A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Elnökségi ülés
 803
2016. augusztus 17-én, a szövetségi irodában, az MGYSZ elnökség kibővített ülésen tárgyalta meg a 2016-2017-es gyeplabda szezon megrendezésével kapcsolatos feladatokat.

Tájékoztató az elnökségi ülésről

Napirendi pontok:

 1. Általános elnökségi tájékoztató
 2. ARES Hockey Club’94 tagfelvételi kérelme
 3. 2016-17. évi bajnokságok és terembajnokságok kiírása
 4. Szabadidős kispályás bajnokság
 5. A 2015-16. évi U10 bajnokság óvási ügye, az utánpótlás bajnokság légköre
 6. Nemzeti felnőtt válogatottak csapatvezető választás, szövetségi kapitányok és edzők kinevezése
 7. Nemzeti utánpótlás válogatottak csapatvezető választás, szövetségi kapitányok és edzők kinevezése
 8. Média

Zsoldos András megtartotta az elnökségi tájékoztatót, az ARES HC képviselője nem jelent meg az ülésen, így a tagfelvételi kérelemről érdemben nem lehetett tárgyalni.

A bajnokságok és terembajnokságok kiírásában a következő változásokat fogadta el az elnökség:

A férfi bajnokság 3 fordulós lesz, pontegyenlőséget csak rájátszás dönthet el, döntetlen esetén az EHF szabályzata szerint. - Női kispályás műfüves bajnokság megrendezésre kerül (felelős Szendrei Péter) - A férfi terembajnokság programja a tavalyi szezonhoz képest ritkább lesz. - A női terembajnokság mérkőzéseinek egy része a férfi mérkőzések között kerül megrendezésre. - Minden nevezési lapon játékvezetői listát kell leadni.

 

A MGYSZ elnöksége megszavazta, hogy a 2016-17. évi szabadidős bajnokság megszervezését támogatja. A FŐNIX MSE pályára korhatár és regisztráció nélküli szabadidős bajnokságot kell kiírni, ahol bárki kipróbálhatja magát. A verseny szervezését a FŐNIX MSE vállalja.

Az elnökség célkitűzései között szerepel, hogy az utánpótlás bajnokságok légkörén javítson. A játékvezetők, de elsősorban a zsűri felelőssége, hogy a pályán történt fegyelemsértések a fegyelmi bizottság elé kerüljenek. Minden játékvezető és játékos írja alá az EHF Code of Conduct dokumentumot. Utánpótlás bajnokságban a kiskorú játékvezetőktől nem várható el, hogy a szülői bekiabálásokat kezeljék. Az MGYSZ fórumain közzé kell tenni, hogy a nem megfelelő magatartás súlyos pénzbüntetést von maga után.

A MGYSZ elnöksége megszavazta az alábbi kinevezéseket:

Férfi válogatott:

 • Csapatvezető: Balázs Lajos
 • Szövetségi kapitány: Tápai Tibor

Női válogatott:

 • Csapatvezető: Szendrei Péter
 • Szövetségi kapitány: Ferenczi Zsolt
 • Edző: Szendrei Áron

Fiú válogatottak:

 • Vezető edző: Herberth Pál

Leány válogatott:

 • Csapatvezető: Szendrei Péter
 • Szövetségi kapitány: Ferenczi Zsolt
 • Edzők: Bakk Nikoletta és Szendrei Áron

A Szövetség fontos feladatnak tekinti a mérkőzések élő, illetve csúsztatott élő közvetítését és a sportág online megjelenését, amihez eddig a streamsport.hu volt a partnerünk. A további együttműködés tárgyalás alatt. Pantocsik Ferenc, a Streamsport képviselője jelen volt az elnökségi ülésen, eddigi munkája is remekül segítette a gyeplabda népszerűsítését.