A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnok a Soroksári HC I
 1707
Ismét megvédte bajnoki címét a Soroksári HC I, A piros-feketék a döntőben 0-0-as félidő után, 5-2-re legyőzték az Építők HC I-t. Izgalmas, magas színvonalú döntőt láthattak a nézők. A soroksáriak 2016 óta minden Final Four megnyertek. Gratulálunk az újabb bajnoki címhez! A bronzérmet a Szt. László DSE a Soroksári HC II elleni 5-3-as győzelemmel érdemelte ki. A Torna legjobb játékosa Szigeti Bence (Soroksári HC I), legjobb kapusa Deli Dániel (Építők HC I), gólkirálya Farkas Imre (Soroksári HC I) lett. A Final Four mérkőzéseit idén is külföldi játékvezetők vezették: Frank Lubrich (GER), Thomas Eilmer (AUT), Luka Zupancic (AUT). Köszönjük. A szerkesztőség nevében kívánunk minél előbbi gyógyulást a döntőben megsérült Wesselényi Farkasnak. A Final Four első mérkőzése előtt a játékosok és a nézők egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a nemrég elhunyt Gerőfi Lászlóról.
Mini weboldal

Szűcs Ádám tudósítása a Final Four-ról

Február első vasárnapján, már-már hagyománynak mondhatóan került megrendezésre a 2019-2020-as terembajnokság rájátszása. A top 4-be a címvédő Soroksári HC mindkét csapata, az Építők HC I. és a Szent László DSE jutottak be.

Soroksári HC I. – Soroksári HC II. 6-3 (4-0) [1. elődöntő] : Az első elődöntőben a két soroksári csapat játszott a döntőbe kerülésért. A találkozó a papírformának megfelelően az egyes csapat győzelmét hozta, akik 6-3-ra múlták felül második csapatukat

Építők HC I. – SZLG DSE 7-5 (3-1) [2. elődöntő] : A második elődöntőben az alapszakasz második és harmadik helyezettjei, az Építők HC I. és az SZLG DSE találkoztak. Ahogy az elmúlt évek elődöntőiben és az alapszakaszi találkozókon, egy végletekig kiélezett küzdelmet láthattunk a döntő másik helyéért. 7-5-ös eredménnyel az Építők nyerte az igen fordulatos és gólgazdag elődöntőt, biztosítva helyét a délutáni döntőben.

Soroksári HC II. – SZLG DSE 3-5 (1-2) [3. helyért] : A bronzmérkőzésen a két „vesztes” csapat találkozott. Fordulatos és izgalmas mérkőzést láthattunk a pályán. Az utolsó negyedig úgy tűnt nem bírnak egymással a csapatok, végül egy jó hajrának köszönhetően a Szent László került ki győztesként, megszerezve ezzel a bronzérmet.

Soroksári HC I. – Építők HC I. 5-2 (0-0) [1. helyért] : A döntőben a magyar mezőny két nagy riválisa játszott a bajnoki címért. Az utolsó percekig kiélezett, jó döntőt játszott a két csapat, az első félidőben egyetlen gól sem született, egészen a 25. percig kellett várni az első találatra. A mérkőzés a soroksári csapat győzelmével végződött, így egymás után negyedik alkalommal sikerült megvédeniük a bajnoki címet.

A bajnokságot a Soroskári HC I. csapata nyerte. Második az Építők HC I., míg a dobogó legalsó fokára a Szent László DSE csapat állhatott fel. Negyedik a Soroksári HC II., ötödik az Építők HC II., hatodik pedig az újonc Piros-Fehér HC csapata lett.

A bajnokság legjobb játékosának Szigeti Bencét (Soroksári HC I.), míg a legjobb kapusnak Deli Dánielt (Építők HC I.) választották a csapatvezetők. A bajnokság legeredményesebb játékosa Farkas Imre (Soroksári HC I.) lett, 41 góllal.

Gratulálunk a díjazottaknak és a csapatoknak, remek bajnokságot tudhatunk magunk mögött.

 

Nyilatkozatok

A 2019/2020-es - rövid, de nagyon intenzív - teremgyeplabda szezon a végéhez ért. Az első három csapat a liga legelejétől (az első fordulótól) kezdve elfoglalta a tabellán a helyét a következő sorrendben: Soroksár I, Építők I, SZLG. A F4-ba való bejutásért folyó harc a bajnokság legvégéig (az utolsó fordulóig) zajlott az Építők II és a Soroksár II között. Ebben az évben a Soroksár II bizonyult jobb csapatnak. A F4 nem hozott semmi meglepetést, a csapatok sorrendje változatlan maradt. Nagyon érdekesnek bizonyult az SZLG és az Építők I közötti elődöntő. Az SZLG csapata a meccs legelejétől meglepett minket a magas zónás védekezésével és a harmadik negyed végéig a meccs nagyon kiegyenlített volt. A negyedik negyed eleje már a miénk volt, elértük a 4 gólos fölényt (7-3) és végül 7-5-ös végeredménnyel bejutottunk a döntőbe. Ez egy nagyon érdekes és izgalmas találkozó volt, sok gól esett és a negyedik negyed elejéig a vegeredmény mindvégig nyitott volt.

A döntő meccsre nagyon motiváltan léptünk fel. Annak ellenére, hogy az alapszakaszban két meccset elvesztettünk a Soroksár I ellen, tudtuk hogy a döntő sajátérvényű. Magára a döntőre különböző védekező és támadó játékvariánsokkal készültünk, az edzéseinken sok időt szenteltünk a büntető kornerekre. Az első két negyed kiegyenlített volt, egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Kiválóan szerepelt a kapusunk Deli Dániel. Sajnos a a második negyed legvégén megsérült az egyik alapvédőnk Wesselényi Farkas. A harmadik negyedben a meccs 25. percében a Soroksár I megszerezte az első gólt, majd ismételt a 26. és 30. percben, mellyel 3-0-ás vezetésre tett szert. Mindez arra kényszerített minket, hogy változtassunk a felállásunkon, aminek köszönhetően a 35. percben akciógólt szereztünk. A meccs legvégéig harcoltunk. Az utolsó öt percben 4 találat született (2 az Építők I és 2 a Soroksár I javára). Ez egy érdekes döntő volt. A Soroksár I bizonyult jobb csapatnak. Állíthatjuk, hogy a döntőt egy öt perces dekoncentráltság (védőjátékbeli figyelmetlenségek) miatt vesztettük el a harmadik negyedben. A győzteseknek gratulálok. Sok sikert kívánok a elkövetkezendő Eurohockey Indoor Club Chellenge I-en.

A saját játékosaimnak köszönöm az egész szezonban tanusított kemény munkát. Annak ellenére hogy nem szereztük meg a bajnoki címet, úgy gondolom hogy ez egy jó szezon volt. Pár tehetséges fiatal játékos lehetőséget kapott az Építők első számú csapatában. Olyan tapasztalatot szereztek, mely a következő években kamazotni fog. Most itt az idő egy rövid pihenőre, elemzésre és a következtetések levonására, mely lehetővé teszi, hogy jobban felkészülhessünk a következő meccsekre.

Idén némi zavar támadt a játékoskeret összeállításában és később sem a II. szereplése élvezett prioritást, így a második csapat, ha csak egy gól híján is, de idén nem került be a F4-be. Evvel együtt izgalmas és jó mérkőzéseket játszottunk, köszönjük a szervezést és gratulálunk a többi csapatnak a helytállásért!

Bár mi kaptuk ezért a legtöbb büntetést, de jó változásnak gondoljuk, hogy a játékvezetők szigorúbban ítélték meg a feléjük irányuló megnyilvánulásokat, reméljük a szövetség ezt támogatni fogja és zéró toleranciával jár el a játékvezetők mérkőzés utáni támadásainak megítélésében, a kérdéses ügyben várjuk a fejleményeket.

 

Előzmények

2020.01.28. : Az alapszakasz zárófordulójában eldőlt, hogy az eddig vertlen, 100%-os Sorkosári HC I mellett az Építők HC I, a Szent László DSE a Soroksári HC II jutott a jövő vasárnapi Final Four-ba. A Soroksári HC I - Soroksári HC II és a Építők HC I - Szent László DSE elődöntő mérkőzések győztesei az első helyért, míg vesztesei a harmadik helyért játszanak.

2020.01.23. : Az NB1-es férfi bajnokság negyedik játéknapját követően továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát a Soroksári Hockey Club.

2020.01.18. : A Soroksári HC I továbbra is hibátlan. Riválisai közül ebben a fordulóban a Szt. László DSE-t győzte le 7-1-re. Final Four helyért játszott a Soroksár és az Építők HC második csapata. Az izgalmas mérkőzés 4-4-es döntetlennel ért véget, de két csapat között mindössze 1 pont a különbség az Építők HC II javára. Veresége ellenére a Szt. László Final Four helye biztosnak látszik. Folytatás január19-én, a Soroksári Sportcsarnokban.

2020.01.07. : A második forduló rangadóján, szoros mérkőzésen, 5–3-ra nyert a címvédő Soroksári HC I. az Építők HC I ellen. Szintén szoros mérkőzést hozott az Építők HC I – Soroksári HC II, melyen 8-5-ös kék-fehér győzelem született. A Szt. László DSE is megküzdött a harmadik helyért: 3-2 a Soroksári HC II. ellen, majd 4-4-es döntetlen az Építők HC II ellen. A Piros-Fehér HC még mindig nyeretlen, de a csapat fiataljai egyre jobban hozzászoknak az NBI legköréhez. Folytatás január 12-én, a Soroksári Sportcsarnokban.

2019.12.16. : Esélyeshez és címvédőhöz méltóan kezdte a 2019-2020-as terembajnokságot a Soroksári HC első csapata. A piros-feketék a nyitófordulóban először saját, második csapatukat győzték le 15 – 0-ra, majd az Építők HC II ellen nyertek 16-1-re. A forduló rangadóján, ha nehezen is, de az Építők HC I győzött a Szent László DSE ellen (4 – 2). Nagyon jó és izgalmas mérkőzést láthattak a nézők. A második fordulót 2020. január 5-én rendezik a Soroksári Sportcsarnokban.

2019.10.17. :A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Versenybizottsága elkészítette az NBI-es, férfi terembajnokság kiírását. Nevezési határidő: 2019. október 31.