A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Őszi végeredmény
 688
A IV. fordulóval véget ért a 2017-18-as NBI-es bajnokság őszi szezonja. A bajnokságot – veretlenül, 12 ponttal - a Soroksári HC vezeti, második az Építők HC (9 pont), harmadik a Szt. László DSE (3 pont), negyedik az Olcote HC (0 pont). Mostantól a csapatok a teremszezonra készülnek. A következő nagypályás mérkőzésre 2018 márciusában kerül sor, de ne feledjétek, hogy a nagypályás női bajnokság csak most kezdődik.

 

Előzmények

 

Szűcs Ádám tudósítása

Fordulatokban nem volt hiány az első idei októberi fordulóban. Míg a gyerekeknél viszonylag egyértelmű eredmények születtek, addig a felnőtteknél szoros és fordulatos mérkőzéseket láthattunk.

Lifting Trade Soroksári HC – Olcote HC 4-2 (1-1): Tüzes hangulatban indult a harmadik forduló október második vasárnapján. A játéknap nyitómérkőzését a bajnoki címvédő Lifting Trade Soroksári HC játszotta az Olcote HC csapatával. Az első negyedben nem bírtak egymással a csapatok, 15 perc után 0-0 volt az állás. A második negyedet a Soroksár kezdte jobban, elkezdte beszorítani ellenfelét saját kapuja elé, több veszélyes támadást is vezetett a címvédő, melyből egyet gólra váltott a 20. percben. Nem tartott sokáig a címvédő előnye, öt perc elteltével kiegyenlített a fehér-kék mezes Olcote, így 1-1-es állással mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második félidő első perceiben nagy iramot diktált mindkét csapat, egyaránt veszélyeztették a másik kapuját. A második 30 perc első találatát az Olcote szerezte egy büntetőszögletből, megfordítva a mérkőzés állását. Sokáig mégsem vezettek a fehérek, a címvédők egy perccel később kiegyenlítettek egy kiskorner magabiztos gólra váltásával. A negyed végéig nem változott az állás, 2-2-vel fordultak a csapatok az utolsó 15 percre. Az utolsó negyedben visszavette az irányítást a Soroksár, a 49. és az 52. percben szerzett gyors gólokkal, magabiztos végjátékkal 4-2-re megnyerte a találkozót.   
Gólszerzők: Bordás Zsolt (20’, 36’), Olasz Balázs (49’), Langer Bálint (52’); illetve Siklossy Frederick (25’), Beszeda Gergő (35’)
Játékvezetők: Deli Dániel, Szűcs Ádám

SZt. László DSE – Építők HC 3-4 (2-2)A nap egyik, ha nem a legizgalmasabb mérkőzése az SZLG DSE és az Építők HC felnőtt csapatainak összecsapása volt. Mindkét csapat győzni akart, ennek megfelelő elszántsággal léptek pályára a játékosok. A győzni akarás már rögtön az első percben megmutatkozott, az elején letámadó Építők egy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a válaszra, az SZLG-sek folyamatos támadásai után egy büntetőszögletgólra váltásával kiegyenlítettek a 6. percben. Az első negyedben tüzes harcot láthattunk a pályán, de több gól már nem esett. A második negyedet a Szent László kezdte jobb lendülettel, a 18. percben megfordították az állást. A harc a gól után sem állt meg, folyamatos támadásokat és izgalmas párharcokat láthattunk a pályán. Az Építők a félidő végén egyenlíteni tudott, így 2-2-es állással mentek a tíz perces szünetre a csapatok. Az edzői fejtágítást követően ugyanazzal a lendülettel folytatták a csatát a csapatok, mint a dudaszó előtt. A 34. percben egy felépített támadás végén szerencsésebben jött ki az Építők, visszavették korábbi vezetésüket. Az állás az utolsó percekig változatlan maradt, de indulatokkal teli-, eseménydús utolsó félidőt láthattunk. Az 57. percben egy kontrát gólra váltva az Építők két gólosra növelte előnyét. Hamar érkezett a válasz a találatra, az 58. percben az SZLG szépített, de ez kevésnek bizonyult hátrányuk ledolgozására. Az Építők nagy harc végén 4-3-ra nyerte az indulatokban, eseményekben és gólokban igen gazdag rangadót.   
Gólszerzők: Kanyó Krisztián (6’), Botka Levente (18’), Gálffy Botond (58’); illetve Kovács Norbert (1’), Kozári Benedek (27’, 57’), Szóga Zsigmond (34’)
Játékvezetők: Zsoldos Gábor, Szalay Balázs

Szűcs Ádám tudósítása

Eseménydús vasárnapja volt a hazai gyeplabda életnek. Csúcsrangadókkal folytatódott a férfi NB1-es bajnokság, és elrajtolt a 2017-18-as műfüves U14-es Interliga is, a pályán egymást váltották a különböző korosztályok izgalmasnál izgalmasabb mérkőzései.

Olcote HC – SZLG DSE 1-3 (0-1) Ellenfélként néztek egymással szembe a korábbi csapattársak. A szétválás óta először lépett pályára egymás ellen az Olcote HC és a Szent László csapata, kiélezett, izgalmas találkozónak néztünk elébe ezen a vasárnap kora délelőtti időpontban. A mérkőzés első perceiben két egyenlő, győzni akaró csapatot láthattunk a pályán. Az első 15 percet követően a fehér-zöld mezes SZLG átvette az irányítást, több veszélyes támadást is vezetett ellenfele kapuja felé, melyet a piros-kék Olcote kapusa és védelme hárítani tudott. Az első gólra a 26. percig kellett várni, a Szent Lászlósok egy büntetőt gólra váltva szerezték meg a vezetést. Félidőig nem történt változás, 0-1-es eredménnyel mentek a nagyszünetre a csapatok. A második játékrészt ugyanazzal a lendülettel folytatta az SZLG, többször beszorítva ellenfelüket a kapujuk elé. Ennek eredményeként a 34. percben kettőre növelte előnyét a fehér-zöld csapat. A gól után magához tért a piros-kék mezes Olcote, több veszélyes kontrája és támadása volt a csapatnak, de a Szent László védelme és kapusa remekül hárított. Egy sikeres akcióval a 43. percben már 3-0-ra vezetett az SZLG. Az utolsó 15 percre ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a meccs végén át is vette az irányítást az Olcote. Az 55. percben egy szép támadás végén szépíteni tudtak, beállítva az 1-3-as végeredményt.
Gólszerzők: Pádár Csaba (55’); illetve Szoják Gábor (26’ – büntetőből, 34’, 43’).
Játékvezetők: Wesselényi Farkas, Wesselényi Márton

Lifting Trade Soroksári HC – Építők HC 5-1 (2-1) A hétvége legjobban várt találkozója egyértelműen a Soroksári HC – Építők HC örökrangadó volt. A találkozón az elsőtől az utolsó másodpercig parázs hangulat uralkodott, kemény, vérre menő csatákat láthattunk a pályán. Az első találatig egészen a 13. percig kellett várni, a soroksári csapat egy gyors kontratámadást tudott gólra váltani. Az Építők csapata nem tört meg, a gólt követően több veszélyes támadásuk is volt. A 22. percben egy büntető gólra váltásával sikerült kiegyenlíteni. Nem kellett sokat várni a válaszra, a 25. percben büntetőszögletből szerzett találattal visszavette a vezetést a címvédő Soroksár. 2-1-es állásnál mentek a tíz perces nagyszünetre a csapatok. A második félidőt nagy iramban kezdték a csapatok, koránt sem dőlt még el a találkozó. A 35. percben újabb támadást váltott gólra a piros mezes Soroksár, ekkor már 3-1-re vezetett a címvédő. Több veszélyes támadása volt a fehér mezes Építőknek is, de gólt nem sikerült szerezniük. A Soroksár még további két találatot szerezve beállította a végső, 5-1-es eredményt.                      
Gólszerzők: Farkas Imre (23’, 42’), Léber Sebastian (25’, 60’), Langer Bálint (35’); illetve Wesselényi Márton (22’ – büntetőből)          
Játékvezetők: Zsoldos Gábor, Szűcs Ádám

Szűcs Ádám tudósítása

Ezen a szeptemberi vasárnapon útjára indult a 2017-2018-as gyeplabdaszezon magyar NB1-es bajnoksága. Szoros, izgalmas, az elejétől a végéig kiélezett mérkőzéseket láthattunk a zuglói Varga Zoltán Sportpályán. A látottak alapján izgalmas bajnokságnak nézünk elébe.

2017.09.10. 10:15 Olcote HC – Építők HC 2-4 (1-2): A bajnokságot az újra önálló csapatként induló Olcote HC és az előző évi kiírásban ezüstérmes, megfiatalított Építők HC mérkőzése nyitotta. Az első perctől kezdve két győzni akaró csapatot láthattunk a pályán. Az első negyedben a fehér mezes Olcote tudta érvényesíteni akaratát, több alkalommal is veszélyeztették a kék mezes Építők kapuját. Az első találatot a fehérek jegyezhették hétméteres büntető lövésből az első negyed végén. A második negyedre összeszedte magát az Építők csapata, a félidőhöz közelítve egyenlítettek, majd megfordították a mérkőzés állását. Első találatuk büntetőszögletből, míg a második egy akcióból született. 1-2-es állással mentek a 10 perces pihenőre a csapatok. A nagyszünetet után újra két győzni akaró csapatot láthattunk. A következő találatig a negyed végéig kellett várni, a kék mezesek tovább növelték előnyüket. Izgalmakból az utolsó negyedben sem szenvedhettünk hiányt, a játékrész elején az Olcote zárkózott fel 2-3-ra, majd az utolsó percekben végleg eldöntötte az Építők a találkozó kimenetelét. 2-4-es végeredménnyel zárták a csapatok a nyitó találkozót.   
Gólszerzők: Zsoldos Gábor (11’ – büntetőből), Pádár Csaba (51’); illetve Kozári Benedek (24’, 29’), Kovács Norbert (45’), Herberth Pál (59’).

2017.09.10. 12:15 Lifting Trade Soroksári HC – SZLG DSE 2-0 (1-0): A forduló második mérkőzését a bajnoki címvédő Lifting Trade Soroksári HC és a 3 év után ismét önállóan induló Szent László Gimnázium DSE csapatainak összecsapása volt. A két csapat mindent beleadva küzdött az első perctől kezdve. Az első gólt a többszörös bajnok Soroksár szerezte a 12. percben egy szépen végig vitt támadásból. A fehér-zöld SZLG talpra állt a gól után és derekas helytállással harcolt az egyenlítésért. A második negyedben erre meg is volt a lehetősége, de nem tudták kihasználni. A több válogatott játékost is soraiban tudó, remek formában játszó címvédők akarata dominált a mérkőzésen, többször is beszorították ellenfelüket a saját térfelükre. A mérkőzés második, és egyben utolsó találatát szintén a többszörös magyar bajnok Soroksár szerezte a 35. percben. Bár több lehetőségük is volt előnyük növelésére, nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Ellenfelük derekas helytállását bizonyítja a 2-0-s végeredmény.
Gólszerzők: Ficzere Zsombor (12’), Farkas Imre (35’)