A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Első három forduló
 218
Utolsó alapszakaszi fordulójához érkezett a férfi NB1-es terembajnokság. Az idén 5 csapatos mezőny izgalmas és szoros csatákat hozott a pályán, így a vasárnapi, utolsó forduló dönthet a februári négyes döntő beosztásáról.

 


Két hét pihenő után lépett ismét pályára a mezőny. Ezúttal a decemberi forduló visszavágóit játszották a csapatok, az akkorihoz képest sokkal szorosabb eredmények születtek, és meglepetésből ezúttal sem volt hiány. Szoros eredmény született a ki-ki meccset játszó Építők HC I. és a Szent László DSE csapatainak összecsapásán. Később a soroksáriak második alakulata egy igen gólgazdag mérkőzésen meglepetésre legyőzte a tavalyi döntős Szent Lászlót, így továbbra is nyílt maradt a küzdelem a FinalFour helyeiért.

Építők HC II. – Építők HC I. 4-7
Gladiátorok SHC II. – Soroksári HC 5-8
Építők HC I. – SZLG DSE 3-1
Soroksári HC – Építők HC II. 8-2
SZLG DSE – Gladiátorok SHC II. 4-5

Az első helyért még megvív egymással a Soroksár és az Építők, bár a címvédő korábbi győzelmével lépéselőnyben van, míg a harmadik-negyedik (még bejutó) helyekért igen szoros a verseny. Január 27-én, a második forduló visszavágóival folytatódik a bajnokság, ekkor alakul ki, mely csapatok lehetnek ott a február 2-i négyes döntőben.

Az újév első szombatján folytatódott a pontvadászat. Az eredmények ezúttal is a decemberihez hasonlóan alakultak, a címvédő Soroksári HC magabiztos játékkal győzte le az ősi rivális Építők HC első számú csapatát. Kisebb meglepetést okozott azonban az Építők HC II. és az SZLG DSE mérkőzés, melyen szoros döntetlen született.

SZLG DSE – Soroksári HC 0-6
Gladiátorok SHC II. – Építők HC II. 0-6
Építők HC I. – Soroksári HC 2-6
Építők HC II. – SZLG DSE 3-3
Gladiátorok SHC II. – Építők HC I. 1-8

December második vasárnapján kezdődött a bajnokság. A játéknap nem hozott különösebb meglepetést, minden mérkőzés eredménye a papírforma szerint alakult.

Építők HC I. – Építők HC II. 6-3
Soroksári HC – Gladiátorok SHC II. 8-0
SZLG DSE – Építők HC I. 1-8
Építők HC II. – Soroksári HC 2-8
Gladiátorok SHC II. – SZLG DSE 2-5

Előzmények

2018.11.27.: A Magyar Gyeplabda Szakszövetség elkészítette a 2018-2019-as férfi NBI-es terembajnokság programját. Ebben a szezonban 5 csapat szerepel az NBI-ben: a Soroksári HC és az Építők HC 2-2 csapattal, és a Szt. László DSE. A csapatok (egy csoportban) két fordulót játszanak, majd az első négy helyezett a szokásos Final Four-ban dönti el, hogy ki lesz a bajnok. A bajnok képviselhet Magyarországot a 2020-as terem BEK-en.