A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

FIH delegáció Budapesten!
 735
Szeptember 28-29 között, két napra, a Budapest 2024 alapítvány meghívására, hazánkba utazott Hilary Atkinson, a Gyeplabda Világszövetség rendezvényszervezési manegere. (A nagy világesemények: olimpiák, világbajnokságok, világliga stb. rendezésének előkészítése a feladata.) Szeptember 28-án a Hotel Sofitelben volt egy megbeszélés ahol Szakszövetségünktől Zsoldos András alelnök, ifj Zsoldos András főtitkár és Láng András tornadirekció és zsűri felelős vett részt. A Budapest 2024-et Mizsér Attila és Veszely Katalin képviselte.


Hilary Atkinson
FIH rendezvényszervezési manegere

A megbeszélésen a Szakszövetség az előre megkapott szempontok alapján beszámolt a Magyar gyeplabda jelenlegi helyzetéről, a terveinkről és a lehetőségeinkről. A teremszakág- mivel nem olimpiai sportág – csak érintőlegesen került említésre. Kiemeltük, hogy a magyar gyeplabdasport jelenleg egyetlen gyeplabdára alkalmas műfűvel sem rendelkezik!  Hilary kisasszony beszámolt a Londoni és a Riói olimpia tapasztalatairól. Nagyon biztatott, hogy sikeres kandidálás esetén komolyan készüljünk az olimpiai részvételre, a FIH ehhez - mint Rió esetében a braziloknak - minden támogatást megad. Meglepődtünk, hogy a Brazíliában az olimpia előtt csak egy db műfüves pálya volt. Beszámolt, hogy amennyiben Budapest elnyeri a rendezési jogot 4 db új műfüves pályát bocsát a Szövetség részére.

Ezután az UTE SC klubigazgatója, Őze István vázolta az olimpiával és a gyeplabdával kapcsolatos terveket. Az Újpesti Önkormányzat rendelkezésre bocsájtana egy 900x 100 m es területet az olimpia rendezéséhez, melyen 1 vagy 2 db műfüves gyeplabda edzőpályát terveznek létesíteni az olimpia céljára.  Vállalták, hogy utóhasznosítására az UTE megalakítja a 19. szakosztályát, a gyeplabda szakosztályt. Jelenleg az ÚTE-ban 3000 fiatal sportol és szinte kimeríthetetlen utánpótlás bázissal rendelkeznek (elsősorban a lakótelepek és az agglomeráció)

A 28-i napot a FIH delegációszállással és a tervezett helyszínekre utaztatással kapcsolatos igényeinek megtárgyalása zárta.

29-én a Citadellán a Budapest 2024 képviselői ismertették az olimpia általános rendezési tervét, a Master Plant. Ezen a Szövetség részéről Zsoldos András alelnök és Ferenczi Zsolt női válogatott Szövetségi kapitánya vett részt. A tervezett létesítményeket, a közlekedés a kommunikáció megszervezését mutatták be látványos számítógépes látványterveken. Ezután Paján Viktor létesítményvezető közreműködésével megtekintettük a Ferencvárosi torna klub Népligeti sporttelepét. Ide tervezik az olimpiai gyeplabda stadionokat. Ez egy db 10.000 főt és 1. db 5.000 fős- mobil lelátós gyeplabda stadion, valamint egy bemelegítő pálya lenne. A tervek szerint egy pálya az olimpia után itt is megmaradna, a többieket a Szakszövetség rendelkezésére bocsájtják vidéki gyeplabdás bázisok kialakításához.

Hilary Atkinson kisasszony szemmel áthatóan jó benyomásokkal utazhatott vissza, reméljük az együttműködés folytatódik.