A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Indulnak az Utánpótlás Bajnokságok!
 680
Az NBI-es gyeplabda szezon pont egy hete rajtolt el, de ne feledkezzünk meg az Utánpótlás korosztályról sem! Holnap délután az NBI-es meccsek előtt az U12-es korosztály játszik majd. (Építők HC – Főnix MSE). Az utánpótlás csapatok azonban nyáron sem maradtak gyeplabdás programok nélkül, az Építők HC és a Főnix MSE is szervezett gyeplabda tábort a gyerekeknek.

Egy hónapja már, hogy a Főnix SE gyeplabdásai nyári táboroztak.  Augusztus 15 és 19 között másodjára rendezték meg a Főnix tábort, ahol érezhetően sikerült az első tábor "gyermekbetegségeit" kijavítani.

 

A részt vevő 18 gyereknek sok élményben lehetett része, ugyanis a gyeplabda tanulás mellett igyekeztek színes programokkal kiegészíteni a tábort. Ilyenek voltak: úszás és önvédelem oktatás. Lohner László harcművész http://onvedelemgyerekeknek.freewb.hu/ ingyen vállalta, hogy megtartja az erőnléti edzéseket és utána egy kis önvédelmi oktatást. Egy születésnapot is ünnepeltünk a táborban.

Utolsó napon gyeplabda szabályoktatást tartott Petővári Balázs, az MGYSZ Játékvezetői bizottságának elnöke és utána levezetett pár meccset a gyerekeknek és mérkőzés-szituációban magyarázta tovább a szabályokat.

 

Örömünkre szolgált, hogy velünk tartott egy ebédre. Az ebédet a Happy Food and Café-ban fogyasztottuk el, ahol kedves kiszolgálást és jó ellátást kaptunk. ( A helyszín megtekinthető )

 

A tábor végén - hagyományainkhoz híven, ha lehet ilyet mondani a második táborra - emlékbe egy pólót kaptak a gyerekek.

 

Barki Bálint

Az Építők Hockey Club nyári táborában idén 28 gyerek kergette a labdát öt napon keresztül. Az edzőtáborban a magyar edzők munkáját már második éve segíti a Bundesliga élvonalába tartozó Crefelder HTC utánpótlás edzője David Lorenz. A tábort minden támogatás és különösen nagy áremelések nélkül tudjuk megtartani. Mindez David mellett - aki társadalmi munkában segít nekünk - Göertz Gábornak köszönhető. Gábor nem csak idehívta régebbi klubja utánpótlás edzőjét, de a tábor ideje alatt vendégül is látta. Köszönjük mindkettőjüknek!

Az edzőtáborban két korosztályban, naponta két edzésen vettek részt a gyerekek. Az egyéni és páros gyakorlatok mellett kispályás és nagypályás játékra is sor került. A nagy meleggel mind a játékosok, mind az edzők megküzdöttek. Elmondhatjuk, hogy ahogyan tavaly, úgy idén is nagyon jó hangulatú hetet töltöttünk együtt és sikerült egy kis darabot a német gyeplabdából meghonosítani.

 

Különösen nagy sikere volt a nagypályás játék mellett az utolsó napokban tartott kispályás mini kupának, ahol a „Sárga bögre görbe bögre” csapat nyert. Reméljük jövőre is hasonlóan nagyszerű nyári tábort tudunk tartani, ami nem csak jó szórakozás, de remek tanulási lehetőség is és újabb lendületet ad a következő idényre.

 

Herberth Balázs