A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az AGYSE
 1379
A 2017-2018-as női bajnokság győztese címvédéssel az Amatőr GYSE. Ezüstérmes a Szent László DSE. Szoros versenyben, a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően harmadik helyen zárt a Főnix M.S.E., negyedik helyen pedig, az egymás elleni eredmények által alulmaradó BKG DSE-Fasor csapata végzett. A bajnokság gólkirálya (vagy mondhatnánk gólkirálynője) Ilkei Nóra (AGYSE) 35 találattal. A csapatvezetők szavazatai alapján a legjobb kapus Vereczkey Judit, míg a legjobb játékos díjat Tóth Zsuzsanna (BKG DSE-Fasor) kapta.

 

Az Amatőr Gyeplabda Egyesület 2017-2018-as bajnokcsapata.


A Szent László Gimnázium DSE ezüstérmes csapata.


A Főnix MSE bronzérmes csapata


A BKG DSE – Fasor negyedik helyezett csapata.

 

Elérkezett a női Nb1-es bajnokság, és egyben a 2017-2018-as magyar gyeplabda bajnoki szezon utolsó napja. A helyezések már az előző fordulóban eldőleni látszottak, ennek ellenére volt miért izgulni a pályán.

BKG DSE-Fasor – Amatőr GYSE 0-6 (0-3) : Az utolsó nap nyitó mérkőzése a BKG DSE-Fasor és az AGYSE összecsapása volt. Szoros kezdés után magabiztos 6-0-ra nyerte a találkozót az Amatőr GYSE.
Góllövők : : -; illetve Ilkei Nóra (15’, 40’, 48’), Kovács Nikolett (22’, 24’), Vereczkey-Váczi Erika (30’).
Játékvezetők : Orbók Réka, Szűcs Ádám

Főnix M.S.E. – SZLG DSE 2-7 (1-4) : A nap második mérkőzését a hazai pályán játszó Főnix M.S.E: játszotta a Szent László DSE ellen. A találkozó forgatókönyve az előzőéhez hasonlóan alakult, szoros kezdés után az erősebb Szent László magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.
Góllövők : Böde Blanka (8’), Barki Zsófia (50’); illetve Gerényi Kincső (3’, 20’, 46’), Herberth kamilla (12’), Béres Katalin (22’, 34’), Tóth Délia (50’).
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Palotai Bálint

Amatőr GYSE – Főnix M.S.E. 13-5 (5-2) : Alig 1,5 óra pihenőt követően léptek ismét pályára a Főnixes lányok az AGYSE csapata ellen. Erre a mérkőzésre már csak tartalékosan tudott kiállni a sárga mezes csapat, mely a mérkőzés eredményén is meglátszik, nagy arányú, 13-5-ös győzelmet aratott az AGYSE.
Góllövők : Kovács Nikolett (4’ ,18’, 28’, 32’, 42’, 50’), Szabó Orsolya (5’), Ilkei Nóra (7’, 10’, 34’, 46’, 49’, 50’); illetve Barki Zsófia (1’, 24’, 26’, 41’), Barki Dóra (40’).
Játékvezetők : : Csibor Ferenc, Szűcs Ádám

BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 0-4 (0-1) : A 2017-2018-as bajnoki szezon utolsó mérkőzését a női mezőny két (névileg) gimnáziumi csapata játszotta. Izgalmas és jó találkozó volt ez. Bár gólokat csak az egyik csapat szerzett, egyik fél sem lehet elégedetlen a mérkőzésen nyújtott teljesítményével.
Góllövők : -; illetve Gerényi Kincső (7’, 29’), Béres Katalin (30’), Samantha Tonge (43’).
Játékvezetők : Orbók Réka, Palotai Bálint

Két héttel az előző forduló után folytatódtak a női NB1 küzdelmei. Újabb négy izgalmas mérkőzés várta a bajnokságra kilátogatókat.

Főnix M.S.E. – BKG DSE-Fasor 0-1 (0-1) : Egy izgalmas rangadóval kezdődött a játéknap. A két résztvevő csapat nagy harcban állt a harmadik helyért, ennek megfelelően izgalmas, eseménydús összecsapást láthattunk. A remek támadásokkal és kapusbravúrokkal tarkított találkozót végül egy korai góllal a Fasor nyerte.
Góllövők : -; illetve Domokos Zsófia.
Játékvezetők : Czifra Viktor, Csibor Ferenc

Amatőr GYSE – SZLG DSE 5-2 (3-2) : A következő találkozóra mondhatjuk, hogy ez volt „a mindent eldöntő találkozó”. A bajnoki címvédő AGYSE és a kihívó SZLG DSE párharca ezen a mérkőzésen dőlt el. Az első gólt a Szent Lászlósok szerezték még a mérkőzés elején. Sokáig úgy tűnt, nem tud mit kezdeni a címvédő. 20 perc után azonban magára talált a fekete mezes AGYSE, több támadásuk is sikeresnek bizonyult, 5-2-re nyerve a rangadót, és gyakorlatilag eldöntve ezzel a bajnoki cím sorsát.
Góllövők : Ilkei Nóra (18’, 33’, 38’), Kovács Nikolett (21’ – büntetőből), Somogyi Krisztina (25’); illetve Béres Katalin (5’), Szalisznyó henrietta (40’ – büntetőből).
Játékvezetők : Czifra Viktor, Ferenczi Zsolt

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 3-2 (1-1) : A nap harmadik találkozója a két gimnáziumi csapat összecsapása volt. Szoros és izgalmas volt a mérkőzés, a két gárda remek csatát vívott. A fordulatos mérkőzés végén a Szent Lászlósok örülhettek, miután 3-2-re legyőzték a Fasori Gimnázium csapatát.
Góllövők : Béres Katalin (5’), Gerényi Kincső (34’, 40’); illetve Domokos Zsófia (22’), Garda Orsolya (30’).
Játékvezetők : Csibor Ferenc, Szűcs Ádám

Főnix M.S.E. – Amatőr GYSE 2-10 (1-6) : A forduló utolsó mérkőzését a hazai pályán játszó Főnix játszotta a címvédő Amatőr GYSE csapatával. A találkozó a papírforma szerint alakult, szoros kezdés után végig dominált a címvédő, 10-2-re legyőzve ellenfelüket.
Góllövők : Szatai Emma (6’), Józan Sára (33’); illetve Szabó Orsolya (5’, 30’), Ilkei Nóra (7’, 10’, 41’, 42’), Kovács Nikolett (8’), Somogyi Krisztina (11’ – büntetőnől, 45’), Szomor Gabriella (23’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Ferenczi Zsolt

Alig két héttel a Magyar Kupa után kezdetét vette a női műfüves NB1 tavaszi idénye, mely rögtön izgalmas rangadókat hozott.

SZLG DSE – Amatőr GYSE 1-1 (0-1) : Izgalmas és eseménydús rangadóval kezdődött a nap Mátyásföldön. A tavaszi szezont a bajnoki címvédő AGYSE és a kihívó SZLG DSE újabb csatája nyitotta. Sok jó támadást láthattunk a csapatoktól, mindkét oldalon remek kapusteljesítménnyel. Végül –es döntetlennel zárult a rangadó, az utolsó fordulóra hagyva a bajnoki cím eldöntését.
Góllövők : Tóth Délia (50’); illetve Guti Réka (22’).
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Palotai Bálint

BKG DSE-Fasor – Főnix M.S.E. 0-1 (0-1) : Izgalmas volt a nap második találkozója is, melyet a tél folyamán megfiatalított BKG DSE-Fasor csapata vívott a hazai pályán játszó Főnix M.S.E. csapatával. A két gárda nagy csatát vívott egymással, melyből végül a Főnix jött ki győztesen.
Góllövők :  -; illetve Barki Zsófia (9’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Csibor Ferenc

SZLG DSE – Főnix M.S.E. 5-1 (1-1) : Alig 1,5 óra pihenőt követően lépett újra pályára a Fasor csapata, a következő mérkőzésen a címvédő AGYSE volt az ellenfelük. A mérkőzésen legtöbbször a címvédő akarata érvényesült, de szépen tartotta magukat a gimnazista csapat. A találkozót végül magabiztosan nyerte az AGYSE, 5-0-s eredménnyel.
Góllövők : Pétsch Nóra (12’, 38’), Guti Réka (30’, 31’), Szabó Orsolya (32’); illetve
Játékvezetők : Budai Csanád, Szűcs Ádám

Amatőr GYSE – BKG DSE-Fasor 5-0 (1-0) : Nem volt okunk csalódni a nap utolsó mérkőzésén sem, volt miért izgulni az 50 perc alatt. A találkozón a Szent László szerzett hamar vezetést, melyre a hazaiak perceken belül válaszoltak. Az 1-1-es félidőt követően egy-egy gyors gólt láthattunk a pályán, 32 perc után 2-2 volt az állás. A mérkőzés hátralevő perceiben a Szent László játéka bizonyult hatékonyabbnak, három újabb találatukkal 5-2-re nyerték a mérkőzést, életben tartva bajnoki esélyeiket.
Góllövők : Mészáros Tímea (4’), Gerényi Kincső (32’), Tóth Délia (34’), Béres Katalin (41’), Hennel Georgina (42’); illetve Józan Sára (7’, 31’).
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Palotai Bálint

Előzmények

 

A férfi és utánpótlás bajnokságok után a női mezőny is megkezdte műfüves szereplését. A 4 fordulós bajnokságot a címvédő Amatőr GYSE és a BKG DSE-Fasor csapatainak mérkőzése nyitotta. Ennél méltóbb nyitánya nem is lehetett volna az idei sorozatnak. Szoros, izgalmas, kiélezett csatában nyert 2-0-ra a fekete mezes címvédő. A második mérkőzésen a Szent László Gimnázium DSE női csapata játszott a felnőtt mezőnyben bemutatkozó Főnix M.S.E. csapata ellen. 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 5-3. Így alakult az állás, kemény csatát láthattunk a rutinosabb Szent Lászlósok és a jóval fiatalabb játékosokból álló Főnix mérkőzésén. A találkozót 5-3-ra nyerte a fehér-zöld mezes gimnáziumi csapat. Rövid pihenő után léptek ismét pályára a „hazai pályán” játszó Főnixes lányok, második ellenfelük a címvédő AGYSE volt. A találkozót a papírformának megfelelően a címvédő nyerte, 7-1-re múlta felül ellenfelét. A játéknap utolsó találkozója a BKG DSE-Fasor és az SZLG DSE rangadója volt. Heves párharcot láthattunk a pályán, hiába a kevés gól, izgalmas mérkőzés folyt a pályán. A találkozó elején a Fasor szerezte meg a vezetést, amire néhány percen belül válaszolt a Szent László, majd a félidő végén át is vette a vezetést. A második játékrész már nem hozott változást, de a pályán látott csata kárpótolta a mérkőzésre kilátogatókat.

AGYSE – BKG DSE-Fasor 2-0 (1-0)  
Góllövők : Ilkei Nóra (13’), Guti Réka (39’); illetve -.
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Szuchy Balázs

SZLG DSE – Főnix M.S.E. 5-3 (1-2)
Góllövők : Gerényi Kincső (10’), Bakk Nikoletta (26’, 40’, 41’), Fekete Réka (39’); illetve Józan Sára (13’, 22’, 42’) 
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

AGYSE –Főnix M.S.E. 7-1 (4-1)
Góllövők : Guti Réka (2’, 7’), Ilkei Nóra (10’, 16’, 35’), Szomor Gabriella (33’), Somogyi Krisztina (43’ – büntetőből); illetve Józan Sára (12’).
Játékvezetők :  Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 1-2 (1-2)
Góllövők : Márton Zsófia (8’); illetve Szalisznyó Henrietta (11’), Bató Krisztina (20’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Orbók Réka

A második „női szombatot” a női bajnokságok örökrangadója, a Szent László Gimnázium DSE és az Amatőr GYSE csapatainak összecsapása nyitotta. A mérkőzést a címvédő uralta, a fehér mezesek alig-alig jutottak el ellenfelük kapujáig. 3-0-s félidőt követően 5-0-ra nyert a címvédő. A nap második találkozóját a hazai pályán szereplő Főnix játszotta a sárga mezes Fasor csapatával. Kemény és izgalmas volt az összecsapás. A félidő elején a Fasor 2 góllal is elhúzott, de ellenfelük igencsak megnehezítette a dolgukat. A 3-3-as félidőt követően nagy rohamban 6-3-ra módosította az állást a Fasor. Ellenfelük ugyan tudott még reagálni a hirtelen bekapott gólokra, de ez nem bizonyult elégnek, a Fasori „kosok” 6-5-re legyőzték a Főnixet. A délutáni programot a BKG DSE-Fasor és a címvédő AGYSE mérkőzése nyitotta. Az előző mérkőzésen győztes sárgák át tudták menteni lendületüket a címvédő elleni találkozóra, a 4. percben meg is szerezték a vezetést. A gólt követően azonban nagyobb iramra kapcsolt az AGYSE, és az állandó ostrom után többször is bevették ellenfelük kapuját. 4-1-es AGYSE vezetéssel mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második játékrészben megfontoltabb játékot láthattunk, remek mezőnyjátékkal és kapusteljesítményekkel. A találkozót végül 6-2-re nyerte a címvédő, újabb lépést téve az őszi szezon 100%-os teljesítményéhez. A napot a Főnix M.S.E. és az SZLG DSE újbóli összecsapása zárta. 2-0, 2-2, 2-3, 3-3,4-3, 4-4, 4-7; így nézett ki a mérkőzés állásának alakulása A Főnix ismét megmutatta, hogy igenis számolni kell velük. Fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott a két csapat, sokáig nem lehetett tudni milyen végjátékot hoz a találkozó. A félidőben még 2-1-re vezetett a Főnix, de a találkozót 7-4-re nyerte a gimnáziumi csapat.

AGYSE – Főnix M.S.E. 15-0 (7-0)
Góllövők : Pétsch Nóra (1’), Ilkei Nóra (5’, 14’, 19’, 27’, 31’, 33’, 40’, 43’, 44’), Szabó Orsolya (15’), Bősze Orsolya (20’, 23’, 38’, 42’); illetve -. 
Játékvezetők : Budai Csanád, Ferenczi Zsolt

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 5-2 (4-0)
Góllövők : Bakk Nikoletta (6’ – büntetőből, 9’, 16’), Fekete Réka (7’), Tóth Délia (30’); illetve Gyarmati Luca (43’), Domokos Zsófia (47’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Budai Csanád 

BKG DSE-Fasor Főnix M.S.E. 0-4 (0-2)
Góllövők : Józan Sára 22’, 25’, 40’), Barki Dóra (38’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Csibor Ferenc

AGYSE – SZLG DSE 1-1 (0-0)
Góllövők : Ilkei Nóra (33’); illetve Bakk Nikoletta (44’).
Játékvezetők : Ferenczi Zsolt, Orbók Réka