A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Kongresszus 2016 - Dubai
 880
Ma kezdődött a Nemzetközi Gyeplabda Szövetség kongresszusa Dubaiban, ahol a magyar szövetséget Ferenczi Zsolt képviseli. „Fantasztikusan jó volt ilyen nagy nemzetekkel és rangos vezetőkkel együtt dolgozni a tréning alatt.” A teljes beszámoló.

„Mi volt Dubaiban? Őrült jó volt a show Dubaiban! Exkluzív környezetben a gyeplabda nagyjai! – FIH Congress 2016.”

A második napon a FIH közgyűlést rövid EHF közgyűlés követte, majd bankett a Burj Khalifában, az Armani hotel dísztermében. Már maga a környezet is elképesztő, nem beszélve a fantasztikus társaságról és arról, hogy a díjátadó banketten a királyi család is tiszteletét tette. Zsolti tovább folytatta a diplomáciai kapcsolatok építését a fontosabb hoki nemzetekkel, pl. Hollandia, Németország, Japán. A teljes hoki paletta képviseltette magát.

„Olyan nem mindennapi szövetségek képviselőivel sikerült tapasztalatot cserélnem, mint Burkina Faso, Pápua Új-Guinea, a Salamon-szigetek, vagy Nepál. Kifejezetten jó kapcsolat alakult ki az iráni vezetőkkel, akik a teremhokiban elért eredményeik fényében rengeteg hasznos tapasztalatot osztottak meg. Hatalmas es színes itt a hoki kavalkád. Azt hiszem, a végre újra kijelenthetjük, hogy Magyarország hosszú idő után ismét becsatlakozott a nemzetközi gyeplabda vérkeringésébe.”

Szavazás után a FIH új elnökének asztalszomszédunkat választották meg a nemzetek. Zsoltinak így nem kellett sokat sorban állnia a magyar jókívánságok átadásához, első kézből tehette ezt meg az Indiát képviselő Dr. Narinder Batranak. Rajta kívül új tisztségviselőket is választottak, megtörtént az alapszabály módosítása. A FIH-ből véglegesen kizárásra került Azerbajdzsán.

„Összességében kellemes, de rendkívül fárasztó napokon vagyok túl, viszont újra feltenni az országot a gyeplabda világtérképére minden fáradtságot megér!”

 

 

Előzmények

A nyitónapon a Welcome Event után Hockey Academy Session Menedzserképzésen vettek részt a küldöttek, ahol interaktív csoportos feladatokban zajlott a tréning. Zsolti Indiával, Németországgal Argentínával és Iránnal került egy asztalhoz, a feladatok megoldásában nagy sikert arattak. Mindeközben zajlott a kapcsolatépítés, minden olyan névjegykártya Zsoltihoz került, ami számít. Holnap kezdődik maga a konferencia, kövessétek nyomon az eseményeket holnap is!