKG DSE-Fasor – AGYSE 1-9

Másnap a teljes mezőny pályára lépett. Az első összecsapáson a Szent László játszott az Olcote HC ellen, magabiztos játékkal 5-0-ra nyert a zöld-fehér csapat. A második mérkőzésen a címvédő AGYSE lépett pályára a BKG DSE-Fasor ellen. A hajtós találkozót a címvédő nyerte 2-0-ra. A nap utolsó találkozóján a két legfiatalabb csapat, a Fasor és az Olcote mérte össze erejét. Ezúttal a Fasor nyert 2-0-ra.

Eredmények:

AGYSE – SZLG DSE 3 - 2
SZLG DSE – Olcote HC 5 - 0
AGYSE – BKG DSE-Fasor 2 - 0
BKG DSE-Fasor – Olcote HC 2 - 0

Előzmények

2019.02.04. : A férfi NB1 rájátszásával egyidőben kezdetét vette a női terembajnokság is. A hétvége folyamán négy mérkőzésen mérték össze tudásukat a lányok. Rögtön az első találkozón a két bajnokesélyes csapat, a címvédő AGYSE és a Szent László DSE csapott össze. A találkozót a címvédő nyerte, szoros csatában 3-2-re.    

2018.11.27. : A Magyar Gyeplabda Szakszövetség elkészítette a 2018-2019-as női NBI-es terembajnokság programját. Ebben a szezonban 4 csapat szerepel az NBI-ben: a címvédő Amatőr Gyeplabda Egyesület, a Szt. László DSE, a BKG DSE és az Olcote HC. A csapatok (egy csoportban) két fordulót játszanak és csoport első helyezettje lesz a bajnok. A bajnok képviselhet Magyarországot a 2020-as terem BEK-en.