A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Hetedik a Szt. László-Olcote HC
 1152
A 7. helyen végzett a Szt. László-Olcote HC csapata szlovéniai Predanovciban rendezett Eurohockey Club Champions Challenge harmadik csoportjában. A tornát a török Highway HC és a portugál Clube de Futebol Uniao de Lamas nyerte. Hozzátesszük, hogy az egyik csoportban 3, míg a másikban 4 csapat volt. A lejátszott mérkőzések száma nem volt azonos. Nem volt keresztbe játszás, vagy döntő, ennek ellenére az EHF ki tudta számolni a végső sorrendet.

2016.05.19: Kiss Katinka BEK összefoglalója :Az első görögök ellen játszott meccsen a labda birtoklása nyolcvan százalékban a magyar csapaté volt, viszont a helyzeteket nem sikerült kihasználni. A csapat egyenletesen teljesített. A támadásépítés jó volt, de a korábbi időszakhoz képest hasonlóan a kapu előtt eredménytelenek voltak a befejezések. Üreskapus helyzetek maradtak ki. A görögök kevesebb helyzetből sokkal többet veszélyeztettek, a második félidőben két kontra helyzetből kettőt lőttek, így a végeredmény 2:0-ra alakult a görögök javára.

A vasárnapi török-magyar meccs kezdése eleve csúszott másfél órát, mert a sok esőzés miatt a pálya használhatatlan állapotban találtuk reggel. Veszélyesek voltak a körülmények, főleg miután a törökök kitörték a takarító traktor ablaküvegét. Először a kerekei között próbálták átlőni a labdát a bemelegítés alatt, aztán még nagyszerűbb ötlettől vezérelve fölötte. Az első félidőben nem jött ki a különbség, a magyar csapat fel tudta venni a török tempóját, viszont a technikai különbségek kijöttek. Egyszerű, de nagyon biztonságos játékot játszottak a törökök. Stratégiájukat viszont tökéletesen hajtották végre. Mind a két csapat rengeteget esett és kelt a pálya síkossága miatt, ez egyformán nehezítette a csapatok dolgát. A törököknél volt egy kimagaslóan jó játékos, mind fizikailag, mind technikailag. Elmondható, hogy felmorzsolták a kezdetben bizakodó elképzeléseinket. Simán megnyerték a mérkőzést 6:1-re.

A szlovén – magyar meccsen a tervezett stratégiát meg tudta valósítani a magyar csapat az első negyedben, viszont az első kapott gól után megzuhantak, lelkesedésük visszaesett. Az első félidőben kapott négy gól után viszont a szünetben új erőt nyertek a fiúk. Az az erőszakosság, ami a második félidőben eredményre is vezetett későn jött, hiányzott az első félidőből. A kezdeti lendület a mérkőzés végére jött vissza csak, ezért volt, hogy csak két gólt tudtak szerezni. Kevés, hogy a második félidőt 2:1-re nyerte a magyar csapat, összességében 5:2-re kikaptak.

 

A magyar játékosok közül a legtöbb gólt Gálffy Botond lőtte, aki először vett részt az EuroHockey Challenge tornán. A csapat másik gólszerzője Pádár Csaba volt.

Fotók: Kiss Katinka. Köszönjük!

2016.05.17: Álló Marcell. edző : Az utolsó mérkőzésen a házigazda Triglav együttesével játszottunk és sima vereséget szenvedtünk. Azt kell mondjam, hogy a három gólos vereség ezúttal ránk hízelgő. Az első percekben mi irányítottunk, két ziccerünk és egy kihagyott büntető kornerünk is volt, de onnantól kezdve teljesen szétestünk és csak kerestük a labdát. A második félidőre szerkezetet váltottunk, visszaálltunk a görögök ellen használt felálláshoz, ezáltal játék is jóval kiegyenlítettebb lett. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de ebből mi csak kettőt tudtunk gólra váltani Gálffy Botond és Pádár Csaba révén, így nem tudtuk utolérni ellenfelünket. Talán, ha már az elejétől így állunk fel…

 

Előzmények

2016.05.14: Álló Marcell. edző : A második mérkőzésen a Challenge III legnagyobb esélyesével, a török Highway csapatával játszottunk. A pályán álló víz miatt másfél órával később kezdtük a mérkőzést, ami arra jó volt, hogy a pocsolyák helyett egy sártenger legyen a pályán, ám ettől még sajnos nem lett sokkal jobb a helyzet. A mély talajon nagy iramban kezdtünk, az első félidő nagy részében egyenlő félként harcoltunk, de a törökök minden támadása gólveszélyes volt, míg a mienk rendszerint elhalt az ellenfél lövőköre előtt. Ebben a játékrészben három büntető kornerből kettőt gólra váltott ellenfelünk, valamint egy büntetőt is értékesítettek, míg mi csak Gálffy Botond révén tudtunk kapuba találni. A második félidőben nagyon sokat voltunk emberelőnyben (jogosan), ami miatt kicsit elvitt minket a lendület előre és elkezdtünk versenyt futni, aminek a végén három szépen felépített ellentámadásból is gólt kaptunk. Összességében azt tudom mondani, hogy mindenki kihajtotta magát, remekül harcoltunk a sokkal jobb körülmények között készülő és toronymagas esélyes Highway HC ellen, de ahhoz, hogy ennél előbbre lépjünk, nekünk is normális pályán kell készülnünk.

2016.05.13: Álló Marcell. edző : Az első mérkőzésen a görög Napeos Apollon ellen játszottunk és szoros vereséget szenvedtünk. Az első félidőben mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de gól nem született. A második félidőben sokkal bátrabban játszottunk, többnyire nálunk volt a labda, de két elfutásból két gólt szerzett a helyzeteivel remekül sáfárkodó görög csapat. Hiába készültünk fel a játékukból, hiába történt a pályán az, amit vártunk, sajnos a kapu előtt sokat hibáztunk, így nem lehet ezen a szinten (sem) meccset nyerni. Mivel a csoportunkban csak három csapat van, így nekünk holnap pihenő nap lesz, majd vasárnap a törökök ellen folytatjuk.

2016.05.12 : Elutazott a SZLG DSE - Olcote HC az szlovéniai Predanovciban rendezendő Eurohockey Club Champions Challenge III-ra (BEK Challenge III). A magyar csapat a görög és a török bajnokkal került egy csoportba. A görög csapatról nem sokat tudunk, de a török csapat, legalábbis idén februárban, teremben nagyon jó volt. A BEK-en, egyébként 6 csapat vesz részt: Napeos Apollon HC (GRE), Highway HC (TUR), Nacka LHK (FIN), Clube de Futebol Uniao de Lamas (POR), SZLG DSE - Olcote HC (HUN), Copenhagen Hockeyclub (DEN), HK Triglav Predanovci (SLO). A csapat: Ferenczi Zsolt (Gk), Balogh Tamás (C), Szendrei Márton, Zsoldos András, Zsoldos Gábor, Kiss Tamás, Kalmár Tamás, Marouf Dániel, Szabó György, Láng András, Balogh András, Pádár Csaba, Szűcs Ádám, Gálffy Botond, Szoják Gábor, Szendrei Áron, Álló Marcell (Gk), Szendrei Péter (Csapatvezető), Ferenczi Ferenc (Csapatvezető Helyettes), Álló Marcell (Edző).