A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Ötödik a Soroksári HC
 2090
Az ötödik helyen végzett a magyar bajnok, Soroksári HC az EuroHockey Indoor Club Challenge I csoportjában, miután szoros mérkőzésen, jó játékkal 5-4-re legyőzte a szlovén HK Triglav Predanovci csapatát. A soroksári gárda mindkét mérkőzését megnyerte a D csoportban - a walesi Cardiff & Met elleni győzelmet magával vitte – így a maximális 15 pontot megszerezve végzett a D csoport első helyén. Gratulálunk a csapatnak, szép siker!

A tornát a francia Luc Ronchin HC nyerte veretlenül. A második helyet az olasz HC Bra szerezte meg. Harmadik helyen végzett az ukrán HC OKS-SHVSM Vinnitsa csapata. Legjobb játékosnak a francia Viktor Lockwood-ot (10, HC Luc Ronchin) választották. Egyébként 16 góllal ő lett a torna gólkirálya is. A legjobb kapus címet a szlovák Marek Petráš (22, ŠK Šenkvice) nyerte el.

Nyilatkozott portálunknak Tápai Tibor, a Soroksári HC edzője a BEK-ről + Fényképek

Szűcs Ádám beszámolója a BEK-ről.

 Indoor Club Challenge I 2017, Men, Budapest official website

Nyilatkozatok

 

Mindenek előtt szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármivel segítette az eseményt.

"Amikor megláttuk, hogy egy csoportba kerültünk Ukrajna, Olaszország és Wales terem bajnokaival egyértelművé vált, hogy óriási kihívás lesz akár pontot, vagy pontokat szerezni a csoportban. A másik csoportban a francia, a szlovák, a szlovén, bolgár négyes várta a kezdést."

Az első csoportmeccsünket a HC Bra ellen játszottunk, több videót is találtunk róluk, Álló Marcell össze is állított egy rövid elemzést, ezzel felvértezve kezdtünk neki a mérkőzésnek. Jól kezdtünk az első tíz percben több gólhelyzetünk volt, sajnos nem találtunk a kapuba, ellenfelünk viszont beindult öt kiskorner egy büntető és egy akciógólt szereztek. Látszott, hogy egy lényegesen gyorsabb bajnokságból való ellenféllel nem tudunk mit kezdeni a megszokott játékunkkal.

A második csoportmeccsen a Cardiff & Met ellen felfogást váltottunk, és átadtuk a kezdeményezést ellenfelünknek, vártuk a kontrázási lehetőséget. A játék képe megfelelő volt annak ellenére is, hogy ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A félidőre Farkas Imre góljával kiegyenlítettünk, majd a torna legfiatalabb, győztes gólt szerző játékosa, Majer Bence jóvoltából a vége előtt pár perccel meg tudtuk fordítani a meccset.

Szombat délben, az utolsó csoport mérkőzésen, a tavaly a fölöttünk lévő Trophy csoportból kieső HC OKS-SHVSM Vinnitsa ellen is a győzelem volt a célunk. Sajnos már a negyedik percben hátrányba kerültünk. Egyetlen szépítő gólunkra, egy sárga lapos, ötperces kiállítás alatti, kapus lehozatallal elért, kettős emberelőnyben voltunk képesek, Farkas Imre révén, az első félidő végén. A végeredmény 1-7, ezzel a csoport utolsó helyén végeztünk és a HC NSA Sofia, mint a másik csoport negyedik helyezettje várt minket.

Csupán egy óra pihenő jutott a két mérkőzés között, így hatalmas segítségünkre volt Keleti Miklós gyúró, aki plusz perceket varázsolt a lábakba. Félidőben 1-2 volt ellenfelünk javára, teljes letámadás mellett döntöttünk és megfordítottuk a mérkőzést. Gólszerzők: Ficzere Zsombor ( 3), Farkas Imre ( 2), Langer Bálint .

Vasárnap a HK Triglav Predanovci ellen biztosíthattuk be a Challenge I csoport ötödik helyét. Szlovén ellenfelünk szerzett vezetést, ezután négyszer mi találtunk be, majd kiegyenlített ellenfelünk. A 38. percben egy kiskorner után büntetőt ítéltek a játékvezetők, amit gólra váltottunk és ezzel megnyertük a mérkőzést. Gólszerzők: Olasz Balázs ( 2), Suba Tamás Christian Bräunert , Farkas Imre .

 

"Úgy érzem az általunk elérhető legjobb eredményt tudtuk hozni, előzetesen kitűzött célunkat, hogy friss feljutóként bent maradjunk, teljesítettük."

Az EuroHockey Indoor Challenge I. rendezési ötletét, egy rövid telefonbeszélgetés után döntöttük el, hárman. Ahogyan haladtunk előre a szervezésben, úgy kapcsolódtak be egyre többen, különböző felajánlásokat téve. A legutóbbi 2013-as rendezésünk tapasztalataiból kiindulva tudtuk, hogy mik azok a területek, ahol mindenképpen mások segítségére lesz szükségünk. Minden feladatnak lett felelőse, ami nagyban segítette, hogy az edzői feladatokra jobban tudjak figyelni. Első lépésben a Soroksári Sportcsarnok, mint leendő helyszín lefoglalása volt a legfontosabb. A csarnok részéről Kincses Péter a kezdetektől fogva támogatta a rendezést, és mindenben segítő partnerünk volt.

A nemzetközi levelezéseket témától függően Losonci Zoltán , mint fő szervező és Kiss Katinka intézte.

 

Az operatív kérdéseket Losonci Imre és jómagam oldottuk meg. A Magyar Gyeplabda Szakszövetség is jelentős erőforrásokat mozgósított, Láng András , Hennel Georgina , Szűcs Ádám , Tömő Krisztina a torna egész ideje alatt az EHF delegáltjaival közösen segítették a rendezvényt. Hermann Tamás , mint játékvezető és egyben a játékvezetői csapat vendéglátója segített.

 

Anyagilag támogatott minket a Magyar Gyeplabda Szakszövetség , a Postakomp Kft , Soroksár Önkormányzata , a 25 éves VÁV Union Zrt ., Abacus Consult Gazdasági Tanácsadó Kft , Fülöp és Márk Kft , Lifting Trade Kft , Nibalis Kft , illetve minden Soroksári HC játékos . A plakátok és a műsorfüzet nyomtatását Erdősi Zoltán és a Verzo Kft . ajándékaként kaptuk. A hivatalos személyek szállítását a 25 éves Ford Petrányi által biztosított kisbusszal, a játékosként sérülése miatt a csapatból kiszoruló Tápai Márk végezte. A csapatok szállításának koordinálását Kecskeméty János vállalta, neki a reptéren az érkező vendégek fogadásában Szalay Balázs , Losonci Andor , Losonci Fülöp segédkeztek. A Sportcsarnok berendezésében és megfelelő kialakításában Suba Tamás , Farkas Attila , Majer Bence , Szigeti Bence segített. A mérkőzésnapokon az öltözők felelőse Szalay Balázs volt, általános problémamegoldó Szigeti Bence . A mérkőzések labdáit a TK Hungária Bt. biztosította. Az érmek és a különdíjak serlegeit a SERLEGÜZLET.HU felajánlása nyomán kaptuk.

Köszönjük Pantocsik Ferenc nek és a Streamsport csapatának a három napos közvetítést, és a szakadozó internetkapcsolat miatt kialakult vészhelyzet megoldását.

Állnak: Waller Renátó, Kovács Dániel, Pantocsik Erik, Pantocsik Ferenc, Szűcs Krisztina, Vranek Bálint, Mikó Szabolcs
Guggololnak: Darányi Balázs, Havasi Balázs

A francia szurkolók jelenléte mindenki hangulatát javította a csarnokban, örülök, hogy ezt a hangulatot megtapasztalhatták a magyar utánpótlás játékosok is. Talán van köztük, aki vágyik rá, hogy egyszer ő is részt vegyen egy ilyen versenyen.

 

Az 5. helyezett csapat:

 

Állnak: Keleti Miklós (gyúró), Tápai Tibor (edző), Farkas Attila, Horovitz Tamás,  Farkas Imre, Langer Bálint, Ujvári Viktor, Christian Bräunert, Losonci György (csapatvezető), Lösönci Zoltán (fő rendező)
Guggolnak: Suba Tamás, Petővári Balázs (kapus), Bordás Zsolt (kapus), Ficzere Zsombor (csapatkapitány), Olasz Balázs.
Nincsenek a képen: Majer Bence, Álló Marcell (video), Léber Sebastian (segédedző)

Szűcs Ádám beszámolója*

* Ádám zsűritagként és zsűrielnökként vett részt az eseményen .

Ötödik helyen végzett a házigazda, micsoda hétvége, micsoda hangulat!

 

Remek hangulatban telt a 2017-es EuroHockey Indoor Club Challenge I. nevű torna, melynek négy év után ismét Budapest és a Soroksári Hockey Club adott otthont. A három napos versenyen az elsőtől az utolsó mérkőzésig kiélezett küzdelmet, színvonalas mérkőzéseket láthattak a Soroksári sportcsarnokba kilátogatók.

A tornát a francia Luc Ronchin HC és a bolgár HC NSA Sofia összecsapása nyitotta. Hihetetlen, már a hetedik másodpercben gólt szereztek a franciák, amire alig húsz másodpercen belül válaszoltak a bolgárok. Már az első fél perc alapján vélni lehetett, kemény csata lesz. A mérkőzésen később a franciák domináltak, szó szerint beszorították ellenfelüket a saját kapuja elé. Több büntetőszögletet is megítéltek a játékvezetők a francia bajnok javára, melyek döntő többségét kíméletlenül bevágta, hihetetlen precizitással és hatékonysággal értékesítették a kiskornereket. Az első összecsapást 16-1-re nyerte a lila-fehér Ronchin. A sikerhez nagyban hozzájárult az a nagyjából 30 szurkoló, aki elkísérte a csapatot erre a tornára, csodálatos és egyben félelmetes hangulatot teremtve a csarnokban.

A második mérkőzést a szlovák ŠK Šenkvice és a szlovén HK Triglav Predanovci játszotta. Az előzőhöz képest kisebb iramú összecsapáson két egyenlő csapat mérette meg tudását. A sokunk számára nem ismeretlen csapatok nagy csatában döntötték el, ki szerezze meg a győzelemért járó 5 pontot. Az első félidőben még csak 1-0 volt az állás a szlovák bajnok javára, de a második játékrészre jobban elfáradó szlovén csapat már nem tudta tartani a lépést ellenfelével szemben, 5-1-es Senkvice győzelemmel ért véget a találkozó.

A harmadik összecsapáson az ukrán bajnok HC OKS-SHVSM Vinnitsa és a wales-i Cardiff & Met csapata játszott. Izgalmakban ezen a mérkőzésen sem lehetett hiány. A mérkőzésen az ukránok tudták jobban érvényesíteni akaratukat, az 1-0-s félidőt követően 3-1-re nyerték a találkozót.

A péntek délelőtt utolsó mérkőzésén bemutatkozott a házigazda Soroksári HC . Első ellenfelük az olasz bajnok HC Bra csapata volt. Az első tíz percben két egyenlő fél játékát láthattuk, az igen gyors iramú mérkőzésen sokáig nem esett gól. Az első találatot az olaszok szerezték egy büntetőszöglet érvényesítésével, majd egy 7 méteres büntetőt gólra váltva már kétgólos előnyre tettek szert az olaszok. Az első félidőben még két alkalommal született gól, mindkettőt a dél-európai csapat szerezte. A második játékrészt a sárga mezes Bra kezdte jobban, már a félidő korai perceiben tovább növelte előnyét. A piros-fekete Soroksár többször is veszélyeztette ellenfele kapuját, de azt nem tudta gólra váltani. A sokszor kellemetlenül játszó olaszok még két alkalommal voltak eredményesek, 7-0-s győzelmet aratva a házigazdák felett. A mérkőzés utolsó percében a hazai csapat egyik játékosa (Olasz Balázs) egy durva belépőt követően sárga lapos kiállítást kapott, melyet az angol tornaigazgató később visszanézetett, és egy mérkőzéses eltiltással büntette a magyar játékost.

Másfél óra pihenőt követően ismét pályára léptek a csapatok. A délutáni programot a bolgár HC NSA Sofia és a szlovén HK Triglav Predanovci összecsapása nyitotta. Az első mérkőzésen durva vereséget szenvedő bolgár csapat nagy lendülettel kezdte a találkozót, több kapura lövésig is eljutottak. Az első gólt a szlovén csapat szerezte, amire pár percen belül érkezett a bolgárok egyenlítést érő válasza. Az első félidőben a szlovének tudtak eredményesebbek lenni, három alkalommal is betaláltak a magyar játékosokkal is felálló Sofia kapujába. Az 1-4-es félidő után a szlovének kezdték nagyobb lendülettel a második játékrészt. Már az első percekben tovább növelték előnyüket, az egész félidőben összesen négy alkalommal voltak eredményesek. 1-8-as eredménnyel ért véget a mérkőzés.

A délután egyik legizgalmasabb mérkőzését a szlovák ŠK Šenkvice és a francia Luc Ronchin HC játszotta. Az összecsapáson meglepetésre már az első percben gól született, a szlovák csapat egy gyors kontra végén szerezték meg a vezetést. Percekkel később kiegyenlített a lila-fehér francia bajnok, a félidő közepén pedig át is vették a vezetést. 1-2-es eredménynél mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész elején átvette az irányítást a narancs mezes Senkvice, hamar megfordították a mérkőzés állását. Sokáig nem tartott a szlovákok előnye, a franciák hamar kiegyenlítettek, majd a félidő végén visszaszerezték a vezetést, beállítva a 3-4-es végeredményt.

A délután harmadik mérkőzését az olasz HC Bra és az ukrán HC OKS-SVHSM Vinnitsa játszotta. A hétvége egyetlen döntetlennel végződő találkozóján sem unatkozhattak a csarnokba kilátogatók. Az első percekben teljesen kiegyenlített játékot láthattunk, a két csapat egyszerűen nem bírt egymással. Az első gólokat az ukránok szerezték a 8. majd a 9. percben, ezekre rövid időn belül jött a válasz, két gyors találattal ismét döntetlen volt a mérkőzés állása. Az első játékrész végén a Vinnitsa játékosai voltak eredményesebbek, visszavették a vezetést, így az ukránok várhatták előnyösebb helyzetben a második játékrészt. Higgadtabb játékkal kezdte a következő félidőt az ukrán csapat, hamar kétgólosra növelte előnyét. Ekkor magasabb fokozatra kapcsolt az észak-olasz csapat, gyorsan ledolgozták hátrányukat, így ismét kétesélyessé vált a küzdelem. Az utolsó percekben több kapura lövést is láthattunk, de gól már nem született, 4-4-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A nap utolsó eseménye, és egyben legizgalmasabb mérkőzése a walesi Cardiff & Met és a magyar Soroksári HC összecsapása volt. Mindkét csapat vereséggel nyitotta a tornát, így egyértelműen csak a győzelem jöhetett szóba végeredménynek. Az izgalmas mérkőzésen az első perctől az utolsóig két egyenlő csapat harcolt minden tudását beleadva. Az első találatot a szigetországi csapat szerezte a 10. percben. Nem kellett sokat várni a hazaiak válaszára, perceken belül érkezett az egyenlítést érő gól. Az 1-1-es döntetlennel záruló első félidőt követően a második játékrészben is két igen harcias csapatot láthattunk. Sokáig nem lehetett tudni, milyen lesz a mérkőzés végkimenetele. Végül a 36. percben egy gyors kontra végén átvette a vezetést a piros-fekete Soroksár. Az utolsó két percre lehozta kapusát a Cardiff, de az így szerzett emberelőnyben sem tudtak újabb találatot szerezni. 2-1-es magyar sikerrel ért véget a találkozó. A hazaiak góljait Farkas Imre és Majer Bence szerezték.

A szombati játéknap első mérkőzésén a péntek reggel nagyszerűen kezdő Luc Ronchin HC és a HK Triglav Predanovci játszottak. A franciák már a kezdetektől domináltak, már az első percekben megszerezték a vezetést. Csak az első játékrészben 6 gólt szereztek. A második játékrészre elfáradt a végig kitartóan küzdő Triglav, de esélyük sem volt a lilákkal szemben, akik további 9 alkalommal voltak eredményesek. Megsemmisítő, 15-0 lett a találkozó eredménye.

A második összecsapás résztvevői a bolgár HC NSA Sofia és a szlovák ŠK Šenkvice voltak. Az első félidőben alig volt tapasztalható különbség a két küzdő fél között, elsőként a szlovákok szerezték meg a vezetést. Erre hamar érkezett a Sofia válasza, de a játékrész végére visszavette a vezetést a Senkvice. 1-2-es állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második félidőre nagyobb fokozatra kapcsolt a szlovák bajnok, végig uralták ezt a 20 percet. Összesen további hat alkalommal voltak eredményesek, így beállítva az 1-8-as végeredményt.

A nap harmadik találkozóján a wales-i Cardiff & Met játszott az olasz HC Bra csapatával. Az összecsapáson a Cardiff nagy lendülettel kezdett, az első tíz percben három találatot szerezve magabiztos vezetésre tett szert. A félidő második felére összeszedte magát az olasz csapat, de gólt nem tudtak szerezni. 3-0-s állásnál szólalt meg a félidőt jelző duda. A második játékrészben már két egyenlő csapatot láthattunk a pályán. A következő találatot a wales-i csapat szerezte a 26. percben, de erre a gólra az olaszok hamar válaszoltak. A félidő közepén két percre kétemberes hátrányba került a Bra, ez idő alatt két alkalommal is eredményes volt a Cardiff. Az utolsó percben még egyszer eredményes volt az olasz csapat, de ezzel már nem tudtak érdemben javítani az álláson. Az összecsapás 6-2-es wales-i győzelemmel ért véget.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén az ukrán HC OKS-SHVSM Vinnitsa és a hazai Soroksári HC játszott. A mérkőzésen a kezdetektől az ukrán csapat uralta a játékot, az első félidőben többször is eredményesek voltak. A Soroksár kitartó és lelkes játékával sokszor eljutott ellenfele kapujáig, a félidő végén sikerült gólt lőniük. 4-1-es állással várták a szünetet a csapatok. A második játékrész nagy részében nem bírtak egymással a csapatok, sorra támadták egymás kapuját a küzdő felek. Az utolsó percekre elfáradt a magyar csapat, ezt kihasználva háromszor volt eredményes az ukrán csapat. Utolsó góljukat egy időn túli büntetőből szerezve állították be a 7-1-es végeredményt. A magyar csapat gólját Farkas Imre szerezte.

Az alapszakaszt követően alsó- és felsőházba ( C, feljutási és D: kiesési csoportba a szerk. ) osztották a csapatokat, az új csoportokba tovább vitték a csapatok az egymás elleni eredményt. Így a Soroksár a Cardiffal , a Triglavval és a Sofiaval került az alsóházba, ahova magukkal vitték a wales-i csapat ellen elért győzelmet. A felsőházba a Rinchin , a Bra , a Vinnitsa és a ŠK Šenkvice csapatai jutottak.

Az alsóház első mérkőzését a Soroksári HC játszotta a HC NSA Sofia ellen. Az eddig nyeretlen bolgárok mindent beleadva küzdöttek, az 5. percben meg is szerezték a vezetést. A félidő második felére elkezdte átvenni az irányítást a piros mezes Soroksár, a félidő végén sikerült kiegyenlíteni, de egy időn túli büntetőkornerből visszavette előnyét a Sofia. A második játékrészre magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, elkezdte beszorítani ellenfelét a saját térfelére. A félidő közepén négy alkalommal is eredményes volt a Sorokár, a 33. percben 5-2-re vezettek a magyar fiúk. Az utolsó 5 percben még három találat született, ebből kettőt a bolgárok, egyet pedig a soroksáriak. Az összecsapást 6-4-re nyerte a Soroksár, ezzel egy lépéssel közelebb került a bent maradáshoz. A hazaiak gólszerzői Ficzere Zsombor (3 gól), Farkas Imre (2 gól) és Langer Bálint (1 gól).

Az alsóház második mérkőzésén a Cardiff & Met és a HK Triglav Predanovci játszott. Az első félidő izgalmas volt, hol a wales-i, hol a szlovén bajnok volt eredményes, 4-3-as eredménnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészre a Cardiff felülkerekedett a Triglavon, kihasználva ellenfelük fáradtságát négy alkalommal is gólra váltották támadásaikat. A szlovénok a félidő elején még válaszolni tudtak ellenfelük góljára, de a végére már nem tudták tartani a lépést a szigetországi csapattal. 8-4-es Cardiff győzelmet hozott a találkozó.

A felsőház első összecsapását az olasz HC Bra és a szlovák ŠK Šenkvice játszotta. A mérkőzésen végig az olaszok játszottak jobban, csak az első félidőben öt gólt szereztek. Bár a szlovákok kapusa több kiskornert és lövést hárított, egymaga kevésnek bizonyult az olaszok támadásai ellen, a második félidőben még négy találatot szerzett a Bra. 9-0-ra nyert az olasz csapat, ezzel közelebb került a feljutáshoz.

A szombati nap utolsó és egyben legnagyobb mérkőzését a HC OKS-SHVSM Vinnitsa és a Luc Ronchin HC játszották. Az elejétől a végéig izgalmas és szoros volt az összecsapás. Az első félidőben az ukránoknak jött ki jobban a lépés, három gólt is lőttek. A franciák végig kitartóan küzdöttek, ebben a játékrészben két alkalommal tudtak eredményesek lenni. 3-2-es állásnál mentek a szünetre a csapatok. A második félidőben többnyire a Ronchin uralta a játékot, újabb három alkalommal szereztek gólt, míg az Vinnitsa csak egyszer tudta a labdát ellenfele kapujába juttatni. Az összecsapás 4-5-ös eredménnyel, francia győzelemmel ért véget, így továbbra is veretlen maradt a lila csapat.

Az utolsó napra négy mérkőzés maradt, de mindeddig bizonytalan volt, ki hanyadikként fejezi be a tornát, ki lép előre az EuroHockey Indoor Club Trophy 2018-as versenyére, ki marad a Challenge I.-ben és ki esik ki a Challenge II.-be.

A nap első mérkőzését a hazai Soroksári HC és a szlovén HK Triglav Predanovci játszotta. A reggeli mérkőzésen jól tartotta magát a szlovén csapat, az első találatot ők szerezték. A hazaiak a gólra perceken belül válaszoltak, majd a félidő végén át is vették a vezetést. A 2-1-es első félidő után nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, két gyors góllal 4-1-re elhúztak a piros-feketék. A szlovének a félidő közepén csökkentették hátrányukat, majd a félidő végén két gyors góllal kiegyenlítettek. Ezzel eldőlt az alsóházi csoportelsőség, így a biztos bent maradást jelentő 5. helyen zárt a magyar csapat. A Soroksáriak gólszerzői Olasz Balázs (2 gól – ebből 1 büntetőből), Suba Tamás , Farkas Imre , Braunert Christian .

Az alsóház utolsó mérkőzésén a Cardiff & Met és a HC NSA Sofia játszott. A mérkőzésen az elsőtől az utolsó percig a Cardiff uralta az összecsapást, végig magabiztos játékkal irányította a mérkőzést. Az első félidő 8-0-s állása után megsemmisítő, 15-0-s győzelmet arattak a bolgár csapat felett.

A nap kétségtelenül legnagyobb mérkőzését a Luc Ronchin HC és a HC Bra játszották. A mérkőzésen parázs hangulat uralkodott, a csapatok kemény csatában igyekeztek eldönteni ki lesz a torna győztese. Az első találatot az olasz csapat szerezte a 10. percben, de a franciák hamar kiegyenlítettek, és át is vették a vezetést. 2-1-es állásnál szólt a félidőt jelző duda. A második játékrészben is az elsőéhez hasonló irama volt, nagyot küzdött a két csapat. Egy-egy gól született mindkét oldalon, először a franciák növelték előnyüket, majd az olaszok javítottak az álláson. A 3-2-es eredménnyel záruló mérkőzésen mindkét oldalon remek mezőnyjátékot és kapusbravúrokat láthattunk, a dél-európai csapat kapusa két büntetőt is hárított.

A torna utolsó összecsapását HC OKS-SHVSM Vinnitsa és az ŠK Šenkvice játszotta. A mérkőzést a szlovák csapat kezdte jobban, már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A félidő közepén még egy találatot szereztek a narancs mezesek, de az utolsó percekben négy gyors góllal megfordították az állást. A 4-2-es félidő után a második játékrészt az ukránok uralták három alkalommal is eredményesek voltak. 7-2-es eredménnyel zárult az összecsapás.

Egy hihetetlenül izgalmas és színvonalas tornán vagyunk túl. Elismerés illeti a helyi rendezőket, a Soroksári HC minden tagját, kifogástalan volt a kupa lebonyolítása és szervezettsége.
A 2017-es Challenge I.-es Bajnokcsapatok Európakupáját a francia Luc Ronchin HC nyerte 100%-os teljesítménnyel. Második az olasz HC Bra , ezzel ez a két csapat jutott fel a 2018-as EuroHockey Indoor Club Trophy versenyére. Harmadik az ukrán HC OKS-SHVSM Vinnitsa , negyedik a szlovák ŠK Šenkvice . Ötödik a házigazda Soroksári HC , hatodik a wales-i Cardiff & Met csapata. Hetedik a szlovén HK Triglav Predanovci . Utolsó, nyolcadik helyen a bolgár HC NSA Sofia  végzett. Az utolsó két csapat kiesett a Challenge II.-be.

A torna legjobb kapusa Petras Marek (ŠK Šenkvice). A legjobb játékosnak járó díjat Viktor Lockwood (Luc Ronchin HC) kapta. A gólkirály 15 találattal szintén Viktor Lockwood (Luc Ronchin HC). A magyar csapat legeredményesebb játékosa Farkas Imre 5 góllal.

Előzmények

2017.02.11. 18:13 Ha nehezen is, de 1-2-es félidő után 6-4-re nyert a Sorksári HC a bolgár HC NSA ellen, így tovább erősödtek a bent maradási esélyei. A másik mérkőzésen a Cardiff 8-4-re nyert a szlovén HK Triglav Predanovci ellen. Jelenleg a soroksáriak vezetik a D csoportot 10 ponttal. Őket a walesi csapat követi 6 ponttal. A holnapi ellenfél a szlovén HK Triglav Predanovci a harmadik 5 ponttal. Az utolsó helyen a bolgár HC NSA (1 pont). Mindenki számolgathat, de nagyon úgy tűnik, hogy holnap reggel 9-kor csak a győzelem elég a bent maradáshoz. Viszont ez a győzelem a bravúros 5. helyet jelentené.

2017.02.11. 14:31 Lezárult az EuroHockey Indoor Club Challenge I alapszakasza. A magyar bajnokcsapat, a Soroksári HC, a walesi Cardiff & Met csapatát legyőzte, viszont kikapott a olasz HC Bra-tól és az ukrán HC OKS-SHVSM Vinnitsa-tól, ezért 5 ponttal a D csoport mások helyére került. A D csoport első helyén a szlovén HK Triglav Predanovci áll, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a soroksári piros-feketéket. A D csoport harmadik helyét a walesi Cardiff & Met a negyediket a bolgár HC NSA Sofia szerezte meg. A soroksáriak ma délután a bolgár csapattal játszanak, holnap reggel pedig a szlovén bajnok lesz az ellenfél. A cél a minél jobb helyezés elérése és a Challenge I csoportban maradás. A felsőház (C csoport) nagyon szoros. A francia bajnok Luc Ronchin HC vezet 5 ponttal, az olasz HC Bra-nak és az ukrán Vinnitsa-nak egyarát 2-2 pontja van, a negyedik helyen szlovák Šenkvice áll 1 ponttal.

2017.02.10. 2017. február 10-12 között a Soroksári Sportcsarnokban (1238 Budapest, Szentlőrinci út 2.), immár hatodik alkalommal rendezi a Soroksári HC az EuroHockey Indoor Club Challenge I-et (férfi, terem Bajnokcsapatok Európa Kupája, Challenge I csoport). A tornán a francia (Ronchin HC), bolgár (NSA), szlovák(Šenkvice), szlovén (Predanovci), ukrán (OKSVinnitsa), walesi (CardiffMet), olasz (Bra) és a magyar bajnok Soroksári HC vesz rész. A nyolc csapatot két csoportba (A és B) osztották. A magyar bajnok az olasz Braval, a walesi CardiffMettel és az ukrán OKSVinnitsaval került egy csoportba (A). A magyar csapat az olasz Bra ellen kezd 2017.február 10-én, pénteken 10:00-kor. A CardiffMet (walesi) elleni mérkőzésre szintén pénteken 19:30-kor kerül sor. Az utolsó csoportmeccs az ukrán OKSVinnitsa ellen szombaton 12:30-kor kezdődik. Gyertek és szurkoljatok a magyar sikerért!

 

Terem BEK, Challenge I, férfiak, 2017 Budapest, plakát
Plakát
Terem BEK, Challenge I, férfiak, 2017 Budapest, programfüzet
Programfüzet

 

 

Előzmények

Az A és B csoport első két helyezettje a feljutási (C) csoportba kerül, ahol a másik csoport első két helyezettjével játszik. Az A és B csoport harmadik és negyedik helyezettje a kiesési (D) csoportba kerül, ahol a másik csoport harmadik és negyedik helyezettjével játszik. A tornát a C csoport első két helyezettje nyeri és ezzel feljut a 2018-as Trophy-ba. A D csoport két utolsó helyezettje kiesik a Challenge II-be.

További érdekesség, hogy a tornán a győzelemért 5 pontot, a döntetlenért 2 pontot és a 2 gólnál kisebb vereségért 1 pontot lehet szerezni.