A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Szabálypontosítás
 633
A Nemzetközi Gyeplabda Szövetség, FIH 2020. január 20-án hivatalos pontosítást adott ki a 2019. október 1-től hatályos új Terem Szabálykönyv 14.1 d pontjához. A pontosítás elsősorban a technika személyzetet, zsűriket, jegyzőkönyvvezetőket, tornaigazgatókat érinti, és annak tisztázásában nyújt segítséget, hogy pontosan mikor engedhető ismét pályára egy kiállított játékos.

A pontosítás elsősorban a technika személyzetet, zsűriket, jegyzőkönyvvezetőket, tornaigazgatókat érinti, és annak tisztázásában nyújt segítséget, hogy pontosan mikor engedhető ismét pályára egy kiállított játékos.

A szabálykönyv 14.1 d pontjának dőlten szedett értelmező része az alábbiak szerint került kiegészítésre:

Mivel a büntetőkorner megítélésekor az időt meg kell állítani és az a büntetőkorner megkezdésekor indul újra, a korábban szabálytalanságot elkövető, ideiglenes büntetését letöltő játékos nem térhet vissza a pályára, míg az idő újra nem indul. De akkor is csak miután a korner már befejeződött. (Tehát a büntetőkornerhez az idő újra indul, de a kiállított játékos csak a büntető korner befejeztével léphet újra pályára. A ford.)

Ennek megfelelően, csak abban az esetben léphet ismét pályára a kiállított játékos, ha a kiállítása letelik, még a büntető korner megítélését megelőzően.

Ha a korner megítélésével egy időben telik le a büntetés, a játékos nem léphet pályára, csak a büntetőkorner befejeztével.

Ennek okai a következők:

  • Büntetőkorner elvégzésekor a védekező csapat játékosai az alapvonal mögé helyezkednek, vagy a távolabbi kör magasságában, emiatt távol esnek attól a zónától, ahol a cserék és a büntetését letöltött játékosok újra pályára léphetnének. 
  • Teremben a kör teteje jóval közelebb esik a félpályához, mint nagypályán, így a visszaengedett védekező játékosoknak módjuk lenne megzavarni a büntető kornert elvégző támadó játékosokat, rögtön azt követően, hogy ismét pályára léptek.