A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

III. forduló
 751
A Főnix MSE Csömöri úti sportpályáján játszották a magyar utánpótlás bajnokságok utolsó mérkőzéseit október 22-én. A legfiatalabbak bajnokságában többnyire egyhangú mérkőzéseket játszottak a gyerekek. Eredmények: Főnix MSE – HK Spartak EV 3-0, Építők HC – Soroksári HC 1-4, Soroksári HC – Főnix MSE 17-0.

 

Főnix MSE – HK Spartak EV :

A reggeli mérkőzésre a szabadkai csapat a magyar szerb-magyar határ lezárása (!) miatt nem tudott megjelenni. Amennyiben találnak mindkét csapat számára megfelelő időpontot, akkor a mérkőzést a tavaszi idényben játsszák le.

Építők HC – Soroksári HC 1-4 (1-1)

Építők HC – Soroksári HC 1-4 (1-1) Az U18-as lányok összecsapásai után játszották az építős és soroksári gyerekek az U10-esek leginkább várt rangadóját. A két csapat legerősebb felállásával érkezett, a végeredmény sorsdöntő lehet a bajnokság végén. A gyerekek mindent beleadva küzdöttek az első percektől az utolsóig. A mérkőzésen elsőként a soroksáriak voltak eredményesek a 9. percben egy jól felépített támadás végén. Ez a gól összerázta a fehér mezes Építőket, akik 5 percen belül egy gyors kontra végén tudtak kiegyenlíteni. A félidőig már nem történt változás, 1-1-es eredménnyel mentek pihenni a csapatok. A második játékrészt a korábban vezetést szerző, piros mezes soroksáriak kezdték nagyobb lendülettel. A félidő korai szakaszában visszaszerezték korábbi előnyüket. Bár a fehér mezesek folyamatos támadás alatt tartották ellenfelük kapuját, a korábbi bravúrt nem tudták megismételni. Ellenfelük viszont a félidő folyamán még két alkalommal tudott eredményes lenni. A rangadó 1-4-es állásnál ért véget. Góllövők : Ipacs Levente (14’); ill. Zelei Péter (9’), Galba Milán (22’, 30’), Páka Ádám (39’).

Soroksári HC – Főnix MSE 17-0 (4-0)

A szombati játéknapot a korábbi rangadón győztes Soroksári HC és a hazai Főnix MSE mérkőzése zárta. Bár a piros mezesek számítottak esélyesebbnek, a fekete mezes hazaiak mindent beleadva küzdöttek, hogy megcáfolják a papírformát. A több cserével kiálló Soroksár támadásait egészen a 14. percig sikerült visszaverni. Amikor a piros mezesek megszerezték a mérkőzés első gólját. Az ezt követő percekben megtalálták a rést ellenfelük védekezésében, a félidőig további 3 alkalommal találtak be a hazaiak kapujába. 4-0-s állásnál mentek az 5 perces pihenőre a csapatok. A második játékrész első 12 percében teljesen szétesett a fekete mezes Főnix védelme. A Tápai Tibor vezette Soroksár 10 alkalommal talált be a hazaiak kapujába. Az összeesést követően magához térő Főnixes gyerekek, nem törődve az eredménnyel rendületlenül támadni kezdték ellenfelük kapuját, több, gólesélyes helyzetet is kialakítva. Hiába a sok próbálkozás, a kapuba sajnos nem tudtak betalálni. AZ utolsó percekre teljesen elfáradtak a hazaiak, ezt kihasználva újabb 3 gólt szerzett a Soroksár, kialakítva a megsemmisítő, 17-0-s végeredményt. Góllövők : Váradi Bence (14’, 40’), Csőgör Alex (15’), Zelei Péter (16’, 27’, 38’, 39’), Galba Milán (18’, 21’, 25’, 31’), Páka Ádám (28’, 30’), Szuchy Ádám (29’, 30’), Tárnoki Ádám (31’, 32’)

Előzmények

2016.10.11. : Október 8-án egyetlen mérkőzéssel folytatódott a legkisebb gyeplabdások, az U10-es korcsoport bajnoksága, a hazai Főnix MSE fogadta az Építők HC csapatát. Főnix MSE – Építők HC 3-4.    

Mindkét csapat lelkesen várta a szombat délutáni összecsapást. Nem hagyták unatkozni a nézőközönséget, látványos támadásoknak lehettünk szemtanúi. A mérkőzésen egyik csapat sem emelkedett ki, méltó ellenfelei voltak egymásnak a 8-10 éves gyerekek. Az első gólra nem kellett sokat várni, egy nagyszerűen végigvezetett támadást követően a főnixes gyerekek ünnepelhettek, hiszen megszerezték a vezetést fehér mezes ellenfelük ellen. Az Építők HC azonban nem hagyta magát, 8 perc múlva ki is egyenlített a fehér mezes csapat. Az ezt követő 6 percben egy újabb Főnix, majd Építők gólnak lehettünk szemtanúi. A félidei sípszó előtt nem sokkal azonban a fekete mezes hazaiak betaláltak ellenfelük kapujába, így előnyben várhatták a második játékrészt. Az 5 perces pihenőről visszatérve a csapatok ugyanolyan színvonalon folytatták a mérkőzést. A félidő második 10 percére feljavult a fehér mezes Építők játéka, sorra támadták a Főnix kapuját, több percre beszorítva és védekezésre kényszerítve ellenfelüket. A 37. percben végül jött az újabb Építők egyenlítés, melyet a 40. percben még egy követett. A mérkőzés 4-3-as Építők győzelemmel ért véget.

 

Mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott a pályán, a gyerekek lelkesen, mindent beleadva küzdöttek az elsőtől az utolsó percig. Elismerés illeti mindkét csapat edzőit a remek felkészülésért.

2016.10.03 : A szabadkai HK Spartak EV Subotica 2 győzelmével kezdődött el az U10-es bajnokság. A magyar bajnokságban először szereplő vajdasági csapat mindkét magyar csapat ellen magabiztosan győzött.

A szombati játéknapot az Építők HC és a hazai bajnokságban újoncnak számító szabadkai HK Spartak EV Subotica csapatainak összecsapása nyitotta. Mindkét csapat a győzelemben bízva kezdte a mérkőzést, azonban az első percektől kezdve érződött, hogy a vajdasági csapat jobb játékerőt képvisel. Ezt bizonyította, hogy már a 3. percben betaláltak a fehér-kékek kapujába. Ezután további 2 szabadkai gól született. A szünet után sem vettek vissza a lendületből a Spartak fiataljai, akik folyamatosan letámadták ellenfelüket. Az építőkösök is többször eljutottak a szabadkaiak kapujához és a 28. percben szépítettek, de akkor már 5-1-re vezetett a Spartak. A szabadkai gyerekeket azonban a bekapott gól sem tudta kizökkenteni, újra és újra eredményes támadásokat tudtak végig vinni. A mérkőzés fölényes, 9-1-es szabadkai győzelemmel ért véget.

Pár órával később újra pályára léptek a vajdaságiak fiataljai, ezúttal a Tápai Tibor vezette Soroksári HC ellen. A szabadkai csapat ugyanolyan lendülettel kezdte ezt a mérkőzését, mint az előzőt, ennek eredményeként az első félidőben 2 gólt is lőttek a fiatal piros-feketéknek. A második félidei játék is hasonló képet mutatott, mint amit az elsőben láthattunk, a végső dudaszóig újabb 4 szabadkai gól született. Ahogy az építőkös gyerekek, a soroksáriak is többször eljutottak ellenfelük kapujáig, ők gólt azonban nem tudtak szerezni. Végül 6-0-s szabadkai győzelemmel ért véget a mérkőzés, így az első fordulót követően a HK Spartak EV Subotica 2 győzelemmel vezeti a tabellát.