A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Mi történt az elmúlt négy hétben?
 884
Mozgalmas hétvégéken van túl a hazai gyeplabdaélet. A férfi és utánpótlás mezőny után a női mezőny is bemutatkozott. Fordulatos és izgalmas mérkőzéseket láthattunk az elmúlt hetekben. Női vonalon a tavalyihoz képest már nagyobb pályán és nagyobb csapatlétszámmal játszottak a csapatok, illetve egy új csapatot is üdvözölhettünk a mezőnyben.

2017. 10. 15. Férfi NB1 és U14 Interliga

Október közepén utolsó fejezetéhez érkezett a nagypályás bajnokságok őszi szakasza. A mérkőzésnapot a Szent László Gimnázium DSE és a Soroksári HC felnőtt csapatainak összecsapása nyitotta. Az első félidőben nehezen bírtak egymással a csapatok, a játékrész egyetlen találatát a címvédő szerezte egy büntetőszögletből. A második harminc percre átvette az irányítást a Soroksár, 6-1-re nyert a címvédő csapat. A nap második mérkőzését az U14-es Interligában az Építők HC és a Soroksári HC csapatai játszották. A piros mezes dél-pestiek elejétől a végéig magabiztos játékot mutattak és 7-1-es eredménnyel utasították maguk mögé riválisukat. A délutáni programot az Építők HC és az Olcote HC csatája nyitotta. A két csapat élet-halál harcot vívott a pályán, egyenlő félként küzdöttek a pontokért a csapatok. Két korai gólnak köszönhetően gyors előnyre tett szert az Építők, félidőig csak szépíteni tudott az Olcote. A második játékrész elején szerzett egyenlítő találatukkal ismét nyitottá vált a találkozó. A mindent eldöntő találat a 38. percben született, ezzel 3-2-re megnyerte a találkozót a fehér mezes Építők. A fordulót a Főnix M.S.E. és a Soroksári HC utánpótlás csapatainak összecsapása zárta. A mérkőzés papírforma szerint alakult, az elsőtől az utolsó percig a soroksáriak uralták a játékot, de a fekete mezes Főnix több alkalommal is veszélyeztetni tudta ellenfele kapuját. A győztesnek járó 3 pontot 9-1-es győzelemmel a Soroksári HC zsebelte be.

SZLG DSE - Soroksári HC 1-6 (0-1) [Férfi NB1]
Góllövők: Lennart Apenberg (30’); illetve Olasz Balázs (12’, 57’), Losonci György (22’), Majer Bence (27’), Suba Tamás (35’), Szigeti Bence (52’).
Játékvezetők: Wesselényi Márton, Deli Dániel

Építők HC – Soroksári HC 1-7 (1-4) [U14 Interliga] 
Góllövők: Szóga Zsigmond (15’); illetve Hortobágyi András (6’, 19’, 36’), Stein Zsolt (9’, 11’, 28’), Csőgör Martin (39’).
Játékvezetők: Vuleta Gergely, Petővári Balázs

Építők HC – Olcote HC 3-2 (2-1) [Férfi NB1] 
Góllövők: Bitay Zsolt (2’), Lénárd Máté (5’), Bauman Richárd (38’); illetve Pádár Csaba (18’), Hulitza Zoltán (36’)
Játékvezetők: Petővári Balázs, Szűcs Ádám

Főnix M.S.E. – Soroksári HC 1-9 (0-6) [U14 Interliga]
Góllövők: Csíki Noel (40’); illetve Csőgör Martin (1’, 37’), Hortobágyi András (3’, 22’), Csatári Vince (4’), Tóth Balázs (11’, 20’), Stein Zsolt (18’, 39’).
Játékvezetők: Bauman Richárd, Wesselényi Farkas

2017. 10. 21. Női NB1

A férfi és utánpótlás bajnokságok után a női mezőny is megkezdte műfüves szereplését. A 4 fordulós bajnokságot a címvédő Amatőr GYSE és a BKG DSE-Fasor csapatainak mérkőzése nyitotta. Ennél méltóbb nyitánya nem is lehetett volna az idei sorozatnak. Szoros, izgalmas, kiélezett csatában nyert 2-0-ra a fekete mezes címvédő. A második mérkőzésen a Szent László Gimnázium DSE női csapata játszott a felnőtt mezőnyben bemutatkozó Főnix M.S.E. csapata ellen. 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 5-3. Így alakult az állás, kemény csatát láthattunk a rutinosabb Szent Lászlósok és a jóval fiatalabb játékosokból álló Főnix mérkőzésén. A találkozót 5-3-ra nyerte a fehér-zöld mezes gimnáziumi csapat. Rövid pihenő után léptek ismét pályára a „hazai pályán” játszó Főnixes lányok, második ellenfelük a címvédő AGYSE volt. A találkozót a papírformának megfelelően a címvédő nyerte, 7-1-re múlta felül ellenfelét. A játéknap utolsó találkozója a BKG DSE-Fasor és az SZLG DSE rangadója volt. Heves párharcot láthattunk a pályán, hiába a kevés gól, izgalmas mérkőzés folyt a pályán. A találkozó elején a Fasor szerezte meg a vezetést, amire néhány percen belül válaszolt a Szent László, majd a félidő végén át is vette a vezetést. A második játékrész már nem hozott változást, de a pályán látott csata kárpótolta a mérkőzésre kilátogatókat.

AGYSE – BKG DSE-Fasor 2-0 (1-0) 
Góllövők: Ilkei Nóra (13’), Guti Réka (39’); illetve -.
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Szuchy Balázs

SZLG DSE – Főnix M.S.E. 5-3 (1-2)
Góllövők: Gerényi Kincső (10’), Bakk Nikoletta (26’, 40’, 41’), Fekete Réka (39’); illetve Józan Sára (13’, 22’, 42’) 
Játékvezetők: Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

AGYSE –Főnix M.S.E. 7-1 (4-1)
Góllövők: Guti Réka (2’, 7’), Ilkei Nóra (10’, 16’, 35’), Szomor Gabriella (33’), Somogyi Krisztina (43’ – büntetőből); illetve Józan Sára (12’).
Játékvezetők:  Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 1-2 (1-2)
Góllövők: Márton Zsófia (8’); illetve Szalisznyó Henrietta (11’), Bató Krisztina (20’).
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Orbók Réka

2017. 10. 28. Női NB1

A második „női szombatot” a női bajnokságok örökrangadója, a Szent László Gimnázium DSE és az Amatőr GYSE csapatainak összecsapása nyitotta. A mérkőzést a címvédő uralta, a fehér mezesek alig-alig jutottak el ellenfelük kapujáig. 3-0-s félidőt követően 5-0-ra nyert a címvédő. A nap második találkozóját a hazai pályán szereplő Főnix játszotta a sárga mezes Fasor csapatával. Kemény és izgalmas volt az összecsapás. A félidő elején a Fasor 2 góllal is elhúzott, de ellenfelük igencsak megnehezítette a dolgukat. A 3-3-as félidőt követően nagy rohamban 6-3-ra módosította az állást a Fasor. Ellenfelük ugyan tudott még reagálni a hirtelen bekapott gólokra, de ez nem bizonyult elégnek, a Fasori „kosok” 6-5-re legyőzték a Főnixet. A délutáni programot a BKG DSE-Fasor és a címvédő AGYSE mérkőzése nyitotta. Az előző mérkőzésen győztes sárgák át tudták menteni lendületüket a címvédő elleni találkozóra, a 4. percben meg is szerezték a vezetést. A gólt követően azonban nagyobb iramra kapcsolt az AGYSE, és az állandó ostrom után többször is bevették ellenfelük kapuját. 4-1-es AGYSE vezetéssel mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második játékrészben megfontoltabb játékot láthattunk, remek mezőnyjátékkal és kapusteljesítményekkel. A találkozót végül 6-2-re nyerte a címvédő, újabb lépést téve az őszi szezon 100%-os teljesítményéhez. A napot a Főnix M.S.E. és az SZLG DSE újbóli összecsapása zárta. 2-0, 2-2, 2-3, 3-3,4-3, 4-4, 4-7; így nézett ki a mérkőzés állásának alakulása A Főnix ismét megmutatta, hogy igenis számolni kell velük. Fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott a két csapat, sokáig nem lehetett tudni milyen végjátékot hoz a találkozó. A félidőben még 2-1-re vezetett a Főnix, de a találkozót 7-4-re nyerte a gimnáziumi csapat.

SZLG DSE – AGYSE 0-5 (0-3)
Góllövők: : -; illetve Guti Réka (7’, 40’), Ilkei Nóra (18’, 24’, 33’).
Játékvezetők: Csibor Ferenc, Ferenczi Zsolt

Főnix M.S.E. – BKG DSE-Fasor 5-6 (3-3)
Góllövők: Józan Sára (11’, 14’, 24’, 37’ – büntetőből), Szatai Emma (40’); illetve Márton Zsófia (5’, 32’, 34’), Tóth Zsuzsanna (9’, 12’, 28’).
Játékvezetők: Csibor Ferenc, Szűcs Ádám

BKG DSE-Fasor – AGYSE 2-6 (1-4)
Góllövők: Márton Zsófia (4’), Gyarmati Luca (45’); illetve Guti Réka (13’, 17’), Ilkei Nóra (15’, 42’), Somogyi Krisztina (24’), Bősze Orsolya (46’).
Játékvezetők: Czifra Viktor, Szűcs Ádám

Főnix M.S.E. – SZLG DSE 4-7 (2-1)
Góllövők: Józan Sára (10’, 12’), Barki Zsófia (34’), Szatai Emma (40’); illetve Tóth Délia (13’), Gerényi Kincső (31’, 32’, 45’), Béres Katalin (42’), Szalisznyó Henrietta (43’), Fekete Réka (47’).
Játékvezetők: Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

2017. 11. 04. Női NB1

Az utolsó őszi játéknapot a címvédő Amatőr GYSE és a hazai pályán játszó Főnix M.S.E. összecsapása nyitotta. A reggeli mérkőzés a papírforma szerint alakult, 7-0-s félidő után 15-0-ra nyert a címvédő, ezzel az őszi szezon legnagyobb különbségű mérkőzését játszotta a két csapat. A nap második találkozója az SZLG DSE és a BKG DSE-Fasor rangadója volt. Több gyors mérkőzés eleji rohamnak köszönhetően 4-0-ra elhúzott a Szent László, mely előnyt a Fasor már nem tudta behozni, hiába lőttek több gólt a második félidőben. A találkozót 5-2-re nyerte a kőbányai csapat. Másfél órás pihenőt követően léptek ismét pályára a „kosok”, ezúttal a Főnix lányai ellen. A mérkőzést a Fasor kezdte nagyobb iramban, több kapura lövésig is eljutottak, de azt nem tudták gólra váltani. A hazai csapat ellenben kétszer is eredményes volt a félidő végén. A 0-2-es félidei eredményt követően ismét a Fasor kezdett jobban, de ez is kevésnek bizonyult a Főnix kapujának bevételére. A fekete mezes hazai csapat a mérkőzés végén újabb két találattal bebiztosította győzelmét, így 4-0-ra nyerték a találkozót. A hazai gyeplabdaélet őszi műfüves szezonját az Amatőr GYSE és a Szent László Gimnázium DSE csúcsrangadója zárta. Rendkívüli izgalmaknak lehettek részesei a mérkőzésre kilátogatók. Mindkét csapat a győzelemre hajtott, jelen állás szerint köztük dőlhet majd el tavasszal a bajnoki cím, ennek megfelelő hangulatban telt a találkozó. 0-0-s félidő után a 33. percben egy kontra végén talált be a címvédő. Erre a 44. percben érkezett a válasz a Szent Lászlósok részéről, szintén egy gyors ellentámadás végén. A mérkőzésen az AGYSE ugyan nagyobb nyomás alá helyezte ellenfele védelmét, de a Szent László remekül helyt állt ezekben a szituációkban. 1-1-es eredménnyel az elmúlt évek egyik legszorosabb mérkőzését játszotta a két csapat, így tavaszra is nyílt maradt a bajnoki cím sorsa.

AGYSE – Főnix M.S.E. 15-0 (7-0)
Góllövők: Pétsch Nóra (1’), Ilkei Nóra (5’, 14’, 19’, 27’, 31’, 33’, 40’, 43’, 44’), Szabó Orsolya (15’), Bősze Orsolya (20’, 23’, 38’, 42’); illetve -.
Játékvezetők: Budai Csanád, Ferenczi Zsolt

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 5-2 (4-0)
Góllövők: Bakk Nikoletta (6’ – büntetőből, 9’, 16’), Fekete Réka (7’), Tóth Délia (30’); illetve Gyarmati Luca (43’), Domokos Zsófia (47’).
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Budai Csanád

BKG DSE-Fasor Főnix M.S.E. 0-4 (0-2)
Góllövők: : -; illetve Józan Sára 22’, 25’, 40’), Barki Dóra (38’).
Játékvezetők: Szűcs Ádám, Csibor Ferenc

AGYSE – SZLG DSE 1-1 (0-0)
Góllövők: Ilkei Nóra (33’); illetve Bakk Nikoletta (44’).
Játékvezetők: Ferenczi Zsolt, Orbók Réka

A bajnokságok állása:

Férfi NB1: Az őszi szakaszt 100%-os teljesítménnyel nyerte a címvédő Soroksári HC. Őket 3 győzelemmel és 1 vereséggel követi az Építők HC. Harmadik helyen hat pont lemaradásban az SZLG DSE, míg a sort az idén újjáalakult Olcote HC zárja.

U14 Interliga: A négycsapatos U14 Interliga őszi fordulóját a Soroksári HC zárta az élen, felnőtt csapatához hasonlóan szintén 100%-kos teljesítménnyel. Őket három pont lemaradással követi az Építők HC csapata. Harmadik helyen a szabadkai HK Spartak EV Subotica, míg utolsó helyen nyeretlenül áll a Főnix M.S.E. csapata.

Női NB1: A négyfordulós bajnokság őszi szezonját az Amatőr GYSE zárta az élen veretlenül. Őket csupán három ponttal lemaradva követi a Szent László Gimnázium DSE 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel. Harmadik helyen nagy lemaradásban a Főnix M.S.E., míg negyedik helyen a BKG DSE-Fasor negyedik helyen várja a tavaszi folytatást, rosszabb egymás elleni eredménynek köszönhetően.

Izgalmas őszi bajnokságokon vagyunk túl, reméljük a tavaszi fordulókban hasonló izgalmakban lehet részünk. De ne feledjük, a téli „szünetben” sem áll meg az élet, hiszen a csapatok a terembajnokságban ismét összemérik erejüket.