A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Rózsaszín - Fekete Dominancia - Bajnok az AHC
 1312
Az elmúlt vasárnap véget ért a női NB1-es bajnokság is! A sorrend ezúttal AHC, SZLG, OLCOTE, a negyedik helyet pedig a BKGDSE-Fasor csapat szerezte meg. Az egyéni elismerések is kivétel nélkül a bajnokhoz kerültek. A gólkirály és a legjobb játékos címet Ilkei Nóra, míg a legjobb kapus díjat Vereczkey Judit kapta. Sok sikert kívánunk bajnok csapatainknak a rájuk váró BEK küzdelmekhez.

 

Folyamatban...

 

 

Előzmények

2020.01.30. : Négy mérkőzéssel folytatódott a női bajnokság a Szent László Gimnázium Tornacsarnokában. Izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők. A női bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra, a AHC – Szt. László DSE rangadó visszavágója, amit vasárnap, a Final Four szünetében rendeznek a Soroksári Sportcsarnokban.

A Női NBI utolsó teljes játéknapján, a BKGDSE-FASOR két 5-0-ás vereséggel zárta a szezont, az AHC és az SZLG csapataival szemben. A rendkívül fiatal gárda csupán egy - egy félideig tudta felvenni a versenyt ellenfeleivel, azokban is ritkán birtokolva a labdát. Főleg kontra játékkal próbáltak operálni. Gólt azonban ezen a hétvégén nem szereztek. A visszavágókon mindkét mérkőzésen sikerült lefaragni a korábbi különbségből ez is a tisztes helytállásról tanúskodik.

Az OLCOTE - AHC találkozón magabiztos hét gólos különbséggel 8-1 re győztek, az ezúttal kékben pályára lépő vendégek.

A forduló minden kétséget kizáróan legizgalmasabb összecsapását az OHC - SZLG találkozó hozta, ahol végül csupán Tóth Délia 36. percben szerzett találatával tudtak győzni a zöld fehérek. Kiváló fordulatos összecsapást láthattak a Gimnáziumba látogatók.

A női bajnokságból csupán egyetlen mérkőzés maradt hátra, melyre a vasárnapi Final4 elődöntői és helyosztói közti szünetben kerül majd sor. Az AHC - SZLG összecsapáson módjuk lehet revansot venni a zöld fehéreknek az elbukott első mérkőzés után.

2020.01.22. : A Női bajnokság második játéknapján, a BEK-re készülő, címvédő AHC csapata rendkívül magabiztos és célratörő játékkal nagy arányú győzelmet aratott a rivális Szent László Gimnázium ellen.

A játéknap második találkozója kiélezett küzdelmet hozott. 2-1-el fordultak a csapatok a Fasor javára. Az OLCOTE-os lányok azonban a második játékrészben egyenlítettek, a mérkőzés hajrában pedig egy remekbe szabott kontratámadással megfordították az állást és a 3-2-es végeredménnyel a visszavágón is sikerült a Fasor fölé kerekedniük.

A Fasor - SZLG találkozón csupán egy félidőn keresztül tudtak lépést tartani ellenfelükkel a fiatal fasori lányok. Egy szoros és izgalmasnak mondható 2-1-es félidő után az SZLG gólokra tudta váltani fölényét és végül nagy arányú győzelmet arattak.

Az utolsó találkozón az AHC csapott össze az OLCOTE csapatával. A rózsaszín-feketék első mérkőzésükhöz hasonlóan magabiztosan kezdtek és hamar több gólos előnyre tettek szert. A második félidőben azonban megrázták magukat a kék-fehérek és háromszor is betaláltak. Ezzel is izgalmasabbá téve a második játékrészt. A végeredmény 9-3 az AHC javára.

Az utolsó teljes játéknap január 26-án lesz ismét a Szent László Gimnáziumban.

2020.01.18. : A női mérkőzések is elkezdődtek. Az első játéknapon papírforma eredmények születtek. A női mezőny két meghatározó csapat az AGYSE és a Szt. László magabiztos győzelemmel kezdtek. Előbbi a BKGDSE - Fasor, míg utóbb az OLCOTE HC csapata ellen aratott nagy arányú győzelmet. Az OLCOTE-os lányok első félidei határozott teljesítményükkel megérdemelten győztek a rendkívüli megfiatalított Fasor ellen 4-1 arányban. Folytatás vasárnap a Szent László Gimnáziumban.

2019.10.17. : A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Versenybizottsága elkészítette az NBI-es, női terembajnokság kiírását. Nevezési határidő: 2019. október 20.