A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Ellepték a gyeplabdás programok a várost!
 713
Hétvégén akármerre járt az ember Zuglótól Wekerléig, mindenhol gyeplabdás programokba ütközött. A Szent Lászlósok képviselték a sportágat a Nagy Sportágválasztón, az U8-U10-es korosztálynak adott volt a program a Wekerle kupán, a Válogatott edzőmeccset játszott Zuglóban.

Eshetett volna egész nap is az eső, de csak addig szakadt le egyszer-kétszer az ég, amíg a Válogatott két csapatra osztva edzőmeccset játszott. Lendületes, pörgős hetven percet játszottak a fiúk.

Később a Sportágválasztón már napsütéses időben jöttek az érdeklődők gyeplabdázni, a leglelkesebbek az 5-15 évesek bizonyultak, de akadt ennél fiatalabb próbálkozó is. A Szent Lászlósok főleg egyszerű alapjait mutatták meg a játéknak, például helyes ütőfogás és a labda eltalálása, kapura lövés. :)

A legkisebbek is kipróbálják, naná:

A XXV. Wekerle napok keretein belül már második alkalommal rendezte meg az Építők HC és a Wekerlei Társas Kör a Wekerle Gyeplabda Kupát. A 7-8 és 9-10 éves gyerekek számára játéklehetőséget nyújtó mini kupára három egyesület hat csapata nevezett.

 

A jó hangulatú mérkőzéseken sokan először játszhattak versenyszerű körülmények között, a klubedzéseken kívül. A rutinosabbnak mondható U10-es korosztályban már komoly csapatjátékot és sok remek egyéni megmozdulást is láthattunk. Reméljük a következő hasonló tornára még több kisiskolást tudunk elcsábítani!

Az eseményt a Kós Károly Általános Iskola és a Magyar Gyeplabda Szakszövetség támogatta.