A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Közgyűlés 2016
 928
2016. május 25-én, szerdán megtartotta éve rendes közgyűlését a Magyar Gyeplabda Szakszövetség. A közgyűlésen 10 tagklubból 7 jelent meg, így a közgyűlés határozatképe volt. A közgyűlés levezető elnökévé Zsoldos András Lászlót választották.

A Közgyűlés napirendi pontjai a következők voltak:

  1. A Szakszövetség 2015. évi tevékenységéről szóló elnökségi, szakmai beszámoló.
  2. A Szakszövetség 2015. évi pénzügyi helyzetéről szóló beszámoló és közhasznúsági jelentés.
  3. Az Ellenőrző Testület beszámolója
  4. A Szakszövetség 2016. évi tevékenységéről szóló elnökségi, szakmai terv.
  5. A Szakszövetség 2016. évi költségvetési terve
  6. Olimpiai tájékoztató

Hermann Tamás szerint, a női szakágú versenyekkel és rendezvényekkel komoly támogatást lehet szerezni. A női mezőny viszont ingatag, csapatok jelennek meg és tűnnek el. Kitűzött cél a Szövetség életében a női szakágra több figyelmet fordítani. Tervben van az U18 női nagypályás bajnokság beindítása. Felvetették, hogy a 2016-17. évi NBI Gyeplabda Bajnokság négy induló csapat esetén háromfordulós legyen. Minden jelenlévő fontosnak tartotta egy nagypályás eredményjelző beszerzését. A Közgyűlés fontos fejlesztési feladatként a zsűriképzést határozta meg.

A magyar gyeplabda nemzetközi helyezései:

  1. Nagypályán Európában 28.
  2. Nagypályán világranglistán 59.
  3. Teremben Európában 22.
  4. Teremben világranglistán 38.

A többórás megbeszélésen szó esett az iskoláskorúak mozgathatóságáról, minél több ember sportágba való bevonásának lehetőségeiről. Az utánpótlással foglalkozó személyek külön megbeszélést fognak tartani júniusban.

A közgyűlésen jelen volt Pantocsik Ferenc, a Streamsport képviselője. A Streamsporttal való együttműködést a továbbiakban is folytatjuk, az ideihez hasonlóan a streamsport.hu weboldalon felvételről, vagy online lesznek közvetítve a mérkőzések.