A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

II. forduló
 779
A szombati játéknapon, három hét szünet után folytatódott az U18-as lányok bajnoksága a Főnix MSE pályáján. Két izgalmas, fordulatos mérkőzéssel zárult a női mezőny őszi műfüves szezonja. Eredmények: BKG DSE-Fasor – Főnix MSE 2-1, BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 1-4.

 

BKG DSE-Fasor – Főnix MSE 2-1 (0-1):A reggeli hidegben, a két héttel ezelőtti felnőtt női fordulót követően léptek ismét pályára a Fasori lányok. Ellenfelük a hazai pályán játszó, első mérkőzésén az SZLG DSE lányainak komoly kihívást jelentő Főnix MSE volt. Az összecsapást meglepetésre a hazaiak kezdték jobban, az első félidőben sokkal veszélyesebbek voltak ellenfelük kapujára, de a fasoros lányok védekezése felvette a versenyt a fekete mezesek támadásaival. Egészen a 19. percig, amikor egy büntető-kornert követő kontrából megszerezték a vezetést a hazaiak. Az első játékrész 0-1-es állással ért véget. A pihenőt követően nagyobb fokozatra kapcsoltak a sárga mezes lányok, akik röviddel a félidő kezdete után kiegyenlítettek. A gyors egyenlítés visszahozta a győzelem esélyét a fasoros lányoknak, akik így motiváltabban tudták felvenni a versenyt saját pályájukon sokkal mozgékonyabb ellenfelükkel. Ennek eredményeként a 28. percben át is vették a vezetést. Az utolsó tizenkét percben már nem történt különösebb változás, mindkét csapat folyamatosan támadta ellenfele kapuját, de gólt senki sem tudott lőni. 2-1-es Fasor győzelemmel ért véget a mérkőzés. Góllövők: Domokos Zsófia (21’, 28’); ill. Barki Zsófia (19’).

BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 1-4 (1-2):Kicsivel több, mint egy óra pihenő után lépett ismét pályára a BKG DSE-Fasor csapata, ezúttal a teremben címvédő Szent László Gimnázium DSE lány csapata ellen. A gimnazista lányok összecsapása az első percektől az utolsókig, egy végletekig kiélezett rangadót eredményezett. A mérkőzést a sárga mezes Fasor kezdte nagyobb lendülettel, többször is veszélyeztették a fehér-zöldek kapuját, a 8. percben egy, az alapvonalról lőtt labdát sikerült ellenfelük kapujába juttatni. A gólt követően magasabb fokozatra kapcsoltak a Lászlósok, a 14. percben kiegyenlítettek, pár perc múlva pedig át is vették a vezetést. A félidőig ezután nem történt változás, 1-2-es állással mentek a pihenőre a csapatok. A második játékrészt kiegyenlítettség jellemezte, mindkét csapat egyaránt veszélyeztette a másik kapuját. A félidő közepén az SZLG-s lányok tudtak kétszer is eredményesek lenni, ezt követően ismét egyenlő felekként küzdöttek a csapatok. A rangadó 1-4-es eredménnyel ért véget. Góllövők: Márton Zsófia (8’); ill. Gerényi Kincső (14’, 16’, 29’), Tóth Délia (28’).

A tavaszt az SZLG DSE várja a legelőkelőbb helyen, akik veretlenül, két győzelemmel vezetik a tabellát. Második helyen, kevéssel lemaradva a BKG DSE-Fasor, míg a sort a legfiatalabb játékosokból álló Főnix MSE zárja.

Mindenki számára tanulságos, nézői szempontból igen izgalmas, fordulatos őszi idényen vagyunk túl. Minden korosztály minden csapatának edzője elégedett lehet csapata játékával, mindenhol rendesen helyt álltak a gyerekek. Bár tavaszig még a terembajnokságban is összemérik egymással erejüket és tudásukat, az őszi tapasztalatok sokat érhetnek majd mind télen, mind a tavaszi műfüves szezonban.

Előzmények

2016.10.03: A 2016-2017-es idényben az MGYSZ újra rendez női műfüves gyeplabda bajnokságot. Igaz, a nagypályás bajnokság megrendezése még nem lehetséges, de a kispályás bajnokság is előre lépési lehetőség a hazai női mezőny számára.    

A női szezon nyitómérkőzése a hazai Főnix MSE és a tartalékosan, vészkapussal felálló SZLG DSE csapatainak összecsapása volt. Mindkét csapat győzelemre éhesen érkezett a pályára, hisz nagy lehetőség állt a jóval fiatalabb, ám igen tehetséges Főnixes lányok előtt, hogy legyőzzék a legutóbbi terembajnokságban bajnok SZLG DSE gimnazista lányait.

A mérkőzést a Főnixes lányok kezdték jobban. A 7. percben Józan Sára révén egy büntetőkorner-góllal megszerezték a vezetést, majd kicsit több, mint 10 perc múlva újra eredményesek voltak. Ekkorra azonban magukhoz tértek a SZLG-s lányok, akik az első félidő utolsó 2 percében ledolgozták hátrányukat, és 2-2-es döntetlenre mentették a félidei állást. A második játékrész első felét kiegyensúlyozottság jellemezte, mindkét csapat veszélyeztette a másik kapuját, azonban ezek a kísérletek eredménytelenek voltak. A második félidő első góljára a 30. percig kellett várni, ekkor újra a hazai pályán játszó Főnix szerzett gólt. Ez a gól azonban nem törte meg a Szent László Gimnázium lányait, akik rövid időn belül ismét egyenlítettek, majd az utolsó percekben egy gyors kontratámadás lévén, pár másodperccel a végső dudaszó előtt fordítani tudtak. A mérkőzés 4-3-as Szent László DSE győzelemmel ért véget. Dicséret illeti a győztes csapatot, hogy tartalékosan is, de sikerült elhozniuk a 3 pontot, azonban fontos kiemelni a Főnixes lányok teljesítményét, akik kiválóan helyt álltak a 4-5 évvel idősebb, rutinosabb játékosokból álló gimnazista lányok ellen. Nagyszerű és látványos játékot nyújtottak, és nem szabad elkeseredniük az eredmény miatt, hiszen a későbbiekben még nagyon sokra vihetik.

A házigazda Főnix MSE kiválóan megrendezte ezt a fordulót, olajozottan működött minden, és a pályára sem lehetett panasz. Köszönettel tartozunk a résztvevő csapatoknak az izgalmas játékért, a rendező Főnix MSE-nek a kifogástalan körülményekért, és a Streamsport.hu-nak, akik az egész napot élő adásban közvetítették.