A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az Amatőr GYSE
 792
Veretlenül, 100%-os teljesítménnyel nyerte az Amatőr Gyeplabda Egyesület a 2017-2018-as NBI-es, női terembajnokságot. A legjobb játékos Domokos Zsófia (BKG DSE Fasor), a legjobb kapus Vereczkey Judit (Amatőr GYSE), míg a gólkirály Ilkei Nóra (Amatőr GYSE 21 gól) lett. A második helyen a Szt. László DSE, a harmadikon a BKG DSE Fasor, a negyediken a Főnix MSE csapata végzett. Gratulálunk!

Hiánypótló beszámoló… avagy, hogy zajlott az idei női terembajnokság?

Szűcs Ádám beszámolója

Ahogy az minden évben lenni szokott, a női mezőny csapatai is összemérték erejüket a 2017-2018-as teremszezonban. A műfüves bajnoksághoz hasonlóan itt is négy csapat nevezett a bajnokságba: a többszörös címvédő Amatőr Gyeplabda SE; az állandó kihívó Szent László Gimnázium DSE; a harmadik idényüket futó BKG DSE – Fasori Evangélikus Gimnázium; illetve a női mezőnyben újonc, legfiatalabb játékosokból álló Főnix M.S.E. csapata. A női mezőny oda-vissza vágós körmérkőzéses alapszakaszban döntötte el, ki lesz 2017-2018 terembajnoka.

De kezdjük az elején…

Január 27-én, az első fordulót egy napon játszották a csapatok a férfi alapszakasz utolsó fordulójával. Három mérkőzést rendeztek délután a Szent László Gimnázium csarnokában. A bajnokság nyitó mérkőzését az AGYSE játszotta a Főnix M.S.E. ellen, magabiztos 8-0-s győzelemmel mutatva, nem véletlenül ők a címvédők. A második találkozón a BKG DSE – Fasor és a hazai pályán játszó SZLG DSE mérték össze erejüket, melyen fölényes, 9-0-s győzelmet aratott a zöld-fehér Szent László. Egy óra pihenő után, a nap záró mérkőzését a Főnix és a Fasor csapatai játszották. A nap legizgalmasabb mérkőzésén szoros, 3-2-as eredménnyel a sárga mezes Fasoriak gyűjtötték be a három pontot.

A következő mérkőzésre február 4-én került sor, a férfi NB1 négyes döntőjének helyosztói előtt a Soroksári Sportcsarnokban. Ezt a találkozót a Szent László DSE játszotta a Főnix M.S.E. csapatával. A mérkőzést magabiztos játékkal 9-0-ra nyerte a Szent László.

Nem sok pihenője volt a Lászlós lányoknak, hiszen alig 32 órával előző mérkőzésük után ismét pályára léptek Soroksáron, február 5-én este az AGYSE ellen. A mérkőzésen igazi rangadó hangulat volt, fordulatos és izgalmas 40 percet láthattunk. A félidőben még 3-2-re vezetett a Szent László, de végül a fekete mezes AGYSE csapata örülhetett a győzelemnek és a velejáró három pontnak, 5-4-es diadallal.

Két hét pihenő várt ezután a csapatokra, február 18-án mérték össze ismét erejüket, ismét a Szent László Gimnázium csarnokában. A forduló nyitó mérkőzését a hazai Szent László és a BKG DSE – Fasor játszotta. Ez alkalommal sokkal szorosabb mérkőzést játszottak a csapatok, 2-0-ra nyertek a Lászlósok. A második találkozót a Főnixes lányok játszották a címvédő Amatőr GYSE ellen. A mérkőzésen minden papírforma szerint alakult, 16-1-es kiütéses győzelmet aratott a címvédő. Kevés pihenő után ismét pályára léptek a Főnixesek, ezúttal a Szent Lászlóval mérték össze erejüket. Magabiztos, jó kezdés után nagy előnyre tett szert a Szent László, így magabiztos, 7-4-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot. A nap utolsó találkozóját a BKG DSE – Fasor játszotta az AGYSE ellen. Az első félidőben jól tartották magukat a sárga mezesek, de a végére elfáradtak, 8-1-re nyert a címvédő.

Három hét felkészülési időt kaptak a csapatok a mindent eldöntő, utolsó forduló előtt, melyet a Pest megyei Kartalon játszották a lányok. Az első találkozón ismét az AGYSE és a Fasor néztek egymással szembe.  Ezúttal sokkal szorosabb, izgalmasabb mérkőzést játszottak, mint legutóbb. A címvédő korai góllal szerzett előnyt, de erre hamar érkezett válasz a Fasoriak részéről. 1-1-es félidő után magabiztos második félidővel 4-1-re nyerte a találkozót az AGYSE. Egy óra pihenőt kapott a címvédő csapat, a következő mérkőzésen a kihívó SZLG DSE csapatával játszottak. Ezt a rangadót sokkal magabiztosabb játékával 8-2-re nyerte az AGYSE, bebiztosítva az újabb címvédést. A bajnokság utolsó találkozóját a BKG DSE – Fasor és a fordulót rendező Főnix M.S.E. csapatai játszották. A mérkőzést 4-0-ra nyerte a Fasor.

2018. január 27.:   
Amatőr GYSE – Főnix M.S.E. 8-0 (5-0)
BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 0-9 (0-2)
Főnix M.S.E. – BKG DSE-Fasor 2-3 (1-1)

2018. február 4.
SZLG DSE – Főnix M.S.E. 9-0 (4-0)

2018. február 5.
SZLG DSE – Amatőr GYSE 4-5 (3-2)

2018. február 18.
SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 2-0 (2-0)
Főnix M.S.E. – Amatőr GYSE 1-16 (0-8)
Főnix M.S.E. – SZLG DSE 4-7 (1-5)
BKG DSE-Fasor – Amatőr GYSE 1-8 (0-3)

2018. március 11.
Amatőr GYSE – BKG DSE-Fasor 4-1 (1-1)
Amatőr GYSE – SZLG DSE 8-2 (3-1)
BKG DSE-Fasor – Főnix M.S.E. 4-0 (3-0

A 2017-2018-as női terem NB1-es bajnokságot az Amatőr Gyeplabda SE nyerte 100%-os teljesítménnyel. Második helyen zárt az Szent László Gimnázium DSE. Harmadik a BKG DSE – Fasori Evangélikus Gimnázium csapata, míg negyedik helyen zárt az újonc Főnix M.S.E.

A bajnokság gólkirálynője Ilkei Nóra (AGYSE), 21 lőtt góllal. A csapatvezetők szavazatai alapján a legjobb játékos Domokos Zsófia (BKG DSE – Fasor), míg a legjobb kapusnak járó díjat Vereczkey Judit (AGYSE) kapta.