A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Gyeplabda az Olimpián? Igen! Kövesd az eseményeket Te is!
 743
Sokan nem tudják, de a gyeplabda nem tegnap óta szerepel az Olimpiai játékok programjában, hanem egészen pontosan 1908 óta. A férfi és a női tornán is 12-12 csapat küzd az olimpiai bajnoki címért. A lebonyolítás mindkét nem esetében megegyezik. A válogatottakat két hatos csoportba osztották, a körmérkőzéses szakasz befejezése után, az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe, s onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Holnap lesz az Olimpia női tornáján az elődöntő, ahol 17:00-kor Hollandia és Németország, 22:00-kor pedig Új-Zéland és Nagy-Britannia mérkőzik egymással. A holland női csapat a német férfi csapathoz hasonlóan címvédő, ők lettek a bajnokok a londoni játékokon 2012-ben. A döntő mérkőzéseket augusztus 19-én láthatjuk majd, sajnos kommentátor nélkül, de az M4 Sport online oldalán néhány mérkőzés teljes egészében elérhető.

A férfi torna elődöntői a mai napon lesznek, 17:00-tól Németország játszik Argentínával. Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, a németek kiváló technikával játszottak Új-Zéland ellen a negyeddöntőben és világbajnoki címük megtartásáért keményen fognak küzdeni. Este tízkor pedig Belgium és Hollandia méri össze erejét.

Miért kellene megnézned?

„One of the oldest Olympic sports, hockey boasts great skill and bravery, plenty of goals, clever tactics and thrilling penalty shoot-outs.”

A gyeplabda az egyik legrégebbi olimpiai sportág, nagy ügyességet és bátorságot igényel, egy játék gólokkal, kiváló taktikákkal és izgalmas büntetőkkel.  Az Olimpián részt vevő csapatok technikai tudása mindenképpen érdemes arra, hogy nyomon kövessük a verseny állását. 

Így néz ki a Rióban a Gyeplabda Centrum!

 

 

Mesés, nem igaz? :)

Források: