A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok a Soroksári HC
 2719
A hétvégi záróforduló rangadóján a Soroksári HC 2-1-re legyőzte az Építők HC-t és megvédte bajnoki címét. Ha jól számolunk ez a soroksáriak 7. bajnoki címe zsinórban. Nem semmi teljesítmény, gratulálunk! A másik mérkőzésen a BEK Challenge III-ra készülő Szt. László-Olcote csak nehezen tudott nyerni az Főnix MSE ellen. Végeredmény: I. Soroksári HC, II. Építők HC, III.Szt. László - Olcote HC, IV. Főnix MSE. (Részletes beszámoló és értékelés hamarosan…) Nyilatkozatok...

 

Nyilatkozatok

Tápai Tibor, edző Soroksári HC: : "Örülök, hogy sikerült megvédeni a bajnoki címünket, fiatalabb és idősebb játékosaink remekül megértették egymást, külföldi játékosaink hamar hozzászoktak a gumigranulátummal feltöltött műfűhöz. Heti egy edzéssel tudtunk készülni, szerencsére a klub edzéseken megfelelő volt legtöbbször a létszámunk. Idén nem vesztettünk pontot, tavaly ez nem sikerült. A négy csapatos bajnokság három fordulós lebonyolítása megfelelően lezajlott. A nemzetközi tétmeccsek hiánya általánosan látszott minden együttesen. A játékosok technikai képzettsége közötti különbség, meghatározta a végső sorrendet. A szervezés, és a játékvezetés idén is, most már hagyományosan elősegítette a zavartalan rendezést. A közvetítések, és az új eredményjelző egy komolyabb hangulatot tudott adni. Külön öröm, hogy két játékosunk is egyéni díjat szerzett, Ficzere Zsombor gólkirály, Petővári Balázs legjobb kapus címmel gazdagodott. A Főnix SE csapatában több játékosunk is szerepelt kölcsönben. Jövőre szeretnénk második csapatot, meglátjuk, hogy a nyáron mennyi változás lesz a játékos létszámunkban, és a többi csapatnál. Gratulálok Löschnig Tamásnak a legjobb játékos címhez!"

A Soroksári HC játékosai: Bordás Zsolt, Petővári Balázs kapusok, Losonci Zoltán, Losonci György, Strausz György, Kosárszky Norbert, Ficzere Zsombor, Farkas Imre, Ujvári Viktor, Olasz Balázs, Langer Bálint, Horovitz Tamás, Fonso Rodriguez, Anton Schumacher, Christian Braunnert, Suba Tamás, Majer Bence, Sági Dávid, Tápai Márk, Léber Sebastian

Zsoldos András, alelnök, MGYSZ: " Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a kommentátori feladataim okán szinte minden mérkőzést láttam. A Soroksár teljesen megérdemelten nyert. Minden csapatrészében a legjobb csapat volt.  A külföldi igazolásokat is kiválóan alkalmazták. Egy játékosuk honosítását kezdeményeztük.  Gratulálok ezúton is. Az Építőknél nagyon pozitívan értékelem a fiatal játékosok szisztematikus beépítését a csapatba. Még két három év és meghatározó játékosai lehetnek csapatuknak. Nagy csalódás a Szt. László –Olcote szereplése. Ebben az évben mintha nem vették volna komolyan ezt a bajnokságot. A Főnixben vannak tehetségek, de valahogy nem akar csapattá formálódni.

A háttérmunka viszont egyre profibb. Szűcs Ádám és a két hölgy, Krisztina és a Georgina kezd már európai szinten működni. Örültem az eredményjelző tábla debütálásának, sajnálom, hogy ez egyes focistának nem tetszett. Végül szerencsére nem tudtak jelentős kárt okozni. (a táblát már megjavítva visszakaptuk) Ősztől újra üzemel. Annak is örülhetünk, hogy sportszerű körülmények között különösebb fegyelmi problémák nélkül ment le a bajnokság. Ami hiányzik, hogy ugyan vannak jó képességű játékvezetőink, de számukat minimum meg kellene duplázni. Köszönet a Streamsport részére a profi közvetítésért.

Most minden tekintet a válogatott EB szereplésére irányul, Nehéz lesz de a sportág alapvető, mondhatni meghatározó érdeke a továbbjutás."

Előzmények

2017.04.27. : Április 22-én folytatódtak a műfüves NB1-es bajnokság küzdelmei. A szombati játéknap első mérkőzésén az SZLG DSE-Olcote HC nagy csatában 3-1-re nyert a sereghajtó Főnix MSE ellen, míg a másik felnőtt bajnokin a Soroksári HC 6-1-re legyőzte az őket üldöző Építők HC-t.

SZLG DSE-Olcote HC – Főnix MSE 3-1 (1-0)  :A napot a tabella harmadik helyén álló SZLG DSE-Olcote HC és a negyedik Főnix MSE összecsapása nyitotta. A mérkőzés első perceiben a papírformának megfelelően a fehér mezes SZLG-Olcote uralta a játékot, beszorították ellenfelüket. A 12. percben meg is szerezték a vezetést egy büntetőszöglet értékesítésével. A gól után összeszedte magát a sárga mezes csapat, több alkalommal támadták ellenfelük kapuját. Az első félidőben két egyenlő csapat küzdelmét láthattuk, mindkét kapus remek teljesítményének köszönhetően nem esett több gól. A második játékrészt a fehérek kezdték nagyobb lendülettel, ismét beszorították ellenfelüket. A 39. percig kellett várni a következő találatig, amit ismét az SZLG-Olcote szerzett egy kiskornerből. A gólt követően ismét nagyobb fokozatra kapcsolt a Főnix, kevesebb sikerrel ugyan, de több veszélyes támadása is volt a sárga-fekete csapatnak. A 67. percben végül szépíteni tudtak az álláson, a változatosság kedvéért ők is kiskornerből szereztek gólt. A hátralevő percekre mindent beleadott a fehér mezes SZLG-Olcote, letámadták ellenfelüket. Végül egy utolsó másodperces találattal állították be a 3-1-es végeredményt.
Góllövők: Szoják Gábor (12’, 39’), Kanyó Krisztián (70’); illetve Tápai Tibor (67’).

Építők HC – Soroksári HC 1-6 (0-1) : A délután kétségtelenül legfontosabb eseményét az Építők HC és a címvédő Soroksári HC összecsapása jelentette. A mérkőzés létfontosságú szereppel bírt, akár a bajnoki cím is múlhatott a mérkőzés kimenetelén. A mérkőzés első fél órájában két egyenlő csapatot láthattunk a pályán, kiélezett, sportszerű képet mutatott a mérkőzés. A látottak alapján a címvédőnek lehetett több sansza a győzelemre, többször veszélyesztették a fehér-kékek kapuját. Az első gólt végül a 32. percben szerezték a fekete mezesek egy büntetőkorner értékesítéséből. Így 0-1-es állásnál mentek pihenni a csapatok. Az edzői fejtágítást követően a soroksáriak kezdeményeztek, a 40. percben újabb találattal már két góllal vezettek. Ezt az Építők nem hagyta annyiban, egy gyors kontrából szerzett góllal 1-2-re módosították a mérkőzés állását. A címvédő percekkel később visszaállította két gólos előnyét. Izgalmas és harcias mérkőzést láthattunk a pályán. Az 56. percben egy büntetőből szerzett góllal már 1-4 volt az összecsapás állása, miután az Építők védői csak szabálytalanul tudták megállítani a kapura törő soroksári Farkas Imrét, aki higgadtan értékesítette a megítélt hétméterest. A következő percekre összeesett a fehér-kékek védelme, három perc alatt újabb két góllal növelte előnyét a fekete mezes címvédő. A mérkőzés utolsó perceiben már nem történt változás, az Építők mindent beleadva küzdött, hogy javítson az álláson, de gólt már nem tudtak szerezni. A Soroksári HC 6-1-es győzelmet aratott, ezzel szinte biztossá vált az újabb címvédése.
Góllövők: Wesselényi Márton (45’); illetve Farkas Imre (32’, 56’-büntetőből), Majer Bence (40’), Schumacher Anton (52’, 57’, 60’)

2017.04.11. :Eseménydús nappal vette kezdetét a tavaszi szezon. Már az első napon két bajnokságban folytatódtak az ősszel megkezdett küzdelmek. A napot egy NB1-es mérkőzés nyitotta, amit két U14-es követett, a nap végén pedig egy másik NB1-es összecsapás tette fel a pontot az „i”-re.

Soroksári HC – SZLG DSE-Olcote HC 5-0 (1-0)  :A tavasz első mérkőzését az NB1-es tabellát vezető Soroksári HC és a jelenlegi harmadik helyezett SZLG DSE-Olcote HC játszotta. A két csapat kissé álmosan kezdte az összecsapást, sok labdavesztés volt a kapuk előtt. Elsőként a címvédő tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, a 12. percben egy kontra végén meg is szerezték a vezetést. A gól után magához tért a zöld mezes SZLG-Olcote, izgalmas harc alakult ki a pályán a két csapat között. Az eseménydús első félidőben többnyire a piros mezes Soroksár vezetett támadásokat, de a zöldek is több alkalommal eljutottak ellenfelük kapujáig. 1-0-s állásnál mentek a 10 perces pihenőre a csapatok. A második játékrész elején nagyobb fokozatra kapcsolt az SZLG-Olcote, több támadásuk is gólveszélyes volt. A lendület egészen a 48. percig tartott, amikor a Soroksáriak egy felépített támadás végén újabb ponttal növelték előnyüket, majd két perc elteltével már 3 találattal vezetett a címvédő. Az utolsó 20 percre elfáradni látszott az SZLG-Olcote, a mérkőzés végén hibáikat kihasználva két további találattal állította be a Soroksár az 5-0-s végeredményt.
Góllövők:  Olasz Balázs (12’), Ficzere Zsombor (48’), Farkas Imre (50’), Majer Bence (65’), Garcia Alfonso Rodrígez (68’); illetve -.

Építők HC – Főnix MSE 4-0 (1-0) : :A nap utolsó mérkőzését az Építők HC és a Főnix MSE felnőtt csapatai játszották. A délutáni összecsapást a kék mezes Építők kezdte jobban egy 3. perces kiskornerből szerzett góllal. Ez után összeszedte magát a Főnix, remek védőmunkával sorra hárították ellenfelük támadásait. Az első félidőben az Építők dominanciája volt jellemző, több találatot nem tudtak érvényesíteni, 1-0-val mentek pihenni a csapatok. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért, gyors Építők támadások, és azokat remekül semlegesítő Főnix védelem. A 44. percben végül megtört a jég, az Építők ismét betalált. Ezt az 51. és 60. percben újabb találatok követtek. A Főnixnek sikerült támadó formáját átmenteni az utolsó teremmérkőzésükről, több veszélyes támadás vittek végig, legtöbbször a balszerencsén múlott a gól. Végül 4-0-s végeredmény született a találkozón.
Góllövők: Löschnig Viktor (3’), Löschnig Tamás (44’), Wesselényi Farkas (51’), Kozári Benedek (60’); illetve -.

Eredményes első fordulón vagyunk túl, izgalmas tavasz elé néznek a hazai gyeplabda bajnokságok. Folytatás április 22-én ugyanitt.

2016.10.18. :Felhős, helyenként napos idő jellemezte az utolsó őszi NB1-es forduló délutánját, szerencsére az időjárás kegyes volt a csapatokhoz, így az nem befolyásolta a felnőttek sportdélutánját. Két mérkőzéssel, a Főnix MSE és a Soroksári HC, később az Építők HC és az SZLG DSE-Olcote HC közös csapatának összecsapásával zárult a háromfordulós bajnokság őszi szakasza.

Főnix MSE – Soroksári HC 0-15 (0-7):  Ahogy az őszi szezont első fordulója, úgy az utolsó is a Főnix MSE és a Soroksári HC mérkőzésével kezdődött. A sárga mezes pályaválasztók legjobb felállásukkal érkeztek a megmérettetésre, míg ellenfelük tartalékosan állt ki (mindössze kilenc mezőnyjátékossal és egy kapussal). Bár a pályán a Főnixé volt az emberelőny, a jóval rutinosabb játékosokból álló címvédő a legelső perctől kezdve beszorította ellenfelét annak térfelére. Német idegenlégiósuk révén már a hetedik percben megszerezték a vezetést. Az első mérkőzéshez hasonlóan most is a címvédő tudta kihasználni helyzeteit, ez eredményezte, hogy a félidőig összesen 7 gólt lőttek ellenfelüknek. A soroksáriak nem vettek vissza lendületükből, a második játékrészben is végig domináltak, ellenfelük alig-alig tudta a címvédő térfelére vinni a labdát. Ebben a félidőben további 8 alkalommal volt eredményes a címvédő. A mérkőzés 15-0-s soroksári győzelmet hozott, ami mind végeredményben, mind a félidei eredményben kísértetiesen hasonlít a szezonnyitó összecsapásra. Góllövők:  Christian Braunert (7’, 18’, 33’, 34’), Ficzere Zsombor (8’, 35’), Majer Bence (29’, 32’, 56’, 60’), Suba Tamás (35’, 62’), Olasz Balázs (50’, 58’, 70’).

SZLG-Olcote HC – Építők HC 2-3 (1-2)  A nap csúcsmérkőzése, leginkább várt eseménye, az SZLG-Olcote HC és az Építők HC összecsapása volt. Nagy tétje volt, hiszen mindkét csapat esélyes akár a bajnoki cím elhódítására is. A mérkőzést egyértelműen a kék mezes Építők kezdte jobban, a kezdeti nagy lendület eredményeként már a második percben megszerezték a vezetést. Ezt követően a mérkőzés kiegyenlített lett, mégis az Építők tudott jobban érvényesülni. A Szent László-Olcote HC közös csapata a harmincegyedik percben tudott egyenlíteni, ám a félidő utolsó percében lőtt góljával visszaszerezte előnyét az Építők HC, így 1-2-es állásnál mentek a pihenőre a csapatok. A szünetet követően a mérkőzést ugyanaz a játékkép jellemezte, mint a félidő előtt, kiegyensúlyozott játék, mindkét fél mindent beleadva küzdött. A második játékrész első gólját az Építők HC szerezte a 43. percben, kihasználva egy büntető szögletet. Ezt követően magasabb fokozatra kapcsoltak a zöldek, az 50. percben egy kontrát követően sikerült is szépíteniük, az egyenlítés azonban elmaradt. Az utolsó 20 percben már nem születtek gólok, pedig előbb az SZLG-Olcote, később az Építők HC játszhatott több emberes emberelőnyben. A végső dudaszó 2-3-as állásnál szólalt meg, ennek köszönhetően az Építők sokkal előnyösebb helyzetben várhatja a harmadik, tavaszi párharcot. Góllövők: Kalmár Tamás (31’), Szendrei Márton (50’); ill. Wesselényi Márton (2’), Horváth Attila (35’), Babics Zoltán (43’).

Izgalmas őszi idényen vagyunk túl, az első nyolc mérkőzést látva még bárki elnyerheti az aranyérmet. A bajnokság jelen állása szerint veretlenül vezeti a tabellát a Soroksári HC, második az Építők HC. Őket követi kevéssel lemaradva az SZLG DSE és az Olcote HC közös csapat, a sort pedig a második nagypályás bajnokságát játszó Főnix MSE zárja.

2016.09.27. :Két hét szünet után, a harmadik fordulóval és Építők HC - Soroksári HC rangadóval folytatódott a férfi NBI. Eredmények: SZLG-Olcote HC - Főnix MSE 6-1 és Építők HC - Soroksári HC 1-3.

SZLG-Olcote HC - FőniX MSE 6-1 (2-1): A mérkőzés első félidejében főként az SZLG-Olcote zöld mezesei játszottak jobban és, már a 3. percben egy büntetőszögletből megszerezték a vezetést, melyet - alig negyed órával később - újabb zöld mezes gól követett. Meglepetésre a Főnixesek még ebben a játékrészben, egy kontratámadást követően - kihasználva egy védőhibát - szépíteni tudtak. Az első félidőt ezután több sikertelen SZLG-Olcote támadás jellemezte, a csapatok 2-1-es állásnál mentek a nagyszünetre. A második játékrészre megérkezett az eső. A megváltozott időjárási viszonyok látszatra megzavarták az SZLG-Olcote játékosait. A félidő első 15 percében többször volt a Főnixeseknél a labda, egyre jobban törtek a zöld mezesek kapujára, akik azonban jó védekezésüknek köszönhetően elhárították a kapujukra veszélyes támadásokat. A 49. perctől azonban ismét elindult a szekér, a 70. percig újabb 4 gólt szereztek a zöldek. Végül 6-1-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

Építők HC - Soroksári HC 3-1 (1-0): Mindkét csapat két győzelemmel, pontegyenlőséggel érkezett a mérkőzésre, és mindkét gárda a győzelmet tűzte ki célként az összecsapás előtt. Az első félidőt kiegyensúlyozott játék jellemezte, mindkét csapat többször is veszélyeztette ellenfele kapuját, eredményesek azonban csak az építőkösök tudtak lenni, a 20. percben egy gyors kontratámadást követően. Az első 35 perc végén 1-0-s Építők vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. Az edzők fejtágítása után, a második játékrész első felét szintén kiegyensúlyozott játék jellemezte. A 47. percben aztán egy súlyos védelmi hibát követően büntetőhöz jutottak a fekete mezes soroksáriak, akik érvényesítve azt, visszahozták a győzelem reményét. Ezt követően mindkét csapat magasabb fokozatba kapcsolt. Bár a büntető megítélését követően az Építők HC végleges emberhátrányba került, ez kevésszer éreztette hatását, a fehér mezesek emberhátrányban is fel tudták venni a versenyt a címvédővel szemben. Az 55. percben azonban a soroksáriak egy újabb támadást követően megfordították a mérkőzés állását, így már 2-1-re vezetett a fekete mezes címvédő, majd egészen a mérkőzés végén, a 69. percben vitte be a kegyelemdöfést a emberhátrányban játszó ellenfelének. A mérkőzés 3-1-es soroksári győzelemmel ért véget. A soroksári gárda komoly lépést tett az újabb címvédés felé.

2016.09.27. :Újabb két mérkőzéssel folytatódott a 2016-2017-es Magyar Bajnokság. A rangadón, a címvédő Soroksári HC 2-1-re győzött az Szt.László-Olcote ellen, míg az Építők HC 6-1 nyert a Főnix MSE ellen.

Soroksári HC - SZLG-Olcote HC 2-1 (0-0) Az utánpótlás mérkőzések után a felnőttek következtek. Az NB1 2. fordulója a Soroksári HC és az SZLG-Olcote HC rangadójával nyílt. A két csapat egyenlő félként állt fel a pályára. Az első félidő gól nélkül ért véget, a két csapat nagyszerűen játszva igen kevésszer engedte ellenfelét a kapujához. Az első gólig egészen a 45. percig kellett várni, a vezetést az SZLG-Olcote HC szerezte meg egy gyors kontratámadásból. A Soroksáriak azonban nem hagyták magukat, 6 percen belül sorozatos büntetőkorner lövések után egyenlítettek, majd pár perc elteltével már át is vették a vezetést. Az utolsó 12 percben ezután már nem volt változás, 2-1-es soroksári győzelmet hozott a rangadó, egy izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzés volt.

Építők HC - Főnix MSE 6-1 (3-0) Az esélyesebb Építők HC kezdetben nem tudta teljesen uralni a pályát, de a fehérek hamar belelendültek, az első félidőben 3 gólt is lőttek ellenfelüknek. A második félidőben is folytatódott az Építők dominanciája, ami újabb 3 gólt eredményezett.


Fotó: Kassai Attila

Majd a mérkőzés 70. percében jött a "dráma". A Főnix egy gyors kontratámadás végén sikerrel vette be ellenfele kapuját, így Kerekes Tamás lévén megszerezték a sárga-feketék idei első NB1-es góljukat. A mérkőzés a kora délelőtti U12-es mérkőzéshez hasonlóan 6-1-es eredménnyel zárult, azonban míg a kicsiknél a fekete mezes Főnix bizonyult jobbnak, addig a felnőtteknél az Építők csapata szerezte meg a 3 pontot.

2016.09.13 : Két mérkőzéssel elkezdődött a 2016-2017-es Magyar Bajnokság. A nyitómérkőzésen a címvédő Soroksári HC fölényesen nyert a Főnix MSE ellen. A második mérkőzésen az Építők HC 3-1-re nyerte az Szt. László-Oclote HC elleni rangadót.