A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az Amatőr GYSE
 1606
Március első vasárnapján rendezték a női NBI-es terembajnokság záró fordulóját. A női bajnokság győztese, a címvédő AGYSE, második helyen a Szent László Gimnázium DSE csapata lett. Bronzérmes a második szezonját teljesítő BKG DSE-Fasor csapata, míg negyedik helyen zárt a két év után visszatérő Gerjen SK. A 2016-17-es teremszezon utolsó mérkőzésnapjának a Szent László Gimnázium adott otthont.

 

AGYSE – BKG DSE-Fasor 8-1 (4-1): A zárónapot a női címvédő AGYSE és a második terembajnokságát teljesítő BKG DSE-Fasor játszotta. Az összecsapáson végig a papírforma érvényesült, a címvédő az első percektől uralta a játékot. Az első gólt a 7. percben szerezte a fekete mezes AGYSE, amit a következő percekben két másik találat követett. A félidő végén a sárga mezes Fasor szépíteni tudott egy büntetőszögletből, de erre a címvédő hamar válaszolt. 4-1-es állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan a fekete mezesek kezdték nagyobb lendülettel, sorra támadták ellenfelük kapuját. Ebben a félidőben összesen négy találat született. A mérkőzés 8-1-es eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: Ilkei Nóra (7’, 9’, 20’, 35’), Löschnigné Nagy Mónika (14’), Somogyi Krisztina (24’), Pétsch Nóra (27’), Kovács Nikolett (31’); illetve Tóth Zsuzsanna (17’).

Szt. László Gimnázium DSE – Gerjen SK 5-0 (2-0): A női forduló második mérkőzését a házigazda SZLG DSE és a Gerjen SK játszotta. Az összecsapás első félidejében két egyenlő csapatot láthattunk a pályán, izgalmas párharcok alakultak ki a csapatok között. Az első gólra egészen a 14. percig kellett várni, a házigazdák egy gyors támadás végén szerezték meg a vezetést. A félidő végén egy időntúli kornerből szerzett találattal állította be a 2-0-s félidei állást a zöldmezes gárda. A pihenőt követően magasabb fokozatra kapcsolt a Szent László, sorozatosan támadták a gerjeniek kapuját. Csak a második játékrészben három góllal növelték korábbi előnyüket, beállítva az 5-0-s végeredményt.
Gólszerzők:

AGYSE – Gerjen SK 12-1 (4-0): A nap ötödik mérkőzését a címvédő AGYSE és a tolna megyei Gerjen SK játszotta. A mérkőzésen a kezdetektől a papírforma érvényesült, a fekete mezes címvédő állandó nyomás alatt tartotta a sérülés okán csere nélkül maradt tolnaiak védelmét. Már a második percben megszerezte a vezetést az AGYSE, majd a félidő folyamán további három alkalommal voltak eredményesek. Az öt perces szünetről visszatérve összeesett a jóval fáradtabb Gerjen védelme, a címvédő megállíthatatlanul szerezte az újabb és újabb gólokat. A fehér mezes tolnaiak harciasságát bizonyítva egy gyors kontra végén szépíteni tudtak az eredményen. Az összecsapás 12-1-es AGYSE győzelemmel zárult, ezzel sikeresen megvédte bajnoki címét a fekete mezes brigád.
Gólszerzők: Guti Réka (2’, 6’, 22’, 27’, 29’, 37’, 40’), Ilkei Nóra (7’, 25’, 26’, 30’), Pétsch Nóra (12’); illetve Dudla Alexandra (39’)

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 5-1 (4-1): A nap és egyben a 2016-17-es teremszezon záróakkordja a női bajnokság egyik nagyrangadója, a házigazda SZLG DSE és a BKG DSE-Fasor összecsapása volt. A két gárda mindent beleadva küzdött a pályán. A találkozó első találatát a sárga mezesek szerezték a 6. percben. A bekapott gólt követően rákapcsolt a zöld mezes Szent László, a 11. percben kiegyenlített, majd a következő percekben átvette a vezetést, sőt, a félidő végéig három gólosra növelte előnyét. Az öt perces pihenőről visszatérve ismét két egyenlő félként küzdő csapatot láthattunk a pályán, kemény csaták alakultak ki a csapatok között. Ebben a játékrészben csupán egyetlen találat született, azt is a hazaiak szerezték a mérkőzés utolsó perceiben egy kontra végén. 5-1-es SZLG gőzelemmel ért véget az összecsapás.
Gólszerzők: Gerényi Kincső (11’, 13’, 39’), Bakk Nikoletta (14’, 16’); illetve Fehér Anna (6’).

A női bajnokság győztese a címvédő AGYSE, második helyen a Szent László Gimnázium DSE csapata lett. Bronzérmes a második szezonját teljesítő BKG DSE-Fasor csapata, míg negyedik helyen zárt a két év után visszatérő Gerjen SK.

A torna gólkirálya (pontosabban gólkirálynője) Ilkei Nóra (AGYSE) lett lenyűgöző, 32 találattal.
A bajnokság legjobb játékosa Guti Réka (AGYSE), míg az év kapusa díjat Soós Judit (Gerjen SK) nyerte.

Előzmények

A női bajnokság következő fordulója a férfi BEK zárónapjával esett egy napra, míg a férfi EuroHockey Indoor Club Challenge I. soroksári mérkőzésein eldőlt, ki jut fel a következő szintre, addig a magyar női csapatok szoros, izgalmas meccsekkel folytatták bajnoki küzdelmeiket a Szent László Gimnázium csarnokában. 12 mérkőzés követően veretlenül vezeti a bajnokságot a címvédő AGYSE, második az SZLG DSE. Harmadik a BKG DSE-Fasor csapata, míg negyedik a Gerjen SK.

SZLG DSE – Gerjen SK 4-2 (0-0): Az első mérkőzést a hazai Szent László és a tolna megyei Gerjen játszotta. Az első félidőben kitűnően helyt állt a vendégcsapat, gól nélküli döntetlennel hozta a játékrészt a papíron sokkal gólerősebb ellenfelével szemben. A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan kezdték a csapatok, de idővel a fáradttá váló Gerjen egyre nehezebben tartotta a lépést a zöld mezes Szent Lászlóval szemben. Az összecsapás első találatát a hazaiak szerezték a 26. percben egy büntetőszögletből. A vendégek percekkel később kiegyenlítettek, szintén kiskornerből, de szinte azonnal érkezett a hazaiak válasza. A mérkőzés utolsó perceiben átvette az irányítást a zöld mezes csapat, egy büntetőkornerből szerzett találattal és egy akciógóllal tovább növelték előnyüket. A játék végén még szépíteni tudott a tolnai csapat, de ez összességében kevésnek bizonyult a Szent László ellen. A gerjeniek kitartó és lelkes játékának köszönhetően izgalmas mérkőzést láthattak a kőbányai gimnáziumba kilátogatók.
                     Gólszerzők: Bakk Nikoletta (26’, 36’), Gerényi Kincső (33’), Fekete Réka (37’); illetve Takács Regina (32’), Farkas Nikolett (39’)

AGYSE – BKG DSE-Fasor 7-1 (3-0): A délelőtt második mérkőzését a címvédő Amatőr GYSE és a második bajnokságát játszó BKG DSE-Fasor csapata játszotta. Az összecsapást a fekete mezes címvédő kezdte nagyobb lendülettel, az 5. percben egy büntetőszögletből megszerezte a vezetést, amit percekkel később egy akciógól született. A félidő végén egy 7 méteres büntetőből szerzett találattal állították be a 3-0-s félidei állást. A szünetről visszatérve felszívta magát a sárga mezes Fasor, keményen ellenállt több támadást is sikeresen megállítottak. A címvédő a 26. percben újabb találattal növelte előnyét, ám a Fasor pár percen belül válaszolt, egy gyors kontrából szerzettgóllal szépítettek. A címvédő a mérkőzés végéig még három alkalommal volt eredményes, két akciógóllal és egy időn túli kornerből szerzett találattal állították be a 7-1-es végeredményt.
Gólszerzők: Ilkei Nóra (5’, 8’, 26’, 31’, 35’), Szomor Gabriella (15’-büntetőből), Bősze Orsolya (40’+); illetve Domokos Zsófia (28’)

AGYSE – Gerjen SK 5-2 (4-1): A délutánt a címvédő AGYSE és a Gerjen SK összecsapása nyitotta. A mérkőzésen a papírformának megfelelően a címvédő dominált, már az első percekben megszerezték a vezetést. Az első 10 percben magabiztos játékkal háromgólos előnyre tett szert a fekete mezes AGYSE. A következő percekre összeszedte magát a kipihentebb Gerjen, a 13. percben csökkentették hátrányukat egy kiskornerből szerzett találattal, amire perceken belül érkezett a válasz, beállítva a 4-1-es félidei állást. A második játékrészre egyenlő felekként álltak fel a csapatok, de a kapuig jellemzően a címvédő jutott el. A gerjeni kapus több bravúrt is bemutatva hárította a rózsaszín mezesek lövéseit, majd a 29. percben egy gyors kontrából gólt szerezve ismét csökkentette hátrányát a fehér mezes Gerjen. A címvédő újabb támadásokból kísérelt meg gólt szerezni, ezekből egyszer, a 34. percben sikerült gólt lőni, de ezt követően már nem született újabb találat a mérkőzésen, 5-2-es eredménnyel zárult az összecsapás.
Gólszerzők: Ilkei Nóra (5’, 8’, 10’, 34’), Guti Réka (16’); illetve Szabó Nóra (13’, 29’)

SZLG DSE – BKG DSE-Fasor 4-3 (2-2): A nap egyértelműen legjobban várt eseménye a hazai pályán játszó Szent László és a Fasor összecsapása volt. A mérkőzésen nem volt megállás az elsőtől az utolsó percig, mindkét csapat nagyot küzdött a győzelemért. Az első gólt a sárga mezes Fasor szerezte a 4. percben, melyre egy percben belül válaszolt a hazai csapat. A következő találatot ismét a Fasor szerezte a 9. percben. Ezt követően elkezdte beszorítani ellenfelét a zöld mezes Szent László, több büntetőszögletet is kiharcoltak a hazaiak, ezeket a Fasor kapusa bravúrosan hárította. Végül a 14. percben kiegyenlített a hazai csapat. 2-2-es állásnál mentek pihenőre a csapatok, ekkor még nem lehetett megjósolni ki nyeri a találkozót. A második játékrészt a Szent László kezdte jobban, már a félidő korai szakaszában megszerezte a vezetést, a félidő közepén pedig egy kiskornerből tovább növelték előnyüket. Pár perccel később szépítettek a sárgák az eredményen. Az utolsó percekben már nem született gól, 4-3-as Szent László győzelemmel ért véget a mérkőzés.
Gólszerzők: Gerényi Kincső (5’, 14’, 22’), Bakk Nikoletta (29’); illetve Domokos Zsófia (4’, 9’), Márton Zsófia (32’).

Szigetszentmiklóson, a BKG DSE-Fasor csapatának otthonában, a második fordulóval folytatódott a női terem NBI. A női bajnokságot, másfél forduló elteltével veretlenül vezeti a címvédő Amatőr Gyeplabda SE. Őket a BKG DSE-Fasor csapata követi, két győzelemmel és egy vereséggel. Harmadik a Szent László Gimnázium DSE női csapata 3 ponttal, míg a sort a visszatérő Gerjen SK zárja. A női mezőny legközelebb február 5-én lép pályára, a férfi bajnokság rájátszásában az elődöntők és a döntő között.    

SZLG DSE – AGYSE 2-6 (1-3): A január eleji első fordulóhoz hasonlóan most is a tavalyi kiírás első két helyezettje kezdte a mérkőzéseket. A két csapat legjobbjai minden játéktudásukat beleadva küzdöttek a 3 pont megszerzéséért. Az első találatra egészen a nyolcadik percig kellett várni, egy sikeres támadást gólra váltva szerezte meg a vezetést a fehér-zöld mezes Szent László. A címvédő a gólt követően összeszedte magát, alig kettő perc elteltével kiegyenlített majd át is vette a vezetést, a félidő hajrájában pedig tovább növelte előnyét. 1-3-as állásnál mentek pihenőre a csapatok, hogy meghallgassák edzőik jótanácsait. A második játékrészt a címvédő kezdte jobban, egy korai találattal már 3 góllal vezetett. A következő bő tíz percben egyenlő ellenfelekként játszottak a csapatok, nagyszerű párharcok alakultak ki mezőnyben. Változást a 32. perc hozott, amikor az AGYSE előnye már 4 gólosra nőtt. A Szent Lászlósok a kialakult hátrány ellenére tovább küzdöttek, rövid időn belül szépíteni tudtak egy gólra váltott büntetőszöglettel. A mérkőzés hajrájában nagyot küzdöttek a csapatok, helyzetkihasználást tekintve a címvédő jött ki jobban egy, a 39. percben értékesített találattal. A végső dudaszó 2-6-os eredménynél szólalt meg.
Gólszerzők:Bató Krisztina (8’), Bakk Nikoletta (35’); illetve Bősze Orsolya (10’), Somogyi Krisztina (11’, 20’, 32’), Ilkei Nóra (22’, 39’).

BKG DSE-Fasor – Gerjen SK 3-0: A játéknap utolsó mérkőzését a hazai pályán játszó BKG DSE-Fasor és a Gerjeni SK csapatai játszották volna, azonban betegségek miatt a vendégcsapat nem tudott megjelenni. Így a mérkőzést a hazaiak nyerték 3-0-ra.

2017.01.09.: A 2017-es év első szombatján a női mezőny is megkezdte szereplését a terembajnokságban. Izgalmas, fordulatos, jó hangulatú nyitányon vagyunk túl. Nagy öröm, hogy ismét nem csak budapesti csapatok játszanak a bajnokságban.

AGYSE – SZLG DSE 7-1 (4-1): A napot, és a női NB1-es bajnokságot a többszörös címvédő Amatőr Gyeplabda SE és a Szent László Gimnázium DSE női csapatának rangadója nyitotta. A mérkőzés első bő 10 percében egyenlő felekként játszottak a csapatok, izgalmas párharcok alakultak ki a mezőnyben. Az első gólra egészen a 12. percig kellett várni, amikor a Szent Lászlósok egy jól felépített támadást követően tudtak gólt szerezni. A válaszra nem kellett sokat várni, két percen belül egyenlített fekete mezes ellenfelük, sőt, újabb két perccel később át is vették a vezetést. A félidő hátralevő perceiben az AGYSE tudta érvényesíteni akaratát, így további két góllal tudták növelni előnyüket. 4-1-es állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt az elsőhöz hasonló kiegyensúlyozottság jellemezte, mindkét csapat mindent beleadva küzdött, gólokat viszont csak a fekete mezes címvédő tudott szerezni, kihasználva ellenfelük hibáit. Az összecsapás végét jelentő dudaszóig összesen három találatot szerezve állították be a 7-1-es végeredményt. A csapatok méltó ellenfelei voltak egymásnak, izgalmas mérkőzéseket játszhatnak még egymással a bajnokság későbbi szakaszaiban.
Gólszerzők: Bősze Orsolya (13’), Guti Réka (15’), Ilkei Nóra (17’, 20’, 25’, 27’, 37’); illetve Gerényi Kincső (12’).

BKG DSE-Fasor – Gerjen SK 4-3 (1-0): A szombati játéknap második mérkőzését a tavalyi újonc BKG DSE-Fasor és a pár év kihagyás után visszatérő Gerjen Sport Klub csapatai játszották. Az összecsapás első félidejére – hasonlóan az előző mérkőzéshez – kiegyensúlyozott játékkép volt jellemző, az első 20 percben nem bírtak egymással a csapatok. A játékrész egyetlen gólját a sárga mezes fasoriak tudták megszerezni a 12. percben. 1-0-nál mentek pihenőre a csapatok. A második félidőt a vezetést korábban megszerző Fasor kezdte jobban, rögtön a 23. percben újabb góllal növelték előnyüket. A gerjeniek nem sokkal később magukhoz tértek, a 30. percben szépíteni tudtak egy büntetőszöglet érvényesítésével, a sárga mezesek viszont alig kettő perc elteltével visszaszerezték korábbi vezetésüket. Az utolsó percekre megérkezett a dráma. A gerjeniek két sikeres támadásból szerzett góllal visszahozták esélyeiket, sikerült kiegyenlíteniük a néhol még bizonytalanul játszó Fasor ellen. Ellenfelük harciassága a végsőkig kitartott, ennek eredményeként az utolsó percben sikerült visszaszerezniük a vezetést, és azt megtartva bezsebelni a győzelemért járó 3 pontot. Szoros, 4-3-as eredménnyel zárult az összecsapás.
Gólszerzők: Felföldi Anna (12’, 39’), Domokos Zsófia (23’, 32’); illetve Szabó Nóra (30’, 38’), Takács Regina (39’).

Gerjen SK – SZLG DSE 0-5 (0-3): A mérkőzés kezdetétől fogva a papírforma érvényesült, az első percekben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Csak az első félidőben 3 gólra növelték előnyüket. A szünetet követően kiegyenlítetté vált a játék, a tolnai csapat mindent megtett, hogy csökkentse hátrányát, bár gólt sajnos nem tudtak szerezni. A következő találatig egészen a 35. percig kellett várni, sok próbálkozás után tudott ismét találatot szerezni a zöld-fehér együttes. Az összecsapás utolsó találatát szintén a hazaiak szerezték egy büntetőszögletet követően. A mérkőzés 0-5-ös eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: -; illetve Mészáros Tímea (3’), Bakk Nikoletta (9’, 12’, 39’), Fekete Réka (35’).

BKG DSE-Fasor – AGYSE 0-7 (0-5): A játéknap utolsó mérkőzése a BKG DSE-Fasor és a címvédő AGYSE összecsapása volt. Ezen a meccsen is a papírforma érvényesült, a fekete mezesek már az első percekben megszerezték a vezetést. Ennek ellenére a sárga mezes gimnáziumi csapat több kapura lövésig is eljutott, a kapuba viszont nem tudtak betalálni. 5 gólos különbséggel mentek a félidei szünetre a csapatok. A második játékrészben sokkal egyenlőbb volt a küzdelem, a lelkesedéséről és győzni akarásáról híres Fasoriak mindent megtéve küzdöttek, több veszélyes támadásuk is volt, sajnos eredménytelenül. Ellenfelük ebben a félidőben még kettő találattal növelték előnyüket. 0-7-es állásnál szólt az összecsapás végét jelentő duda.
Gólszerzők: -; illetve Lengyel Mariann (3’), Ilkei Nóra (3’, 9’, 12’, 28’), Guti Réka (12’, 34’)

2017. január 7-én, szombaton 11:00-kor AGYSE-Szt. László DSE rangadóval indul a 2017-es női terembajnokság. Az idei bajnokságba 4 csapat nevezett (AGYSE, Szt. László DSE, BKG DSE Fasor és a Gerjen HC). A női terembajnokság 3 fordulós lesz.

 

Nyilatkozatok