A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Klubcsapatok külföldön!
 986
Három klubcsapatunk is külföldön készült a magyar bajnokságra. Az SZLG-Olcote HC az ausztriai Mödlingbe (3. hely), az Építők HC (4. hely) a horvátországi Sveti Ivan Zelinaba, a Soroksári HC (4. hely) a németországi Dortmundba utazott.
SZLG-Olcote

 

Külföldön zajlanak mostanság a gyeplabdás események. Amíg Ferenczi Zsolt Dubaiban a FIH kongresszusán képviselte hazánkat, klubcsapata a SZLG – Olcote HC Mödlingbe utazott a HGM Hockey Challenge 2016 teremgyeplabda tornára. A kétnapos tornán 16 csapat (8 férfi és 8 női) vett részt, osztrák, cseh, német, szlovák csapatokkal.

Szombaton a csoportmérkőzéseket rendezték. Első összecsapáson 2-0-ás vereséget szenvedtek a fiúk a bécsi WAC csapata ellen. A másodikon 4-0-ra sikerült nyerni a szintén osztrák, főleg fiatalokból álló Universitas csapata ellen. Este a helyiek második számú csapatával mérkőztek meg a mieink, szoros mérkőzésen sikerült 2-1-es győzelemmel bebiztosítani a másnapi felsőházas szereplést.

Vasárnap a délelőtti mérkőzésen a HC Graz ellen szoros mérkőzés elején még sikerült megszerezni a vezetést, de egy gyors egyenlítés után, az utolsó másodpercekben maradtak alul a fiúk. Az összecsapást 2-1-re nyerte a Graz. A nap második, egyben a torna utolsó mérkőzésén az addig veretlen, minden ellenfelét toronymagasan verő HC 1888 Erlangen várt a mieinkre.

Ellenfelük kiemelkedett a torna teljes mezőnyéből. Már az 5. percben három góllal vezettek ellenünk is. A későbbiekben sikerült felvenni a versenyt a jóval rutinosabb, magasabb játékszintet képviselő német csapattal. Az utolsó 8 percben többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de a mérkőzés 6-0-ás vereséggel ért véget.

Bár a felsőházban két vereséget is elszenvedtünk, a HGM Boys elleni 2-1-es győzelem pontjait vitték magukkal a legjobb 4 közé a fiúk, így a szombati győzelemnek is köszönhető a 3. helyezés.

  1. HC 1888 Erlangen
  2. HC Graz
  3. SZLG DSE Olcote HC
  4. HGM Boys
  5. HC Slavia Hradec Kralove
  6. WAC
  7. HG Mödling
  8. Universitas (AHTC)

A tornán résztevő csapattagok:

Balogh Tamás (CSK), Kalmár Tamás, Szabó György, Kanyó Krisztián, Marouf Dániel, Szoják Gábor, Garzó Tamás, Zsoldos András, Zsoldos Gábor, Szűcs Ádám, Petővári Balázs (kapus, Soroksári HC) A csapatot elkísérte Láng András és idősebb Zsoldos András.

Építők HC

Nem csak az SZLG- Olcote HC, de az Építők HC is külföldön, Sveti Ivan Zelinaban, egy tíz csapatos tornán készült a magyar terembajnokságra. A magyar csapat az „A” csoportba került a horvát Mladost, a szlovák Senkvice, a házigazda Zelina 2. és a szlovén Toplice társaságában. Az első meccset Zelina 2-vel játszotta az Építők, ahol 6:2-re nyert. A Mladost ellen újra nyertek a kék-fehérek ezúttal 3:2-re. Az esti meccsen Senkvice ellen kikaptak a fiúk, 6:2 lett a végeredmény. A torna második napjának reggele újabb győzelemmel kezdődött: 4:2 Toplice ellen, így az Építők csoportmásodikként jutott tovább. A „B”csoport első helyezettjével játszották a következő meccset, a horvát U21-es válogatottal. Ellenük 8:2 lett az eredmény, sajnos a horvátok fiatalok javára. Maradt a bronzmeccs. A házigazda Zelina felett sajnos nem sikerült győzedelmeskedni, a végeredmény 5:2 Zelina javára, így az erős mezőnyeben, a negyedik helyet szerezte meg az Építők.

Soroksári HC

 

A Soroksári HC sem maradhatott ki a felkészülésből, ők Dortmundba utaztak. A csapat egy része már pénteken megérkezett a hétvégi tornára Dortmundba. Pár évvel ezelőtt Simon Schumacher a csapatban játszott, amíg Budapesten tanult, a látogatás alkalmával megmutatta a várost a fiúknak. Miután elfoglalták a szállást csapatmegbeszélést tartottak. Kitűzték maguk elé, hogy a tornán való részvételük elsődleges célja a felsőházba való feljutás.

Másodszorra vett részt a Soroksári HC a tornán, így fel tudtak készülni a körülményekre, pl. hogy nincs saját öltözője a csapatoknak, a teremben kell megoldani a személyes holmik tárolását is. A meccsek közötti pihenőidő szintén a teremben töltötték a srácok. Egy erős, másodosztályban játszó csapat ellen játszották első mérkőzésüket, aminek jegyzőkönyv szerint 7:7 lett a végeredménye. Elemzés céljából minden mérkőzést felvettek videóra, hogy aztán este visszanézhessék. Jól is tették, hiszen este kiderült, hogy a zsűri olyan lövést húzott be gólnak a kijelzőn és a papíron is, ami igazából mellément. Mire nem jó a videóelemzés?! A Soroksári HC úgy gondolta, nem reklamál emiatt másnap. Farkas Attila válla megsérült az első meccsen, így a többin már nem tudott játszani, cserébe viszont jó kis videót forgatott a Soroksár dortmundi kiruccanásáról. Szombaton a második meccset 7:2-re nyerték a fiúk, a harmadikat pedig 4:2-re.

A célkitűzés tehát sikerült: a Soroksári HC a felsőházban Dortmundban! Ennek örömére este Players party, amin jutott idő a nemzetközi kapcsolatokat építeni.

Az utolsó meccset a harmadik helyért játszotta a magyar csapat, nagy küzdelem után 3:3 lett a végeredmény. Következtek a hetesek. Ebben a műfajban, sajnos vagy nem sajnos, nem túl gyakorlott a magyar mezőny. Az első hetest Petővári Balázs kivédte, majd a magyar csapatból Olasz Balázs és Léber Sebastian is betalált Ezután viszont az Aachener HC fordított az álláson, így övék lett a harmadik hely. Gyors gratuláció után indult is a hosszú hazaútra a csapat. Volt aki kocsival, volt aki repülővel tudott kijutni Dortmundba.

„Nagyon jó kis torna volt, kaptunk meghívást jövőre is. Elfogadtuk, megpróbálunk ott lenni 2017-ben is.”

Újvári Viktor