A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

I. forduló
 656
Hosszú idő után, illetve egy héttel az U18-as korosztály premierje után új fejezet kezdődött a magyar női gyeplabda történetében, hiszen újra megrendezésre került a műfüves felnőtt női bajnokság. Egyelőre csak kispályás kereteken belül tudják összemérni tudásukat a magyar női mezőny tagjai.

A női bajnokságot az SZLG DSE és a BKG DSE-Fasor csapatainak összecsapása nyitotta. A mérkőzést kiegyenlítettség jellemezte, mindkét csapat minden tudását beleadva küzdött, az első félidőben azonban nem született gól. A második félidőre is az első kiegyenlítettsége volt jellemző. Az első gólig egészen a 29. percig kellett várni, ekkor a Szent Lászlós lányok találtak be a Fasorosok kapujába, melyet 5 perc múlva újabb találat követett. A sárga mezes Fasor azonban nem hagyta annyiban, lelkesen, mindent egy latba vetve küzdöttek, hogy gólokat szerezhessenek. Első műfüves idénybeli góljukra egészen a mérkőzés utolsó percéig kellett várni, egy remekül végig vitt ellentámadást követően találtak be az SZLG-sek kapujába. A mérkőzés 2-1-es SZLG DSE győzelemmel ért véget. Méltó nyitánya volt a női bajnokságnak.

A Fasoros lányoknak nem volt sok idejük a pihenésre, hiszen alig egy órával az első mérkőzésük után újabb megmérettetés várt rájuk. A többszörös terembajnok Amatőr Gyeplabda SE csapata ellen kellett pályára lépniük. A sárga mezes lányok ugyanolyan lelkesen kezdték ezt a mérkőzést is, mint a pár órával korábbit. Egészen a 10. percig sikerült kivédeniük az AGYSE-s lányok támadásait, ekkor azonban a fekete mezesek egy büntető szögletet követően találtak be ellenfelük kapujába. Az első félidő hátralevő részét az AGYSE-sek dominanciája jellemezte, a második 10 percben további 5 alkalommal voltak eredményesek, a félidei szünetre 6-0-s állásnál mentek a csapatok. Az 5 perces pihenő nem bizonyult elégnek a gimnazista lányoknak, az idősebb és rutinosabb játékosokból álló ellenfelük folyamatos védekezésre kényszerítette őket, ezen játékrész első 15 percében újabb 5 alkalommal voltak eredményesek. A Fasoros lányok véget nem érő lelkesedését mi sem jellemezhetné jobban, mint hogy nem ismerik a lehetetlent. A mérkőzés utolsó 5 percében többször is megindultak ellenfelük kapuja felé, a 38. percben pedig egy büntetőkornert követően szépíteni tudtak, melynek ugyanúgy örültek, mint egy győztes gólnak. Az AGYSE-sok egy perccel később még javítani tudtak a gólarányon, a mérkőzés 12-1-es AGYSE győzelemmel ért véget.

A női műfüves bajnokság harmadik, s egyben őszi fordulójának utolsó mérkőzésén az SZLG DSE és az AGYSE csapatai játszottak. Mindkét csapat bajnokesélyesként lépett pályára, és ehhez méltóan is kezdődött az összecsapás. A mérkőzés első találatát a fekete mezes AGYSE csapata szerezte, melyre a Lászlós lányok pár percen belül válaszolni tudtak. A rutinosabb játékosokból álló Amatőr Gyeplabda SE hamar visszaszerezte előnyét, melyet később újabb két góllal már háromgólosra növeltek a 11. percig. A 14. percben aztán az SZLG-s lányok újabb gólt szereztek egy jól felépített támadásból, az AGYSE-s lányok azonban pár percen belül visszaállították korábbi előnyüket. A félidőre 5-2-es AGYSE vezetéssel mentek a csapatok. A második játékrészt már sokkal inkább kiegyensúlyozottság és megfontoltság jellemezte, mindkét csapatnak voltak a másik kapujára veszélyes támadásai, gólokat azonban nem hoztak ezek a támadások. A második félidő egyetlen találatát egy büntető volt. A mérkőzés 6-2-es AGYSE győzelemmel ért véget.

Külön öröm, hogy ismét van női bajnokság, reményeink szerint hamarosan nagypályán találkozhatnak egymással a női mezőny csapatai. Mindhárom, a bajnokságban résztvevő csapat (AGYSE, BKG DSE-Fasor, SZLG DSE) remek és látványos játékkal mutatkozott be a műfüves gyeplabdában. A női bajnokság jelen állása szerint első helyen az AGYSE csapata áll veretlenül, második az SZLG DSE, harmadik pedig a szoros eredménnyel záró, kitartóan küzdő BKG DSE-Fasor csapata, Kíváncsian várjuk a tavaszi forduló történéseit.

 

Előzmények