A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

VII. forduló
 1017
Két mérkőzéssel folytatódott az NBI-es bajnokság. A címvédő, veretlen és eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Soroksári HC fölényesen, 8-1 (5-0)-re győzött a Szt. László-Olcote HC ellen. A vasárnapi mérkőzésen az Építők HC 6-0 (2-0)-ra nyert a Főnix MSE ellen. A bajnoki cím sorsa eldőlt, a Soroksári HC megvédte bajnoki címét, annak ellenére, hogy még egy Soroksár-Építők rangadó hátra van. Gratulálunk a soroksári csapatnak!

 

Előzmények

2017.04.27. : Április 22-én folytatódtak a műfüves NB1-es bajnokság küzdelmei. A szombati játéknap első mérkőzésén az SZLG DSE-Olcote HC nagy csatában 3-1-re nyert a sereghajtó Főnix MSE ellen, míg a másik felnőtt bajnokin a Soroksári HC 6-1-re legyőzte az őket üldöző Építők HC-t.

SZLG DSE-Olcote HC – Főnix MSE 3-1 (1-0)  :A napot a tabella harmadik helyén álló SZLG DSE-Olcote HC és a negyedik Főnix MSE összecsapása nyitotta. A mérkőzés első perceiben a papírformának megfelelően a fehér mezes SZLG-Olcote uralta a játékot, beszorították ellenfelüket. A 12. percben meg is szerezték a vezetést egy büntetőszöglet értékesítésével. A gól után összeszedte magát a sárga mezes csapat, több alkalommal támadták ellenfelük kapuját. Az első félidőben két egyenlő csapat küzdelmét láthattuk, mindkét kapus remek teljesítményének köszönhetően nem esett több gól. A második játékrészt a fehérek kezdték nagyobb lendülettel, ismét beszorították ellenfelüket. A 39. percig kellett várni a következő találatig, amit ismét az SZLG-Olcote szerzett egy kiskornerből. A gólt követően ismét nagyobb fokozatra kapcsolt a Főnix, kevesebb sikerrel ugyan, de több veszélyes támadása is volt a sárga-fekete csapatnak. A 67. percben végül szépíteni tudtak az álláson, a változatosság kedvéért ők is kiskornerből szereztek gólt. A hátralevő percekre mindent beleadott a fehér mezes SZLG-Olcote, letámadták ellenfelüket. Végül egy utolsó másodperces találattal állították be a 3-1-es végeredményt.
Góllövők: Szoják Gábor (12’, 39’), Kanyó Krisztián (70’); illetve Tápai Tibor (67’).

Építők HC – Soroksári HC 1-6 (0-1) : A délután kétségtelenül legfontosabb eseményét az Építők HC és a címvédő Soroksári HC összecsapása jelentette. A mérkőzés létfontosságú szereppel bírt, akár a bajnoki cím is múlhatott a mérkőzés kimenetelén. A mérkőzés első fél órájában két egyenlő csapatot láthattunk a pályán, kiélezett, sportszerű képet mutatott a mérkőzés. A látottak alapján a címvédőnek lehetett több sansza a győzelemre, többször veszélyesztették a fehér-kékek kapuját. Az első gólt végül a 32. percben szerezték a fekete mezesek egy büntetőkorner értékesítéséből. Így 0-1-es állásnál mentek pihenni a csapatok. Az edzői fejtágítást követően a soroksáriak kezdeményeztek, a 40. percben újabb találattal már két góllal vezettek. Ezt az Építők nem hagyta annyiban, egy gyors kontrából szerzett góllal 1-2-re módosították a mérkőzés állását. A címvédő percekkel később visszaállította két gólos előnyét. Izgalmas és harcias mérkőzést láthattunk a pályán. Az 56. percben egy büntetőből szerzett góllal már 1-4 volt az összecsapás állása, miután az Építők védői csak szabálytalanul tudták megállítani a kapura törő soroksári Farkas Imrét, aki higgadtan értékesítette a megítélt hétméterest. A következő percekre összeesett a fehér-kékek védelme, három perc alatt újabb két góllal növelte előnyét a fekete mezes címvédő. A mérkőzés utolsó perceiben már nem történt változás, az Építők mindent beleadva küzdött, hogy javítson az álláson, de gólt már nem tudtak szerezni. A Soroksári HC 6-1-es győzelmet aratott, ezzel szinte biztossá vált az újabb címvédése.
Góllövők: Wesselényi Márton (45’); illetve Farkas Imre (32’, 56’-büntetőből), Majer Bence (40’), Schumacher Anton (52’, 57’, 60’)

2017.04.11. :Eseménydús nappal vette kezdetét a tavaszi szezon. Már az első napon két bajnokságban folytatódtak az ősszel megkezdett küzdelmek. A napot egy NB1-es mérkőzés nyitotta, amit két U14-es követett, a nap végén pedig egy másik NB1-es összecsapás tette fel a pontot az „i”-re.

Soroksári HC – SZLG DSE-Olcote HC 5-0 (1-0)  :A tavasz első mérkőzését az NB1-es tabellát vezető Soroksári HC és a jelenlegi harmadik helyezett SZLG DSE-Olcote HC játszotta. A két csapat kissé álmosan kezdte az összecsapást, sok labdavesztés volt a kapuk előtt. Elsőként a címvédő tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, a 12. percben egy kontra végén meg is szerezték a vezetést. A gól után magához tért a zöld mezes SZLG-Olcote, izgalmas harc alakult ki a pályán a két csapat között. Az eseménydús első félidőben többnyire a piros mezes Soroksár vezetett támadásokat, de a zöldek is több alkalommal eljutottak ellenfelük kapujáig. 1-0-s állásnál mentek a 10 perces pihenőre a csapatok. A második játékrész elején nagyobb fokozatra kapcsolt az SZLG-Olcote, több támadásuk is gólveszélyes volt. A lendület egészen a 48. percig tartott, amikor a Soroksáriak egy felépített támadás végén újabb ponttal növelték előnyüket, majd két perc elteltével már 3 találattal vezetett a címvédő. Az utolsó 20 percre elfáradni látszott az SZLG-Olcote, a mérkőzés végén hibáikat kihasználva két további találattal állította be a Soroksár az 5-0-s végeredményt.
Góllövők:  Olasz Balázs (12’), Ficzere Zsombor (48’), Farkas Imre (50’), Majer Bence (65’), Garcia Alfonso Rodrígez (68’); illetve -.

Építők HC – Főnix MSE 4-0 (1-0) : :A nap utolsó mérkőzését az Építők HC és a Főnix MSE felnőtt csapatai játszották. A délutáni összecsapást a kék mezes Építők kezdte jobban egy 3. perces kiskornerből szerzett góllal. Ez után összeszedte magát a Főnix, remek védőmunkával sorra hárították ellenfelük támadásait. Az első félidőben az Építők dominanciája volt jellemző, több találatot nem tudtak érvényesíteni, 1-0-val mentek pihenni a csapatok. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért, gyors Építők támadások, és azokat remekül semlegesítő Főnix védelem. A 44. percben végül megtört a jég, az Építők ismét betalált. Ezt az 51. és 60. percben újabb találatok követtek. A Főnixnek sikerült támadó formáját átmenteni az utolsó teremmérkőzésükről, több veszélyes támadás vittek végig, legtöbbször a balszerencsén múlott a gól. Végül 4-0-s végeredmény született a találkozón.
Góllövők: Löschnig Viktor (3’), Löschnig Tamás (44’), Wesselényi Farkas (51’), Kozári Benedek (60’); illetve -.

Eredményes első fordulón vagyunk túl, izgalmas tavasz elé néznek a hazai gyeplabda bajnokságok. Folytatás április 22-én ugyanitt.

2016.10.18. :Felhős, helyenként napos idő jellemezte az utolsó őszi NB1-es forduló délutánját, szerencsére az időjárás kegyes volt a csapatokhoz, így az nem befolyásolta a felnőttek sportdélutánját. Két mérkőzéssel, a Főnix MSE és a Soroksári HC, később az Építők HC és az SZLG DSE-Olcote HC közös csapatának összecsapásával zárult a háromfordulós bajnokság őszi szakasza.

Főnix MSE – Soroksári HC 0-15 (0-7):  Ahogy az őszi szezont első fordulója, úgy az utolsó is a Főnix MSE és a Soroksári HC mérkőzésével kezdődött. A sárga mezes pályaválasztók legjobb felállásukkal érkeztek a megmérettetésre, míg ellenfelük tartalékosan állt ki (mindössze kilenc mezőnyjátékossal és egy kapussal). Bár a pályán a Főnixé volt az emberelőny, a jóval rutinosabb játékosokból álló címvédő a legelső perctől kezdve beszorította ellenfelét annak térfelére. Német idegenlégiósuk révén már a hetedik percben megszerezték a vezetést. Az első mérkőzéshez hasonlóan most is a címvédő tudta kihasználni helyzeteit, ez eredményezte, hogy a félidőig összesen 7 gólt lőttek ellenfelüknek. A soroksáriak nem vettek vissza lendületükből, a második játékrészben is végig domináltak, ellenfelük alig-alig tudta a címvédő térfelére vinni a labdát. Ebben a félidőben további 8 alkalommal volt eredményes a címvédő. A mérkőzés 15-0-s soroksári győzelmet hozott, ami mind végeredményben, mind a félidei eredményben kísértetiesen hasonlít a szezonnyitó összecsapásra. Góllövők:  Christian Braunert (7’, 18’, 33’, 34’), Ficzere Zsombor (8’, 35’), Majer Bence (29’, 32’, 56’, 60’), Suba Tamás (35’, 62’), Olasz Balázs (50’, 58’, 70’).

SZLG-Olcote HC – Építők HC 2-3 (1-2)  A nap csúcsmérkőzése, leginkább várt eseménye, az SZLG-Olcote HC és az Építők HC összecsapása volt. Nagy tétje volt, hiszen mindkét csapat esélyes akár a bajnoki cím elhódítására is. A mérkőzést egyértelműen a kék mezes Építők kezdte jobban, a kezdeti nagy lendület eredményeként már a második percben megszerezték a vezetést. Ezt követően a mérkőzés kiegyenlített lett, mégis az Építők tudott jobban érvényesülni. A Szent László-Olcote HC közös csapata a harmincegyedik percben tudott egyenlíteni, ám a félidő utolsó percében lőtt góljával visszaszerezte előnyét az Építők HC, így 1-2-es állásnál mentek a pihenőre a csapatok. A szünetet követően a mérkőzést ugyanaz a játékkép jellemezte, mint a félidő előtt, kiegyensúlyozott játék, mindkét fél mindent beleadva küzdött. A második játékrész első gólját az Építők HC szerezte a 43. percben, kihasználva egy büntető szögletet. Ezt követően magasabb fokozatra kapcsoltak a zöldek, az 50. percben egy kontrát követően sikerült is szépíteniük, az egyenlítés azonban elmaradt. Az utolsó 20 percben már nem születtek gólok, pedig előbb az SZLG-Olcote, később az Építők HC játszhatott több emberes emberelőnyben. A végső dudaszó 2-3-as állásnál szólalt meg, ennek köszönhetően az Építők sokkal előnyösebb helyzetben várhatja a harmadik, tavaszi párharcot. Góllövők: Kalmár Tamás (31’), Szendrei Márton (50’); ill. Wesselényi Márton (2’), Horváth Attila (35’), Babics Zoltán (43’).

Izgalmas őszi idényen vagyunk túl, az első nyolc mérkőzést látva még bárki elnyerheti az aranyérmet. A bajnokság jelen állása szerint veretlenül vezeti a tabellát a Soroksári HC, második az Építők HC. Őket követi kevéssel lemaradva az SZLG DSE és az Olcote HC közös csapat, a sort pedig a második nagypályás bajnokságát játszó Főnix MSE zárja.

2016.09.27. :Két hét szünet után, a harmadik fordulóval és Építők HC - Soroksári HC rangadóval folytatódott a férfi NBI. Eredmények: SZLG-Olcote HC - Főnix MSE 6-1 és Építők HC - Soroksári HC 1-3.

SZLG-Olcote HC - FőniX MSE 6-1 (2-1): A mérkőzés első félidejében főként az SZLG-Olcote zöld mezesei játszottak jobban és, már a 3. percben egy büntetőszögletből megszerezték a vezetést, melyet - alig negyed órával később - újabb zöld mezes gól követett. Meglepetésre a Főnixesek még ebben a játékrészben, egy kontratámadást követően - kihasználva egy védőhibát - szépíteni tudtak. Az első félidőt ezután több sikertelen SZLG-Olcote támadás jellemezte, a csapatok 2-1-es állásnál mentek a nagyszünetre. A második játékrészre megérkezett az eső. A megváltozott időjárási viszonyok látszatra megzavarták az SZLG-Olcote játékosait. A félidő első 15 percében többször volt a Főnixeseknél a labda, egyre jobban törtek a zöld mezesek kapujára, akik azonban jó védekezésüknek köszönhetően elhárították a kapujukra veszélyes támadásokat. A 49. perctől azonban ismét elindult a szekér, a 70. percig újabb 4 gólt szereztek a zöldek. Végül 6-1-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

Építők HC - Soroksári HC 3-1 (1-0): Mindkét csapat két győzelemmel, pontegyenlőséggel érkezett a mérkőzésre, és mindkét gárda a győzelmet tűzte ki célként az összecsapás előtt. Az első félidőt kiegyensúlyozott játék jellemezte, mindkét csapat többször is veszélyeztette ellenfele kapuját, eredményesek azonban csak az építőkösök tudtak lenni, a 20. percben egy gyors kontratámadást követően. Az első 35 perc végén 1-0-s Építők vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. Az edzők fejtágítása után, a második játékrész első felét szintén kiegyensúlyozott játék jellemezte. A 47. percben aztán egy súlyos védelmi hibát követően büntetőhöz jutottak a fekete mezes soroksáriak, akik érvényesítve azt, visszahozták a győzelem reményét. Ezt követően mindkét csapat magasabb fokozatba kapcsolt. Bár a büntető megítélését követően az Építők HC végleges emberhátrányba került, ez kevésszer éreztette hatását, a fehér mezesek emberhátrányban is fel tudták venni a versenyt a címvédővel szemben. Az 55. percben azonban a soroksáriak egy újabb támadást követően megfordították a mérkőzés állását, így már 2-1-re vezetett a fekete mezes címvédő, majd egészen a mérkőzés végén, a 69. percben vitte be a kegyelemdöfést a emberhátrányban játszó ellenfelének. A mérkőzés 3-1-es soroksári győzelemmel ért véget. A soroksári gárda komoly lépést tett az újabb címvédés felé.

2016.09.27. :Újabb két mérkőzéssel folytatódott a 2016-2017-es Magyar Bajnokság. A rangadón, a címvédő Soroksári HC 2-1-re győzött az Szt.László-Olcote ellen, míg az Építők HC 6-1 nyert a Főnix MSE ellen.

Soroksári HC - SZLG-Olcote HC 2-1 (0-0) Az utánpótlás mérkőzések után a felnőttek következtek. Az NB1 2. fordulója a Soroksári HC és az SZLG-Olcote HC rangadójával nyílt. A két csapat egyenlő félként állt fel a pályára. Az első félidő gól nélkül ért véget, a két csapat nagyszerűen játszva igen kevésszer engedte ellenfelét a kapujához. Az első gólig egészen a 45. percig kellett várni, a vezetést az SZLG-Olcote HC szerezte meg egy gyors kontratámadásból. A Soroksáriak azonban nem hagyták magukat, 6 percen belül sorozatos büntetőkorner lövések után egyenlítettek, majd pár perc elteltével már át is vették a vezetést. Az utolsó 12 percben ezután már nem volt változás, 2-1-es soroksári győzelmet hozott a rangadó, egy izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzés volt.

Építők HC - Főnix MSE 6-1 (3-0) Az esélyesebb Építők HC kezdetben nem tudta teljesen uralni a pályát, de a fehérek hamar belelendültek, az első félidőben 3 gólt is lőttek ellenfelüknek. A második félidőben is folytatódott az Építők dominanciája, ami újabb 3 gólt eredményezett.


Fotó: Kassai Attila

Majd a mérkőzés 70. percében jött a "dráma". A Főnix egy gyors kontratámadás végén sikerrel vette be ellenfele kapuját, így Kerekes Tamás lévén megszerezték a sárga-feketék idei első NB1-es góljukat. A mérkőzés a kora délelőtti U12-es mérkőzéshez hasonlóan 6-1-es eredménnyel zárult, azonban míg a kicsiknél a fekete mezes Főnix bizonyult jobbnak, addig a felnőtteknél az Építők csapata szerezte meg a 3 pontot.

2016.09.13 : Két mérkőzéssel elkezdődött a 2016-2017-es Magyar Bajnokság. A nyitómérkőzésen a címvédő Soroksári HC fölényesen nyert a Főnix MSE ellen. A második mérkőzésen az Építők HC 3-1-re nyerte az Szt. László-Oclote HC elleni rangadót.