A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

III. forduló
 681
Az utolsó őszi, férfi, felnőtt NBI-es forduló előtt rendezték meg az szezon utolsó U12-es mérkőzését is, melyen a Szent László Gimnázium és a Főnix MSE közös csapata, illetve az Építők HC fiataljai léptek pályára. SZLG-Főnix MSE Lányok – Építők HC 0-9 (0-5)

Az összecsapás első perceitől kezdve érződött a fehér-kék Építők erőfölénye, már a mérkőzés korai szakaszában többször is betaláltak fekete mezes ellenfelük kapujába. De a korai gólok ellenére a fiatal Főnixes és Szent Lászlósok ugyanolyan erőbedobással küzdöttek, mindent megtettek, hogy felvegyék a versenyt ellenfelükkel. Ennek eredményeként több gólhelyzetet is kialakítottak, ezeket gólra váltani azonban sajnos nem sikerült. Az első félidőben az Építők összesen hétszer tudott gólt lőni. A második játékrészre összeszedték magukat a fekete mezesek, követve az edzői utasításokat komolyabb védekezésbe kezdtek, ennek eredményeként a fehér mezesek a korábbinál jóval kevesebbszer tudtak ellenfelük kapujáig eljutni. A második 20 percet kiegyenlített játék jellemezte, nem úgy, mint az első játékrészt. A mérkőzés végére azonban elfáradt az SZLG-Főnix, melyet kihasználva ellenfelük, újabb két gólt tudott szerezni. A mérkőzés 9-0-s Építők győzelemmel ért véget. Góllövők: -; ill. Bartalis Gergő (5’, 15’, 16’), Angyal András (7’), Wesselényi Miksa (14’, 24’, 36’, 37’), Herberth Huba (39’).

Izgalmas, és a gyerekek számára igen tanulságos őszi fordulón vagyunk túl az U12-es bajnokságban. Mindhárom résztvevő csapat a legjobbját nyújtva játszott, az edzőknek nem lehet panaszuk csapataikra. A tavaszi idényt a Főnix MSE fiú csapata várhatja a legelőnyösebb helyzetből, hiszen két győzelemmel, veretlenül vezetik a tabellát. Második helyen az Építők HC fiataljai, míg harmadikként az SZLG DSE – Főnix MSE közös csapata várhatja a folytatást.

 

Előzmények

2016.10.11. :Az U12-es bajnokság október 8-i játéknapján a Főnix MSE és az SZLG DSE – Főnix MSE közös csapatai mérkőztek meg egymással. Főnix MSE – SZLG Főnix 3-0.

A mérkőzést a fekete mezes Főnix kezdte jobban, ezt bizonyítja, hogy már a 3. percben megszerezték a vezetést. Bár sárga mezes ellenfelük több támadást is végigvezetett, de gólt nem értek el. Még az első félidő 16. percében egy újabb fekete mezes Főnix támadást követően született meg a mérkőzés második gólja, melyet az első 20 percben több már nem követett. 2-0-ás állással mentek a pihenőre a csapatok. A második félidőt kiegyenlített küzdelem jellemezte, mindkét csapat többször veszélyesztette ellenfele kapuját. A játékrész egyetlen gólját ezúttal is a fekete mezes Főnix MSE csapata szerezte a 27. percben. A végső hármas sípszó 3-0-s Főnix győzelmet hozott.

 

2016.09.27 : Egy mérkőzéssel elkezdődött a 2016-2017-es Magyar Utánpótlás Bajnokság az U12-es korosztályban. A nyitómérkőzésen a Főnix MSE magabiztosan, 6-1-re nyert az Építők HC ellen.    

A mérkőzés első szakaszában kiegyenlített játékot láthattunk. Mindkét csapat többször veszélyeztette ellenfele kapuját, ám a II. félidőtől kezdve az idősebb és rutinosabb játékosokból álló Főnix kezdett dominálni, így végül is a mérkőzés 6-1-es Főnix győzelemmel zárult.