A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Háromnapos HockeyMagic volt júniusban!
 1126
A gyeplabdás gyerekek júniusban sem maradtak program nélkül! Álló Marcell szervezésében háromnapos programon vehettek részt a Főnix pályán, ez volt a HockeyMagic Caravan. Két külföldi edző tartotta a foglalkozásokat, a kommunikáció főként angol, de néha német nyelven zajlott. Tomislav Jamicic és Dick Besters edzők közel negyven gyereknek és öt edzőnek adtak inspirációt és motivációt a rekord melegben, hogy hogyan és mitől tudnának edzésről edzésre fejlődni, új dolgokat tanulni.

Tomislav trükkjei jó eséllyel sok-sok edzésre lefoglalják majd az összes résztvevő korosztályt, hogy mivel egészítsék ki a pályán töltött időt.

A tábor sikeressége megkérdőjelezhetetlen, nagyon jó volt hallani, hogy már most több gyerek és szülő a jövő évre tekint előre. A három nap alatt lehetőség volt az ütemes labdavezetéstől egészen addig eljutni, hogy az utolsó napon már bekötött szemmel is gólt tudtak szerezni a játékosok.

Az első napon a fókusz a helyes labdavezetésen és a jó ütemben történő cselezésen volt, míg a második napon a különböző góllövő technikákat sajátíthatták el a gyerekek, hasznos egyéni tanácsokkal ellátva. Az utolsó napra maradt az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő levegőben való játék, valamint néhány meglehetősen nehéz, nagy koncentrációt igénylő lövés.

 

Ezúton is szeretném megköszönni a szervezésben nyújtott segítséget Barki Bálintnak és Gábor Tamásnak a Főnix MSE csapatából, valamint a nagyszerű és áldozatos munkát végző edzőknek: Bakk Nikoletta, Házman Violetta, Fekete Réka és Szendrei Áron.

Úgy érzem ez az igen fárasztó három nap megmutatta, hogy miért is érdemes a magyar gyeplabda utánpótlására időt, energiát és pénzt áldozni, óriási élmény volt ennyi tehetséges gyerekkel és edzővel együtt dolgozni.

Folytassuk jövőre!

Az eseményről készült videót az EHF is megosztotta saját honlapján, illetve facebook oldalán.

Előzmények

Idén június 23-25 között Magyarországra érkezik az EHF HockeyMagic Caravan elnevezésű rendezvénye, ahol két profi, Hollandiából érkező edző tart a gyerekeknek foglalkozást, magyar edzők segítségével. Ez a rendezvénysorozat már évek óta fut az EHF támogatásával, az eddigi tapasztalatok alapján ahol megfordulnak, ott visszatérő vendégekké válnak és szoros együttműködést tudnak kialakítani a rendező klubokkal / szövetségekkel.    

Fontos kiemelni, hogy bár ez a három nap teljes egészében a gyerekekről szól, de a részt vevő edzők hosszú távon is profitálhatnak belőle, így a három nap “trükkjeit” be lehet építeni a mindennapos edzéstervbe is.

Az edzők: Tomislav Jamicic, az EHF Coaches 4 Europe Tier2-es edzőképzés egyik vezetője és Dick Besters, aki egy saját utánpótlás képzéssel kapcsolatos iskolát futtat Ronin Outdoor néven Hollandiában.

A három napos rendezvény minden klub számára nyitva áll, jelenleg 35 gyereket tudunk fogadni a követkető feltételekkel:

 • Helyszín: METRO sport műfüves gyeplabda pályája, 1162 Budapest, Csömöri út 158.
 • Ár: 9.000 Ft, ami tartalmazza a felnőtt adag ebédet mindhárom napra. Az ebéd a sportpálya büféjében lesz.
 • Korosztály: 8-18 éves korig lányok és fiúk.
 • Túljelentkezés esetén a szervezők jogköre eldönteni, hogy kibővítik-e a létszámot, vagy csak az első 35 jelentkező vehet részt.
 • A gyerek érvényes TAJ kártyával kell, hogy rendelkezzen, aminek a másolatát a tábori napokra magával kell hoznia
 • Angol nyelvtudás nem szükséges, a magyar segítők fordítanak

A várható program minden napra a következőképpen alakul 9 és 16 óra között:

 • Megbeszélés az edzőkkel
 • Edzés
 • Ebéd
 • Megbeszélés az edzőkkel
 • HockeyMagic trükkök
 • Meccsek/verseny feladatok
 • Zárás

Jelentkezni ezen az E-mail címen lehet. Kérem a jelentkezésnél az egyesületet és a játékos születési idejét is feltüntetni.

Jelentkezési határidő: 2016.06.10. Kérdés esetén a fenti email cím, vagy a 06209803896 telefonszámon keressetek