A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Indoor Challenge I, Prága
 854
2018. 02. 16. – 18. között rendezi a cseh SK Slavia Prague a 2018-as EuroHockey Indoor Challenge I-e Prágában. A magyar színeket a magyar bajnok Soroksári HC képviseli, mely nagyon nehéz csoportba került: a cseh SK Slavia Prague és a török Gaziantep Polisgücü SK egyértelműen legalább B csoportos csapat, nem beszélve a szlovák SK Senkvice-ről. A másik csoportban az ukrán HC OKS-SHVSM Vinnitsa, a portugál AD Lousada, a szlovén HK Lipovci és a walesi Cardiff & Met található. Eddigi eredmények: SK Slavia Prague (CZE)– Soroksári HC 10 - 1 (4 – 1), Soroksári HC – Gaziantep Polisgücü SK (TUR) 4 – 9 (1 – 4), Soroksári HC – SK Senkvice (SVK) 0 - 2 (0 - 1), Soroksári HC – Cardiff & Met (WAL) 5 - 6 (3 - 3), HK Lipovci - Soroksári HC 4 - 7 (1 - 2).

Utolsó mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Soroksári HC a prágai terem BEK Challenge I csoportjában. A soroksáriak a szlovén HK Lipovci ellen győztek 7 – 4-re és ezzel a 7. helyen végeztek. Új: nyilatkozott portálunknak Tápai Tibor, a soroksáriak edzője.

A terem BEK idei győztese (Wettingen) a német Rot-Weiss Köln (GER) csapata lett. A Trophy-t (Minszk), a HC Minsk (BLR) nyerte és jutott fel a 2019-es BEK Cup csoportjába. A Challenge II-ben (Tbiliszi) az ír Three Rock Rovers (IRL) nyert , és így 2019-ben ők játszhatnak a Challenge I-ben.

 

Nyilatkozatok

Tápai Tibor, edző, Soroksári HC: Indulás előtt reménykedtem egy feljutási csoportba kerülésben, de végül a kiesést jelentő hetedik helyen végeztünk. Nézzük, hogy hogyan alakultak a mérkőzések.

A cseh bajnok Slavia Praha ellen kezdtük a tornát, teljesen a védekezésre koncentráltunk, ami egy egészen rövid ideig működött. A vezetést egy büntetőből megszereztük, ezután kaptunk egy 10-est. Minden EuroHockey tornán a játék gyorsabb sebességét fel kell vennünk, ami időbe telik. Hiába védekeztünk nagyon zártan, nem segített.

Ezután jöttek a törökök, akik a Senkvice ellen egy magabiztos 5:3 -as győzelemmel kezdtek, nekik már több gólt sikerült lőni, de csak egyel kevesebbet kapni, mint az első meccsen, 4:9 lett a vége. A bal hátvéd az Iráni válogatott játékosa volt, ő harmadik lett a Terem VB-n, nem cserélték le egy alkalommal sem. Specialitása az volt, hogy a kiütéseket gólpassz lehetőségnek tekintette, egy csuklómozdulattal értelmezhetetlenül jó labdákat adott a saját körétől az ellenfél köréig, szinte mindegy volt neki, hogy hányan állnak vele szemben, ha volt rés két ütő között akkor ott ellőtte. Mi rá szavaztunk a legjobb játékos választásnál, végül nem ő lett. A rendőrség csapata volt, a Polisgücü név sugallhatta volna, hogy itt komoly fegyelem lesz, de azért az engem is meglepett, hogy góllövés után a játékosok tisztelegtek a lelátón ülő vezetőknek. Nem volt vicces a jelenet.

Másnap jöttek szlovák barátaink, akikkel csütörtökön játszottunk egyet edzésidőben. A mérkőzés elején egy kornerből hátrányba kerültünk, két gólt is a kapuba juttattunk, de nem adta meg a játékvezető, végig nyomtunk, volt olyan jelenet, hogy a lepasszolt kornerünket a kapuban álló mezőnyjátékos leguggolva a feje fölött ütővel hárította. A végén kaptuk meg a másodikat: SK Senkvice - Soroksári HC 2-0 . Utoljára tétmeccsen Cambrai-ban vertük meg őket. A szoros vereségnek köszönhetően egy pontot kaptunk, ezt vittük magunkkal a kiesési csoportba, ahol ez a legkevesebb hozott pontszám volt.

A Cardiff & Met mérkőzések mindig attól függenek, hogy a torna melyik szakaszában találkozik velük a csapat. Az első meccseken, még szokják a termet, ide is úgy jöttek, hogy már lejátszottak előző hétvégén egy nagypályás bajnokit. Amúgy remek atléták, EHL résztvevő csapat. Vezettünk ellenük, de megfordították a mérkőzést, egy nagyon szoros 5:6-os befejezés volt, további egy pontot szereztünk.

Utolsóként készültünk utolsó meccsünkre az utolsó napon, vasárnap mindenki csak egy mérkőzést játszott. A szlovén bajnok Lipovci legutoljára csúnyán helyben hagyott minket Rotterdamban, most sikerült visszavágnunk, 7 - 4 lett a vége. Utolsó két gólunkat vészkapus ellen szereztük. Egy kicsit könnyebb volt így egy győzelemmel búcsúzni a tornától, és a Challenge I. csoporttól.

Általánosságban a játék a következő elemeket tartalmazta: Minimális, vagy semmi labdajáratás hátul, két oldalon a palánkon felpasszolt labdák, védők belépése a támadásba minden alkalommal, gyorsan végig vitt támadások, sok egy az egy elleni párharc, fizikális játék, nagyon fizikális játék. Minden labdavezetés és cselezés sprint tempóban, passzok erőssége dupla annyi, mint itthon. Egyik csapat egyik játékosánál sem volt elveszett labda, minimális idő van döntést hozni.

A torna eredménye pontosan mutatja, hogy a Magyar Bajnokság színvonala, hogyan helyezkedik el a többi nemzet bajnokságához képest. Évente egyszer van lehetőség meghatározni a helyünket.

Szeretném megköszönni Tömő Krisztinának a Team Manager-ként végzett munkáját, segített gördülékenyebbé tenni kint tartózkodásunkat. És szeretném megköszönni Álló Marcell munkáját, aki a mérkőzések előtt és után a video felvételei segítségével mutatta meg a lehetséges helyzetek megoldásait. Több gólt is szereztünk javaslatai alapján.

10:00 HK Lipovci - Soroksári HC 4 - 7 (1 - 2):    
Góllövők:  Ficzere Zsombor (2), Majer Bence (2), Suba Tamás, Farkas Imre
Játékvezetők: van VAŠ Rene (SVK), PEREPELITZA Maksym (UKR)

11:20 SK Soroksári HC - SK Senkvice (SVK) 0 - 2 (0 - 1):    
Góllövők:     
Játékvezetők: HOOPER Jamie (WAL), KODDE Johannes (POR)   

17:40 Soroksári HC - Cardiff & Met (WAL):    
Góllövők:     
Játékvezetők:    

12:30 SK Slavia Prague (CZE) - Soroksári HC 10 - 1 (4 – 1):    
Góllövők:  Ficzere Zsombor (PS)   
Játékvezetők: SWEETMAN David (SCO), KODDE Johannes (POR)   

17:20 Soroksári HC - Gaziantep Polisgücü SK (TUR) 4 – 9 (1 – 4):    
Góllövők:  LÉBER Sebastian, SUBA Tamás, LANGER Bálint, FARKAS Imre   
Játékvezetők: SUKIC Saso (SLO), PEREPELITZA Maksym (UKR)