A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Teremtorna Gospičban
 889
A múlt hétvégén, két klubcsapatunk, az Építők HC és a SZLG- Olcote HC is részt vett egy nemzetközi, pénzdíjas teremtornán, a horvátországi Gospičban. Az erős mezőnyben (lengyel, horvát, bolgár klubcsatatok és a katari válogatott (!)) napi 3-4 meccset játszottak a fiúk. Végül is az Építők az 5. helyen végzett, az Szt. László-Olcote a 7. lett.

 

 

 

Fotó: Kiss Katinka.

Az egymás elleni mérkőzés előtt.

Szent László-Olcote HC.

Építők HC.

 

 

Az Építők HC beszámolója a klub Facebook oldalán érhető el.

A Szent László-Olcote HC meghívására Zsoldos András alelnök úr is részt vett a Gospic-i tornán. Csapata szerepléséről bővebben ő mesél:

Egy nagyon jó minőségű teremben, kicsit döcögős szervezéssel (ez eredeti programot kétszer módosították a szervezők) eléggé gyenge kerettel vettük fel a küzdelmet az ide benevezett igen erős csapatokkal megjelenő ellenfeleinkkel. A bajnokságban szereplő keretünkből ilyen olyan okok miatt a játékosok fele nem tudott velünk tartani, így sajnos az egyáltalán nem előkelő 7. helyen végeztünk.

Ennyit a negatívumokról. Viszont három olyan játékosnak is lehetősége volt pályára lépni, akik a bajnoki mérkőzéseken még a cserepad közelébe sem fértek, sőt még a szabadidős csapatban sem számítanak alapembernek. Úgy tűnik megtaláltuk a megoldást a hosszú évek óta megoldatlan második kapuvédő problémára, Garzó Tamás személyében. A nagypályás edzéseken már „beöltözve” várja majd a lövéseket.

 

Nagyon jó ötletnek bizonyult, hogy vittünk gyúrót a túrára, mert főként a négy alapemberünk - de ez a többiekre is vonatkozik - viszonylag jól viselték a sorozatterhelést és úgy, ahogy sikerült regenerálódni a mérkőzések között. Ha valakit név szerint ki kell emelnem, akkor a Balogh Tamás volt, aki teljesítményével – leszámítva az utolsó mérkőzést, amikorra teljesen elfogyott az ereje- simán befért volna Soroksáron rendezett BEK –et megnyerő francia csapat kezdőcsapatába.

Ezúton jár a köszönet a lányoknak a jó szervezőmunkáért.

A tornát egyébként egy kiváló lengyel csapat nyerte meg teljesen megérdemelten. Így ők vihették haza a kupa mellett az 5000 eurós pénzdíjat is.

Tanulság, ami már nem csak erről a tornáról és nem is csak erről a csapatról szól: A csapat meghívást kapott a március végén rendezendő Ivó Zlatar emléktornára, amely már hosszú évek óta a horvát csapatok tavaszi műfüves felkészülési versenye. Itt viszont csak akkor tartom célszerűnek a részvételt, ha a legerősebb kerettel tud a csapat kiutazni. Ez vonatkozik a pünkösdi BEK –re és a nyári válogatott EB-re is. Különben a kudarc borítékolható!