A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok az Építők HC A csapata
 2272
A hétvégén befejeződött a 2015-2016-os U10-es bajnokság is. Az aranyérmet az Építők HC A csapata nyerte, veretlenül. A második helyen az Építők HC B csapata végzett, míg a harmadik helyet, a Főnix SE Lányok csapata szerezte meg. A második és a harmadik helyezett csapatok azonos pontszámmal végeztek (24-24). Az ezüstérmet az Építők HC B több megnyert mérkőzése döntötte el. A tornán nem választottak legjobb kapust, sem legjobb játékost. A torna gólkirálya Wesselényi Miksa (Építők HC A csapat) lett. Gratulálunk a torna minden résztvevőjének és köszönjük a rendezők és az önkéntesek munkáját!

És akkor jöjjön a szokásos statisztika: 6 csapat, 74 játékosa vett részt az U10-es korcsoport 42 mérkőzésén. A mérkőzések lebonyolításában 28 játékvezető, 8 jegyzőkönyvvezető segédkezett. a csapatok összesen 472 gólt lőttek, ebből 127 gól büntető kornerből született. Mindössze 1 zöld lapot osztottak a 42 mérkőzésen. A torna gólkirálya Wesselényi Miksa (Építők HC A csapat) lett, 50 (!) góllal.

A Főnix MSE hivatalos óvást nyújtott be, miszerint a második helyet nem a „bajnokság gólkülönbségnek” kellett volna eldöntenie, hanem az egymás elleni mérkőzések gólkülönbségének. Az óvást, az MGYSZ Versenybizottsága tárgyalja.*

* A cikket, a Magyar Gyeplabda Szakszövetség kérésére 2016. június 15-én 11:32-kor módosítottuk. [admin]


Előzmények

2016.05.31.:Szombaton az utolsó előtti U10-es fordulót tartottuk a felújított Főnix pályán, ami már alkalmas volt az U10-es mérkőzések lebonyolítására. A vége előtti izgalom érződött a csapatokon olyannyira, hogy az első mérkőzés félbe is szakadt és 3-0-ás végeredménnyel a Főnix Lányok vitték el a 3 pontot az ÉHC-B elöl. A további mérkőzések remek játékot hoztak és újból  pozitív visszajelzést adva, hogy bár sokat kell még dolgozni, de épülőben van a következő gyeplabdás generáció.

A Gerjen ugyan sok góllal győzte le a Szt. László DSE csapatát (9-2), de a végeredmény nem tükrözte a játék képét, a Szt. László több támadást épített, de a végén mindig hiba csúszott a kivitelezésbe. Az ÉHC-B a Főnix fiúknak már nem kegyelmezett (11-0) így a dobogó második-harmadik foka még nem talált gazdára. Az ÉHC-A az idei bajnokságot eddig veretlenül hozta, ennek folytatásaként simán győzött Soroksár ellen (12-1), így 7pontos előnyét megtartotta evvel már behozhatatlanul vezeti a bajnokságot és gyakorlatilag megszerezte a bajnoki címet. A nap végére maradt a Főnix SE Fiúk és a Szt. László DSE mérkőzés, ami igen izgalmas játékot hozott: a Főnix 3-szor is vezetést szerzett, amire a Szt. László a tavaszi idény legjobb formáját hozva 3-szor válaszolni is tudott. A Főnix a vége elött 2 perccel negyedszer is előnyhöz jutott, amit a Szt. László már nem tudott kiegyenlíteni így a Főnixé a 3 pont (5-3). Egyértelműen az utolsó mérkőzés volt a nap meccse, a két csapatban több 7-8 éves játékos is van, de így is bírták a két mérkőzést, ezért külön elismerés jár nekik.

2016.05.23.:Az U10-es műfüves bajnokság 8. fordulójában az ÉHC-A újabb győzelemmel (ÉHC A: ÉHC-B 7:2) került közelebb a bajnoki címhez. Az ÉHC-B a Szt. Lászlót legyőzve (ÉHC B : Szent László gimnázium DSE 10:0) tartotta életben bajnoki reményeit. A Soroksár HC tovább folytatta tavaszi remek szereplését először a Főnix lányokkal döntetlent játszott (4 : 4), majd a Gerjen csapatát sikerült legyőznie (6:5).

A 12-14 éves játékvezetőket – a tavaszi idényben indult igen jó kezdeményezést folytatva - ezúttal újra Herman Tamás segítette.

2016.05.08.:Az U10 műfüves bajnokság második tavaszi fordulóján lelkes csapatok, helyenként kifejezetten látványos játékkal küzdöttek egymással. Az igen fiatalokból álló Szent László nem tudott ellenállni az ÉHC-A-nak (15:0), ahogyan a Gerjen tartalékos csapatát is könnyedén győzték le a Főnix Lányok (1-8). A harmadik mérkőzésen a hiányos ÉHC-A a szoros csatában, csak az utolsó percekben bebiztosítva győzte le a szintén fiatalabbakból álló Soroksár HC-t (7:4). A Gerjen a Főnix Fiúk ellen csupán egy góllal kapott ki (3:4). A gerjeniek itt sajnálhatták igazán, hogy a csapatuk meghatározó játékosai nem tudták vállalni a mai játéknapot. Az utolsó mérkőzésen a már fáradt Soroksáriak erejéből nem futotta egy újabb erős mérkőzésre és nem tudták megállítani az ÉHC-B-t, akik már az első félidőben - sok végig kijátszott helyzetet kialakítva - eldöntötték a mérkőzést (1:8).

Ezen a napon a játékvezetőket Zsoldos Gábor segítette, aki miden mérkőzés után értékelte a játékvezetésben elkövetett hibákat és tanácsokat adott azok jövőbeli elkerülésére. Mind a fiatal játékvezetőknek, mind Gábornak köszönjünk a közreműködésüket a forduló levezetésében. Itt kell megemlíteni, hogy az első két tavaszi fordulónak a Szent László DSE adott otthon, külön köszönjük Alló Marcel-nek a szervezést, aki nem csak a pályát, de a nemzetközi tapasztalattal rendelkező felnőtt segítőket is szervezte az utánpótlás korú játékvezetők mellé. A kezdeményezés jelesre vizsgázott a: tapasztalt felnőtt játékvezetők szakmai tanácsainak nyilvánvaló haszna mellett már a jelenlétükkel is jelentős támogatást, biztonságérzetet nyújtottak az utánpótlás játékvezetőknek.

Az U14-es játékvezetőknek nem csak a sok szabálytalanság, hanem a pályán kívülről, az edzők felől rájuk nehezedő nyomás miatt sem volt könnyű dolga. Bár határozottan javuló tendencia érezhető, a következő fordulókban még támogatóbb környezettel tovább segíthetjük a játékvezetőket.

2016.04.28.:A mai napon elkezdődött az U10-es műfüves bajnokság tavaszi idénye. A mérkőzéseken papírforma eredmények születtek (ÉHC A – Főnix Fiúk 10:0 / Soroksár – Szent László 26:1 / ÉHC A – Gerjen 18:4 / Főnix Fiúk – Főnix Lányok 0:4) A Soroksár nagyarányú győzelme volt kicsit meglepő, esetleg jelezheti az őszi erőviszonyok átrendeződését

Álló Marcell kezdeményezésére a forduló alatt az utánpótlás játékvezetőket Hermann Tamás nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékvezető segítette. Tamás a forduló elött egy rövid oktatást tartott, majd a mérkőzések között együtt értékelték a játékvezetést. A hatás igen látványos volt, a fiatal játékvezetők a második mérkőzéseken sokkal határozottabban vezették a játékot. Terveink szerint a jövőben ebből az egyszeri kezdeményezésből talán rendszert tudunk csinálni és elérhető lesz, hogy nem csak a most jelenlévő néhány gyerek, hanem az utánpótlás játékosok jelentős része megismerkedjen a játékvezetés alapvető fogásaival.

Gálos Mihály fényképei a Főnix MSE Építők HC A mérkőzésről. Köszönjük!


2015. 11. 11.:A hétvégén, a Metró pályán rendezték az U10-es bajnokság negyedik fordulóját . A Soroksári HC ausztriai szereplése miatt a programot átszervezték, de a játékvezető hiány komoly problémát okozott. Reméljük a november 21-i fordulóra sikerül megegyezésre jutnia a csapatoknak és közösen orvosolni a felmerült hiányosságokat. A bajnokságot továbbra is az Építők HC A csapata vezeti.    

2015. 11. 11.:A harmadik – ezúttal teljes – fordulót is lejátszották az U10-es bajnokságban. A táblázatot az Építők HC A csapata vezeti. Őket az Építők HC B csapata és némi meglepetésre(?) a Főnix SE Leány csapata követi. A Gerjen HC fontos mérkőzést nyert meg a Soroksár ellen.

2015. 10. 12.:Nehéz időjárási körülmények között, de két mérkőzéssel folytatódott az U10-es bajnokság. Az első mérkőzésen az Építők HC A csapata fölényesen nyert a Szent László DSE ellen. A másik lejátszott mérkőzésen az Építők HC B csapat magabiztosan győzött a Soroksári HC ellen. A Főnix Fiúk/Lányok – Gerjen mérkőzéseket egy későbbi időpontban rendezik.

2015. 10. 03.: Három mérkőzéssel megkezdődött az U10-es korosztályban is a 2015-2016-os magyar bajnokság. A második fordulót 2015. október 11-én, Wekerlén (Kós Károly Általános Iskola) tartják.

2015. 10. 01.: A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Ifjúsági Bizottsága elkészítette a 2015-2016-os U10-es szezon őszi programját. A bajnokság október 3-án kezdődik a Szent László gimnáziumban.