A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az Építők HC III.
 1422
Március első vasárnapján rendezték a férfi Szabadidős (NBII-es) terembajnokság zárófordulóját. A 2016-17-es, férfi, szabadidő (BNII-es) bajnokságot az Építők HC III. csapata nyerte, veretlenül. A második helyet a Szt. László-Olcote II. csapata szerezte meg, míg a harmadik helyen a Gerjen SK végzett. A 2016-17-es teremszezon utolsó mérkőzésnapjának a Szent László Gimnázium adott otthont.

 

 

Építők HC III. – Gerjen SK 3-0 : A mérkőzésen a Gerjen SK létszámhiány miatt nem tudott rendesen kiállni, ezért feladták a mérkőzést.

SZLG DSE-Olcote HC II. – Gerjen SK 3-0 : A mérkőzésen a Gerjen SK létszámhiány miatt nem tudott rendesen kiállni, ezért feladták a mérkőzést.

SZLG DSE-Olcote HC II. – Építők HC III. 1-4 (1-2) : A nap egyik legizgalmasabb mérkőzését a hazai SZLG-Olcote HC második számú csapata és az Építők HC harmadik gárdája játszotta. Az összecsapást az elejétől éles küzdelem és nagy iram jellemezte, két nagyon erős csapat mérte össze erejét. Az első találatot a hazaiak szerezték a 7. percben. Erre egy percen belül érkezett a fehér mezesek válasza, majd a félidő végén át is vették a vezetést. A második játékrészben igazi parázs hangulat alakult ki a két csapat között, nem bírt egymással a két gárda. A félidő közepén két találat született, mindkettőt az Építők szerezte, beállítva az 1-4-es végeredményt. Ezzel a győzelemmel bebiztosította NBII-es bajnoki címét a fehér mezes Építők.
Gólszerzők: Garzó Tamás (7’); illetve Herberth Csaba (8’), Szóga Zsigmond (17’), Bauman Péter (31’), Vuleta Gergő (32’).

A négy év után visszatérő másodosztály bajnoka az Építők HC III. csapata.

 

Ezüstérmes az SZLG DSE-Olcote HC II. csapata, míg harmadik helyen zárt a Gerjen SK.
A bajnokság gólkirálya Palotai Bálint (SZLG DSE-Olcote HC II.) 12 góllal.
A torna legjobb játékosa Gergity Péter (Gerjen SK), az év kapusa díjat pedig Keleti Domonkos (Építők HC III.) kapta.

A díjakat a szakszövetség tornaigazgatója, Szűcs Ádám adta át.

Előzmények

 

A másodosztályban véget ért az első forduló, a háromfordulós bajnokságot veretlenül vezeti az Építők HC III., második az SZLG DSE-Olcote HC II., míg harmadik a Gerjen SK.

Építők HC III. – SZLG DSE-Olcote HC II. 5-1 (2-0) : Hosszú szünet után folytatódtak a férfi másodosztály küzdelmei, bemutatkozott az Építők HC harmadik számú csapata is. Első ellenfelük a hazai pályán játszó SZLG DSE-Olcote HC második csapata. Az elsőosztályú mérkőzéseket idéző iramban zajló mérkőzésen két erős csapat játszott egymással. Az első találatot a fehér-kék mezes Építők szerezte rögtön az összecsapás harmadik percében egy büntetőszögletből. A korai gól ellenére úgy hajtottak a csapatok, mintha döntetlen lenne az állás, mindkét kapura záporoztak a lövések. A félidőben még egy gól született, a 15. percben, ezt is a vendégek szerezték. 2-0-s állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, folyamatos nyomás tartva ellenfelük védelmét próbáltak mindenáron gólt szerezni. Végül a 22. percben szerzett találattal szépítettek az eredményen. A vendégek a gólt követően rendezték soraikat, nagyobb lendülettel támadták ellenfelük kapuját, melynek eredményeként további három találattal növelték előnyüket a félidőben. 5-1-es eredménnyel zárult az összecsapás
Gólszerzők: Herberth Pál (3’), Szóga Zsigmond (15’, 38’), Bauman Péter (28’), Herberth Csaba (31’); illetve Lennart Appenberg (22’).

Építők HC III. – Gerjen SK 10-3 (5-3) : A hétvége utolsó eseménye az Építők HC III. és a Gerjen Sport Klub csapatainak összecsapása volt. Az összecsapást egyenlő felekként kezdték a csapatok, több veszélyes támadást is láthattunk. Az első gólt az Építők szerezte a hetedik percben, majd előnyüket három perc elteltével már háromgólosra növelték. A harmadik találatra válaszként egy gyors támadás végén szépített a tolna megyei csapat. A félidő második tíz percében egyenlő félként küzdöttek a csapatok, kettő-kettő további találatot szerezve, 5-3-as eredménnyel mentek az öt perces pihenőre. A második játékrészt a fehér mezesek kezdték jobban, rögtön a félidő elején újabb találattal növelték előnyüket. Ebben a játékrészben már nem bírták tartani ellenfelüket a kevesebb cserével kiálló gerjeniek, az Építők további négy alkalommal tudott eredményes lenni. 10-3-as eredménnyel ért véget a mérkőzés.
Gólszerzők: : Bauman Richárd (7’, 10’,38’), Szóga Zsigmond (9’, 13’, 18’, 21’), Bauman Péter (25’, 36’), Herberth Csaba (28’); illetve Gergity Péter (10’, 14’), Gergity Balázs (17’).

SZLG DSE-Olcote HC II. – Gerjen SK 7-1 (3-0): A hosszú évek után visszatérő másodosztály nyitómérkőzését a hazai pályán játszó SZLG-Olcote HC kettesszámú csapata játszotta a Gerjeni Sport Klub fiú csapatával. Az összecsapás első perceitől érződött a nagyobb rutinnal rendelkező hazaiak előnye, a nyolcadik percben meg is szerezték a vezetést a fehér-zöldek. A fiatalokkal és idősebb, rutinosabb játékosokkal felálló SZLG-Olcote uralta többször a labdát, ennek eredményeként többször is betaláltak ellenfelük kapujába. Az első félidő 3-0-s állásnál ért véget, de a szünetről visszatérve folytatódott a hazaiak dominanciája, a 25. percig újabb négy alkalommal találtak be a tolnaiak kapujába. A hátralevő bő negyed órára összeszedte magát a fiatal játékosokból álló vendég csapat, méltó ellenfeleivé váltak a fehér-zöldeknek, és a 38. percben gólt szerezve tudtak szépíteni. Az összecsapás 7-1-es SZLG-Olcote győzelemmel ért véget. Ez a gólgazdag mérkőzés méltó nyitánya lett a visszatérő másodosztálynak, bizonyítva, hogy ebben a bajnokságban is bármi megtörténhet.
Gólszerzők: Palotai Bálint (8’, 22’, 24’, 24’, 25’), Szendrei Péter (15’), Hulitza Zoltán (17’); illetve Fehérvári György (38’).

2017.01.03. 2017. január 7-én, szombaton indul a 2017-es férfi, „szabadidős” bajnokság. A szabadidős bajnokságba 3 csapat nevezett: SZLG-Olcote HC, az Építők HC III és a Gerjen HC. A férfi „szabadidős” terembajnokság 3 fordulós lesz.