A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Felhívás
 595
Örvendetes tény, hogy az utóbbi időben megpezsdült az élet a magyar gyeplabdában. Nőtt az utánpótlás korú játékosok száma, a korosztályos bajnokságokban induló csapatok száma. Sikerült beindítanunk műfüvön is a női gyeplabdát. Köszönet jár ezért a szervezésben és a részvételben közreműködő valamennyi csapatvezető, edző részére. Ehhez a továbbiakban is sok sikert kívánunk. Sajnos a nagy nekibuzdulásban feltűntek olyan nemkívánatos jelenségek, amelyek nem méltók a gyeplabda pályára, és amelyeket haladéktalanul fel kell számolnunk.

Ilyen jelenség a trágár, durva beszéd, amely különösen elítélendő, ahol kiskorú 10-14 éves gyermekek, kislányok játszanak. Nem tudjuk elfogadni, hogy a világunk eldurvult és ez ma már a napi közbeszéd otthon, az iskolákban és egymás között a játszótéren.  Amennyiben ez így is lenne, mi nem tűrjük el a gyeplabdapályán az ilyen megnyilvánulásokat. Külön felhívom a Tisztelt sportvezetők, klubfelelősök figyelmét, hogy mérkőzéseinket- szemben az elmúlt időszakkal- egyenes adásban közvetíti a Streamsport TV, így a trágárkodásokban nemcsak a pálya mellett, hanem otthon a számítógépek vagy okos telefonok mellett is ”gyönyörködhetnek” az érdeklődők. Sajnos épp a fenti okokból a mérkőzések egyenes, élő közvetítését a TV társaság átmenetileg szünetelteti.

A Magyar Gyeplabda Szakszövetség elnöksége ezúton hívja fel valamennyi klubvezető, csapatvezető figyelmét, hogy a leghatározottabban lépjenek fel ezen megnyilvánulások valamennyi formája ellen. A klubok felelősséggel tartoznak nemcsak a játékosok és az edzők, de a szülő, hozzátartozok és a szimpatizánsok viselkedéséért is. Az elnökség ezzel kapcsolatban felhívja a klubok figyelmét, hogy indokolt esetben fegyelmi eljárást fog kezdeményezni a vétkesek ellen és élni fog a pénzbüntetés lehetőségével is.

A klubok, játékosok részére rövidesen etikai kódexet fogunk küldeni, melynek tudomásul vétele a játékengedélyek részét fogja képezni.

Magyar Gyeplabda Szakszövetség Elnöksége