A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok a Soroksári HC I
 2340
A Soroksári HC I veretlenül, 100%-os teljesítménnyel nyerte a 2016-2017-es Magyar Terembajnokságot és megvédte bajnoki címét is. A döntő magas színvonalú, izgalmas, de gólokban szegény mérkőzést hozott. Szt. László-Oclote HC jól küzdött, de soroksáriak 2-0-s félidő után 3-1-re legyőzték a zöld-fehér csapatot. A harmadik helyért Soroksári HC második számú csapata játszott egy jó mérkőzést a kissé csalódott Építők HC I ellen. Ez a mérkőzés is elég sokáig nyílt volt, de végül is a kék-fehérek 6-1-re nyertek. A torna legjobb játékosa Balogh András (Szt. László-Oclote HC) legjobb kapusa Ferenczi Zsolt (Szt. László-Oclote HC) lett. A gólkirályi címet a soroksári Farkas Imre (Soroksári HC I) nyerte 7 mérkőzésen lőtt 24(!) góljával. Gratulálunk a győzteseknek, a résztvevőknek, köszönjük a magas színvonalú játékvezetést. Ne feledjétek, péntektől-vasárnap kora délutánig, BEK (Challenge I csoport) a Soroksári Sportcsarnokban. Gyertek és szurkoljatok a magyar bajnok, Soroksári HC csapatának a sikerért.

Nyilatkozatok

 

Tápai Tibor, edző, Soroksári HC I és II : "A teremszezonban két csapattal tudtunk indulni, célunk volt mindkét csapattal bekerülni a rájátszásba. Első csapatunkban kevés változás volt, létszámban próbáltam inkább a második csapatot megtölteni. Az SHCI-ből Ficzere Zsombor és Tápai Márk decemberben az első forduló után megsérültek, és így bőven volt minden egészséges játékosunknak játékperce a bajnoki mérkőzések folyamán. Különösen hátvédekben szenvedtünk hiányt. A tavalyi emberfogás védekezést, egyszer sem alkalmaztuk, átálltunk a hagyományos területvédekezésre. A kiskornereinket nagyon jó százalékban belőttük. Minden meccsen kapust cseréltünk a félidőben, ami egy egészséges rivalizálást okozott, és fokozta, javította hálóőreink teljesítményét. Összesen a rájátszással együtt 11 kapott gól nagyon jó teljesítmény. Örültem, hogy megszereztük az alapszakasz elsőséget, mert így egy kicsit több időnk jutott pihenni az elődöntő után. A Soroksári HC I. játékosai: Bordás Zsolt, Petővári Balázs kapusok, Farkas Imre, Ficzere Zsombor, Christian Bräunert, Majer Bence, Olasz Balázs, Suba Tamás, Ujvári Viktor, Langer Bálint, Tápai Márk Gratulálok Farkas Imrének a gólkirályi címhez."

Második csapatunk hosszú idő után jutott újra a rájátszásba a negyedik helyen, köszönhetően a megfelelő létszámnak, és az így beosztható erőnek. Kiemelem az Építők HC I. elleni mérkőzést, ahol csak az utolsó percekben alakult ki egy minimális különbség. A rájátszás elődöntőben semmi nem jött össze, így a bronzmeccsen próbáltuk meg a bravúrszerzést 2:1-es állásnál büntetőt hibáztunk, ezután elhúzott ellenfelünk és eldőlt a meccs. A kitűzött célt elértük. A Soroksári HC II. játékosai: Nagy Péter, Tápai Tibor kapusok, Losonci Zoltán, Kosárszky Norbert, Strausz György, Losonci György, Farkas Attila, Horovitz Tamás, Fonso Rodrigues Garcia, Sági Dávid, Pádár Levente, Szalay Balázs.

Segítséget nyújtottak korábbi játékosaink az edzéseken és a meccselemzésekben: Álló Marcell, Léber Sebastian, Losonci Imre, Szigeti Bence.

Nagyon örülök, hogy elindult az „NBII” bajnokság, remélem ez hosszabb távon új csapatok megjelenését segíti majd elő, és segít megtartani azokat a játékosokat is, akik már csak élvezni akarják a játékot. A terembajnokság lebonyolítása idén is fejlődött, gratulálok a szervezőknek, és köszönet a játékvezetést elvállalóknak."

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ : "Az elmúlt évek legszínvonalasabb bajnokságát láthattuk. Gratulálok a szervezőknek, már egészen profin megy a szervezés, gördülékeny a lebonyolítás. A bajnokságban reális végeredmény született. A torna elején a Főnix SE egy kicsit kilógott a sorból a de a torna végére nagyon feljöttek. Külön kiemelendő a rendkívül sportszerű légkör. Nem volt piros lapos kiállítás sőt sárga lap is csak elvétve. A rájátszásban a nemzetközi bíráskodás már évek óta sikertörténet.

Szakmailag kifogásolható és ez egyben önkritika, hogy nagyon kevés a mérkőzés. A jövőben javaslatot teszek a két fordulós vagy a két forduló+final four lebonyolítású bajnokságra. A megnövekedett lehetőségeink alapján megfontoljuk egy „Zelinai” típusú felkészülési torna szervezését még a bajnokság előtt, ahol a magyar csapatok mellett meghívnánk a régiós országok csapatait."

Balázs Lajos, csapatvezető, Építők HC I és II : "Nem szerepeltek jól férfi NBI-es csapataink a 2016-2017-es terembajnokságban. A második csapatunknak nem sikerült teljesítenie a minimális elvárást, a Final Four-ba jutást. Az első csapatunk ugyan bejutott a Final Fourba, de drámai csatában, egy utolsó percben kapott góllal elvesztette az elődöntőt: 15 büntető kornerből és 3 büntető lövésből csak egy büntető lövést sikerült gólra váltani. Így nem lehet a döntőbe kerülni! Végül is az Építők HC I a harmadik, míg az Építők HC II az ötödik helyen végzett. Nyilván nem így terveztük a szezont, több volt bennünk, de folyamatosan emberhiánnyal, felvételivel, betegséggel, síeléssel meg miegyébbel küszködtünk. Aminek viszont örülök, hogy négy, tehetséges fiatal játékost is elkezdtünk beépíteni a csapatba, gondolok itt, Farsang Péterre, Forgács Milánra és Bálintra, valamint az első csapatban bemutatkozó Wesselényi Farkasra. Az egy forduló + Final Four, az összesen 7 mérkőzés, ez kevés. Szerintem, jövőre 2 fordulós + Final Four -os bajnokságot kellene rendezni. Gratulálok a Soroksári HC-nak a bajnoki címvédéshez. Köszönjük a zsűri és játékvezetők munkáját, a szövetségnek a külföldi játékvezetőket a Final Four-ra, és a Soroksári Sportcsarnoknak a fantasztikus helyszínt."

Szűcs Ádám tudósítása, Kiss Katinta fotói.

Jó hangulatú, izgalmakban igen gazdag rájátszásban dőlt el a 2016-17-es terembajnokság bajnoki címe. Száz százalékos teljesítménnyel ismét bajnok az EuroHockey Club Champions Indoor Challenge I. tornára készülő Soroksári HC I., de a többi érem sorsa is nagy küzdelmekben dőlt el. A férfi NB1 rájátszásának szünetében a női NB1-es bajnokság küzdelmei folytatódtak.

Soroksári HC I. – Soroksári HC II. 8-0 (3-0) A vasárnapi rájátszás nyitó mérkőzését az alapszakaszt tökéletes teljesítménnyel megnyerő, címvédő Soroksári HC első számú csapata játszotta saját kettesszámú csapata ellen. Az összecsapás első 15 percében nem bírtak egymással a csapatok. Nagyszerű párharcokat láthattunk, több, veszélyes támadással. Az első gólt a fekete mezben játszó címvédő szerezte a tizenötödik percben egy büntetőszögletből, melyet rövid időn belül újabb találat követett. A félidő utolsó percében még egy jól felépített támadásból szerzett találattal háromgólosra növelték előnyüket a feketék. Az öt perces pihenőről visszatérve nagyobb tempót kezdett diktálni a Soroksár első csapata. Ebben a játékrészben öt újabb találattal beállították a 8-0-s végeredményt, így magabiztos győzelemmel harcolták ki a döntőben való szereplés jogát.
Gólszerzők: Farkas Imre (15’, 29’-büntetőből), Tápai Márk (26’, 24’), Majer Bence (19’), Suba Tamás (25’), Langer Bálint (35’, 37’); illetve -.

Építők HC I. – SZLG DSE-Olcote HC 1-2 (0-1) A másik elődöntőt az Építők HC első csapata játszotta az SZLG-Olcote HC-val. A két csapat tavaly emlékezetes és látványos elődöntőt játszott egymással, akkor a kék-fehérek kerültek ki győztesen a drámai, hosszabbításos csatában. Az előzmények alapján a mai összecsapás is hasonló izgalmakat tartogatott számunkra. Az első percektől kezdve igen látványos, nagyiramú volt a mérkőzés. Mindkét csapat legjobb tudását beleadva küzdött. Számtalan büntetőszögletet és egy 7 méteres büntetőt ítéltek a horvát, illetve skót játékvezetők ebben a játékrészben, de a mindkét oldalon bravúros kapusteljesítménynek köszönhetően nem született gól az összecsapás 19. percéig. Az első találatot a fehér mezben játszó SZLG-Olcote szerezte meg, büntetőből. A pihenőt követően a második játékrészben is az elsőhöz hasonló lendületes játék volt jellemző, egy percig sem volt megállás, egymás után három újabb büntetőt ítéltek a játékvezetők, ezúttal az Építők HC javára, de a továbbra is bravúros kapusteljesítménynek, illetve a szerencsének is köszönhetően ezekből nem lett gól. A következő találat a harmincegyedik percben született ugyancsak büntetőből, ezzel az Építők visszahozta a döntőbejutás esélyét. Az utolsó bő tíz percre sem volt megállás, sorra jöttek a gólesélyes támadások. A mindent eldöntő találatra a 38. percben került sor, egy gyors kontratámadásból szerzett találattal állította be a 2-1-es végeredményt az SZLG-Olcote. Bár az Építőknek az utolsó percben egy időn túli büntetőszögletből még lett volna esélye kiegyenlíteni és ezzel hosszabbításra menteni a mérkőzést, nem tudtak élni a lehetőséggel. Így az SZLG-Olcote csapata története során először jutott az NB1 döntőjébe.
Gólszerzők: Kalmár Tamás (19’-büntetőből), Szoják Gábor (38’); illetve Wesselényi Márton (31’-büntetőből).

Soroksári HC II. – Építők HC I. 1-6 (1-2) A bronzmérkőzésen a hazai Soroksári HC második csapata játszott az elődöntőben nagy csatában alulmaradó Építők HC legjobbjaival. Az összecsapást a piros mezesek kezdték jobban, a kilencedik percben egy büntetőszögletből megszerezték a vezetést. Nem kellett sokáig várni a kék mezesek válaszára, két percen belül kiegyenlítettek, ugyancsak kiskornerből. Az egyenlítést követően magasabb fokozatra kapcsolt az Építők, egy jól felépített támadás végén fordítani tudtak. 1-2-es állásnál mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második játékrészt nagy lendülettel kezdte a kék mezes csapat, sorra veszélyeztették ellenfelük kapuját. Ez a lendület a meccs végéig kitartott, további négy találattal beállítva az 1-6-os végeredményt
Gólszerzők: Farkas Attila (9’); illetve Kovács Norbert (11’), Papp Gergely (16’, 27’), Wesselényi Márton (31’), Löschnig Tamás (36’, 38’).

Soroksári HC I. – SZLG DSE-Olcote HC 3-1 (2-0) A férfi terembajnokság döntőjét a sima győzelemmel bekerülő címvédő Soroksári HC I. és a nagy csatában döntőbe jutó SZLG DSE-Olcote HC játszotta. A mindent eldöntő összecsapás első perceit kiegyensúlyozott játék jellemezte, mindkét kaput többször veszélyeztették a csapatok. Az első gólt a piros-fekete mezes címvédő szerezte egy kiskornert követően a hetedik percben, melyet két perccel később újabb találat követett. A két gyors gól után ismét két egyenlő fél küzdelmét láthattuk a pályán, parázs hangulat uralkodott a csarnokban. 2-0-ás állással mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt az elsőhöz hasonló kiélezett harc jellemezte, a két csapat minden tudását beleadva küzdött az aranyéremért. Ugyan a fehér mezeseknek sikerült csökkenteni hátrányukat egy gyors támadás végén a 24. percben, de a címvédő a félidő közepén visszaállította kétgólos előnyét. Az utolsó tíz percben nem bírtak egymással a csapatok, a remek kapusteljesítményeknek köszönhetően szoros maradt az eredmény. A mindent lezáró dudaszó 3-1-es soroksári vezetésnél jelezte az összecsapás végét. Ez az izgalmakkal teli, nagyiramú döntő méltó lezárása volt az idei izgalmas, meglepetésekkel teli terembajnokságnak.
Gólszerzők: Suba Tamás (7’), Langer Bálint (9’), Tápai Márk (29’); illetve Kanyó Krisztián (24’).

Újabb izgalmas és fordulatos terembajnokságon vagyunk túl. Minden résztvevő csapatot elismerés illet, legjobb tudásukat mutatva mérték össze erejüket ebben a szezonban.

A bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel nyerte a címvédő Soroksári HC első csapata:

 

 Második a története során először döntőző SZLG DSE-Olcote HC:

 

 Harmadik az elődöntőben nagy csatában alulmaradó Építők HC egyes csapata.

 

 Negyedik a hazai Soroksári HC II.

 

Ötödik az Építők HC II. és hatodik helyen zárt a Főnix MSE.

A csapatvezetők döntése alapján az év játékosa Balogh András (SZLG DSE-Olcote HC). A legjobb kapusnak járó díjat Ferenczi Zsolt (SZLG DSE-Olcote HC) kapta. A bajnokság gólkirálya Farkas Imre, a bajnok Soroksári HC I. játékosa 24 góllal.

 

A mai nappal még nem ért véget a hazai gyeplabdás élet a teremszezonban, a Női NB1 és a Férfi Szabadidős NB1 küzdelmei egészen március 5-éig még folytatódnak.

De ne felejtsük el, február 10-12 között Budapesten került megrendezésre az EuroHockey Club Champions Indoor Challenge I. 2017 nevű, Bajnokcsapatok Európa Kupája a Soroksári Sportcsarnokban, melyen a tavalyi bajnok Soroksári HC képviseli hazánkat. Legyünk minél többen és szurkoljunk együtt a piros-feketéknek.

Előzmények

 

Befejeződött a 2016-2017-es NBI-es, férfi terembajnokság alapszakasza. Első helyen a Soroksári HC I, veretlenül, 100% teljesítménnyel jutott a Final Fourba, miután a zárónapon magabiztosan győzött az Építők HC I ellen. A második helyen Az Építők HC végzett. A harmadik helyet az Szt. László-Olcote csapata szerezte meg, a negyedik F4-es helyen pedig a Soroksáriak második csapata végzett. Nem jutott az F4-be az Építők HC II (5.hely) és a Főnix MSE (6.hely). A február 5-én a döntőbe jutásért a két Soroksári csapat és az Építők HC I – Szt. László-Olcote játszik. További érdekesség, hogy a Final Fourban semleges játékvezetők bíráskodnak, két skót(!) és két horvát bíró fogadta el az MGYSZ meghívását.

Soroksári HC II. – Főnix MSE 8-6 (5-3) : A szombat délutáni fordulót a soroksáriak kettesszámú csapatának és a Főnix MSE legjobbjainak összecsapása nyitotta. Az első perceket a fekete mezes hazaiak uralták könnyed játékkal, magabiztos labdajáratással. Ezt bizonyította, már az ötödik percben belőtték első góljukat. Erre szinte azonnal válaszolt a sárga mezes Főnix, még ugyanebben a percben egyenlítő gólt szereztek. Az egyenlítő gólt követően vissza tudta szerezni a vezetést a Soroksár, meglepetésre pár percen belül ismét kiegyenlítettek a sárgák, sőt, első osztályban való szereplésük során először átvették a vezetést. A félidő utolsó öt percére összeszedte magát a hazai csapat, három érvényes találattal kétgólos előnyben várhatta a pihenőt. A második játékrészt a bombaformában játszó Főnix kezdte jobban, alig fél perccel a kezdő sípszó után egy gólosra csökkentette hátrányát. A következő percekben a várakozásokkal szemben teljesen kiegyenlített párharcokat láthattunk a pályán, a csapatok nem bírtak egymással. A 28. percben egy gyors támadást követően visszaállt a két találatos különbség, de a hazaiak előnye hamar redukálódott, az utolsó öt percre ismét döntetlenre állt a játék. A mérkőzés végére elfáradni látszott a vendégcsapat, a jóval rutinosabb hazaiak egy bünetőszögeltből és egy jól felépített, utolsó perces támadásból szerzett találattal állította be a kétgólos különbséget. Az izgalmas, eseménydús összecsapás 8-6-os eredménnyel ért véget, hatalmas meglepetést okozott a bombaformában játszó Főnix MSE csapata. Reméljük a tavaszi műfüves, illetve a következő szezonok bajnokságában is ilyen harcias, határozott, gólerős játékkal kápráztatják el a mérkőzéseikre kilátogató nézőket.
Gólszerzők: Farkas Attila (5’), Kosárszky Norbert (7’, 18’, 28’, 37’, 40’), Sági Dávid (15’), Losonczi Zoltán (20’); illetve Kerekes Tamás (5’, 21’, 30’, 35’), Fábián Attila (10’), Kerekes Roland (12’).

Építők HC II. – SZLG DSE-Olcote HC 5-6 (2-4) : A nap egyik legfontosabb eseménye az Építők HC második csapatának és az SZLG-Olcote HC legjobbjainak összecsapása volt. Nagy téttel bírt a mérkőzés, hiszen a rájátszásba legjobb helyen való bejutás múlt rajta. Az első percekben kiegyenlített volt a mérkőzés képe, mindkét csapat veszélyes támadásokat végrehajtva próbált gólt szerezni. Az első találatot az Építők szerezte büntetőszögletből a hetedik percben. Erre válaszként két percen belül egyenlíteni tudott a zöld mezes SZLG-Olcote, a következő percben pedig már át is vette a vezetést. Nem kellett sokat várni, a kékek egy percen belül kiegyenlítettek, majd újabb két perc elteltével ismét a zöldek vezettek. A fordulatos első félidő utolsó találatát az SZLG-Olcote szerezte a 16. percben, így 2-4-es állásnál szólt az öt perces pihenőt jelző kürt. A szünetről visszatérve ismét kiegyenlített párharc alakult ki a két csapat között. Az újabb találatig egészen a harmincadik percig kellett várni, ekkor ismét egy gólosra csökkentette hátrányát a kék mezes Építők. Az utolsó öt percre adok-kapok helyzet alakult ki, röviddel az után, hogy a zöldek visszaszerezték kétgólos előnyüket, a kéket visszaállították egy találatos különbségre. Az eseménydús mérkőzés 5-6-os eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: Löschnig Viktor (7’, 11’, 30’, 39’), Konorót Bálint (37’); illetve Szabó György (9’), Zsoldos András (10’, 13’), Szoják Gábor (16’, 38’), Kalmár Tamás (35’)

Soroksári HC I. – Építők HC I. 6-2 (2-0) : A férfi NB1-es bajnokság alapszakasza nem is kaphatott volna éltóbb lezárást, mint a két ősi rivális, a címvédő Soroksári Hockey Club és az Építők Hockey Club első számú csapatinak örökrangadója. Hatalmas téttel bírt az összecsapás, ezen múlt ugyanis az alapszakaszban ki szerzi meg az első helyet, ki játszhat először a február 5-ei rájátszás döntőjéért. Mindkét csapat veretlenül érkezett a találkozóra, de csak egyikük tarthatta meg azt a legvégén. A mérkőzést a piros mezes címvédő kezdte jobban, rögtön a legelső percben megszerezték a vezetést. A gyors gólt követően rendezte sorait az Építők, egyenlő felekként harcolva próbáltak kiegyenlíteni. Ennek ellenére a második gólt ismét a Soroksár szerezte a hetedik percben, ezzel kettőre növelve a két csapat közötti különbséget. A félidő hátralevő részében két egyenlő fél harcát láthattuk, gyors labdajáratásokkal, több veszélyes kapura lövéssel. 2-0-s állással mentek pihenőre a csapatok. Az edzői fejtágítást követően a második játékrész az előző végéhez hasonlóan kezdődött, hosszú perceken keresztül támadták egymás kapuját a csapatok, azt bevenni sokáig nem sikerült. A következő gól a 29. percben született egy gyors ellentámadásból, háromra növelve a soroksáriak előnyét. Az Építők harciasságát ez a gól sem akaszthatta meg, ezt bizonyítja, még ugyanebben a percben ellenfelük kapujára törtek, majd egy büntetőből gólt szerezve csökkentették kettőre a gólkülönbséget. A címvédő a büntető után sem állt meg, lendületes támadásokból újabb találatokat szerezve már néggyel vezettek. A fehér-kékek időkérést követően összeszedett játékkal harcoltak tovább, a 37. percben büntetőszögletből szerzett góllal javítottak az álláson. A hazaiakat viszont még így sem tudták megállítani, egy, az utolsó percekben szerzett találattal állították be a 6-2-es végeredményt. A címvédő Soroksári HC I. számú csapata így veretlenül, az első helyről várhatja a Final Four-t.
Gólszerzők: Farkas Imre (1’, 7’), Olasz Balázs (29’, 31’), Suba Tamás (32’), Ujvári Viktor (38’); illetve Papp Gergely (29’-büntető), Lénárd Máté (37’).

A férfi NB1-es mezőny számára véget értek az alapszakasz küzdelmei, az első négy helyezés majd a február 5-i rájátszáson dől el. Biztos ötödikként zárta a bajnokságot az Építők HC második csapata, hatodik, utolsó helyen pedig a legvégén bombaformában játszó és nagy meglepetést okozó Főnix MSE. A Final Four elődöntőin elsőként az alapszakasz első és negyedik helyezettje játszik majd, így egy izgalmas, házon belüli elődöntőt vív egymással a hazai Soroksári HC első és második csapata. A másik elődöntőn a második és a harmadik helyezett játszik, a tavalyi rájátszáshoz hasonlóan most is az Építők HC I. csapata játszik az SZLG DSE-Olcote HC-val, mely csapatok tavaly is drámai mérkőzésen döntötték el, ki játszasson a döntőben az aranyért. Az elődöntők és a helyosztók között pedig a női NB1-es bajnokság következő fordulóját játszák majd a csapatok.

2017.01.13. A Soroksári Sportcsarnokban, a második fordulóval folytatódott a férfi terem NBI. Rekordhosszúságú játéknap volt, délelőtt 11 órától este 6-ig folyamatosan gyeplabdamérkőzésekre került sor. Izgalomban nem volt hiány, több fontos rangadót is lejátszottak a csapatok. Az utolsó alapszakaszi fordulót a címvédő Soroksári HC első számú csapata várja a legelőnyösebb helyzetből, a piros-fekete csapat eddig veretlen és jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát, a második helyezett az Építők HC I előtt. Haramdik a Szt. László-Olcote 6 ponttal, negyedik az Építők HC II 3 ponttal, ötödik hasonló feltételekkel, ám rosszabb gólkülönbséggel a Soroksáriak második csapata, míg a sort a Főnix MSE zárja pont nélkül. A férfiak bajnoksága január 29-én folytatódik, melyen eldől, kik lehetnek ott a rájátszásban, és melyik csapattal kell játszanak az elődöntőkben.

Építők HC I. – Főnix MSE 15-2 (9-0) : A játéknap nyitómérkőzése az Építők HC első számú csapata és a Főnix MSE játszotta. Az összecsapás kimenetele a papírformának megfelelően alakult. Bár a sárga mezes Főnix kezdte lendületesebben a mérkőzést, több veszélyes támadási kísérletük is volt, az első találathoz az Építők HC csapata szerezte a második percben. Ezt a félidő végéig további 8 követte. 9-0-s állásnál mentek az öt perces pihenőre a csapatok. A második játékrészt, hasonlóan az elsőhöz a Főnix kezdte jobban, a 23-ik, majd a 27-ik percben is betaláltak a kék mezesek kapujába. A hátralévő bő 13 percben ismét az Építők volt sikeresebb, összesen hat találattal növelték korábbi előnyüket. 15-2-es végeredménnyel zárult az összecsapás.
Gólszerzők: Kozári Benedek (2’, 12’, 16’, 32’, 36’), Wesselényi Márton (4’, 17’, 19’), Papp Gergely (7’, 13’, 30’, 38’, 40’), Bitay Zsolt (15’), Lénárd Máté (28’); illetve Kerekes Roland (23’, 27’).

Soroksári HC II. – SZLG-Olcote HC 3-5 (2-4) : A nap második mérkőzését a Soroksári Hockey Club második számú csapata és az SZLG-Olcote HC csapata játszotta. Az összecsapást a fehér mezes SZLG-Olcote kezdte jobban, a harmadik percben két gyors találattal megszerezték a vezetést. Az előny nem tartott túl sokáig, a jóval rutinosabb játékosokból álló piros mezesek perceken belül szépítettek, majd kiegyenlítettek. A következő percekben kiegyenlítetten küzdöttek a csapatok, egyaránt veszélyeztették egymás kapuját. Gólt viszont csak a Szent Lászlósok tudtak szerezni, két alkalommal is betaláltak a piros mezesek kapujába. 2-4-es állásnál szólt a félidőt jelző kürt. A második játékrészt a soroksáriak kezdték jobban, kihasználva egy nagy védelmi hibát hamar felhozták 1 gólosra hátrányukat. Ebben a játékrészben egyik csapat sem emelkedett ki igazán, hosszú perceken keresztül nem bírtak egymással a csapatok. A következő találatra a 32. percben került sor, egy gyors kontratámadás végén állította vissza kétgólos előnyét a fehér mezes SZLG-Olcote. A hátralevő percekben már nem történt változás, ugyanúgy veszélyeztették egymás kapuját a csapatok, gólt azonban nem sikerült szerezni. 3-5-ös eredménnyel zárult a mérkőzés.
Gólszerzők: Losonci Zoltán (5’), Farkas Attila (8’-büntető), Losonci György (21’); illetve Kanyó Krisztián (3’, 32’), Kalmár Tamás (3’), Szoják Gábor (14’), Szabó György (19’).

Soroksári HC I. – Építők HC II. 10-2 (7-0) : A férfi forduló harmadik mérkőzését a címvédő és a tavalyi kiírás bronzérmese játszotta. Az első bő tíz percben nehéz dolga volt a soroksáriaknak, a vészkapussal és ez által mezőnyfölényben játszó Építők kemény ellenfélnek bizonyult. Egészen a tizedik percig, mikor egy jól felépített támadás után a Soroksár megszerezte a vezetést. A félidő végét jelző dudaszóig további hat gól született, mindet a címvédő szerezte. Az öt perces pihenőt követően a soroksáriak akarata érvényesült, a játékrész első negyed órájában további három góllal nőtt a különbség, már 10 góllal vezetett a címvédő. Az Építők az utolsó öt percre ismét nyomás alá tudta helyezni ellenfelét, ennek eredményeként két alkalommal is betaláltak a piros mezesek kapujába. Az összecsapás 10-2-es eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: Langer Bálint (10’, 12’, 23’, 30’, 34’), Farkas Imre (13’, 14’, 16’, 18’), Majer Bence (19’); illetve Löschnig Viktor (35’), Konorót Bálint (38’).

Soroksári HC I. – Főnix MSE 18-1 (9-0) : Egy óra pihenőt követően lépett ismét pályára a címvédő Soroksári HC I., ezúttal a harmadik terembajnokságát teljesítő Főnix MSE csapata ellen. Az összecsapás első perceiben a Főnix harciasan kitartott, a piros mezesek nehezen tudták csak bevenni a sárgák kapuját. Az első gólra a 8. percig kellett várni. Ezt követően, a papírformának megfelelően a soroksáriak akarata érvényesült, az első félidőben összesen 9 alkalommal tudtak gólt szerezni. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért, a soroksáriak nagy nyomás alá helyezték ellenfelüket, ennek eredményeként újabb és újabb gólokat lőttek, az utolsó percre már 18 találattal voltak jobbak ellenfelüknél. Az utolsó másodpercekben megérkezett a dráma, a Főnix egy gyors ellentámadással, 3 másodperccel a mérkőzés végét jelentő kürtszó előtt betaláltak a pirosak kapujába, szépítve az eredményen.
Gólszerzők: Újvári Viktor (8’, 21’, 36’), Farkas Imre (9’, 11’, 13’, 14’, 17’, 20’, 25’, 27’, 31’, 32’), Suba Tamás (10’, 20’), Langer Bálint (28’), Majer Bence (33’, 39’); illetve Kerekes Roland (40’).

Építők HC I. – SZLG-Olcote HC 5-3 (3-1) : A nap egyik legjobban várt eseménye az Építők HC első és az SZLG-Olcote HC csapatainak rangadója volt. A mérkőzésen a kék mezes Építők játszott jobb formában, ennek eredményeként már a harmadik percben megszerezték a vezetést egy büntetőszöglet gólra váltásával. Az első játékrészben többnyire a kék mezesek játszottak jobban, ennek eredményeként további két góllal növelték előnyüket. Mindez kevés volt, hogy elvegye a zöld mezesek motivációját, sorra támadták ellenfelük kapuját, majd a 18. perben egy büntetőt követően szépítettek az álláson. 3-1-el mentek pihenőre a csapatok. A második félidőt megint a kéket kezdték jobban, a játékrész elején hamar visszaállították háromgólos előnyüket. A gólt követően sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, a zöldek összeszedték magukat, egyre veszélyesebb támadásaik voltak. Ennek ellenére a következő gólt ismét az Építők szerezte. Erre válaszként a Szent Lászlósok négy percen szépíteni tudtak, majd az utolsó percben újabb találattal csökkentették hátrányukat. Az összecsapás 5-3-as eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: Wesselényi Márton (3’), Kozári Benedek (7’), Löschnig Tamás (13’, 22’, 30’); illetve Kalmár Tamás (18’-büntető, 34’), Kanyó Krisztián (40’).

Soroksári HC II. – Építők HC II. 7-3 (0-3) : A férfi forduló utolsó mérkőzésén sem lehetett hiány izgalomban, a Soroksári HC második és az Építők HC második csapata játszott. A tét pedig nem kicsi, ugyanis a rangadó kimenetele hozzájárulhat, melyik csapat szerez jogot a február 5-i FinalFour-on való szerepléshez. Ennek tekintetében két mindenre elszánt csapatot láthattunk a pályán. Egyenlő felekként álltak ki egymás ellen, az Építők, hasonlóan előző mérkőzésükhöz vészkapussal játszottak. Az első félidőben a kék mezesek akarata érvényesült, már a hatodik percben vezetést szereztek a hazaiak ellen, melyet a félidő hátralevő részében további két találat követett. Az öt perces szünetre 0-3-as állásnál mentek a küzdő felek. A második játékrészre a több cserével rendelkező Soroksár változtatott a stratégiáján, lehozták kapusukat és ők is vészkapussal álltak ki. Ebben a félidőben sokkal inkább a piros mezesek szereztek érvényt akaratuknak, folyamatosan támadták legrégebbi ellenfelük kapuját, melyeket sikeresen tudtak gólokra váltani, szám szerint hét alkalommal. A kékek is támadták a pirosak kapuját, több veszélyes kísérletük is volt, a kapuba betalálni azonban nem sikerült. A fordulatos, izgalmas összecsapás 7-3-as eredménnyel ért véget. A két csapat így egyenlő feltételekkel várhatja az utolsó fordulót melyen eldőlhet, melyik csapat játszhat majd a február 5-ei FinalFour-on.
Gólszerzők: Kosárszky Norbert (23’), Sági Dávid (25’), Horovitz Tamás (28’, 40’), Losonci György (29’, 34’), Farkas Attila (37’); illetve Forgács Milán (6’), Horváth Attila (9’), Löschnig Viktor (14’).

2016.12.18. Ezen a hideg, decemberi szombaton elkezdődött a 2016-2017-es férfi NBI-es terembajnokság. Már az első forduló tele volt izgalmakkal, meglepetésekkel és rekorddöntésekkel, melyek alapján egy igen izgalmas és színvonalas bajnokság lehet az idei. Az első mérkőzéseket „házon belül” játszották a csapatok, de a folytatásban az izgalmas párosításoknak köszönhetően nem unatkozhattak a Soroksári Sportcsarnokba kilátogató nézők és szurkolók.

Soroksári HC I. – Soroksári HC II. 12-3 (4-1)

A bajnokságot címvédő Soroksári HC első és második számú csapatának összecsapása nyitotta. A gólokban gazdag mérkőzés első negyedórájában a kiegyenlített játék volt jellemző, a hazaiak tartalékosan felálló, első számú csapata nehezen tudta akaratát érvényesíteni, meglepően szoros volt az eredmény: 14 perc után 2-1-re vezetett a címvédő. A félidő végéig még két gól született, 4-1-es állással mentek a szünetre a csapatok. A második játékrészre nagyobb lendülettel kezdett az egyes számú csapat, rövid időn belül újabb gólokkal növelte előnyét. Ugyan több lehetősége is volt a felzárkózásra, de a Soroksáriak második számú csapata mindössze két alkalommal talált be a „nagytestvér” kapujába. A mérkőzés 12-3-as eredménnyel zárult.
Gólszerzők: Langer Bálint (3’, 30’), Majer Bence (6’), Farkas Imre (18’,22’, 26’, 34’, 35’), Suba Tamás (20’), Olasz Balázs (31’, 33’, 40’); illetve Losonci György (14’), Farkas Attila (26’), Kosárszky Norbert (32’).    

Építők HC I. – Építők HC II. 7-3 (5-0)

A bajnokság második mérkőzését az Építők HC két csapata játszotta. A mérkőzést az előző szezon ezüstérmese kezdte magabiztosabban, már az első játékrész korai szakaszában többször is betaláltak a tavalyi bronzérmes kapujába. Bár védekezésben sikeresen összeszedte magát az Építők második csapata, gólt érő támadásokat nem tudtak végig vinni. 5-0-s eredménnyel mentek a pihenőre a csapatok. A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a kék-fehérek kettes csapata, a játékrész elején sikerült gólt szerezniük. A következő gólra alig öt percet kellett várni, ekkor az első számú Építők vissza tudta állítani a korábbi különbséget, ám erre hamar érkezett válasz ellenfelük részéről. A mérkőzés utolsó perceiben ismét visszaszerezte öt gólos előnyét az Építők I., de két percen belül ismét sikerrel szerzett gólt a kettes csapat. Az összecsapás 7-3-as eredménnyel ért véget.
Gólszerzők: Wesselényi Márton (2’, 19’, 28’, 37’), Papp Gergely (5’), Kovács Norbert (8’), Löschnig Tamás (13’); illetve Löschnig Viktor (23’), Horváth Attila (29’), Kőrös Gábor (39’)       

SZLG DSE-Olcote HC – Főnix MSE 18-0 (10-0) A játéknap harmadik összecsapását, az előző kiírás rájátszásában két drámai, hosszabbításos mérkőzésen alulmaradó, bajnoki címre éhes Szent László Gimnázium-Olcote HC csapata és a harmadik terembajnokságát játszó Főnix MSE brigádja játszotta. A mérkőzésen a papírforma érvényesült, az elsőtől az utolsó percig a fehér-zöld csapat dominált. Csak az első félidőben tíz találatig jutva, magabiztos előnnyel várhatta a második játékrészt az SZLG-Olcote HC. A második félidő játékképére - hasonlóan az első félidőhöz - a fehér mezesek támadásai voltak a jellemzők: ebben a félidőben újabb nyolc gól született. Természetesen a Főnixesek hagyták nem annyiban a dolgot, sorra próbálkoztak eljutni ellenfelük kapujáig, de kapura lövésig mindössze egy alkalommal jutottak el. Az összecsapás megsemmisítő, 18-0-s eredménnyel zárult, mely az elmúlt évek egyik legnagyobb különbségű győzelme (legutóbb az Építők HC első számú csapata tudott ekkora különbséggel nyerni, a 2014-2015-ös terembajnokságban, akkor 19-1-re verték ugyancsak, az akkor újonc Főnix-et).        
Gólszerzők: Kalmár Tamás (3’, 5’, 20’, 22’, 22’, 25’, 34’, 40’), Kanyó Krisztián (4’, 7’, 13’, 34’), Balogh Tamás (4’), Balogh András (14’, 17’), Szűcs Ádám (20’), Szabó György (21’), Gálffy Botond (40’);    

Építők HC II. – Főnix MSE 13-2 (7-1) Egy óra pihenőt követően ismét pályára lépett a Főnix MSE, a sorsolás szerint a tavalyi bronzérmes Építők HC második számú csapatával játszották a második mérkőzésüket. Az összecsapást a fehér mezesek kezdték jobban, hat perc után már három góllal vezettek. A Főnixeseket mindez nem tántorította el, egy büntető szögletből sikerült megszerezniük első góljukat a bajnokságban. A félidő hátralevő részében újra az Építők támadásai voltak jellemzők, 7-1-es állásnál szólalt meg a szünetet jelentő duda. A második játékrész első 10 percében nem tudtak dűlőre jutni a csapatok. Sorra támadták ellenfelük kapuját, de a következő gólig egészen a 31. percig kellett várni. Ez a gól ismét megtörte a jeget, a félidő végéig még öt alkalommal sikerült gólt szerezniük a fehér mezeseknek. A Főnixesek az utolsó percekig tartották magukat, ezt eredményezte a 38. percben szerzett újabb találatuk. 13-2-es végeredménnyel zárult az összecsapás.      
Gólszerzők: Konorót Bálint (2’), Löschnig Viktor (3’, 12’, 18’, 35’, 36’, 38’), Horváth Attila (6’, 17’, 33’), Medveczky Péter (16’), Kőrös Gábor (31 ’), Forgách Milán (34’); illetve Kerekes Tamás (9’), Mann László (38’).    

Soroksári HC I. – SZLG DSE-Olcote HC 5-2 (3-0) A forduló leginkább várt eseménye a bajnoki címvédő Soroksári HC I. és az SZLG-Olcote HC csapatainak rangadója volt. Mindkét csapat sikeres rajtot követően várta ezt a mérkőzést, hiszen akár a Final Four elődöntőinek párosítása is múlhatott a rangadó kimenetelén. Az első, majd negyed órában méltó ellenfeli voltak egymásnak a csapatok, tűzzel-lélekkel játszott mindkét együttes, igazi parázs hangulat uralkodott az elsőtől az utolsó percig. Az első találatra a 12. percig kellett várni, ekkor a piros mezes hazai csapat szerezte meg a vezetést. A szünetig hátralevő időben a címvédők tudtak eredményesek lenni, 3-0-s állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt is a kiegyensúlyozottság jellemezte, sorra támadták egymás kapuját a csapatok. Először ismét a hazaiak szereztek gólt, ám erre rövid időn belül két találattal is válaszolt zöld mezes ellenfelük. A mérkőzés szorosságát és színvonalát jellemezte, hogy az utolsó 10 percben már csak egyetlen, büntető szögletből szerzett gól esett, mellyel beállt az 5-2-es végeredmény. Mindkét csapat mindent beleadva küzdött, nagy iramú, lendületes és végletekig izgalmas mérkőzésnek lehettünk szemtanúi.        
Gólszerzők: Farkas Imre (12’), Olasz Balázs (19’, 20’, 38’); illetve Kanyó Krisztián (25’), Kalmár Tamás (28’)    

Soroksári HC II. – Építők HC I. 4-5 (2-4) A szombati programot a Soroksári HC II és a tavalyi ezüstérmes Építők HC I. összecsapása zárta. Bár ezen a mérkőzésen nem volt akkor iram, mint az előző rangadónak, izgalmakban a ezen a mérkőzésen sem volt hiány. Meglepetésre a Soroksáriak szerezték meg a vezetést, már a negyedik percben. A kék mezesek nehezebben vették fel a ritmust, ám 10 perc után sikerült összeszedniük magukat, és egymás után három alkalommal is gólt tudtak szerezni. A félidő végén a piros mezes hazai csapat ismét eredményes tudott lenni, amire az Építők azonnal válaszolt, így lett 2-4 a félidei állás. A második játékrészre már kiegyenlítettebb játék volt jellemző, meglepetésre fel tudtak zárkózni a Soroksáriak, a 29. percben ki is egyenlítettek. Az utolsó tíz percben sokáig nem lehetett tudni melyik csapat hány pontot szerez a nap végére, nem bírtak egymással a felek. A35. percben egy gyors kontratámadás végén sikeresen szerezte vissza a tavalyi ezüstérmes a vezetést, melyet megtartott a végső dudaszóig. 4-5-ös eredménnyel zárult az összecsapás, mely fordulatosságával, meglepetéseivel és izgalmaival méltó lezárása lett a bajnoki nyitánynak.        
Gólszerzők: Farkas Attila (4’, 25’, 29’), Garcia Fonso Rodriguez (18’); illetve Kozári Benedek (12’, 13’), Löschnig Tamás (16’), Wesselényi Márton (19’, 35’).    

Izgalmas mérkőzésekkel indult az új terembajnokság, bízzunk benne, a januári folytatás hasonló élményekben lesz gazdag. A folytatást a címvédő Soroksári HC I. várja a legelőnyösebb helyzetből, veretlenül, akárcsak az Építők HC I., akik csak a rosszabb gólkülönbségük miatt másodikak a pillanatnyi tabellán. Harmadik helyen az SZLG DSE-Olcote HC egy győzelemmel és egy vereséggel. Negyedik a hasonló mutatókkal rendelkező, ám szintén gólkülönbségben alulmaradó Építők HC II. Ötödik az utolsó mérkőzésen nagy meglepetést okozó Soroksári HC II., míg a pillanatnyi sort a Főnix MSE zárja.

2016.11.26 : A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Versenybizottsága elkészítette a 2016-2017-es, férfi, NBI-es terembajnokság programját. Az eseményeknek, a jól bevált Soroksári Sportcsarnok ad otthont.     

Hogyan tölthetem le a programot?

Nyisd meg a bajnokság weboldalát, kattints a Táblázat menüpontra, keresd meg és kattints Letöltés dobozra, majd a Program gombra. Egy új ablakban, PDF formátumban megtalálod az adott bajnokság teljes programját.